LNG brodovi

Zivili pomorci koji navigaju radi navigavanja, a ne radi soldi.
:rolleyes:

AMEN!!!!
ps. upravo zato sto navigaju ljudi koji NE VOLE ni more ni brod su medjuljudski odnosi u debelom kujcu!
nema gore stvari nego delat delo koje ne volis....... a poruka ovima koji su na brodu zbog toga sto im je zena rekla da moraju navigat, vama bi bilo bolje da matrikulu zapalite i lijepo se zaposlite na kraju..to je najbolje za vas, i za nas.. a za vase supruge,ee to njima ne odgovara :D

AMEN!!!!
ps. upravo zato sto navigaju ljudi koji NE VOLE ni more ni brod su medjuljudski odnosi u debelom kujcu!
nema gore stvari nego delat delo koje ne volis.......

Ovo za medjuljudske odnose ti stoji (da su u debelom kujcu), ali ne mora bit razlog to sto netko ne voli brod da su zato medjuljudski odnosi u kur..
Vjerujem da te osobe ni na kopnu ne bi bile puno bolje.

Nego daj mi molim te objasni kako volit posao gdje si na moru 15-30 dana u komadu, gdje ti brod u luci stoji par sati pa onda opet debelo more i tako u krug 4 ili 5 mjeseci, ne znam koliko ti navigas, ni gdje navigas ali mislim da sve manje i manje ljudi voli ovaj posao, nije to vise kao nekad, dodjes s 100$ u luku pa zatvaras kafice, stojis po 20 dana u portu,..... po meni se je to danas pretvorilo u dobrovoljno robijanje, a za sta covjek danas moze robovat nego za lovu:cool:

Tako da je moje misljenje da 95% ljudi naviga zbog love, a onih 5% su slucajevi za razmatranje;)

Last edited:
Ovo za medjuljudske odnose ti stoji (da su u debelom kujcu), ali ne mora bit razlog to sto netko ne voli brod da su zato medjuljudski odnosi u kur..
Vjerujem da te osobe ni na kopnu ne bi bile puno bolje.

Nego daj mi molim te objasni kako volit posao gdje si na moru 15-30 dana u komadu, gdje ti brod u luci stoji par sati pa onda opet debelo more i tako u krug 4 ili 5 mjeseci, ne znam koliko ti navigas, ni gdje navigas ali mislim da sve manje i manje ljudi voli ovaj posao, nije to vise kao nekad, dodjes s 100$ u luku pa zatvaras kafice, stojis po 20 dana u portu,..... po meni se je to danas pretvorilo u dobrovoljno robijanje, a za sta covjek danas moze robovat nego za lovu:cool:

Tako da je moje misljenje da 95% ljudi naviga zbog love, a onih 5% su slucajevi za razmatranje;)

onda ja spadam u ove slucajeve za razmatranje :D :D :D salu na strano,jasno da navigam za pare, to vec dobrih 16 godina..pokusao sam delati na kraju,ali nikako nisam se uspio naviknuti na to da moram delati a da ne dobijem crkavicu od place, makar na vrijeme.
i eto, trefilo me da sma na kompaniji kojoj brodovi stoje u portu najmanje 4 dana, a najvise smo stajali 22 dana !!!!! da covjek ne povjeruje..
isto tako, ja obozavam svoj posao, a isto tako i more..mozda sam lud, klinicki slucaj ili sta-ti-ja-znam,ali to je tako..
i drzim se nekih i regula i pravila... cak sam imao tu srecu da sam dozivio prvao pravcato krstenje za prvi prelazak ekvatora..
cijela navigacija se svela na dobrovoljno ropstvo,ali zamisli da moras delati na kraju, za neku crkavicu od 3000kn koje ni ne dobijes na vrijeme..zato svaka cast onim kompanijama koje krcaju nasu POSADU, jer sva sreca nisu na ovom sajtu sami komodori, admirali, kontraadmirai i superintendenti..vec nas ima i stoke sitnog zuba :D..
bio sam sa puno ljudi koji su do podne mrzili sebe a poslije podne su mrzili cijeli svijet..i to je sranje, jer jedan takav seronja moze napraviti tako losu atmosferu na brodu da to nije normalno..
kako god no hard feelings :uzdravlje :uzdravlje

