Mail za ministra i vladu

Ajmo sad opet

Krenimo od ovoga,a ukoliko se Vladi to ne svidja,neka predlaze novo.Medjiutim,obaveza je sindikata da za sve nove prijedloge Vlade obavijesti pomorce po sistemu koji sad koristi...(e-mail na brodove,na forume itd) pa tek onda odluci na sto da pristane.

Vlada mora biti svjesna da ce joj se ove odredbe kao bumerang vratiti o glavu!
Zasto? E pa zato jer ce Vlada ukoliko nastavi bezobzirno derati pomorce,to ce joj mozda uspiti za jednu godinu al posli? E pa posi ce moci doslovno pomorcima puvati u dupe.
Pomorci ce se (bar jedna velika vecina|) ili ce promjeniti prebivalista ili cese doslovno odseliti bilo di? Novac s bankovnih racuna u Hrvatskoj ce lipo povuci,pa onda neka drzava doslovno laje!
Mi smo, koliko god sad to izgledalo ajme,al mi smo u itekako boljoj pregovarackoj poziciji!Doduse,to vridi za pametnu i sposobnu Vlada,a ova Hrvatska je ipak sve samo pametna i sposobna nikako nije.
Ukoliko zadrze svoj bahati i prepotentni stav....Posljedice za Vladu ce biti daleko vece nego sto bi bile za nas.

PRVENSTVENO -
Traziti da se sadasnji zakon o porezu na dohodak UKINE.
RAZLOG - Nedorecenost oko nacina dokazivanja,naplate i sveukupne dokumentacije.
PRIMJER-*za inozemne poslodavce nije propisana odredba, ali nema ni odredbe koji dokumenat će se uvažavati

INZISTIRANJE -
da se 183 dana provedena van Hrvatske dokazuju jedino iz putovnica,a ne iz matrikula.
(Gdje je tko bio nije bitno...Nije bio u Hrvatskoj i samim time je oslobodjen ikakvih poreza i davanja)
RAZLOG -5. MJESNA ODREĐENOST POREZNOG OBVEZNIKA
5.1. Prebivalište
U smislu Općeg poreznog zakona smatra se da porezni obveznik ima prebivalište
ondje gdje ima stan u vlasništvu ili posjedu neprekidno najmanje 183 dana u jednoj
ili u dvije kalendarske godine. Boravak u stanu nije obvezan.
(PREMA POMORCIMA SE ODNOSITI KAO I PREMA SVIM DRUGIM hRVATSKIM REZIDENTIMA KOJI VAN HRVATSKE PROVEDU VISE OD 183 DANA, TE SU TIME AUTOMATSKI OSLOBODJENI PLACANJA POREZA)

ZAHTJEVANJE -
Da se momentalno ukine pravilnik kojim je u Pomorskom Pravilniku odredjen rok od 10 dana za prijavljivanje u L.Kapetaniju
Razlog - Članak 32.

(...)
2. Svaki državljanin Republike Hrvatske ima pravo u bilo koje doba napustiti teritorij države i naseliti se trajno ili privremeno u inozemstvu i bilo kada se vratiti u domovinu.

INZISTIRANJE -
da se 183 dana provedena van Hrvatske dokazuju jedino iz putovnica,a ne iz matrikula.
(Gdje je tko bio nije bitno...Nije bio u Hrvatskoj i samim time je oslobodjen ikakvih poreza i davanja)

Cuj, samo da napomenem da nasi vise nemaju obicaj pecetirati putovnicu kada ides na intern. departure vec samo skeniraju putovnicu, sto ce reci da mup zna ko je kada i gdje izasao/usao pa mogu oni te potvrde i izdavati

Ukoliko ce Vlada inzistirati da se porez na dohodak ipak placa,a ja sam uvjerena da ce prije meni izrasti treca cica,nego da bi Vlada mogla od toga odustai,onda ce ta 183 dan biti itekako potrebna.

Oni mogu provjeriti tu putovnicu kako ih god volja.
Vlada je itekako upoznata s negodovanjem pomoraca i ovaj Vladin stav ignoriranja je i vise nego ....idiotski.

