• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Kredit, pitanja

Probaj otić u Reiffeisen banku, mislim da oni imaju povoljnije kamate nego PBZ. Čak mislim da umjesto platne liste mo?že?? prilo?žit izlist iz banke preko koje prima?? plaću, a na kojem su prikazana tvoja primanja unazad godinu dana.

Sad je aktuelno i dizanje kredita vanka i naveden je primjer da u Sloveniji onaj ko vraca kredit to napravi sa 40 000 eura manje u odnosu na dizani kredit od 100 000 u HR.
Mozda nebi bilo lose provjerit uvjete dizanja kredita vanka i uputit se u tu avanturu jer ovo u nas u usporedbi s onim sta je vanka je cista legalna pljacka.

hvala hvala

klasicana sam ja osoba. nesto sto mi je preko puta. ako dadu crveno svjetlo, onda trazit dalje.

25g je puno, ali to je ionako moj rizik. prostor ce bit za dodatni posao... ne samo stambeni.

Samo naprid,drzin ti fige i nemoj valutnu klauzulu na swiss franke, a ni na zlato.

Pozdrav kolege, vidim da razgovarate o kreditima i bankama, mozete li mi reci kakva je Splitska banka spram ovih ostalih (prvenstveno OTP) i koja je za nas pomorce najbolja i najpristupacnija ako se to uopce moze tako reci. I jos jedno pitanje; Isplati li se otvoriti racun u nekoj Svicarskoj banci i na taj racun da sjeda placa, i kako to dizati u HR da ova nasa lopovska bagra to ne otkrije (naravno ne bih se upuštao ni u kakve kredite), a sve što bih stjecao po RH knjizio na npr. roditelje, bracu, sestre, zenu, znaci ove navedene od najveceg povjerenja, a ja se prijavim u BiH, jer se u BiH nista ne oporezuje kad su pomorci u pitanju, nema poreza na place jer BiH nema zakona o pomorcima tako da nisu u sustavu!? Molio bih ove nase profesionalce s portala da mi to malo objasne ako je ikako moguce! Ako je nesto skakljivo po pitanju poreza i same drzave, onda mi mozete poslat na PM! Unaprijed se zahvaljujem:uzdravlje

Last edited:
aj ti to nama jos jedanput,u detalje,da i egzekutri lipo vide sto im spremas pa ce se bolje organizirat

aj ti to nama jos jedanput,u detalje,da i egzekutri lipo vide sto im spremas pa ce se bolje organizirat

Znaci ipak ce stimati! Ne mogu kolega oni nista jer je sve po zakonu. Uskoro ce se moci otvarati racuni u EU, ako vec nemogu, a i Swiss jer je prihvatila zakone EU iako nije clanica, a imovinu mozes knjizit na roditelje, zenu, bracu i sestre to ti nitko ne moze zabraniti, a ti se mozes prijavit gdje hoces i to ti ne mogu zabranit! Uglavnom ima rijesenja! Onda mi ne treba ici u Swiss, mogu otvoriti racun u ZABI u BiH, ionako mi nitko nece dirati pare jer je tamo vazno da placu ne primas iz drzavnog proracuna BiH i firmi koje su registrirane u BiH i tamo posluju, a sve sto dodje izvana to ti tamo nitko ne dira, pogotove ne pomorcima jer ne podlijezu zakonu o oporezivanju place zato sto ih nema (ili ih ima ali jaaaako malo) i zato nisu nikome od poreznih organa interesantni! Ovo se kolega vec od prije zna, vjerujem to znaju i u ministarstvu, samo sto protiv ovoga nemogu nista, jer ti nitko nemoze zabraniti gdje ces biti prijavljen i gdje ces novce drzati, a ako zivis blizu granice to je pogodnost koja se ne propusta. Sve detaljno ces dobiti na PM uskoro, a dotada :uzdravlje

Ipak,ne budi toliko siguran.
Fala ti lipa na ponudjenoj pomoci,ali ja sam se nagrabija u bivsem sistemu.
Najbolje sam prosa za proljeca '71.cvitalo mi je ka nikad prije ,a ni posli.
Sada,kad podmirin rezije i kupin 30 kila mesa misecno ostatak podilin nezasitnoj rodbini.