onda ja spadam u ove slucajeve za razmatranje :D :D :D salu na strano,jasno da navigam za pare, to vec dobrih 16 godina..pokusao sam delati na kraju,ali nikako nisam se uspio naviknuti na to da moram delati a da ne dobijem crkavicu od place, makar na vrijeme..........
bio sam sa puno ljudi koji su do podne mrzili sebe a poslije podne su mrzili cijeli svijet..i to je sranje, jer jedan takav seronja moze napraviti tako losu atmosferu na brodu da to nije normalno..
kako god no hard feelings :uzdravlje :uzdravlje

Ma slazem se s tobom nije da mrzim svoj posao ali tesko mogu bas rec da ga volim:uzdravlje
A imao sam ovu epizodu na kopnu, i rekao sam više ne bi hvala ma koliko god mi bilo tesko na brodu;)

Kuwait-bound Golar Igloo to load first cargo

Kuwait-bound Golar Igloo to load first cargo

A floating storage and regasification unit (FSRU) newbuilding contracted by Golar LNG is due to arrive in Qatar to load its first cargo.
The 170,000-cbm Golar Igloo was delivered from Samsung Heavy Industries (SHI) in mid-February and was scheduled to arrive in Ras Laffan today.

After loading, the FSRU is set to head for Kuwait National Petroleum Co’s (KNPC) Mina Al Ahmadi LNG terminal, where it will start a five-year seasonal charter in a deal worth $213m. This will see the unit undertake dockside regasification and storage work for nine months of the year and be released in the remaining three-month period to take up spot-cargo business.

Golar is also building a second FSRU, the 160,000-cbm Golar Eskimo, at SHI. The vessel has been chartered to Jordan for up to 10 years from early 2015.

The company also plans to add regas kit to the 160,000-cbm Golar Tundra, its final LNG carrier newbuilding at the South Korean yard.

Awilco lng

Awilco lng

Awilco in the red again
Awilco LNG fell to a third consecutive quarterly loss despite welcoming two newbuildings to its fleet.
Oslo-listed ALNG booked a deficit of $0.3m for the period to 31 December compared to a net profit of $6.3m in the fourth quarter of 2012.

However earnings before interest, tax, depreciation and amortisation (ebitda) remained identical at $8m for the period.

Revenue jumped by around 50% to $21.3m from $13.8m in the fourth quarter of 2012 thanks to the company’s enlarged fleet and higher utilisation.

Awilco took delivery of the 156,000-cbm newbuilding WilForce from Korea’s DSME in September and sistership WilPride at the end of November.

Despite the additions the company suffered a worse result in 2013 than the previous year with net income of just $1.2m compared to $21.7m.

Revenue for the year also dipped to $54.7m from $56.6m as utilisation and charter rates on its three second generation LNG carriers fell.

WilForce is fixed on a three-year contract while Awilco continues to seek a longer term contract for the WilPride which is currently on its maiden voyage.

The company said the short term market for these vessels looks challenging as more newbuildings enter the market.

FINANCE
JASON O'CONNELL IN LONDON 26 February 2014, 09:38 GMT

Hoegh LNG misses mark

Hoegh LNG misses mark

Hoegh LNG misses mark

Hoegh LNG sank deeper into the red than predicted in the fourth quarter.
Oslo-listed Hoegh LNG posted a deficit of $4.2m for the three months to the end of 2013, down from a $13.6m gain in the same period a year ago.

Adjusted for one-offs, its loss ran to $6.1m, missing the $3.4m loss consensus.

