koliko pametnjakovica ovdje ima to je za nevjerovat. vjerojatno ne znate da je u atlantskoj plovidbi u zadnje vrijeme bilo preko 50 molbi u svakom trenutku i za asistente i za kadete. to je trebalo dovest u neku razumnu granicu jer su pritisci bili nenormalni sa svih strana i ovaj ugovor je jedan od razloga da se ta pomama smanji jer firma ne moze pokrcat svu tu djecu na brodove.
trenutno sam na brodu od atlantske plovidbe (evo i na internetu, u pauzama dok se ovako zaostali klanjamo suncu) i nije mi zao niti jednog momenta sto sam ovdje. hrana je vrhunska, placa je redovna, smjestaj i komod na brodu je odlican.
ovo je bulk i placa nije i ne moze bit kao na nekoj drugoj vrsti broda. svi kazu kad vec navegam navegam za lovu ali nije to bas uvijek tako. ovdje nas ima dvadesetak iz svih krajeva hrvatske i znaci svi smo mi debili sto smo ovdje?!?
na ovakav nacin imam i ja puno vise volje radit s vjezbenicima ( s asistentima, u mom slucaju ) jer znam da mi sutra moze doci za treceg i u zajednickom nam je interesu da nesto nauci, a ne kao dosad kad se momak ukrca i otvoreno rece da je tu dosao samo odradit godinu, pa ide na royala, carnivala, shella itd. i u glavi im se vec motaju nekakvi milijuni eura jer slusaju svakakve price.
ovom momku bih svakako preporucio da se ostavi budalastina i podje odradit tu godinu tamo gdje mu se prvo nudi. s obzirom da ima visu skolu na atlantskoj ce s malo pameti bit chief officer u dvije godine, a poslije neka ide gdje hoce.