Mail za ministra i vladu

@kokolo - upravo zbog toga sto Hrvatska nije sposobna davat pomorcima ista ,zato je i ovi zakon do ovolike mire kompletno nebulozan.
Kad jednog dana Hrvatska bude sposobna i spremna, svakom pomorcu, u slucaju bolovanja isplacivati 70% pomorceve place,neka tada pocnu s naplatom.

To sto ce se neki Vladini duznosnici sad pozivati da se eto to radi svugdje u svijetu,e pa u tom "svijetu" je pomorac siguran i zasticen.
Hrvatska drzava je jos daleko od te privilegije da moze pomorcima ista naplacivati.

Dina, ako doprinose uplacujes prema osnovici nacionalne plovidbe, ne mozes ocekivat bolovanje u iznosu 70% realne place.

Dina, ako doprinose uplacujes prema osnovici nacionalne plovidbe, ne mozes ocekivat bolovanje u iznosu 70% realne place.

E pa bas na tom dvostrukom kriteriju se ocitje jasna namjera i jedini razlog zbog kojeg se drzava kao "brine" za pomorce!

Znaci,za mirovinsko su odredili jedne kriterije,a za porezno druge?!!!

Sav lihvarksi stav Vlade se upravo u tome ocituje!!!
Vlada je jako dobro znala da nema sredstva kojima bi pomorcima osigurala 70% naknade za bolovanje.
LIHVARSKI I NIKAKO DRUGACIJE SE NA OVAJ ZAKON NE MOZE GLEDATI!

Zbog svega toga ja i moj muz smo povukli novac s bankovnih racuna u Hrvatskoj,ne trosimo vise skoro pa nista,te sad se polako pripremamo da se kroz ovu godinu odselimo!

Fala Vladi sto se brine za zdravlje i mirovinu mog supruga al' ......Neka ne brinu.

E pa bas na tom dvostrukom kriteriju se ocitje jasna namjera i jedini razlog zbog kojeg se drzava kao "brine" za pomorce!

Znaci,za mirovinsko su odredili jedne kriterije,a za porezno druge?!!!

Sav lihvarksi stav Vlade se upravo u tome ocituje!!!
Vlada je jako dobro znala da nema sredstva kojima bi pomorcima osigurala 70% naknade za bolovanje.
LIHVARSKI I NIKAKO DRUGACIJE SE NA OVAJ ZAKON NE MOZE GLEDATI!

Zbog svega toga ja i moj muz smo povukli novac s bankovnih racuna u Hrvatskoj,ne trosimo vise skoro pa nista,te sad se polako pripremamo da se kroz ovu godinu odselimo!

Fala Vladi sto se brine za zdravlje i mirovinu mog supruga al' ......Neka ne brinu.

Ma slazem se...ali gledaj,

tko bi od nas uopce pristao uplacivat doprinose po stvarnim primanjima...cca 30% place??? Samo lud covik...a zdravstvo u banani...:rolleyes:

SLAZEM SE...REKETARSKA VLADA!

CILA DRZAVA JE SAMO REKET I KORUPCIJA! NACEKAT CEMO SE MI JOS DO EU, ZNAJU SLOVENCI STA RADE I S KIM IMAJU POSLA...

Po nekim mojim saznanjima,a nije uopce bitno kako sam do tih informacija i dosla.......

Zakon ili ista od nasih prijedoga itd...Znaci NISTA se nece minjati za 2008 godinu!!!!!!

Nazalost, oni pomorci koji nisu skuplili kroz 2008-u ta 183 dana su doslovno NAHEBALI KAO ZUTI i nemaju nikakve druge opcije nego ili plati ili u przun!!!!!!

Zato ja Vas sad sve molin da odete do banaka u kojima drzite novce.
Nemojte zatvarati racune,vec samo lijepo i jednostavno dignite sve sto imate!!!
Dal' su to dolari,euri ili kune,to nije uopce bitno.
Na racunima ostavite samo onoliko koliko je potrebno da Vam se racun ne ukine.
Na te racune ubuduce samo i jedino saljite ono koliko Vam treba da bi pokrili kredite i za neke osnovne potrebe.

