Kako prvi put na brod.....

Odlučio sam na kraju ipak prvo upisati za brodostrojara, e sad bi trebao tra?žiti negdje posao i dati otkaz u firmi gdje radim, po??to postoji mogučnost da dobijem posao u Rovinju, Pula mi je naj bli?ža, pa me zanima, ako netko zna, dali u Puli postoji neka pomorska ??kola, jer ja nisam uspio naći, pa predpostavljam da nema, al reko da ipak pitam

Odlučio sam na kraju ipak prvo upisati za brodostrojara, e sad bi trebao tra?žiti negdje posao i dati otkaz u firmi gdje radim, po??to postoji mogučnost da dobijem posao u Rovinju, Pula mi je naj bli?ža, pa me zanima, ako netko zna, dali u Puli postoji neka pomorska ??kola, jer ja nisam uspio naći, pa predpostavljam da nema, al reko da ipak pitam
Nema...Bakar najbliza

A kakve su zbilja ??anse danas za upasti na brod čovjeku bez iskustva i veza.

Naime recesija je, pa me zanima zapo??ljavaju li uopće tj kakva je potra?žnja za pomorskim kadrom?

Ake se već te??ko upadne na poziciju asistenta struje, kakva je situacija sa poslovima mazača, mornara i slično ?

Čuo sam da se zbog recesije tra?že opet Filipinci i slično dok Hrvati prolaze uglavnom kao časničko osoblje?!

nije bas sve tako crno...kao mornar, mazac i slicno jos uvijek se moze iako i za otic tamo treba odvojit nekakvu cifru za brevet, matrikulu, i ostale piz....a mozda i pricekat mjesec dana do dva....eto toliko

Ljudi moji ja mislim da danas covik koji prvi put razmislja otic na brod nakon navrsene 30 godine jednostavno nema sanse.Ne zelim nikome ubit nadu,mozda postoji mogucnost ukrcaja uz neku debelu vezu ali i to je upitno.Triba puno vrimena,love i truda ulozit.Pitanje je oce li se to nakraju isplatit.Vrimena su se prominila.. Ja bi u takvoj situaciji(bez skole i iskustva,30 god.) razmislja o Americi i Australiji..

Back