Kadet

Ico, je li ti ovo zajebajes ili sta???

Ne zajebajem se. Meni su Ok i ka ljudi i za radit. Osobno su mi pomogli dok su nasi bili "indijci" Ima ih svakakvih ka i nas ali generalno za mene su OK. Samo budi fer prema njima. Govorim za Filipince.

To možeÅ¡ čuti od osobe na atlantskoj koja je kormilar pa im smanjilo plaće koje su ionako bile niske..a ti ako ides za kadeta ne gledaj novce nego da odradis i poslije su plaće časnika za bulk i ne loÅ¡e. Osobno sam kadet na Atlantskoj i situacija nije bajna ali naučit ćeÅ¡ znanje i viÅ¡e nego dobro. A ekipa koju je prekrcalo sa Vlaha je bila kući 15 dana i doÅ¡li na brod ponovo..a nakon 10mj tih 15 dana kući je olakÅ¡anje!

Poslano s NOA H4 putem Pomorac.net

Danas dok sam bio na kapetaniji u Rijeci, zena dok me cekala je vidjela na vratima od sobe za prijavu ukrcaja, oglas za kadete i asistente...neka njemacka firma, ugovori 6 mj., placa 450 eura...ko je zainteresiran nek se zaleti dole vidjet kontakte...

Taman sam posao da napisem na ovoj temi o tome.
Ja sam isao preko SSM u Splitu, prosao sam skype razgovor i eo blizu sam ukrcaja...
Tako ako nekoga zanima neka zove, primaju jos kadeta...
Ako treba koja informacija kako sta, pitajte, ako mogu pomoci, pomoci cu..

Pozdrav kolega nedjjo, mozes li mi reci kada je bio razgovor za skype u istoj sam situaciji kao ti, (doduse za kadeta palube), isto preko SSM-a rekli su mi da ce mi javiti kada bude intervju, vec dva puta slao mail, kazu javit cemo kad nam jave,, evo opet cu poslat, valjda nije gotovo...
hvala lp

Pozdrav kolege,mene su isto zvali iz SSM-a da bi skype interview trebao biti ubrzo.(za kadeta palube)
Kakav je interview i hoće li trebati polagati neke dodatne testove (npr. MARLINS ili CES)?

Pozdrav kolege,mene su isto zvali iz SSM-a da bi skype interview trebao biti ubrzo.(za kadeta palube)
Kakav je interview i hoće li trebati polagati neke dodatne testove (npr. MARLINS ili CES)?

Meni je rečeno da neće biti nikakvih testova, jedini uvjet: zavrÅ¡en fakultet, i onda imaÅ¡ intervju, ako prođeÅ¡ upadaÅ¡... Ako si ti isto za tu njemačku firmu..

I meni su to rekli kad sam se čuo s njima prvi puta.Samo provjeravam jer sam malo tražio ovdje po forumu i naÅ¡ao na temi "Split ship management" ovo:

"pozdrav svima!
zvali me iz ssm-a za kadeturu da neka njemačka kompanija bulk/cont. traži kadete....e sad oni su navodno zainteresirani za mene ali bi trebalo polozit CES(1000 kn) i Marlins(450 kn)...za sada platit samo Marlins pa ako me ukrcaju i CES...savjet?!"

Samo ovo je post od proÅ¡le godine i tko zna je li to ta firma ali zvuči mi kao da je.Izgleda da su onda ukinuli to testiranje ako ga je bilo.

Momci samo oprezno sa ssm-om. Ako vas budu trazili pare za nekakve ispite/brevete dobro razmislite.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

@Triton , znam gleda sam i ja dosta po forumu i u vezi ssm-a i ove firme (Reederei Nord), ali o njoj malo nesto u temi "Nord t" i Oldenroff, valjda je to ista stvar koliko sam skuzio. Uglavnom zva sam ih jucer, zenska mi nista nije spominjala u vezi dodatnog plaćanja samo da je već bio intervju (mene nije zvalo, jer je valjda taj lik koji je bio zaduzen zaboravio, smetnio sta ja znam, ugl. on vise ne radi), i da momci koji su proÅ¡li već za petnaestak do misec dana imaju ukrcaj. Bit će u deseti misec opet intervju i nadam se da će sve bit u redu.

@kire808 , hvala na savjetu :) sigurno ću razmislit

Upravo se isto i meni dogodilo.Zato nisam imao taj prvi interview,pa sad čekam drugi.
Kolege hvala na informacijama.Sretno nam svima. :)

Skype inervju nije tezak, pitanja su tipa 'tvoje dobre strane, lose', 'zasto mislis da si dobar covjek a zasto nisi', pola sata traje, nisam vjest u Engleskom pa sam ga odradio bez problema...
Ja kada sam uradio aplikaciju, rekli su da ce me zvat kad bude skype, od tada ih nsam peglao i zvali su me nakon mj dana da ce biti skype sutra. Tako da ne trebate ih zvat, mislim, nece nista skodit ako zovete svaki dan, ali nece nista ni bolje biti.
Kada sam odradio skype intervju rekli su mi javiti jesam li prosao ili ne i to su javili nakon tjedan ipo (oni jave i ako ste prosli i ako niste, obavjeste vas).
Imate polagati i Marlins test (450kn), stave vas u jednu prostoriju s kompom i oni odu, tako da mozete google translate, zvat nekoga, sta god ocete, nitko vas ne provjerava. Nema ograniceno vrijeme za rijesit test ali je pozeljno do 45 min da ga rijesite (imate 85 pitanja ako se dobro sjecam).
Za brevete ne znam posto sam ih ja sve imao, nisam kod njih nista polagao, ali mislim da su ljudi strucni i kvalificirani tako da se ne trebate bojati nicega, ja imam samo pozitivna iskustva sa njima.

Ovo vam treba, tj ne trebate odma imati ali ce te trebati rijesavati kad vas prime:
-D2
-D43
-4 potvrdnice od D2
-Advanced fire fighting
-Matrikula
-Putovnica
-USA Visa
-MCV (Australska viza) to se nesto preko interneta rijesava ako sam ja njih dobro shvatio
-Medical (NORD+PEME+Cyprus/Malta (zavisi gdje idete)
-Zuta groznica
-Potvrda da niste kaznjavani (Ako vas pitaju u svojstvu cega, recite u svojstvu zaposljavanja jer onda nece naplatiti nista)
-Devizni racun u Eurima
-Svjedozba/Diploma
-Marlins tekst engleskog
Cyprus seamans book (ako idete na Cypar, ja sam na Maltu pa ne trebam)
-Osobna iskaznica
-Vjezbenicki dnevnik za polubu (ako ste na palubi) i mora biti pecatiran.

Hvala, nadam se da ces se i ti sto prije ukrcati.
Ako te jos sto zanima, slobodno pitaj i ako mognem pomoci, pomoci cu. :)

Back