Skype inervju nije tezak, pitanja su tipa 'tvoje dobre strane, lose', 'zasto mislis da si dobar covjek a zasto nisi', pola sata traje, nisam vjest u Engleskom pa sam ga odradio bez problema...
Ja kada sam uradio aplikaciju, rekli su da ce me zvat kad bude skype, od tada ih nsam peglao i zvali su me nakon mj dana da ce biti skype sutra. Tako da ne trebate ih zvat, mislim, nece nista skodit ako zovete svaki dan, ali nece nista ni bolje biti.
Kada sam odradio skype intervju rekli su mi javiti jesam li prosao ili ne i to su javili nakon tjedan ipo (oni jave i ako ste prosli i ako niste, obavjeste vas).
Imate polagati i Marlins test (450kn), stave vas u jednu prostoriju s kompom i oni odu, tako da mozete google translate, zvat nekoga, sta god ocete, nitko vas ne provjerava. Nema ograniceno vrijeme za rijesit test ali je pozeljno do 45 min da ga rijesite (imate 85 pitanja ako se dobro sjecam).
Za brevete ne znam posto sam ih ja sve imao, nisam kod njih nista polagao, ali mislim da su ljudi strucni i kvalificirani tako da se ne trebate bojati nicega, ja imam samo pozitivna iskustva sa njima.
Ovo vam treba, tj ne trebate odma imati ali ce te trebati rijesavati kad vas prime:
-D2
-D43
-4 potvrdnice od D2
-Advanced fire fighting
-Matrikula
-Putovnica
-USA Visa
-MCV (Australska viza) to se nesto preko interneta rijesava ako sam ja njih dobro shvatio
-Medical (NORD+PEME+Cyprus/Malta (zavisi gdje idete)
-Zuta groznica
-Potvrda da niste kaznjavani (Ako vas pitaju u svojstvu cega, recite u svojstvu zaposljavanja jer onda nece naplatiti nista)
-Devizni racun u Eurima
-Svjedozba/Diploma
-Marlins tekst engleskog
Cyprus seamans book (ako idete na Cypar, ja sam na Maltu pa ne trebam)
-Osobna iskaznica
-Vjezbenicki dnevnik za polubu (ako ste na palubi) i mora biti pecatiran.