Lova van...

pa lipo van je covik reka,sef i crna gora ako ovi ne skinu stopu na min 5% i ne uracunaju po pasosu sve dane vani koliko je ko bija,imas platne liste za dokaz o primanjima i ako imas 183 dana,jebe ti se

Juzna Koreja.Nema sheme ima prijavljen boravak,njihovu osobnu karti i uredno placen porez.183 dana mene najmanje pogadjaju jer RH ima ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Juznom Korejom.
Shema je nac zemlju koja ti odgovara po ovom pitanju pa tek onda firmu koja ce te zaposlit tu di bi zelija.ALi mi je trbalo za doc u ovaj stadij jako jako dugo.
Italija ti nista ne rjesava ako otvoris tamo prebivaliste tamo si i porezni obveznik zato dobro prouci kakav je zakon u Italiji po pitanju pomoraca i ne rezidenata sto ti imas namjeru postat(183 dana sigurno neces bit u Italiji)

Odlicno stari. Onda sipokriven. Trenutno san u offshore-u u Angoli pa cu tamo vidit jel ikako moguce. Zasad prvi korak racun u Italiji a ka sta si reka nac neku zemlju.
A di se moze nac izvor informacija o suradnji s porezom o drugim zemljama ?

Moja je zarada takodjer već du?že vrijeme preko granice, kamo mi pristi?že i plaća. Ne znam koliko su danas uopće banke igdje sigurne, ali je vrlo blizu vrijeme kada će se početi nju??kati i po privatnim računima - onima koji ostaju ovdje

ma protest neka bude ka doćek Ivani??evića nago reci ti meni Elcano ??ta bi mi priporućija di otvorit raćun? za sad nama je sve jedno di bi otvorili raćun ali ja gledan di otvorit da kad uđemo u EU da nemoran dva puta to ćinit.

Posjedon/frankie
da ja znan ??ta je najbolje onda nebi bija tu i ako buden doma 01.07. i padne dagovor da svi inemo iden i ja iz solidarnosti(zbog toga san se i registrira ovde) kao ??ta posjedon reće istina je da hrvatski radnik uopće je ka ovca i to je tu?žno ali tako a ti franki samo zna?? vriđat prvo da pizdin pa onda dru?že.
mi tribamo vriđat one ??ta su ovo zakuvali a ne međusobno .
vjerovatno će?? opet nać ??takod za komentirat pametno ali to si ti i nemanti ??ta vi??e reć

Cijenjeni kolega i prijatelju pikolo! Zelim ti samo poruciti da je "solidarnost" jedna ljepa vrlina svakog covjeka ali u ovom slucaju nemoj dozovoliti da to bude i primarni razlog tvoga dolaska na prosvjed,cisto iz solidarnosti ili iz razloga ako padne dogovor jer ako mislis da ce ti na skupu biti dosadno NECE a sto se tice "povisenih tonova" to cemo svi sacuvati za one kako si ti reka "sta su zakuvali ovo" a svojim prijateljima i kolegama na forumu podarimo "ljepu rijec" i "podrsku" jer to nam je sada najvaznije,ostavimo prepirke za neke druge teme.Predstavljas se kao "pikolo" a ja se nadam da ces kao i svi mi na prosvjedu biti "GRANDE" i zato ti zelim dobrodoslicu i vidimo se 01.07!!Zivija:uzdravlje

@sizif
Druze nazalost Angola nece ici.Jedino u slucaju da ti firma placa tamo 45 % tada bi s obzirom da RH nema ugovor sa njima u potpunosti legalno izbjegao placanje u RH.
Ako RH nema sa zemljom ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja tada si u RH duzan platiti razliku stope izmedju one placene u Angoli i one koja je zakonom propisana u RH.Ali evo link ponovno:
http://www.pu.mfin.hr/propisi/u_sklopljeni.asp?id=b04d2

