LNG brodovi

Uz duzno postovanje i bez ljutnje ali zasto bi 4000-5000$ bez benefita bilo malo za 4.eng? Ja bi to potpisa odma na 10godina, posa nakon asistenture di nemas skoro pa nikakvu veliku odgovornost za cca 32tisuce kn i jos ako je permament teska banja (godisnji prihod cca 50 000e). S ovakvim razmisljanjem o lovi azijati ce nas pojest a vec jesu dobrim dijelom na brodovima. Po meni sve priko 3300$ neto za 4.eng je ekstra. Da smanjimo malo prohtjeve za placu brzo bi nas brodari krcali nazad u velikom broju. Bas sam nedavno nacua razgovor par starijih pomoraca cca 50g. Uglavnom prica je bila kako nas firme lagano otkantavaju jer minjamo firmu za 200-300e vise place dok azijati ne biraju jer tamo nema "ja se nebi diga za toliko".
Oprostite ako sam zaspama temu ,ali mora sam ovo napisat

Mi nestajemo jer smo preskupi.
Cijena zivota se visestruko povecala dok su place istina vece ali realnost je da odlazak na brod postaje sve vise financijski neisplativ.
Seniorima je jos i dobro i to na dobrim firmama dok na kontenjerasima i bulkovima ekipa navigaje za sicu...
Vjerujem da vecina nas navigaje radi para a ne radi ljubavi prema brodovima.
Odlazak i rad u inozemstvu postaje puno zanimljivija opcija mladim ljudima.
Ne zaboravite da vecina mladih pomoraca danas ima fakultet zna strani jezik ili 2 informaticki su obrazovani i onda koji ce da prostite kurac ici na brod za 1000 dolara mjesecno da bi jeli losu hranu bili bez zivota i radili 10-12 sati dnevno. A kada dodu kuci oderu ih porezna, mirovinsko i masa ucilista za brevete...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uz duzno postovanje i bez ljutnje ali zasto bi 4000-5000$ bez benefita bilo malo za 4.eng? Ja bi to potpisa odma na 10godina, posa nakon asistenture di nemas skoro pa nikakvu veliku odgovornost za cca 32tisuce kn i jos ako je permament teska banja (godisnji prihod cca 50 000e). S ovakvim razmisljanjem o lovi azijati ce nas pojest a vec jesu dobrim dijelom na brodovima. Po meni sve priko 3300$ neto za 4.eng je ekstra. Da smanjimo malo prohtjeve za placu brzo bi nas brodari krcali nazad u velikom broju. Bas sam nedavno nacua razgovor par starijih pomoraca cca 50g. Uglavnom prica je bila kako nas firme lagano otkantavaju jer minjamo firmu za 200-300e vise place dok azijati ne biraju jer tamo nema "ja se nebi diga za toliko".
Oprostite ako sam zaspama temu ,ali mora sam ovo napisat

Navedena placa je mala kad se uzme u obzir neki prosjek na marketu,a mi smo u velikom dijelu dio njega. Ode govorimo o placama na LNG-u koje se dosta razlikuju od placa na ostalim tankerima...
I azijati napreduju sa placama velikim koracima,znam masu firmi di hrvati i oni imaju skoro pa iste place. O troskovima zivota kod nas i jednoj Ukrajini,Indoneziji,Filipinima,Indiji necemo ni pricati...
Vezano za razgovor koji si cuja od tih nasih starijih pomoraca.... i ja sam se masu puta naslusa takvih gluposti,pogotovo od onih koji imaju placu od cca. 70000 kn permanent....

Benfite spominjem jer je tema/razgovor vezan uz Knutsen.

​​​​​​A Knutsen uz odlične rotacije na LNG carrier-ima 6-8 tjedana on/off daje I razne benefite. Ali to se ne odnosi na sve nacije.

Komentar o plaćama kako je već rečeno trenutno stanje na LNG marketu.

​​​​​​A Knutsen uz odlične rotacije na LNG carrier-ima 6-8 tjedana on/off daje I razne benefite. Ali to se ne odnosi na sve nacije.

Ljudi budite real i i dnev najam ti odtedzuje kolicinu stresa,placu i i kolici znanja koje moras pokazat...

Postoje iznimke ali to je ususti i to.

Nemoze 1st s bulk ocekivat podao kao na 1st eng na novi lng ledolomac,da nepisem karakteristike.

Nemojte sat pizdit ludo,nisam rekao da nemoze to davlafat ili radit..

Ima li nasih na ovdje?
​​​

Taj Tk trazi ljude preko najmanje 4 agencije sto ja znam do sada: faststream,navis,mnr,clyde...
Tako je, a 3 dana prije faststream zvo, pa opet par dana nakon jesam li se predomislio.
Gori bajo, gori..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I mene su iz faststreama zvali nedavno,nadali su se da sam zainteresiran... Jeli TK barem diza sto place kad su tako ocajni ili? Koliko ja znam ugovori su i dalje 3-2?

I mene su iz faststreama zvali nedavno,nadali su se da sam zainteresiran... Jeli TK barem diza sto place kad su tako ocajni ili? Koliko ja znam ugovori su i dalje 3-2?
Ja sam ih otkanto 17te, pa krajem 18te, pa neki dan, dva put..
Jesu, cirka 140e perm za 3e, 2/0, ugovor 3/2.
Za jos tocnije podatke, nek se javi koji udarnik iz sjene s tk sto po forumu ordinira.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Navis Consulting trenutno trazi kandidate za intervju za casnike stroja i palube za LNG.Na svojin stranicama ne navode ime kompanije.Isto tako iako san in posla e-mail s upiton nisu opet mi dali ime kompanije.Mene je kontaktirala Alixe Everson.
+44 (0)2392 322357
aeverson@navis-consulting.com
https://navis-consulting.com/

Jedan info vezan za Navis,aplicira sam im iako znam da se radi o Tk. Zvali su me doslovno nakon 10 min. od mog apliciranja s obzirom da imam dosta LNG exp.
Sluze se jeftinim forama jer na stranici nude ugovor 3on-3off a na kraju je 3-2 jer je Tk u igri.

Back