Hoegh explains a smaller contribution from two of its vessels and less income from asset disposals contributed to the weaker showing.

The owner has been looking into a separate listing of its FLNG division for some time.

“Hoegh FLNG is planning to raise capital for ordering an FLNG barge through an initial public offering based on a firm priced offer from a shipyard and a firm commitment from an LNG off-taker,” it said today.

It says activity in the FSRU segment remains high and believes it is well positioned to win tenders for its two uncommitted units.

“In the short term, the LNG transportation market looks challenging, but in the longer term, incremental LNG supply from North America and Australia is expected to require LNG carriers beyond the current order book,” Hoegh said.

FINANCE
ANDY PIERCE IN LONDON 28 February 2014, 08:58 GMT

Kaze mi kolega da Hrvate na Awilco LNG floti mijenjaju Poljacima. Koiko sam upoznat nasi ljudi su tamo bili ukrcani preko V-ship agencije u Splitu, te su kolik samu upoznat imali dosta solidna godisnja primanja, mozda i najbolja na LNG marketu. Ima li tko kakvih saznanja o tome?

Awilco in the red again
Awilco LNG fell to a third consecutive quarterly loss despite welcoming two newbuildings to its fleet.
Oslo-listed ALNG booked a deficit of $0.3m for the period to 31 December compared to a net profit of $6.3m in the fourth quarter of 2012.

However earnings before interest, tax, depreciation and amortisation (ebitda) remained identical at $8m for the period.

Revenue jumped by around 50% to $21.3m from $13.8m in the fourth quarter of 2012 thanks to the company’s enlarged fleet and higher utilisation.

Awilco took delivery of the 156,000-cbm newbuilding WilForce from Korea’s DSME in September and sistership WilPride at the end of November.

Despite the additions the company suffered a worse result in 2013 than the previous year with net income of just $1.2m compared to $21.7m.

Revenue for the year also dipped to $54.7m from $56.6m as utilisation and charter rates on its three second generation LNG carriers fell.

WilForce is fixed on a three-year contract while Awilco continues to seek a longer term contract for the WilPride which is currently on its maiden voyage.

The company said the short term market for these vessels looks challenging as more newbuildings enter the market.

FINANCE
JASON O'CONNELL IN LONDON 26 February 2014, 09:38 GMT

Kaze mi kolega da Hrvate na Awilco LNG floti mijenjaju Poljacima. Koiko sam upoznat nasi ljudi su tamo bili ukrcani preko V-ship agencije u Splitu, te su kolik samu upoznat imali dosta solidna godisnja primanja, mozda i najbolja na LNG marketu. Ima li tko kakvih saznanja o tome?

Tako sam i ja cuo, ali hrvata ima jako malo i to samo idu oni koji znaju begovica.
Malo brodova imaju ( mislim 2-3 ), primanja su dobra ali prije ces dobit na loto nego avancat.

Tako sam i ja cuo, ali hrvata ima jako malo i to samo idu oni koji znaju begovica.
Malo brodova imaju ( mislim 2-3 ), primanja su dobra ali prije ces dobit na loto nego avancat.

Znam sve o primanjima na V-ship-u, a zanima me jedino da li stvarno svi Hrvati dobijaju odkaz?

TMS Cardiff Gas

TMS Cardiff Gas

evo mali update za TMS Cardiff Gas. Izlaze im ove godine 4 novogradnje, kraj 3 miseca,kraj 5-og,kraj 7-og i kraj 9-og. Placa u eurima,ugovor 3-3.

Master : 14500
C/O: 11200
2/O : 6000
3/O : 4000

sve dodatne info na web stranici i na dolje naveden brojeve tel

Maritimus Ragusa Ltd.

E-mail: info@maritimusragusa.com

Tel: 00385 20 358 323
Tel: 00385 99 432 1910
Tel: 00385 99 432 1911

Back