Lower lakes

Jel imas saznanja ima li uopce nasih ljudi na kanadskim firmama i postoje li kakve barijere u vidu radnih dozvola i slicno?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jel imas saznanja ima li uopce nasih ljudi na kanadskim firmama i postoje li kakve barijere u vidu radnih dozvola i slicno?

Naravno da postoje jel su im brodovi pod njihovom zastavom, a pod njihovom zastavom trebas njihove brevete i matrikulu imat. Inace plovio s 2 kanadana, ako oni traze posao izvan kanade za istu placu kao mi onda ti je sve jasno.
​​​​​

I ove place sta se spominju su uglavnom brutto place. Na to jos ide porez i ostala davanja.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Uvik se možeš dogovorit o izbjegavanja poreza ka za UK ti napraviš invoice i plate te priko toga i dobiješ čistu lovu.

Zanimljivo, vjerojatno bi nasim ljudima onda trebalo bit lakse za uletit sudeci po odnosima zapada s rusijom, sigurno utjece i na izdavanje potrebnih dokumenata

Ako je brod pod kanadskom zastavom mora se imat kanadski brevet ds bi se moglo plovit, opat i tu ima caka da zavisi od pokrajine do pokrajine u Kanadi. Npr ako je brod iz newfoundlera onda se mora imat samo kanadski brevet nemoze se imat endorsment, i tako zavisi od pokrajine do pokrajine ali vecinom samo Kanadani mogu navigat

opet dosta toga zavisi, neke kompanije tipa canship nude ukrcaj u europi te za europljane iako su kanadska kompanija,druge tipa algoma tankers imaju 60% russina,trece tipa agencija orsi suradjuju na veliko sa agencijama u europi,sve se to moze vrlo jednostavno zaobici i ne postoji jedno pravilo koje vrijedi,osim toga neke firme bas naglase da triba imat papire od njihove state agencije te njihove brevete i medical kao njihove offshore kompanije koje drze suplajere,to ovdje nisam ni naveo, dayrate mazaca im siba 560$ a na na europskim firmama nije ni 120$ engineeru trenutno zavisi od agencije i firme,eto sa tim sam reka da se dobije uvid,polja povis aussia su posebna prica sa posebnim placama,tu je tesko uletit i dobit papire,kad sve sredim napravim cookbook za ovo jer ce i meni tribat,niko ne misli dzabe tuc more..

postoji pravilo ako si ispod 35 godina za canadu da se ubrza proces zaposljavanja sklopljen je davno taj ugovor za mlade il tako nesto...

Nedavno mi je firma-Sentinel nabavila polovnjacu PSV od kanadske st-by firme pa san isa njuskat malo kad je dosa u Aberdeen, radia je gore i tamo je 3rd/eng ima cca 125 000 kanadskih dolara godisnje, samo stopa poreza im je jako velika kako su mi rekli.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ma Picard samo ješka ekipu, ništa od toga.
Evo šta kaže Kanađanin šta je radija s nama, sad na Kanadskoj zastavi.

We pay high taxes. Hence why you will notice the higher day rates. Everyone is subjected to tax here. Regardless of if you work 6 months offshore or not. That accounts for 30-40 percent of your wage on average. Taken out of each pay cheque.
Last year I pay 35 thousand in income tax for sample.

Nista od toga, samo canadian CoC...u protivnom ako ima ima koji nas da radi great lakes na domacoj firmi nek se javi ovdje....a zasto su kanadani plovili samnom po tankerima i iimali istu placu kao i ja?

Back