Moram nesto napisati na ovu temu.
Vec vise od pola godine, od kada se o ovoj temi raspravljalo u saboru (namjerno malim slovom) zabrinuto pratim sto se dogadja. Sokirala sam se kada sam uvidjela da ce se oporezivati i dani bolovanja, skolovanja, a da nece biti uracunati niti dani putovanja s i na brod. Moj suprug plovi vec desetak godina, no citavo stoljece ne bi bilo dovoljno da zaboravim koliko smo novaca morali investirati da bi uopce i mogao ici na brod. Kad skupim sve one njegove brevete, sjetim se crvenjenja dok smo posudjivali svu tu hrpu novca, pregladnjivanja da bismo ih vratili.... Pitam se gdje li je onda bila drzava? Kako je moguce da zavrsetkom srednje strucne spreme za pomorsko zvanje nije dovoljna samo kadetura (u drugim strukama pripravnicki staz) i polaganje strucnog ispita, vec je potrebno niz drugih certifikata i svjedodzbi. Mozda se nisam tocno izrazila - jasno mi je da je to potrebno zbog specificnosti zvanja, ali nije mi jasno zasto to ne sufinancira drzava kad vec nesto zeli i uzeti. Postoji li uopce ijedno drugo zanimanje u kojem se covjek mora toliko doskolovati i obnavljati svjedodzbe (ima li koga da se sjeca malih breveta, pa velikih breveta, pa velikih breveta sa slikom - a svaki po pedesetak kn samo zato sto su se oni domislili promijeniti formate istih) da bi obavljao svoju profesiju za koju je zvanje stekao zavrsetkom srednje skole? Mi imamo srecu da nam obnovu breveta sada placa kompanija, ali to nije uvijek bilo tako i sigurna sam da i danas ima mnostvo pomoraca koji moraju ruku duboko zavuci u dzep kada dodje do takve situacije (Kako je ono isla prica s B2 ispitom? Nije vise bilo dovoljno polagati B2, nego napredni B2, tako nekako. I ja sam to polagala u svrhu dobivanja pomorske knjizice kad sam isla kod supruga na brod. Za sramotu, pored mene je na tecaju sjedio postariji gospodin, upravitelj stroja vec 30 godina - i on je polagao isto, jer su mu rekli da ono sto je polagao i platio 2600 kn prije 4 godine vise nije dovoljno!!!). Nitko im ne refundira taj novac, nitko ih ne pita imas ili nemas...
Osim toga, placam li ja Zavodu za zaposljavanje proviziju i uslugu kad mi trazi posao? Naravno da ne, ali vecina pomoraca je itekako oglobljena postojecim pomorskim agencijama koje "hapnu" i njima i kompaniji. Koje je obveze drzava ispunila prema ovome zvanju i na temelju cega smatra da ima neka prava?!?!

Moj je suprug dio 2007. i 2008. godine proveo na bolovanju radi povrede na radu. Bolovanje i lijecenje platilo mu je kompanijino osiguranje. Sada nas zele oglobiti za 2 godine poreza. Nije nam valjda dovoljno sto smo sa vise nego solidnih mjesecnih primanja punih 11 mjeseci bili svedeni na regres za bolovanje, sto nije mogao raditi, sto je skupo morao platiti lijecenje (tak su nam na dostavljene fakture nadoknadjivali novac), nego sad jos mora i drzavi placati porez? Gdje je bila ta ista drzava kada se razbolio?! Vidjela sam da ovdje neki spominju HZZO i mirovinsko. Koji HZZO?! Koji ce pomorac u postojecem zdravstvenom osiguranju moci ostvariti svoja prava? Kako ce se recimo jedan pomorac moci naruciti za neki opsezniji pregled kod specijaliste? Zar ce ugovor nastelavati da bas bude kuci za 5 mjeseci kada ga naruce u bolnici?! Mirovina? Smijesno! Nisam sigurna koliko bi nas doslo placanje doprinosa (suprug mi je prvi casnik stroja), ali znam da sasvim sigurno mozemo kod bilo kojeg osiguranja placanjem istog iznosa kroz isti broj godina ostvariti daleko veca mirovinska primanja nego sto ce nam isplatiti ova drzava. Vrijeme ce pokazati. Moje je osobno misljenje da ce kroz niz promjena koje ce mirovinske reforme tek donijeti, svi pomorci zavrsiti kao i nasi roditelji koji su 30-tak godina radili i investirali u svoje mirovine da bi danas imali neku bijedu od niti 2.000 kn.

