Lose iskustvo s bankama

Nisam nikad imala nekih problema sa bankama, a prominila sam tri...uvik sam imala osobnog bankara za sve veće transakcije...kredit nisam tra?žila, pa neznam kako bi pro??la..ja mislim da tu vi??e igra, ako ti naleti neki neupućeni slu?žbenik pa te izludi ka Frankija zadnji put,( i to bile čak dvi i ka?že natjecale se koja je gluplja.) ali ne bi one trebale biti mjerilo da je Banka lo??a...

Zvala ma gospoda Branka s Radio Rijeke i kaze da bi htjeli intervju za petak i pomorsku emisiju na radio Rijeci. Normalno da sam pristao na reklamiranje UPH ali mi je rekla i da ako mozemo navedemo primjere kako se banke odnose prema nama pomorcima ?
Svi znamo da banke nece reci da pomorci dizu pare ali zelimo ih nekako bar prozvati pa mi dajte neke vase ideje iskustva i slicno da mogu navesti i koji primjer.

Sad idem procitati sta je bilo prije u threadu o tome

dalmos, ja eto nemam negativnih iskustava. samo da su kamate nize, recimo do 2.5%, :).

Bit ću kratak.Provjerena informacija u OTP banci mo?že dići gotovinski kredit svaki pomorac samo treba doniti zadnja dva ugovora i naravno određenu dokumentaciju.

Vidim da banke opet nemaju povjerenje u pomorce.Prije 3 i 5 g.kad sam ja dizao kredite nije bilo nikakvog problema dobit bilo koji kredit za pomorce,ali izgleda čim dođe kakva kriza,onda se pomorci odmah proglase rizičnom skupinom,iako mislim da sa nama imaju najmanje problema u vračanju.Zato me čudi takvo pona??anje nekih banaka.

Tu ima istine,a to samo govori koji status imamo u dr?žavi.Da nas dr?žava tretira kako bi tribalo biti i kako je u normalnom i civiliziranom svitu,sve bi nas institucije gledale drugim očima pa tako i banke.

Banke su profitne institucije, ne socijalne. Cisti kapitalizam. Po kojoj bi to logici pomorci trebali bit privilegirani? Sad ce neko rec, pa nama sidaju place, donosimo lovu itd. Ok, i?
Znaci banka bi mene tribala dat privilegije samo zato sta sam ja odluci bit bankin klijent a uz to san pomorac?
Privilegije kod banak se ne dobijaju po struci nego po visini primanja.
Uzevsi u obzir PROSJECNA primanja prosjecnog HR pomorca, ne samo kapetana, nego mornara, mazaca, kuhara itd doc cemo do prosjecne cifre od 20000- EUR godisnje per capita...ako i toliko.
Koga bi onda banka tribala privilegirat za 150000kn godisnje?
Banka privilegira pojedince koji im pasu, surovi kapitalizam.
Get real!

Nitko razuman ne tvrdi da trebamo biti privilegirani,nego da nas se tretira u najmanju ruku ravnopravno sa ostalima.Pošto nismo ravnopravni ni u samom društvu u kojem živimo,naravno da ne možemo očekivati da nas i banke bolje tretiraju.To je osnovni problem i nit poveznica.
Naravno,poštujem svako zanimanje,ali vidiš...u nekim bankama lakše ili bar jednostavnije će kredit(manji) dobit stalno zaposlena čistačica ili noćni čuvar sa 25-30 000 kn neto godišnje nego ja i ti sa 30 000 uvra.

Ima li tko kakve inf. da li se mo?že kao HR. dr?žavljanin koji je zaposlen na npr. Talijanskoj kompaniji, otvoriti tekući račun na kojem će primati plaće, npr. u nekoj Talijanskoj banci? ili negdi drugo?
pozdrav;

Ima li tko kakve inf. da li se mo?že kao HR. dr?žavljanin koji je zaposlen na npr. Talijanskoj kompaniji, otvoriti tekući račun na kojem će primati plaće, npr. u nekoj Talijanskoj banci? ili negdi drugo?
pozdrav;

Prije se moglo, pa valjda je tako i sada..,

Ako zna?? talijanski nije se problem raspitati po bankama. Kada sam ja imao račun u Italiji, tada su imali ne??to ??to su zvali 'conto estero'. Tako su zvali račune koje su otvarali strancima. Ako si na talijanskoj zastavi mislim da mo?že?? imati račun isto kao i talijan.

