• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Jeli ko platio porez na dohodak

Unistile su te te masline, bice jos i Soltanske... Imas sve podatke na nekom cruzer threadu, kadeti i asistenti za masnu lovu.

a ove godine san se skapula jednog dila a to je bija soltanski ali ne znaci da cu se sljedece uspit skapulat :D

a eto ja prvi put cujen za te cifre... :kafa

a cega bogati?ne valjda zrna maslina.Dolora ili evra valjda.Koja valuta?ovisi sto oces i kako se dogovoris.Bitno je imat muda i dobru parlativu kad ugovaras posal.

evra evra ta me zrna zanimaju a ova prva zrna da in je dodat jos par nula ne bi bilo lose...

ocito su neki veliki pregovaraci kad mogu isposlovat takve ugovore... 5k evra... lipo lipo... da je bilo te smistit u vladu mozda bi nan ti vrsni pregovaraci isposlovali vece kredite ovi su nan pre mali za pokrit sranje veliko ka grenland...

Last edited:
Pari da su ljudi budale pa ce platit porez, a jos veca budala bi bija pohvalit se ovde da ga je platija.

Nisam ga platio,bar ne jos.Radi se o 2008 godini kada sam imao ukupno 142 dana navigacije i 140 dana hotela u USA (zadrzan od strane USCG).Dani u hotelu nisu priznati a trebao sam platiti cca. 21000 kn (radi se o placi za 3/E).
Zalio sam se na rjesenje,trazim od Ministarstva pomorstva da mi se ti dani u USA priznaju.Jos uvijek nema odgovora (skoro 10 mjeseci)

Nisam ga platio,bar ne jos.Radi se o 2008 godini kada sam imao ukupno 142 dana navigacije i 140 dana hotela u USA (zadrzan od strane USCG).Dani u hotelu nisu priznati a trebao sam platiti cca. 21000 kn (radi se o placi za 3/E).
Zalio sam se na rjesenje,trazim od Ministarstva pomorstva da mi se ti dani u USA priznaju.Jos uvijek nema odgovora (skoro 10 mjeseci)

Ja bi ih te dane objasnija kao dane puta.Umjesto 4 hebiga oteglo se. Da li imas potvrdu od hotela da si toliko bija tamo? Imas li nest od USCG da to potvrdis??

citam, a nemam bas zivaca da sve procitam....da nađem ??to me zanima.....

evo iske??irao se porez za pro??lu godinu :( , al jedna stvar mi nije jasna...

kako to kad zbrajaju dane puta ubrajaju ih i recimo ulaze u 183 dana recimo...imate 179 dana navigacije +4 dana puta = 183 dana oslobođen si plačanja poreza...............

a recimo imas 101 dan navigacije i 9 dana puta, zbog ka??njenja aviona i ostalih sranja koja su se događala po aerodromima... znaci 110 dana lijepo pise i na obrascu koji se primi od kapetanije, a onda gospoda iz porezne kod izracuna poreza onih 9 dana NE UZIMAJU U OBZIR i lijepo NA TE DANE NEMA Onih 400 kn olaksice ......a da ne pricam ostatak price koji se svodi na dio rada na kopnu prije navigacije...katastrofa :(
u zadnji mjesec dana nisam uracunljiva stoga nemojte napadat ako sam nesto predvidjela :(

Priznaju 4 dana u odlasku i 4 u povratku...koliko znam na dane putovanja ne mo?že se računati pomorski dodatak, isto kao ??to se ti dani ne mogu prenosit u sljedeću godinu...tako meni mu?žu pi??e 239 dana, za prenijeti u sljedeću godinu, 0 dana, (30 bolovanje, ostalo put i ne??to sitno ??ta je prinio iz pro??le) i hebiga ove godine kupi opet 183....

Priznaju 4 dana u odlasku i 4 u povratku...koliko znam na dane putovanja ne mo?že se računati pomorski dodatak, isto kao ??to se ti dani ne mogu prenosit u sljedeću godinu...tako meni mu?žu pi??e 239 dana, za prenijeti u sljedeću godinu, 0 dana, (30 bolovanje, ostalo put i ne??to sitno ??ta je prinio iz pro??le) i hebiga ove godine kupi opet 183....

kuzim da.... al ipak ako uzimaju te dane u zbroj - u olaksicu tj. do 183 dana (ne plačanja poreza) onda bi morali isto tako uzimati i za olak??icu pri izračunu poreza onima koji nisu dostigli tih 183 dana....

neka im je za pro??lu godinu tako, jer ova je vec "napunjena" :p .