Nemojte misliti da taj Vas potez drzava nece osjetiti!!! Osjetit ce to oni itekako.
Jedino sto sad u ovom momentu mozemo uciniti je to,a za dalje.....Najvjerovatnije ce ipak vecina pomoraca morati minjati prebivalista ili se seliti.
Fala Bogu na svitu ipak ima jos koliko toliko normalnih drzava koje jedva cekaju da im se dosele platno sposobni ljudi i ljudi koji im donose novac,a time i poticu razne gospodarstvenike.

Ja osobno se vise nicemu ne nadam,ne virujem i uostalom....nije me ni briga.

Da se radi o normalnoj drzavi ili vladi,mozda bi u meni jos uvik bila mala doza optimizma.Medjutim s obzirom da bi eventualne pregovore vodili s politickim mafijasima,s osobama koje su nesposobne al' uzivaju politicke privilegije??!!!
Zbilja vise nema smisla da se ista predlaze,zahtjeva ili analizira.
Imamo posla s lihvarima,koji se ne drze osnovnih ustavnih odredbi.
Zbog svega toga......Dovidjenja Hrvatska i vidimo se tko zna kad!!!!!!!!

Ajde oladi...

Ajde oladi...

DINA ,NISI POMORAC I O CEMU MI TU VISE PRICAMO.MUSKARCI NEK PLOVE A ZENE DOMA NEK PEGLAJU,I ZATO PEGLU U RUKE I KRENI. A POMORSTVO PREPUSTI POMORCIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p

Daj prvo procitaj svu prijasnju raspravu i postove ,pa se onda pokrij usima,,,,

bravo sad udrite dini,žena se trudi pomoć koliko može za svoga čovika i svoju familju te na kraju za sve nas, ali poznati hrvatski jal je na djelu kao i obično.Stvarno dugo je i trajalo očekiva sam razdor i kritike i prije.

@Foreman - nazalost zene pomoraca nemaju tu privilegiju da samo peglaju.....
Inace,jako dobar stav i sretno u odabiru :)

Predlazem ....
EPL-PHI GC4320
Philips glačalo na paru azur precise

Koliko je meni poznato,vec je izglasano da putovanje na/sa brod(a),skolovanje (odnosno tecajevi) i bolovanje ulazi u tih 183 dana.:kafa

Onda izgleda da ti nije poznato jer u clanku 128 zakonika pise da se u potrebne dane za postizanje 183 dana mogu ubrojiti:

"dani lijecenja zbog bolesti ili povrede nastale na putu za ukrcaj, na brodu ili na povratku"

Dakle ne i dani bolovanja koje je zapocelo kad je pomorac doma.

Za putovanje se priznaju - citat iz tocke 5.2 Evidencija i racunanje dana plovidbe

" 4 dana prije svakog ukrcaja i iza svakog iskrcaja kad je mjesto ukrcaja u luci izvan Hrvatske"

Tako su i meni priznali po 8 dana za svaki ugovor pa za proslu godinu imam 189 dana na brodu i 24 dana putovanja, a od svega toga mogu 6 prenjeti u ovu godinu.

U istoj tocki 5.2 pod 3. spominju se i tecajevi u inozemstvu koji mogu iznositi najvise 15 dana godisnje.
Pod 4. je opet ono o bolesti nastale na putu ili na brodu a nema nista o bolovanju zapocetom doma.

Dobro,
dajte vi meni pojasnite,

Da li je moguce imati bolovanje/prijaviti da smo bolesni na putu doma dokle putujemo 1,2 ili 3 dana. Ljepo doci doma, i istog dana u svoga doktrora, dobar dan , boli me ...... i daj bolovanje.

Da li je ta opcija uopce realna.(na putu do doma)

Evo ako itko zna odgovor neka ljepo javi i objasni sto i kako.

Hvala:o

DINA ,NISI POMORAC I O CEMU MI TU VISE PRICAMO.MUSKARCI NEK PLOVE A ZENE DOMA NEK PEGLAJU,I ZATO PEGLU U RUKE I KRENI. A POMORSTVO PREPUSTI POMORCIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p

foreman,dina je zakon,i zna vise od tebe o nasim problemima,ne diraj je

Po nekim mojim saznanjima,a nije uopce bitno kako sam do tih informacija i dosla.......