Raspitaj se ali obrati pa?žnju na ovo: provizije koje banke uzimaju nisu male.
Meni je ona famozna 'Dojče' banka iz Trsta popapala dobrih 600.000 lira za godinu dana. Npr. tromjesečni tro??ak vođenja tvog računa, pa svaka uplata plaće su uzimali oko 30 tisuća lira, pa su mi slali doma izvje??taje za svaku pizdariju i to na moj tro??ak itd.

Onda sam se premjestio na Banco Popolare di Brescia i tamo sam se dogovorio da mi ne ??alju doma te izvje??taje, imali su ni?že provizije za sve tako da sam pored neke beznačajne kamate koju su mi dali bio oko NULE u bilanci s njima. Znači ni??ta kamata ali mi nisu ni uzimali.

Problema s dostavom novca u Hrvatsku nisam imao s ovom bankom, naprotiv sve je bilo super, jednostavno i brzo - direktno s njih na banku u Hrvatskoj.

Prije se moglo, pa valjda je tako i sada..,
Problema s dostavom novca u Hrvatsku nisam imao s ovom bankom, naprotiv sve je bilo super, jednostavno i brzo - direktno s njih na banku u Hrvatskoj.
Tako je i meni bilo.Nisam siguran,ali mislim da sam i ja imao račun na istoj banci.Sićam se da je i naknada za taj transfer bila zanemariva.

evo i ja da ka?žem koju...

nedavno sam i??a u hypo-alpe na kojoj mi plaća sti?že već 6 godina i tra?žija 4000 Eura za oni na??u tzv brzu vi??u i naravno tra?že jamca.

ne da mi se nikog tlačit pa nisam uzeja jamca ni kredit ni i??a na vi??u.....

katkad se osjećan ka stranac u rođenoj dr?žavi.
:kafa

evo i ja da kažem koju...

nedavno sam iša u hypo-alpe na kojoj mi plaća stiže već 6 godina i tražija 4000 Eura za oni našu tzv brzu višu i naravno traže jamca.

Što se tiče banaka to je sve virtualno-realna mafija. Posebno kada su u pitanju ti krediti. Sve podese tako da oni nemaju rizika, najebe uvijek stranka. Ako bih trebao jamca tražio bih ga u široj obitelji nigdje drugo, a pristao bih biti jamac samo nekima iz iste kategorije.

To je jorry moje načelo. Joj koliko sam čuo slučajeva da jamci vraćaju tuđi kredit! A bankarske i advokatske fukare su nemilosrdne.

Zagrebačku banku sam prekrižio za sva vremena i sad postepeno izlazim iz te kuće zla, lopovluka i neobadaštine klijenata. Zamislite odbijali su mi na temelju trajnog naloga u kunama novce s deviznog (broj računa nije isti), a to su napravili čak i nakon opoziva trajnog naloga.

Drugim riječima ako banditski VIP fali u kontanju i pošalje račun od 700.000 kuna (100.000 eura, cirka) na vaše ime Zagrebačkoj banci - novci će vam nestati!

Uzimao osim samo đački kredit u vrijeme komunizma i isplatio ga čim sam počeo raditi prvim denarom..,

Last edited:
ne razumin zasto niko ne slusa,otp je raj za pomorce ako ste stedisa duze od godinu dana,vec san vise puta reka i to ne samo ja,gotovinski bez jamaca i pizdarija,lova na racunu u roku 3-4 dana,ne sican se tocnog iznosa do koliko ne treba jamac,ali za ispite i sl sigurno odlicno

Ovo vjerujem svi već znate - ipak evo:

Danas sam plaćao ova osiguranja i nisam razmijenio novce na banci nego u mjenjačnici. Dobio sam preko 100 kuna više u mjenjačnici za tri milje evra. Onda sam uplatio na FINA, manji su redovi, a i provizija je manja kod FINE nego npr. u pošti.

Mislim da razlika može biti i veća (ovisno o banci), a u odnosu na tečaj koji se može izvući u mjenjačnicama.

Ebiga - ne pada ni nama s neba!

Gavrane moj, većina ovde ima internet bankarstvo...ja prebacim sa deviznog na kunski račun, po najpovoljnijem mogućem tečaju, sa kunskoga platim dalje uz samo 1 kn naknade po nalogu, bez obzira o kojoj se cifri radi...i sve to iz naslonjača, pa ko to mo?že platit..

Back