A oni ih zovu tzv "pomocni dani", znaci, dani puta, izobrazbe, bolovanja i slicno ne prenose se u drugu godinu, odnosno kad zbrajaju dane za izdavanje potvrde prvo potrose navigaciju, a onda nadozuntaju od ovih dana ako fali. I ostatak "ispari".. ??ta ti ccyp kazes idemo ispocetka.. :mad:

Ovo je odlican clanak, sve je lipo objasnjeno. Znaci samo moramo cvrsto nastavit u ovom pravcu i sve ce bit u najboljen redu. Meni je masu drago kad ti neko ovako lipo sve rece... :kafa

.. ??ta ti ccyp kazes idemo ispocetka.. :mad:

a skoro Netijak-e, skoro, jer ovako ni unučići, nam se nece razfa??ati mai,

kuliko su uni u par let so ma?? infa??ali i sve svoje besede pojeli.:(:confused::(

p.s.zat ce mo i mi morat kvaternicu odrzavat......

Zna li itko koliko obracunavaju kamate za neplaceno mirovinsko i zdravstveno? Ja sam duzan oko 5500kn kao kadet platiti (racun tek sad stigao a iskrca se u 6om misecu). Sad nemam love ni za lik a ukrcat se ne mogu.. tj. jos cekam ne bi li me ko zva od ovih kojima sam se javija, a sumnjam da ce to bit skoro.

Zna li itko koliko obracunavaju kamate za neplaceno mirovinsko i zdravstveno? Ja sam duzan oko 5500kn kao kadet platiti (racun tek sad stigao a iskrca se u 6om misecu). Sad nemam love ni za lik a ukrcat se ne mogu.. tj. jos cekam ne bi li me ko zva od ovih kojima sam se javija, a sumnjam da ce to bit skoro.

Računaju ti Zakonske zatezne kamate - 15% godi??nje.

Porez i davanja

Porez i davanja

Alo ljudi,

ima li mozda tko od vas slican primjer. Moja kompanija je otvorila d.o.o. u Hrvatskoj i prebacili su nas s ugovora u sustav. Sto bi reklo na mjesecnu placu koju dobivam u hrvatskoj na racun obracunavaju i uplacuju mi doprinose, stupove i porez. Vodim se da sam u stalnom radnom odnosu, tako da sam placen i kad sam doma.
Proslu sam godinu bio na brodu oko 250 dana, i sve mi je evidentirano u Hrvatskoj pomorskoj knizici (jako bitno, jer prije sam imao panamsku koju nisu priznali na Luckoj Kapetaniji) i odobreno od Lucke Kapetanije, tj izlupali su pecate na navigaciju. Cure na Kapetaniji su uzele sve kopije (ugovora, navigacije, platnih lista, avionskih karata) i dale mi info da ce one proslijedit sve na ostale mjerodavne drzavne institucije, a ja da podnesem poreznu prijavu od nesamostalnog rada i prilozim PK karticu koju cu dobit od svoje kompanije.
Uplatili su mi u 2010 cca 200 iljada kuna poreza, davanja, kriznog poreza, prireza i ostalih haraca.
Ima li sanse da dobijem ista od toga nazad?
Unaprijed hvala.

Uplatili su mi u 2010 cca 200 iljada kuna poreza, davanja, kriznog poreza, prireza i ostalih haraca.
Ima li sanse da dobijem ista od toga nazad?
Unaprijed hvala.

Meni ovo zvuči previše, ukoliko se odnosi samo na porezna davanja. Zato evo samo komentar. Bilo da plaćaš sam ili ti obveze uplaćuje poslodavac - kao pomorac imaš iste obveze (uglavnom) kao i bilo koji radnik u hrvatskom sistemu. Treba razlikovati slijedeće:

- doprinos za mirovinsko (prvi, drugi, treći stup)
- doprinos za zdravstveno osiguranje (obavezno i dopunsko)
- porez na dohodak ili zaradu

Samo iz ove stavke koju sam zaboldao se može dobiti nešto natrag. Da li imaš pravo na povrat poreza to mi na forumu ne možemo znati. Niti možemo davati savjete po tom pitanju. Trebaš se raspitati kod profesionalaca koji poznaju porezni sistem i porezne olakšice.., npr. kod onih koji vode poslovne knjige profesionalno itd.

Last edited:
Meni ovo zvuči previ??e, ukoliko se odnosi samo na porezna davanja.

Hvala profesore,

A to ti je otprilike sveukupno. Mada po platnim listama sto sam ja gledao mjesecno samo porez je bio oko 18k kuna. I onda + jos i onaj krizni oko 2k mjesecno. Samo daj, daj.

Evo mi bas zena jucer javila da su mi poslali iz Kapetanije dane navigacije, pa cu je poslat da ide malo brljat kod poreznika i odvjetnika.

imate li mo?žda link na zakon gdje točno ovo pi??e? Jedino ??to sam prona??ao su porezne stope ali nigdje se u njima ne spominje 20 000 kn mjesečno.

ne mogu se sitit da me ubijes,u pomorskom zakoniku ili brosuri koju je izdala Porezna,ali informacija ti je 100% tocna.
Pricekaj da se Frankie vrati sa suda,on ce ti brzo copy-paste clanak zakona.

Back