LNG brodovi

Ovako. Ja sam prošle godine uspija doći na LNG bez ikakvog iskustva na bilo kakvom tankeru. Pozicija ETO. Neko je bio dovoljno razuman da skuži da ETO struka nije baš striktno vezana za vrstu broda i ja sam dobio termin za intervju. Tom čovjeku sam zahvalan do kraja života (u biti dvojici). To je malo bolje nego izvuči EuroJackPot.
Prije intervjua sam dobio naznake ako prođem intervju da bi moga na LPG jer je manje zahtjevan. Na intervju sam uspija uvjeriti ispitivače da mogu odraditi posao. Intervju je bio toliko uspješan da sam dobio LNG na kraju.
Prvi ugovor je bio zahtjevan ali sam imao sreću da sam imao dva naša Carga koji su me uputili u specifičnosti LNGa. Svaku večer sam po nekoliko sati čitao manuale i pripremao posal za sutra. U početku su mi se gaće tresle ali sam kombinacijom truda, znanja, sreće i pomoći Cargo Off uspija. Da je izostala bilo koja karika iz te kombinacije vjerojatno bi popušija......

Može ime kompanije samo? :kafa

Evo kolega 3/off na kemiji dobio ponudu za LNG preko iste agencije koja ga krca i na kemiju, ovisi dosta kako ti život podijeli karte.

To nije nista neobicno, samo treba agencija koja te krca imat lng flotu, ali za dosta njih sam cuo da su se tako prebacili
Ali inace kad apliciras ko padobranac jako tesko

Pozdrav ljudi,

Početkom siječnja imam razgovor za kadeta palube na Teekayu. Pola godine već šaljem na 800 različitih firmi mail, zovem dosađujem svaki tjedan da trzaju na mene kad izgovorim svoje ime. Na kraju se isplatilo! Možete li mi reći kako bi intervju za kadeta izgledao? Što najviše traže na toj firmi specifično? Također ostalim kolegama koji su u istim problemima javljajte se na tjednoj bazi ili barem svaki drugi tjedan Matthewu Atkinsonu i Jenna Hardie, možda vam upali.

Jenna.Hardie@teekay.com
Matthew.Atkinson@teekay.com

Jel ima možda ko informaciju o ustroju electro departmenta na MOL-u? Jel ide kadet struje pa ETO ili ima i nekakva među pozicija tipa Junior ETO? Jesu na brodovima glavni i additional il je samo jedan? Kakva je situacija tamo s uzimanjem naših ljudi sad?

Proletia sam kroz temu MOL-a kao i kroz ovu, al nisam nigdi naiša na takve podatke osim nekih starih podataka o plaćama...

da li postoji agencija koja ukrcava kadete na LNG ili LPG?

Postoji ako već imaš LNG iskustvo ili nekoga iz familije u uredima iste. Ne zajebajem se, za kadete ili juniore traže da si već bia na toj vrsti broda, koliko god to nemalo logike. U biti ima logike, da te prekriže odma jer je duga lista ljudi ispred tebe...

Proba i ja svugdi, više puta, nije prošlo. A ovo šta sam gore iznad pita za MOL, je vjerojatno bilo samo njihovo refreshanje baze podataka šta su slali svima pa sam zagriza kad sam dobia odgovor na svoju zamolbu nakon punih godinu dana. Naravno ne javljaju se iza.

Želim samo povratno javiti po pitanju intervjua za kadeta palube koji sam imao u 10 sati. Trajao je sat i 15 minuta. Na intervju je bio Galloway i još jedan iz ureda što me je ispitivao malo struke. U početku klasičan razgovor Galloway me ispitivao kao i svaki HR, odakle sam šta sam, zašto sam se prijavio na Teekay, ispitivali me što znam o Teekayu, koje su mi mane, što najviše volim raditi i s čime mi brzo vrijeme prođe ne mora biti ništa povezano s brodom, znam li koja je duljina ugovora kadeta i časnika, te znam li išta o velikim promjenama u Teekayu što će ove godine biti (ako sam dobro skužio plin se odvaja pod posebnu firmu nije puno pričao o tome)
​​​​dosta smo pričali i bilo je opušteno pa čak tu i tamo zezanja malo. Drugi tip me je onda ispitivao općenito o LNG zašto LNG, što mi se sviđa tu da li znam išta o njima, doslovno sam sve što mi je palo na pamet govorio. Onda me je ispitivao šta mislim koji su zadaci/poslovi časnika palube na mostu od 3. pa sve do barbe sam morao opisati, šta sve ima na mostu od opreme da opišem pričam malo o tome. Ispitivao me COLREG (svjetla, signali i 2 pravila). Sve u svemu jako sam zadovoljan cijelo vrijeme je bilo priče znao sam a i oni su mi djelovali zadovoljno. Sutra ili preksutra ću saznati da li sam prošao. I naravno tu i tamo sam ubacio koji kompliment kako sam čuo sve najbolje o kompaniji i kako mi se sviđa što brinu o zaposlenicima itd. Nadam se da će barem malo pomoći ovo ako netko bude imao u budućnosti razgovor

Živjeli! :uzdravlje
​​​

Evala svitu,

​​​​​​Zna li ko di valja upirat za uletit na lng ili lpg ka kadet. Iman zavrsenu kadeturu na productu i polozen porucnicki pa bi se proba pribacit dok je vrime..

Zivili!

Back