Kadetura!1000 pitanja, 1000 odgovora

Pozdrav!
Odradia san 11miseci duge plovidbe i ukrcan san joÅ¡ taj misec tj. neÅ¡to manje, Å¡ta mi fali na koćaricu,kako matrikulu nisan ovjeria osobno, stavljeno mi je pod svojstvo ukrcaja d2(član posade koji ne čini dio plovidbene straže) a ne d1(vježbenik). Jel zna neko jel se to računa kao kadetura i jel mi se ubraja i ako nije jel mogu to ispravit nekako i ponovno ovjerit s oznakom d1

ne, ne racuna ti se kao kadetura!
nazalost, jedan decko na brodu je isto imao taj problem.

dakle da bi ti se racunala kadetura moras biti ukrcan ili kao kadet ili kao kormilar(jer je kormilar član posade koji čini dio plovidbene straže)... tako je on meni objaÅ¡njavao kad je bio u gabuli.

eto... uzivaj!

mislim da nece jer je danas sve povezano kompjuterom sa ZG i poreznom itd.

jbg. najjednostavnije bi ti bilo otic na neku ribaricu i ponovo upisat navigaciju(ako ti obalna fali)

evo van neki maili sto san skupija tj sitija se zapisati u zadnje 2 godine pa ako kome bude od pomoći neka mu je ::::::::::info@jpa-marine.com
colship@gmail.com
CSM u Rijeku 051/214701
columbia@csmhr.com
crewing@cst-hamburg.de
euros 051313600
rjk.ecehic@cmaships.com cma
info@msm-hr.com
recruitment@dal-mar.com
darej.sersen@tsl.si
aks@akcompanies.com
amngr@nomikos.gr
info@aegeanbulk.gr
info@aegeanoil.gr
info@aegeanspeedlines.gr
info@agoudimos-lines.com
Alkmare@hol.gr
allseas@otenet.gr
info@almamaritime.com
alonmar@otenet.gr
info@anbros.gr
ancora@ancora.gr
anek@anek.gr
anen@anek.gr
anes1@otenet.gr
info@arcadiasm.gr
chartering@archon-shipping.gr
agcl@armadagroup.com
athenian@ath.forthnet.gr
dcp@atlasmaritime.eu
hr@atlanticbulk.gr
contact@atticaroro.com
avin@avin.gr
bariba@bariba.gr
bluestarferries@bluestarferries.com
maritime@brave.gr
byzantine@ath.forthnet.gr
info@bmc.gr
mail@cape.gr
info@capitalpplp.com
cardiff@hol.gr
info@centralmarine.eu
chandris-hellas@chandris-group.gr
mail@chartworld.gr
xgabriel@hol.gr
combine@combine.gr
info@contimaritime.com
info@corner-shipping.gr
crude@crudecarrierscorp.com
cruises@detsis.gr
danad@danadship.com
danship@danaos.gr
diafanishipping@in.gr
company@dpateras.com
info@didoshipping.gr
main@dioryx.gr
info@12ne.gr
office@dorian-hellas.gr
email@eastmed.gr
elefsis.shipping@gmail.com
info@epirotiki.gr
info@eurocarriers.gr
admin.gr@euronav.com
esways@otenet.gr
eviapetrol@mylakiltd.gr
info@excelmaritime.com
flightship@mail.gr
fragline@fragline.gr
franco@franco.gr
info@fraship.gr
info@freeseas.gr
info@hamburger-lloyd.de
info@keyship.de
info@juengerhans.de
crewing@dauelsberg.de
Hans Peterson & Shne - Reederei Rendsburg (Germany)
hamburg@macship.com
recruitment@vega-manila.com.ph
vmci@vega-manila.com.ph
crewing@elbdeich-reederei.de
deepsea@gefo.com
operations@gefogas.nl
unitas-h@t-online.de
barging@gefo.com
contact@reederei-roth.de
crewing@wehrship.de
alianca@sao.alianca.com.br
crewing@fissership.com
info@reederei-wulff.de
agency@hans-lehmann.de
info@thien-heyenga.de
mail@kk-ship.de
management@doehle.de
info@reederei-nsb.com
edye@sloman-neptun.com
lohmann@sloman-neptun.com
crewing@orionbulkers.com
Crew@CarstenRehder.de
management@rigel-hb.com
info@rantzau.de
personal@laeisz.de
s.hauschildt@cst-hamburg.com
info@juengerhans.de
office@hpw-shipping.de
crewing@keyship.de
bgiese@keyship.de
bgiese@keyship.de
hr@reedereibluestar.de
YHILDEBRANDT@KEYSHIP.DE
bewerbung@briese.de
bewerbung@hartmann-reederei.de
office@brodskiprijevoz.hr
bruno.silvestre@uecc.com
luis.batalha@uecc.com
personnel@er-ship.com
simar@t-com.me
sedeamm@damicoship.com
info@dabisam.com
plange@marlow.com.cy
nrg@norddeutsche-reederei.de
sidro@globalnet.hr
pasat.split@st.t-com.hr
info@pasat.hr
knezic@pasat.hr
mariner@mariner.com.hr
pdelatte@tdw.com
Info@seacore.com
dlovelock@seacore.com.au
torbjorn.hoglund@crewnetwork.com
esther.delamare@crewnetwork.com
alessandro.dangelo@crewnetwork.com
info@printexpo.ru
omar@crew4sea.com
alina@crew4sea.com
info@crew4sea.com
info@crew4sea.com
info@crew4sea.com
info@bima.eu
trinquel@crew4sea.com
nmm.recruitment@stena.com
DAVORWI@HLAG.COM
ramona.baruca@hlag.com
crew.management@hlag.com
erep_europe@apl.com
uk@gearbulk.com
mti@gearbulk.com
awlti@hmm21.com
cape@hmm21.com
tplih@hmm21.com
panamax@hmm21.com
handy@hmm21.com
Vvoronkov@fesco.com
VPozhilov@fesco.com
transfes@tma.ru
msungkim@hanjin.com
capeteam@hanjin.com
osjeon@hanjin.com
panamax@hanjin.com
leejk@hanjin.com
handy@hanjin.com
kimsh@hanjin.com
shandy@hanjin.com

