Lova van...

ma ok je povuc lovu, ali sta sada za tekucu godinu, ako porezna zatrazi uvid u promet tvoga deviznog racuna dobit ce ga i sta onda...

Imas platne liste sa broda koji dokazuju da si sve zaradio.Nije cilj (koliko sam ja razumio)ici zajebat poreznu ili sto ja znam koga.Cilj je natjerati Vladu da promjeni ovu sramnu odluku o porezima koja ce na kraju rezultirati sve manjim i manjim interesom za pomorska zvanja u Hrvatskoj.Cilj je da onaj koji recimo plovi cetri pet mjeseci godisnje da ne plati porez,bar ne ovoliki.
Razumijem da drzava nama garantira ukrcaj,ili stiti radna prava na brodu ili placa brevete nego nista ama bas nista nam ne nudi ,a zeli uzeti sve.
Ponavljam,povlacanjem novaca iz banke bi se stvorio pritisak na banke koje bi pritisnule Vladu to sam siguran sto posto.Ja predlazem da se uzme sef u banci (neka lovu cuvaju,ali ne mogu s njom raditi)jer mi se u Crnu Goru ne ide kao ni u Neum.Ovako mi je opet sve nadohvat ruke.Sef kosta cirka 500 kn godisnje,a i mirniji je san.Moze banka i propast moze propast i drzava,ali kljucic je kod mene.

Imas platne liste sa broda koji dokazuju da si sve zaradio.Nije cilj (koliko sam ja razumio)ici zajebat poreznu ili sto ja znam koga.Cilj je natjerati Vladu da promjeni ovu sramnu odluku o porezima koja ce na kraju rezultirati sve manjim i manjim interesom za pomorska zvanja u Hrvatskoj.Cilj je da onaj koji recimo plovi cetri pet mjeseci godisnje da ne plati porez,bar ne ovoliki.
Razumijem da drzava nama garantira ukrcaj,ili stiti radna prava na brodu ili placa brevete nego nista ama bas nista nam ne nudi ,a zeli uzeti sve.
Ponavljam,povlacanjem novaca iz banke bi se stvorio pritisak na banke koje bi pritisnule Vladu to sam siguran sto posto.Ja predlazem da se uzme sef u banci (neka lovu cuvaju,ali ne mogu s njom raditi)jer mi se u Crnu Goru ne ide kao ni u Neum.Ovako mi je opet sve nadohvat ruke.Sef kosta cirka 500 kn godisnje,a i mirniji je san.Moze banka i propast moze propast i drzava,ali kljucic je kod mene.

Pozdrav svima ja san novi registrirani ali nisan novi da gledan ovi forum.
Jo?? će mi tribat malo vrimena da sve sku?žin kako se ovde radi jer nisam uopće po forumima ali mi je ova tema interesantna i već dugo to isto razmi??ljan i proućavan.

Reka bi Luiđi dunkve

lova van je ipak naj sigurnija opcija uz neke preduvijete zbog toga jer jedino tako mo?žemo bit sigurni da nas neće porezna zaja??it ali ne sva lova vanka nego koliko meni odgovara tako da smo mi ipak doma prijavljeni i plaćamo zdrastveno/mirovinsko pa ako se zakoni promine nabolje ja stavin na domaći raćun od firme veću doznaku i obrnuto.
ipak kad uđemo u EU mo?žda dobijemo prava ka napr. talijani pa će nam bit ok plaćat puno kad bi ja ka makinista i??a u penziju sa 55god i prima 2500-3000 Euri ka prvi ili kapo.
Dalje pitanje je di otvorit raćun jer kad uđemo u EU onda sve dr?žave osim belgije,luksemburga i austrije su potpisnice ugovora o izmjeni informacija ??ta znaći ako bi bija paranoićan ??ta malo jesan da triba otvorit dikod skroz vanka EU i otvorit raćun da debitnom karticom koja je numerirana a ne na moje ime i tamo slat dio plaće koju di?žem sa na??ih bankomata a drugi dio ??aljem doma. I to prijavin jer ja tućen priko 183 dana ali ako slućajno dobijen otkaz ili se razbolin iman manje za platit. a ova ??ema stavljanja love u sef nije naj bolja ako ti doznaka dolazi na tvoje ime pa i ako donese?? lovu sam doma mogu te ćapit na carini a i kad i??ta kupi?? malo skuplje mogu te pitat odakle.praktićki si u ilegali a kako ja mislim ti si legalan i ako nas zaja??u lupe?ži zajahat će me koliko ja oću ovisno o trenutnoj situaciji.
tolko za sad jer mi je dodijalo tipkat a ćekam neku bolju opciju od koga