Jos moram reci da nas iz banke (RBA) vec preko 3 godine periodicki nazivaju svakih par mjeseci sa zahtjevom da im dostavimo kopiju ugovora ili neku platnu listu kako bi "znali na koji ce nacin knjiziti doznaku, tj. je li placa ili nesto drugo" potiho se prijeteci da ukoliko to nije devizna placa, tada doznaka spada u pitaj-boga-sto i podlozna je oporezivanju. Nije mi vrag dao mira pa sam otvorila u Trstu racun na banci i sama poslala na svoj racun u Rijeci nekoliko tisuca eura, cisto da vidim hoce li me nazvati netko iz banke i pitati "je li ova devizna doznaka placa ili sto je?". Naravno da nisu zvali. To znaci da su itekako vec godinama pratili pomorce, kretanje njihovog novca, trazili ugovore - sve u smislu da nam svima jednog dana nabiju jaram na vrat i otmu posteno zaradjeni novac.

Toliko sam ljuta na ovu drzavu, vjerojatno zato sto je previse volim i ne mogu vjerovati da sam se u nju razocarala, da sam na korak od odluke da najprije trazim svoj sat u saboru (naravno, opet namjerno malim slovom) na koji kao gradjanin RH imam ustavno pravo i da gospodu koja tamo sjedi i rjesava krizaljke za vrijeme svog radnog vremena, upitam imam li i ja neka prava i ima li moje dijete neka prava. Jer, tko ce meni nadoknaditi sve one pustinjacke dane, jedan tanjur na stolu i pustu kucu, objasnjavanje djetetu zasto mu oca nema kod kuce. Isto me tako zanima tko ce od njih razumjeti kakav je to zivot kroz telefone i e-mailove, kroz slanje slika tipa "evo kcer ti je napravila prvi korak, narastao joj je prvi zub, naucila je plivati...". Ne znam kako ih nije sram jer su za pocetak hrvatsku pomorsku tradiciju sravnili sa zemljom, pomorce strpali u gradjane drugog reda, a sada im hoce retroaktivno oteti zaradjeni novac ne pitajuci se koliko su ti ljudi svojim novcima potpomogli ovu drzavu - kupovali stanove, gradili kuce, trosili svoje novce ovdje i uredno na sve kupljeno placali PDV. Najlakse je onima zaposlenima ovdje pricati kako svi mi koji smo s pomorskim zvanjima direktno ili indirektno povezani lagodno zivimo, ali nitko ne pita za cijenu takvog zivota, zrtvu koju svi ljudi zaposleni na brodovima diljem svijeta i njihove obitelji podnose. I pita li pomorce netko bi li voljeli raditi na kopnu, biti s obitelji svaki vikend? Mozda i bi, ali bi nesto trebali i raditi, a u ovoj zemlji je lakse Boga vidjeti nego naci posao. Ima pomoraca koji vole ploviti, ali ima i onih koji bi radije radili na kopnu, no nakon sto je ova drzava pokradena i nakon sto su poduzeca zbrisana te radna mjesta nestala - koja im je opcija bila nego otici i raditi vani?

Vidjevsi kuda sve ovo ide, poduzeli smo neke korake. Suprug ima i strano drzavljanstvo pa ce se odjaviti odavde i prijaviti u drugoj zemlji. Eto, na to smo dosli - kcer i ja biti cemo tu, on negdje drugdje, po papirima vise necemo zivjeti skupa. Sve ove godine nisam nikada htjela varati drzavu, prijavljivati ga na Zavod za zaposljavanje ili ga fingirano zaposljavati kod prijatelja i koristiti benificije koje sam mogla. Sad cu zatraziti djecji doplatak (suprug nece zivjeti samnom, ja sam nezaposlena), naknadu za nezaposlene, ma cak i j***nu pokaznu kartu, subvenciju za plin, struju... Sve! Do sada sam ponosno kupovala iskljucivo hrvatske proizvode zeleci bar malo, koliko to pojedinac moze, potpomoci ovu nasu posrnulu privredu i doprinjeti da hrvatski radnici zadrze hrvatska radna mjesta. Kod nas u kuci nije bio Meggle putar nego Zdenka. Nije bilo Capy sokova, nego Lero. Provela sam mladost citajuci uvozne deklaracije i kupujuci samo hrvatsko. Stanujem 56 km od Trsta i sad cu iskoristiti tu pogodnost. Ne dam vise ovoj drzavi ni centa. Naucili su me lekciju - otmi sve sto mozes!