Vucino ne srljaj u nepoznato.. jesi siguran da u BiH kao pomorac odnosno bilo koji drugi gastarbajter nisi oporezovan..:)
Provjeri dobro da se nebi nasa u cudu.. :uzdravlje

Vucino ne srljaj u nepoznato.. jesi siguran da u BiH kao pomorac odnosno bilo koji drugi gastarbajter nisi oporezovan..:)
Provjeri dobro da se nebi nasa u cudu.. :uzdravlje

Imam par prijatelja koji navigavaju, svi su casnici na brodu (jedan je junior), a ostali su seniori, i nijedan ne placa ni feninga poreza. Imaju kuce u HR koje nisu na njima, a oni su prijavljeni u BiH i nikad im nije niti jedne marke nije skinulo sa racuna u ZABI BiH, a sto je najljepse od svega nemoraju brinuti o 183 dana. Ljudi ne lazu, jer ih osobno znam i dobri smo prijatelji. Poslat cu ti kolega na PM cijeli postupak i vidit ces da je to izvedivo i da stima, nemogu danas jer imam nekog posla, ali sutra ti saljem!:uzdravlje

Ipak,ne budi toliko siguran.
Fala ti lipa na ponudjenoj pomoci,ali ja sam se nagrabija u bivsem sistemu.
Najbolje sam prosa za proljeca '71.cvitalo mi je ka nikad prije ,a ni posli.
Sada,kad podmirin rezije i kupin 30 kila mesa misecno ostatak podilin nezasitnoj rodbini.

Onda ti necu nista slati kad si se vec nagrabijo kolega! Ako ti bilo ??to bude trebalo slobodno se javi na PM, to vrijedi i za druge kolege!:uzdravlje

evo crvenoga, desna banda. ne upravlja, samo pada ka kruska

Jeli se ovo odnosi na mene kolega?

Last edited:
A javi vucino bog te blagoslovija.. odma cu se prijavit kod zene.. a oce li mi LK Neum izdat matrikulu, ili cu morat ic u Jablanicu ka i prosli put.. :hihi

... a sve što bih stjecao po RH knjizio na npr. roditelje, bracu, sestre, zenu, znaci ove navedene od najveceg povjerenja, a ja se prijavim u BiH, jer se u BiH nista ne oporezuje kad su pomorci u pitanju, nema poreza na place jer BiH nema zakona o pomorcima tako da nisu u sustavu!? Molio bih ove nase profesionalce s portala da mi to malo objasne ako je ikako moguce! Ako je nesto skakljivo po pitanju poreza i same drzave, onda mi mozete poslat na PM! Unaprijed se zahvaljujem:uzdravlje

To smo ti vec jednom objasnili.A kako će ti roditelji,braća i sestre,žena,otac i sin i duh sveti objasnit odakle im pare šta si knjžija na njih kad porezna zakuca na vrata.Oni ce rec,a Gospe ti dala nam Vučina.I šta ćeš undak???
Ako hoćeš oprat lovu javi se.Ja ti uzimam 20% za pranje ,a ne interesira me koja je vrst šporkice na toj tvojoj lovi..

A oni ce rec ka i Mirjana, Petra i Sarici, da oni nisu nista znali, da su prevareni :udriglavom:udriglavom
Ajde Vucino, ostavi se corava posla, radije navigaji 180 dana u godinu i cist racun.. Ako ti Branko opere lovu, moras znat da lova udje use, ka i rabatinke.. on pere na 95.. :o

evo ja razmisljan o filipinima ka boravistu,lipo liti doma,zimi tamo na godisnji,sa ovin izi djetovima nije ni lova za putovat,a ako firma placa,jos bolje

evo ja razmisljan o filipinima ka boravistu,lipo liti doma,zimi tamo na godisnji,sa ovin izi djetovima nije ni lova za putovat,a ako firma placa,jos bolje

ovo ti je odlicna opcija. jeblo te doma i pripizdina doma.

smijemo se stranicima kakvi su, obidu pola svita...a kod nas obides radi posla. a domaci nisu u stanju dalje od svog wcea poc. mi smo? jedno veliko nista

Back