pa tako i ja razmisljam, ali kazem ako i das lovu van kako ces kupit recimo novi auto??nema seme, jer cim se okrene veci iznos love, odmah ti pokucaju na vrata, dakle treba vladu natjerat da se ostavi corava posla, neka prosecu malo po ne znam rijeckom korzu ili po trgu bana jelacica u zagrebu u podne i neka pogledaju koliko tamo ljudi seta, dakle ne radi.....od kuda njima za nove aute, stanove i sta ja znam sta.....

O.K shvatio sam.
Ja predlazem kako natjerati Vladu da promjeni odluku o porezu,a to je tako da nedamo bankama i drzavi svoj novac,da ih ne kreditiramo.Vi zelite sakriti svoj novac (iznjeti ga van drzave)i na taj nacin mozda ne platiti porez.To mi se ne cini pametnim jer cete na kraju platiti i kamate.Onaj ko ima ispod 183 dana platit ce porez koliko god se bunio sve dok se ne promjeni zakon.
Ja svoj novac ne sakrivam jer sam ga posteno zaradio,drzim ga u sefu ,a ne na racunu(nedam drzavi i bankama da barata s njim)i ako mi treba za auto uzmem koliko mi treba i gotovo.Platne liste cuvam kao pokrice.Da imam ispod 183 dana platio bi porez zato i zelim da se taj zakon ukine i da ako budem imao ispod 183 dana da ne platim porez.Jedini nacin da ne platimo porez ako imamo ispod 183 je da se taj zakon ukine.Kad bi recimo svi povukli novac recimo u sef,sve je legalno, drzava i banke gube milijarde kuna potrebnih za obrtanje i na taj nacin vrsimo pritisak da se zakon promjeni i da vratimo novac na racun.Ili uzmi novac sa banke i cuvaj ga doma.
Rjesenje nije u sakrivanju novca u inozemstvu nego kako natjerati Vladu da promjeni odnosno ukine taj zakon.

O.K shvatio sam.

Ja svoj novac ne sakrivam jer sam ga posteno zaradio i ako mi treba za auto uzmem koliko mi treba i gotovo.Platne liste cuvam kao pokrice.

potpisujem...OIB i jest radi ovoga po??teno zaradio, a ako imam redovan priliv svaki mjesec na racun nema beda :kafa

@Jos jedan

Ideja nije losa barem za prvu ruku jer i dalje vecina nas prima doznake na nase banke pa samim tim ovi tvoj prijedlog ima smisla.Mozda nebi bilo lose to provati da cisto vidimo reakciju banaka (naravno ovo se odnosi na sve one koji jos novac drze na bankama ili ga se boju dignuti i staviti kod kuce) jer onda smo im uzeli dobar dio novca koji oni obrcu.Poslje se moze traziti kvalitetnije rjesenje pa ako i ne uspije izgubis 500 kn za godinu dana sefa......znam da neki imaju sefove i kod kuce ali tko nema eto mu sigurnog (privremenog) rjesenja!!