Novaca u banci nemamo, sve smo investirali u zivot - stan, auto, opremanje istih... Sad ce nam, kad nam razrezu porez za te protekle dvije godine morati ovrhom leci na nekretninu jer se iz deviznog racuna jednostavno nemaju iz cega naplatiti. Razmisljam o tome da i zaista napustimo u cijelosti ovu nasu prekrasnu Hrvatsku i odemo u pecalbu. Dusa me boli kad se sjetim koliko sam truda ulozila da nasu kcer naucim knjizevnoj hrvatskoj rijeci, koliko sam joj govorila o nasoj povijesti, legendama, o ljepoti nase zemlje, a sad razmisljam da je odvucem i iz skole i od drustva i od svega na sto je navikla i upravo je zbog te iste drzave iztraumatiziram i odvedem negdje gdje ce uvijek biti stranac i dotepenac i govoriti tudjim jezikom.

Na sto smo to dosli?!

Moram nesto napisati na ovu temu. ?!

Svi ovdje djelimo istu sudbinu ali mi je drago da zajednicki poduzimamo i iste korake. Ne dajte im ni lipe!
Napraviti sve sto je moguce za izbjeci porez, novac na banke vani i bojkot hr proizvoda!
Ako i treba, otic zivit vani. Niste jedini kojima je to palo na pamet. Ja se precesto upitam zadnjih godina isplati li se odgajat djecu u ovakvoj bolesnoj drzavi...ne samo zbog poreza, porez je mila majka prema drugim problemima...
Spominju neku EU...daleko smo mi jos od toga....jaaaako daleko...

Last edited by a moderator:
@Logaritam

Prije svega dobro dosli na stranice...iako ponekad ove nase rasprave odu u neku drugu sferu, vjerujte nam ovo je sve pokrenuto s namjerom da sprijecimo to sto se vama desilo...jbg-a, mozemo svi reci ja imam 183 dana i nije me briga,ali moze doci situacija u zivotu kada ih necemo imati i kada pomoci nece bit od nikud/a kamoli od drzave..
Zato krecemo sa Udrugom Pomorac.net, te sa organiziranim prosvjedom 01.07.2009 u 09:00 ispred LK Split..Zelimo da se nas glas cuje, te da imamo malo veca prava .

A vi se drzite, sta da vam kazem...

@Logaritam....Dobro nam dosla!!