INZISTIRANJE -

Cuj, samo da napomenem da nasi vise nemaju obicaj pecetirati putovnicu kada ides na intern. departure vec samo skeniraju putovnicu, sto ce reci da mup zna ko je kada i gdje izasao/usao pa mogu oni te potvrde i izdavati

A sta ako ja idem na brod preko Trsta recimo, i granicu prelazim autom?
Putovnicu ti nitko ne skenira...

A onda se potrudi da ti se negdi ipak udari pecat ili da ti se putovnica skenira.Mozda cak postoji mogucnost da ti na granici,na tvoj zahtjev izdaju potvrdu ili bilo sto sto ce biti dokaz da si ipak izasa iz Hrvatske:).Ukoliko bi se vraca istim putem i tada mos' traziti potvrdu.Ukoliko ti potvrdu nebi htjeli izdati Talijani,a valjda bi ti je dali Hrvati:)

Medjutim ,ukoliko namjeravate na brod ici s helikopterima onda predlazem da Vam Vlada svakome ugradi gps u . uzic hahahahahahhha

Nemojte se uvriiti al' pomoalo me cak i ironija fata:)

A onda se potrudi da ti se negdi ipak udari pecat ili da ti se putovnica skenira.Mozda cak postoji mogucnost da ti na granici,na tvoj zahtjev izdaju potvrdu ili bilo sto sto ce biti dokaz da si ipak izasa iz Hrvatske:).Ukoliko bi se vraca istim putem i tada mos' traziti potvrdu.Ukoliko ti potvrdu nebi htjeli izdati Talijani,a valjda bi ti je dali Hrvati:)

Medjutim ,ukoliko namjeravate na brod ici s helikopterima onda predlazem da Vam Vlada svakome ugradi gps u . uzic hahahahahahhha

Nemojte se uvriiti al' pomoalo me cak i ironija fata:)

Necu se uvridit ali vidis di to ide. Sto ideja i sto pojedinacnih zahtjeva. Jednom se svane drugom se smrkne.
Necemo mi daleko cini mi se ovako.

Zasto se ne bi trazilo da uopce nema tih 183 dana u smislu poreza.
Jednostavno reci mi ne plovimo unutar hr i nema poreza.

Necu se uvridit ali vidis di to ide. Sto ideja i sto pojedinacnih zahtjeva. Jednom se svane drugom se smrkne.
Necemo mi daleko cini mi se ovako.

Zato postoje pregovori:)
Manje bi se mom muzu smrklo,da putuje dan vise,nego da Mafijasima i lihvarima pokloni oko 110.000kn;)

LJudi danas kad san prica s Brazzodurom on mi je reka da tih famoznih 183 dana mozemo ukinuti. tj traziti da se ukine jer to evropa ne trazi. ( znaci nemogu nam reci da je to uvjet za EU)
Pa zato mislim da triba ostati kod toga da mi 183 dana ne zelimo u nasem sistemu. Znaci nije bitno koliko si van drzave mi ocemo da bude neoporezivo i bog.

Casper fala na brigi ali prika ne brini ja sta cujen od njih cete znati anije me niko do sad zavrtia pa nece ni oni. ( bez uvride ako su tebe smantali). Ukratko cut cu se s Brozzadurom sljedeci tjedan ( jer ja cekam dite svaki dan a on je olestan u postelji reka mi je) pa cu vam priniti sta je bilo. Eto

Ok. Ja jesam za ukidanje i 183 dana i poreza opcenito. Samo jesam li usamljen kad kazem da mi to zvuci ka SF?
Ako ti ukinu 183 dana uvest ce ti neki pausal koji ce onda placat SVI.
Sta ako se to dogodi? Jeli to ok?
Cisto sumnjam da ce pristat na sve nase uvjete tj da se ukine sve...i dani i porez. To bi bilo najbolje!

Zato postoje pregovori:)
Manje bi se mom muzu smrklo,da putuje dan vise,nego da Mafijasima i lihvarima pokloni oko 110.000kn;)

Dina ocu ti rec da mozda nekim ljudima i pasu ta 183 dana...evo ja prvi svojim radnim ritmom imam ta 183 dana...A sad ako ukinu 183 dana super ali sta ce onda napravit. Uvest ce porez svima bez obzira na dane!