Zakon ili ista od nasih prijedoga itd...Znaci NISTA se nece minjati za 2008 godinu!!!!!!

Nazalost, oni pomorci koji nisu skuplili kroz 2008-u ta 183 dana su doslovno NAHEBALI KAO ZUTI i nemaju nikakve druge opcije nego ili plati ili u przun!!!!!!

Zato ja Vas sad sve molin da odete do banaka u kojima drzite novce.
Nemojte zatvarati racune,vec samo lijepo i jednostavno dignite sve sto imate!!!
Dal' su to dolari,euri ili kune,to nije uopce bitno.
Na racunima ostavite samo onoliko koliko je potrebno da Vam se racun ne ukine.
Na te racune ubuduce samo i jedino saljite ono koliko Vam treba da bi pokrili kredite i za neke osnovne potrebe.

Nemojte misliti da taj Vas potez drzava nece osjetiti!!! Osjetit ce to oni itekako.
Jedino sto sad u ovom momentu mozemo uciniti je to,a za dalje.....Najvjerovatnije ce ipak vecina pomoraca morati minjati prebivalista ili se seliti.
Fala Bogu na svitu ipak ima jos koliko toliko normalnih drzava koje jedva cekaju da im se dosele platno sposobni ljudi i ljudi koji im donose novac,a time i poticu razne gospodarstvenike.

Ja osobno se vise nicemu ne nadam,ne virujem i uostalom....nije me ni briga.

Da se radi o normalnoj drzavi ili vladi,mozda bi u meni jos uvik bila mala doza optimizma.Medjutim s obzirom da bi eventualne pregovore vodili s politickim mafijasima,s osobama koje su nesposobne al' uzivaju politicke privilegije??!!!
Zbilja vise nema smisla da se ista predlaze,zahtjeva ili analizira.
Imamo posla s lihvarima,koji se ne drze osnovnih ustavnih odredbi.
Zbog svega toga......Dovidjenja Hrvatska i vidimo se tko zna kad!!!!!!!!

Bravo Dina,ja san solo ali volija bi tako dobru i pametnu zenu imat da ne moran mislit kad san na brodu jos i o tome kako ce me ovi idioti sjebat,probajte samo adresu pribacit,budite tu,trebamo vas,ti si zena ipo,brines o svome coviku

mislim da oni sta nisu skupili 183 dana u 2008. imaju izbor,oivo sa dobrin odvjetnikom u strasburgu ne more proc,pa skupite lovu,platite globu,tuzite,oni sad nemaju,imace jos manje,kad in dojdete na naplatu imacemo argentinu i zato dizite sve,samo gledajuci komentare na svin postovima cini mi se da nema puno nade da ce se odi sta prominit za puno vrimena,omladina je totalno sjebana,sta mos mislit o dici koja slusaju ili cajku(u d almaciji?=ne mos virovat)ili tomsona za kojega san jedan put cita da piva ka da sere(proba-stvarno-isti on),Dina zajebi me,gledaj sebe,mi cemo se snac,ima nas ka kineza:),ali mi je zaj sta se bar ovi sta smo ozbiljni i mislimo ne nadjemo u zivo,tribalo bi to,nesto ka bal pomoraca ili sl.,neko misto ka LK,di svi dolazimo nakon broda i idemo ca ali se vidimo,ja osobno ne volin ni pricat o brodu kad san doma ali ova govna nas prisilili a lakse mi je pricat nego tipkat

Dobro,
dajte vi meni pojasnite,

Da li je moguce imati bolovanje/prijaviti da smo bolesni na putu doma dokle putujemo 1,2 ili 3 dana. Ljepo doci doma, i istog dana u svoga doktrora, dobar dan , boli me ...... i daj bolovanje.

Da li je ta opcija uopce realna.(na putu do doma)

Evo ako itko zna odgovor neka ljepo javi i objasni sto i kako.

Hvala:o

to i mene zanima,javi ako imas odgovor,hvala i poz

@kokolo - fala ti lipa,a ja san 100% sigurna da se i druge zene itekako brinu,samo pitanje je dal' se imaju zivaca uopce igdi logirati ili sta pisati.

Postovi Foremana su ukolnjeni zbog stava koji nije primjeran na ovim stranicama. Njemu javno i na PM saljemo warning

Back