@ozren1,pikolo
Ovo sto ste iznijeli se svi mi u potpunosti slazemo.Poanta je kako je Jos jedan naveo u doba ove nelikvidnosti ne dozvolit im da rade s nasim novcem.Skidat ga s racuna sto brze i s njim u sef pa ce vidit koliko im u biti vridimo.Ako promjena ne bude onda cemo trazit druge rupe i druge opcije.Dosta ih je zasad ovdje izneseno.

.......mislim da nam otvaranje racuna vani nije rjesenje jer smo vec na startu u prekrsaju.Nikad ne znas kad ce te naci sranje.......znate li za slucaj kad je tip iz njemacke otvorio kad nas racun i prebacio oko 500 000 EUR.Nasa pametna banka mu je poslala izlist stanja racuna na kucnu adresu u njemacku a zena i sin se nisu skoro izvrnuli!Banka je to napravila po novom zakonu vlade koji je tad bio izglasan.Mogla mu je zena lijepo javiti poreznoj pa bi se lijepo proveo u njemackoj......e sad mislim da se nije bas zajebavati racunima van drzave bez odobrenja NBH jer nikad se ne zna............svijet je mali.Mozemo muljati s danima na brodu,bolovanjima i slicno ali s racunima i lovom mislim bolje ne.

@gerilast
Prvo govori se o sefu u banci(to je lova van,micanje love iz financijskog krvotoka i stvaranje nelikvidnosti).Slobodno otvaranje racuna vani je jedan od zahtjeva EU i trebalo je ic od 01.01.2009. ali ovi su to odgodili.Vjerovatno ih je straj da ce jos vise ljudi povuc lovu.Imam racun vanka u nekoliko zemalja vec 10-ak godina.

tako je to sam pokusao rec, svi mi imamo pokrice o tome da nam lova stize na racun i porijeklo mozemo dokazat, ali onda ce doc porezna i rec ej frajeru nisi bio 183 dana vani i ajde ti sada nama lijepo plati porez....

recimo kod mene u off shoru se moze desit ovo, uredno picim 28/28 smjenu i pred kraj godine desi mi se da mi platforma ode u cold stack....znaci posalju me doma jer nema posla...e sad po ugovoru oni me moraju jos neko virjeme i dalje placat a ja sjedim doma, dakle bio sam recimo vani sve skupa 150 dana a dobivam placu za sve.....i onda mi porezna sjedne za vrat.....i to sam ga nahebao.....a sada sa ovom svjetskom krizom znam da ce neke platforme u mojoj kompaniji ici u cold stack...pa tako i moja bivsa u italiji....i kamo ce nasa posada??? recimo ja sam se lani zenio i dogovorio sa firmom da me pusti jednu cijelu turu doma, i nisam bio radi toga 183 dana vani.....i sta to znaci, udri po meni.....sada sljedecu turu ostajem samo dva tjedna na poslu i idem doma na 6 tjedana jer ce mi supruga rodit....dakle opet sam na granici da ne budem 183 dana vani....kako to rijesiti???

@ozren1
Pokusavamo dojdi na prosvjed.Treba od necega krenit.Ja sam isto 28-28 ali malo drugaciji uvjeti nego tebi.

ma to sa prosvjedom ne znam kako ce ici, tesko nas je skupit puno na jednom mjestu jer smo razbacani sve po svakuda...da je samo kakvu peticiju organizirat mozda, pa uz prosvjed da se nesto makne sa mjesta......

ja se slažen sa ozrenom1 jer sam isto u offshore-u i posao mi je dobar 28/28 ali nesiguran pa zašto ja nebi ako i ostanem bez posla opoćinija i tražija drugi posal bez priše. javno se zna da svi naši sportaši drže lovu vanka a doma im skoro spomenike dižu.nažalost mi pomorci smo izgleda najebali prije ili kasnije i istina je da će porezna poćet pomalo ćešat pa ako je neko pegulan da bašnjega ćapi jebiga ka i oni likar šta je uteka u bosnu a skoro svi su na infuziji zvanoj plava kuverta.doće lagano i u nas da se mora samo umrit i porez platit.
dunkve moramo se međusobno svitovat i maknit lovu na ovi ili oni naćin sa banaka ili neki bolji sistem pritiska ali osobno nisam takav tip ja i na poslu ako mi nešto ne paše puno ne prigovaram ka neki šta uvik traže niku pravicu nego se skupin ća tako mi paše i u ovom slućaju šot kuco i po svoju
Ja osobno neznam zašto su naši lupeži navalili i EU ali možda jedna dobra stvar je da ćemo dobit kao pomorci nekakve beneficije zato nevalj se skroz maknit jer onda nemoš ništa ni dobit