Zasto se ne bi trazilo da uopce nema tih 183 dana u smislu poreza.
Jednostavno reci mi ne plovimo unutar hr i nema poreza.

Ivana,to se moze traziti i trazit ce se:)
Medjutim,uvijek "u rukavu" treba imati i plan B.
Plan B je jos i vise potrebniji kad pregovore vodis s uspanicenim praznoglavcima kojima je jedino bitno kako taj tren skupiti navca,a za posljedice ih nije ni briga.

postoji zakon koji nalaze da se ljudi poput vas ne upajadu u porez. glupo zvuci, ljudi poput vas:-) poslajem zakon kad ga dobijem

Dina ocu ti rec da mozda nekim ljudima i pasu ta 183 dana...evo ja prvi svojim radnim ritmom imam ta 183 dana...A sad ako ukinu 183 dana super ali sta ce onda napravit. Uvest ce porez svima bez obzira na dane!

Pa upravo zato ja vec danima napominjem kako se ta 183 dana em tribaju ostaviti,em se tribaju jos nadopuniti s pravom da su pomorcima priznati svi dani provedeni na tecajevima,a ne samo 15 dana.
Uz to,ukoliko se gleda da netko, tko nije pomorac,a bas zbog izbivanja iz Hrvatske vise od 183 dana,da' je automatski oslobodjen placanja poreza na dohodak....Tada se i pomorcima ti dani izbivanja iz Hrvatske,tribajiu gledati iz putovnice,a ne matrikule.

ej brzo kak se zove ona "poslovica" nitko da mi odgovori....kad stavis prsta u mora povezan si s cijelim svijetom?

Triba se borit protim bilo kakvog poreza za sve one koji su 183 dana van drzave u bilo kakvom svojstvu pa bilo to i na skijanju na Kupresu. Ako nisi 6 miseci u drzavi automatski postajes nerezident (slicno je i sa stranim menagerima u HRV koji ne placaju porez ako su u HRV manje od 6 miseci iako su te novce zaradili u HRV). Mislim da problem skolstva i SSS i VSS nije za ovaj mail a nekako mi se cini da je to bas prva i glavna tocka maila. U mailu ne triba pritit ni ucinit cemo ovo ili ono nego samo argumentima ih dovest do toga cemu sve ovo vodi (nikako u stilu uvati me ako mozes).

Apsolutno se slazem, sa svim navedenim!!!

nemoguca misija

nemoguca misija

Uz sve duzno postovanje ,ma barem jedan poreznik je na ovom forumu ,povremeno ili stalno ili neko povezan sa onima koji su nama suprotstavljena strana.Da sam ja taj ,a nisam ma i ja bi odera i porez i sve drugo ,kad se procita
sve ovo sta se ovde pise,pa ovo nije tajni forum pomoraca,ovde svatko moze imat uvid,a sa ovim nasim prenemaganjima necemo daleko.Ovo je cak malo i smisno.Ekipa nemojte se uvridit...ali obracun preko interneta i ne ide bas nesto...
Sta se tice novog sindikata,to moze igrat ako se toga uvati neka postenjacina
a ja vidim jedino Kapetana Laptala,sve ovo drugo je neozbiljno,aj malo pogledajte ove nase postove ocima nekoga ko nije pomorac...Ma ko bi nam udovoljia,drzava je u gabuli samo takvoj,sindikat koji postoji,nemam pojma nije to sindikat ka u drugim zemljama,ne sudim P. Brazzadura,ali daleko je ovo od sindikata...
Idem ca zaradit sta kuna za par dana,i zelim sve najbolje da uspije ,ali preko foruma
teskoooooooo.......
Da se izadje na ulice par iljada ljudi mozda.....tako se to radi u nekim
amo reci normalnim zemljama......

Eto ,samo samo htio biti realan

pozdrav svim fighterima sa foruma....

Ja na Karibe na bijelu ladju....

Back