Jadroplov

Jadroplov je napravija prevaru prema pomorcima da in nebi isplatija sva ugovorena primanja prema ugovoru,Imate upozozorenje na stranici od Sindikata Pomoraca Hrvatske.Ocito su ostali bez novaca,a u ovoj situaciji zbog ove pandemije od drzave nece ni kune vise dobit.Zadnju placu pomorci su dobili u prvi misec ove godine.Ostala in je samo sad mogucnost,pomorcima na brodu da zaustave brodove i da se tako pokusaju naplatit.
https://sph.hr/novosti/aktivnosti-sp...-vrijede-2218/

Last edited:
.Ostala in je samo sad mogucnost,pomorcima na brodu da zaustave brodove i da se tako pokusaju naplatit.
https://sph.hr/novosti/aktivnosti-sp...-vrijede-2218/

To su davno trebali napraviti.Nek me netko krivo ne shvati ali koja budala ako nema osobnu korist moze i dalje tamo raditi.Nemojte mi one price ljudima treba pare jer uzmimo u obzir da timunjeri a i posada opcenito imaju place konobara u restoranima.

To su davno trebali napraviti.Nek me netko krivo ne shvati ali koja budala ako nema osobnu korist moze i dalje tamo raditi.Nemojte mi one price ljudima treba pare jer uzmimo u obzir da timunjeri a i posada opcenito imaju place konobara u restoranima.

Strašno, strašno, gdje su Hrvatski brodari završili a "nitko" nije kriva za to.

Ljudima je slomljen duh i upali su u zacarani krug rada u losim uvjetima,straha za egzistenciju, pa olaksanja kad placa ipak stigne. To je krug.
Isto ka u zlostavljackim odnosima, ljudi tesko izlaze iz njih, iako ima uvik načina i izlaza, ali naviknu se da ih netko tretira lose i misle da su oni sami loši, unisteno samopouzdanje.

Nadan se da ce ljudi shvatit da to sto rade za losu firmu ne znace da su oni sami losi, da ce nac snage i umisto da dignu ruku od sebe, da ce ucinit tu promjenu i odjebat Jadroplov.

Al sve mi se cini da je ovo kraj Jadroplova.
Ne vidim kako misle nastavit poslovat na ovakav nacin.

Losa.Zadnju placu su pomorci dobili za 2 misec.
zalosno je sta ih ljudi hvale i neki niti ne misle o promjeni posla, dobri prijatelj mi tamo radi i ne mogu virovati da covik moze biti zadovoljan i sretan s takvim uvjetima, hebiga sto ljudi, sto cudi

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

zalosno je sta ih ljudi hvale i neki niti ne misle o promjeni posla, dobri prijatelj mi tamo radi i ne mogu virovati da covik moze biti zadovoljan i sretan s takvim uvjetima, hebiga sto ljudi, sto cudi

Mozda je neka sentimentalna povezanost, navika na poznate ljude oko sebe, hrvatska posada, drzavna firma. Virujem da tko je prezivio zivot bez kuhara, sa pokvarenim friziderima i u takvim uvjetima, da umisto da klekne duhom, u tome nadam se da ce ljudi pronaci snagu i rec 'ako sam mogao to i to iskusiti, ja nisam manje vridan od onih sta rade u boljim uvjetima za bolju placu'... Umisto razmisljanja 'Radin za brokve, zasto sam toliko dugo na Jadroplova'... Stat i promislit koje si vjestine stekao i sto jos mozes nauciti i koje korake poduzeti da bi dosao do cilja.
Strah i depresija zablokiraju i ljudi ne vide druge opcije. Ukoliko je nekome engleski prepreka, moze besplatno preko youtube-a, imaju audio knjige i aplikacije, Teach yourself English, rijecnik sa strucnim pojmovima itd.. ili promijeniti profesiju, potraziti neki drugi posao ako vec Jadroplov je bas jedina opcija, a steti...Netko mozda radi cili zivot samo na Jadroplova i misli da je to jedino sto zna raditi, da se ne bi snasa na drugom radnom mistu ali ako npr. ima mota za kuhanje, voli kužinavat, kuhari su isto trazeni.
Ja se nadam da radnici Jadroplova nisu blokirani do mjere da ne vide dalje od Jadroplova i neisplacene place. Nije Jadroplov pocetak i kraj.

Ukoliko se ugasi skroz Jadroplov, a sta onda? Sigurna sam da je ljude strah tog scenarija i da se boje. Strahu su velike oci. Vjeru u sebe, svoje sposobnosti, nove radne pobjede, ima smisla i nije besmisleno sa toliko i toliko godina krenuti na novu firmu, u novu profesiju, okrenit novi list u zivotu.

Last edited:
Pa neznaju ga ni Skoti pa opet navigavaju. :)
Ovo si dobro reka, kako bi odgusta sprda bahate primjerke, a bilo ih je....north sea tigers i te izdrkotine : press one for english mate.....press fuckn one for english

Poslano sa mog Pixel 4 XL koristeći Tapatalk

Bili su dolazili prodavat maglu na faksu radacic i ekipa da je kadetura 1200$, dobri uvjeti, dobar promotion itd a na brodu dobijaju bakterije od losih uvjeta svako malo, a cak je i kuhar umro od sepse nakon sta ga je vratilo doma 3 dana nakon, dnevna ishrana 2 fete sunke i feta kruva, iz kreveta vire zice, dodes na krajnje odrediste ne ceka te agent nego snadi se druze do broda, smjrna nije kad ti istekne ugovor nego kad se skupi ljudi, brodovi nemaju rute... od poznanika sta se vratia u 12.m./2019

Pozdrav dragi ljudi! Zna li tko mozda kakva je situacija na Jadroplovu u ovim vremenima, je li se sto promijenilo od zadnjih postova ili je tuga jos veca?

Pozdrav dragi ljudi! Zna li tko mozda kakva je situacija na Jadroplovu u ovim vremenima, je li se sto promijenilo od zadnjih postova ili je tuga jos veca?

Ostala Gorčina I Pustoš nakon Ratka Božića.... :(:confused:

Back