i :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

e

e

evo jos neki e.maili ima ih i falÅ¡ih bar da budu nekomu od pomoći jebiga kad sebe vec nemoren ukrcati za trećega a kadeturu san riÅ¡ija

info@adenservices.com
info@aden.com.cn
info@aden.com.vn
info@adenservices.com
aogt-hr@akermar.com
alba@alba.net
alba@alba.net
info@amec.com
info@hess.com
recruit@anglo.com
recruit@amoss.com
recruiter@arabiancareers.com
info@aramark.co.uk
mitchell-judith@aramark.co.uk
mail@atlas-group.com
dorothy.rm.hisgrove@bhpbilliton.com
bj@bjconsultants.co.uk
info@bp.com
justin_macadam@xpert.ednet.co.uk
tullochrecruitment@x-stream.co.uk
l.stewart@trinity-int.com
trinity@mobiletel.com
ukoffshore@houston.deepwater.com
marine@thistledhu.co.uk
info@taylors-international.com
tlm@talisman-energy.com
ann.clark@fluoris.com
personnel@sontheimeroffshore.com
recruitment@seamariner.ltd.uk
recruitment@sealifecrewing.co.uk
admin@seapersonnel.co.uk
vacancies-nsea@sfdrill.com
application@singlebuoy.com
info@ros-international.com
ljerrard@roevin.co.uk
info@rigman.ifb.co.uk
rsl@recruitmentserviceslimited.com
enquiries@rebusuk.com
susan.duguid@raeburn.com
info@ptigroup.com
ukcvs@prideinternational.com
richardsalt@petrofac.co.uk
info@ptigroup.com
ichardsalt@petrofac.co.uk
cathy.c@bhp.com
ots@ots.co.uk
pps@oceanfix-international.co.uk
leiden@ipspersonnel.nl
montreal@montreal.co.uk
amym@moodyint.com
enquiries@marine-recruitment.com
copenhagen@maersk-contractors.com
susan.young@KCA-Drilling.co.uk
gm@globalmaritime.co.uk
info@genesis-personnel.co.uk
enquiries@exlogs.com
mail@eurosyst.com
recruitment@deutag.co.uk
paul_jacobs@dietsmann.com
info@armor-mine-action.com