Na pocetku vam moram priznati da me duboko dirnuo vas tekst i da sam ga vise puta procitao sa mislju kako da vam odgovorim pa cu se u narednom tekstu dotaknuti svega i svacega jer mislim da vas tekst s obzirom na problematiku koju ste iznjeli to i zasluzuje jer je napisan iz DUSE.Svi mi na ovome forumu djelimo iste ili slicne sudbine/probleme koje ste vi iznjeli i u nacaelu razuman je svaki vas daljni potez spram ove drzave bez obzira koliko on radikalan bio.U svemu sljedecem sto budem iznio molim vas da ne shavtite da je ista zlonamjerno jer sve cu napisati onako kako ste i vu to ucinili iz DUSE.
Rekli ste jednu preljepu recenicu od koje cu i poceti a ona glasi "Toliko sam ljuta na ovu drzavu, vjerojatno zato sto je previse volim" e pa ja mislim da tu i lezi bit nasega problema ma koliko neki pokusavali prikriti tu cinjenicu.Svi mi jako dobro znamo kako se stvarala ova nasa drzava i koliko je vremena trebalo da dodzemo do svoje nezavisnosti i svega ostaloga,toliko truda,toliko nesretnih ljudskih sudbina,toliko prolivenih suza,toliko prolivene krvi i svega ostaloga i onda se na kraju svi zapitamo jeli vrjedilo???JA MISLIM DA JE!!! Znam sada ce mnogi reci,lazni invalidi,lazne mirovine,lazni branitelji,tajkuni,privatizacija jednom rijecju PLJACKA i ja se takoder slazem sa svim tim jer imamo najbolje primjere i od nekih clanova ovoga foruma koji su bili branitelji i onda kad su ponovno nastavili navigati izgubili su sva prava i povlastice koje su imali a da su bili "mudri" kao neki "veliki heroji" koji prakticiki nisu ni vidili rata a svi su isposlovali invalidske mirovine i ostale benificije mogli su "varati" ovu drzavu i ziviti na drzavnim jaslama a ne ponovo ici navigati i boriti se sa sebe,svoju familiju,svoju drzavu! Znam i sam neke takve "velike heroje" i kad sam kuci gledam ih skoro svaki dan u lokalnom baru ali ono sto mogu viditi na njima je to da su sve to IZGUBLJENI SLUCAJEVI ali ne radi PTSP ili rata nego bas radi svega ovoga sto sam naveo i nebi se mjenjao sa njima za sve pare ovoga svita,iako neki mislu kako im je dobro i lagodno u zivotu a zapravo su oni sami sebi napravili HARAKIRI i sada su tu gdje jesu.....zarobljeni u svome svijetu apsurda,praznina i ljudske gluposti. Sada se sigurno pitate zasto sam sve ovo napisao i kakve to veze ima sa nama e pa ima i to od pocetka do kraja.Mi ovdje stvaramo Udrugu i moramo biti svjesni da ce to biti dug i tezak proces i da mozda (sta ja iskreno sumnjam) na nasemu prosvjedu 01.07 necemo poluciti nikakve rezultate i onda ja vas pitam sto bi mi nakon toga trebali?? Ugasiti Udrugu,odustati od svega,pomiriti se sa sudbinom,otici zivjeti u drugu zemlju??!! NE NEGO SE JOS JACE ZESCE NASTAVITI BORITI ZA NASU STVAR!!! Pa nece mene pokolebati ova vlada i svi njeni ministri i zakoni....ja da moram razmisljati o tome da napustim ovu drzavu????? Ma neka je oni napustu jer su nas oni doveli do svega ovoga a ja cu se ostati boriti na svome kucnom pragu......ja sam se u Hrvatskoj rodija,tu zivim i tu cu i UMRIT a da ja razmisljam o tome da napustim drzavu i zivim negdje drugde radi nekog zakona,radi nekog Sanadera,Sukera,Kalmete i svih ostalih NEMA SANSE!!Suocili smo se sa problem i trazimo rjesenje kroz Udrugu i svim ostalim putevima ali vas sviju skupa molim da se ostavimo tih stvari oko napustanja zemlje jer bez obzira kako se ova vlada odnosila prema svima nam to nije razlog da ja ne volim svoju ZEMLJU jer nju ne cini ta vlada nego je cinimo mi obicni ljudi koji u njoj zivimo,nase familije,nasi prijatelji,poznanici,PRIJATELJI SA FORUMA i svi ostali i sto bi mi trebali odreci se svega toga i ici ziviti negdje drugdi???!!!MJENJAJMO LJUDE KOJI NAS VODE A NE OVU DRZAVU!!Mozda ovo sada zvuci kao neka poduka o domoljublju ali to mi nije bila namjera jer svi mi znamo sto je prava istina i samo sam zelio ukazati na ono sto je rekla i nasa kolegica Logaritam Toliko sam ljuta na ovu drzavu, vjerojatno zato sto je previse volim i zato cu ja reci SVI SMO MI LJUTI NA OVU VLADU ALI NASU DRZAVU VOLIMO SVIM SRCEM!!!:uzdravlje

Svi ovdje djelimo istu sudbinu ali mi je drago da zajednicki poduzimamo i iste korake. Ne dajte im ni lipe!
Napraviti sve sto je moguce za izbjeci porez, novac na banke vani i bojkot hr proizvoda!
Ako i treba, otic zivit vani. Niste jedini kojima je to palo na pamet. Ja se precesto upitam zadnjih godina isplati li se odgajat djecu u ovakvoj bolesnoj drzavi...ne samo zbog poreza, porez je mila majka prema drugim problemima...
Spominju neku EU...daleko smo mi jos od toga....jaaaako daleko...

Cijenjeni kolega...

Necu ti sada tu proturjeciti,niti ulaziti u neke rasprave ali ako ti nije tesko "baci oko" na ovo sto sam prethodno napisao i nadam se da neces nista krivo shvatiti:uzdravlje