Frankie

da ti nevoli?? pizdit nebi ni bija na forumu samo ti mo?? pizdit svoje a ja mogu svoje.
ti mo?? poć svaki dan nosit trasparent oko kapetenije sigurno će se oni u kapeteniji i vladi odma uzdrćat. najvi??e me straj da ne upade u debulicu ona krava vinka ??ta radi u njih.

Dragi Pikolo,
Pari mi se da ne vidis zasto se triba organizirat prosvjed isprid kapetanije. Dok se u svim kuloarima prica kako je hrvatski radnik ovca koja ne zna nista drugo nego namistit guzicu da ga se ??i??a do mile volje, ovde se je na ovom forumu pomalo pocela skupljat kriticna masa koja ce izac na ulicu. Zasto na ulicu? Pa zato jer je to jedini nacin da se cuje za nase probleme. Ako nam ne pomogne ovo isprid kapetanije onda triba ic u Zagreb i tako sve dok se nasi zahtjevi ne pocnu rjesavat. A ako cemo cinit kuco onda nam je malo 40% neka nam onda udru barem 65% pausalnog poreza jer bi smo to i zasluzili sa takvim stajalistem kojega ti imas. Pa da vidin za deset godin di ces nac hrvatskog pomorca?

Posjedon/frankie
da ja znan šta je najbolje onda nebi bija tu i ako buden doma 01.07. i padne dagovor da svi inemo iden i ja iz solidarnosti(zbog toga san se i registrira ovde) kao šta posjedon reće istina je da hrvatski radnik uopće je ka ovca i to je tužno ali tako a ti franki samo znaš vriđat prvo da pizdin pa onda druže.
mi tribamo vriđat one šta su ovo zakuvali a ne međusobno .
vjerovatno ćeš opet nać štakod za komentirat pametno ali to si ti i nemanti šta više reć

Meni je kao sta nekolicina na forumu zna placen porez vani,imam prebivaliste vani i mene se savrseno jebe kakav je zakon na snazi.Ali sam po profesiji pomorac i stalo mi je do toga sta ce se sa pomorcima desavat.

Frankie, ako nije tajna mozes li nam rec koja zemlja i koja shema ? Iduci tjedan iden u Italiju otvorit racun i vidit sta se tice prebivalista,sestra mi ima tamo permesso di sogiorno pa bi gamoga ija trazit ako bude meksi kruv nego ovde ?

Juzna Koreja.Nema sheme ima prijavljen boravak,njihovu osobnu karti i uredno placen porez.183 dana mene najmanje pogadjaju jer RH ima ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Juznom Korejom.
Shema je nac zemlju koja ti odgovara po ovom pitanju pa tek onda firmu koja ce te zaposlit tu di bi zelija.ALi mi je trbalo za doc u ovaj stadij jako jako dugo.
Italija ti nista ne rjesava ako otvoris tamo prebivaliste tamo si i porezni obveznik zato dobro prouci kakav je zakon u Italiji po pitanju pomoraca i ne rezidenata sto ti imas namjeru postat(183 dana sigurno neces bit u Italiji)

Moja je zarada takodjer već du?že vrijeme preko granice, kamo mi pristi?že i plaća. Ne znam koliko su danas uopće banke igdje sigurne, ali je vrlo blizu vrijeme kada će se početi nju??kati i po privatnim računima - onima koji ostaju ovdje

Back