udri glavun brate udri
:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

oo

oo

PoÅ¡tovani moji bivÅ¡i i budući kadeti,
evo da se malo izjadan vama kad neman kome drugome.
Zavrsija san pomorsku u Zd 2010.Odma san se ukrca na ribaricu ko kadet normalno da nisan bia kadet nego običan mornar ali mi je kurilo u madrikuli ko kadetura.U6misecu 2011 poÅ¡a na kadeturu na Atlantsku odradija 6mj i vratija se u 12 misec doma.Zaradija san skoro 50 iljad kuna u tih 6mj a donija san doma 20.Kako Å¡to potrosija san ih na sve i svaÅ¡ta ni bitno i ni mi bilo krivo niti mi je sada.PoÅ¡to su doÅ¡li blagdani pa vo pa no jasan pobomba i ovo sto san donija doma i za tri kralja san oca pita za kafu normalno nasmija mi se i reka daj neseri.U3 misec 2012 dolazi poručnički a falija mi je gmdss,arpa,protupozarna,i brze spasilacke pa jos cili porucnicki tribala mi je dobra kesa soldov a nje nema tako da san se ja vec u 2 misec ukrca nazad na ribe i pribacija za 9mj porucnicki.Prolazi vrime na riban plaća dolazi uspija san riÅ¡iti braveti i poručnički.Saljen papiri cv iman 1000maila zoven vamo namo svih prvo pitan za kadeta ima li sanse pa oni mene pitaju iman li iskustva ja ponosno odgovaran da iman skoro 2godine i iman porucnicki.Po običaju govoru a javicemo se cucemo se ja govorin ok a za terca a imas li iskustva iman zdupi materinu nista cucemose bog.Idalje san na riban ukrcan ko oficir A3 mada mi to nepomaze u nicemu osim za izvaditi bravet do 3iljade za 12mj navigacije.I nisan reka da san odkad san se iskrca iz duge zva isto za kadeta znaci vec godinu dana uvik ista priča.jebiga jasan se ukrca priko veze na atlantsku i sad cekan tamo za trećega moglo bi biti nesto ovo lito ali ćućese.Znači nisan Crnogorac za kih govoru da je lin i te spike iman 21 godin skoro 22 3 godine radin ali to nikoga nejebe.Malo san zaglibija u pričua nesto mislija jos pitati valjda cu se siti posli.To bi bilo to.
:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Postovanje, ukrcao sam se pred par dana na Jadroliniju, vjezbenik palube. Pa me zanima dali netko ima kakav savjet/iskustva sa tim, i kakva je moja buducnost ovdje :) unaprijed zahvaljujem.

Pozdrav dobri ljudi,
pitanje glasi da li treba u dnevniku vježbenika palube ispuniti sve stranice recimo za jedan brod ,mislim na onaj dio gdje ima plotiranje, ucrtavanje kursa, azimuta itd.
:uzdravlje

pozdrav, ove god san zavrsia skolu i ima veliku sricu sta san brzo nasa kadeturu a prije toga potrosia puste pare na brevete i papire. ovih dan mi je ukrcaj koji san jedva ceka a sad kad je dosa pocela me vatat trema. mozda je to normalno jer se cili zivot nisan maka iz ove drzave a kamo li otisa priko oceana u divlji svit. puno mi bi pomogla iskustva bivsih kadeta sa posadom na brodu,izlaze li u susret i uce posal , sta se od mene ocekuje, kako izgleda radni dan , dali se cesto boravi na mostu,kakvu kolicinu znanja bi kadet trebao imat prije ukrcaja i jeli kome uspilo odradit kadeturu od puta znan da nije lako al bolje sta prije rijesit. unaprije hvala

Na koju vrstu broda ides? Ako ides na crude oil ili lng neces puno svita viditi osim aerodroma kad se budes ukrcava ili iskrcava. Sto se radnog dana tice sve ovisi o barbi ili chiefu. Neke firme prakticiraju da prvih par miseci kadet stalno radi na palubi bez da ide na most dok san ja npr cili ugovor provea u gvardiji osim overtimea 2 ure dnevno koje san radija na palubi.ako ides na strance vjerojatno ce ti vecina posade biti filipinci ili indijci a vjerojatno ce tako biti i sa junior oficirima. Ako znas dobro engleski to ce ti biti veliki plus. Sto se znanja tice ako si kadet palube bilo bi ti dobro da osvjezis znanja o svitlima i signalima jer vecina barbi vataju kadete na te finte. A kadetura u jednon komadu po meni je sranje jer tesko ces nakon 5-6 miseci imati volje za ista a kamoli da ces nesto nauciti. Ali u danasnje vrime ko more birati. A i internet je veliki plus ako ga ima. Ako te jos sto zanima - pitaj

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Feliz Navidad

Feliz Navidad

Dragi moji pomorci, forumaÅ¡i i svi ostali koji kao članovi naÅ¡ih familija skupa s nama jedete kruh sa sedam kora...Od srca vam želim sretan Božić i blagoslovljene blagdane koje provodite skupa, a i vama koji ste na drugim krajevima svijeta, želim Vam mirno more i dobru ekipu na brodu! Evo sad kad se prisjetim, 2009-te sam otvorio ovu temu kad nisam ni u planovima imao početak moje karijere, a sa vaÅ¡im nesebičnim savjetima, kritikama pa čak i zafrkancijama dobio sam viÅ¡e nego možete zamisliti...Hvala Vam na svemu, i joÅ¡ jednom, čestite i blagoslovljene blagdane želim svim pomorcima i njihovim familijama koji jedini shvaćaju kolika je zapravo žrtva naÅ¡ega zvanja...

"SEAMAN"

Money, Travel and Girls?
Is that what they told you?

How about...

Homesickness, Seasickness,
Maintaining Relationships, No Good Crews,
Bullshit Superiors, Hard Jobs,
Unpredictable Accidents and Deaths,
Prisoner Like Life, No Proper Sleep and Rest,
Unforgiving Seas and Oceans, etc.

So don't talk like you know us.
And you never will....