Dobar dan svima,
Danas sam se prikljucija na ovaj forum i danas sam ga prvi put otvorija
i procita.Jako pohvalna stvar,nadam se i korisna,da se organiziramo na
ovaj nacin.Ima bi i ja dodat nekoliko stvari,slazem se sa svime sta je rekla
gospodja logaritam jer je ovaj lupeski zakon slican zakonima koje su napravili
za privatizaciju(da se pokrade jedne,a POKRADENO onda podili svojim igracima).Jednog dana od ovakvih zakonodavaca mozemo ocekivat da pocnu
upadat naoruzani u kuce i otimat nase krvavim radom i odricanjem nas i nasih
obitelji zaradjene pare u ime zakona kojeg izglasaju.Do sada sam 90% place sla na nasu banku a 10% na moj racun u americi,da mogu na brodu dignit sa bankomata za duvan,pice i izac vanka,ali ce od sada bit suprotno,80%tamo
a 20% za zenu i dite.
Sitacija je puno kompleksnija od poreza ko je manje od 183 dana na brodu.
Tu je zdravstveno i mirovinsko koje bi tribalo placat a vecina nas ga i ne
koristi ili smo osigurani na drugi nacin.Meni zdravstveno pokriva firma i dok sam
na brodu i 60 dana od iskrcaja (imam ugovor 4-2).Plus toga sam bija i u ratu
pa imam zdravstveno ka branitelj,a sad bi in jos triba davat i kes usuvo tako
da sam na 3 nacina pokriven,da ne bi.
Znate sta mi je u Splitu u sindikatu pomoraca reka gospodin koji je tamo
sidija i pusija kubansku cigaru,da ne mogu bit i branitelj i pomorac.
Tako mi nisu rekli 93,94 god.kad su se dilile puske i cizme.Znaci pojam
branitelja ovdi je kako nas oni svacaju da neradimo nista i setamo sa plinskom
bocom zavezanom oko sebe i pritimo da cemo se raznit.Ako smo se vratili navigat, po gospodinu iz sindikata pomoraca ,tribali bi pustit svoja stecena prava i punit kesu njima.
Sta se tice mirovinskog potpuno se slazem sa gospodjom Logaritam.

I jos jednu stvar da ne udavim sa prvim mailom,datum protesta 1.7 nije bas
najsritnije rjesenje jer su i sabor i vlada na godisnjem(i primaju placu za razliku od nas) i nece ih puno to taknit za vrime turisticke sezone jer su druge teme
tada aktualne,ljudi se razidju na godisnje,lito je za odmor...i bojim se da nece imat puno odjeka(by the way ja cu bit na brodu).Puno bolje bi ih bilo zuljat sada kada su paraziti jos koliko toliko aktivni.
su

Moja se lova sutra podi?že sa HR banaka - podstrek s foruma, plod osobnog razmi??ljanja i plod revolta naspram mnogo toga.

Nadam se da će se time podignut tečaj eura, bar za 0.000001 lipu.

Pozivam i ostale kolege da se pridru?že.

jos jednu stvar da ne udavim sa prvim mailom,datum protesta 1.7 nije bas
najsritnije rjesenje jer su i sabor i vlada na godisnjem(i primaju placu za razliku od nas) i nece ih puno to taknit za vrime turisticke sezone jer su druge teme
tada aktualne,ljudi se razidju na godisnje,lito je za odmor...i bojim se da nece imat puno odjeka(by the way ja cu bit na brodu).Puno bolje bi ih bilo zuljat sada kada su paraziti jos koliko toliko aktivni.

To je i meni prvo palo na pamet kada je odredjen datum, ali možda je to dobra stvar, jer kao što ste naveli, tada je turistička sezona, i to je vjerojatno najgore po njih da se u jeku turističke sezone organizira prosvjed.To će biti baš lijepa slika za turiste koji se ondje nađu u to vrijeme. Jednino što se malo bojim reakcije naših ljudi od kojih velika većina misli da pomorci "uživaju u blagodatima novca", i budimo iskreni dosta je ljubomornih ljudi, pa da nebi ispalo poslije da navučemo njihovu srdžbu, tj. pogotovo od ljudi koji žive od turizma. Ali s druge strane gledišta, kada je bila provedena anketa ( u emisiji Hrvatska uživo ) dosta je ljudi reklo, da ako svi plaćaju porez da moraju i pomorci, pa eto ako njih nije bilo briga ( jer nežive od tog kruha ) šta pomorcma rade s takvim izjavama, netreba ni da pomorcima bude žao što remete turističku sezonu, jer nežive od turizma.

Placat porez na sta?
Koliko ja znam mi kad smo doma smo nezaposleni i bez primanja,a porez
tribaju placat samo oni koji u hrvatskoj rade ili ostvarju neke prihode.
To je banda lopova.

Back