Jadrolinija

A šalji molbe sad kad bude natječaj pa šta bude, nek ovi tvoj odma počne gnjavit onu kravu u kadrovski. Bićeš prvo mornar, pa timunjer, pa oficir ukoliko si paluba, a ako si makinja bičeš prvo motorista, gazit češ noćne i dnevne po 12 h najmanje dvi godine i bit češ 15 dana na brodu a 7 doma...onda ako Bog da, avancat češ ako te prije ne potiraju. Otkazi vise, istina, a koliko će ta giljotina, ukoliko upadneš nekin čudon, bit blizu vrata ovisi, viruj mi, najviše o tebi samome i tvome odnosu prema poslu.
Šta ti je život, ovaj momak traži kako će se ukrcat tamo a ja bižin glavon bez obzira. Dobro, meni je radi novaca, na Jadroliniji ih nema, a ja iman malo dite i ženu i kredit za stan od 4000 kn koji mi tek počinje i triba bi ga 30 godin vraćat.

A ??alji molbe sad kad bude natječaj pa ??ta bude, nek ovi tvoj odma počne gnjavit onu kravu u kadrovski. Biće?? prvo mornar, pa timunjer, pa oficir ukoliko si paluba, a ako si makinja biče?? prvo motorista, gazit če?? noćne i dnevne po 12 h najmanje dvi godine i bit če?? 15 dana na brodu a 7 doma...onda ako Bog da, avancat če?? ako te prije ne potiraju. Otkazi vise, istina, a koliko će ta giljotina, ukoliko upadne?? nekin čudon, bit blizu vrata ovisi, viruj mi, najvi??e o tebi samome i tvome odnosu prema poslu.
? ta ti je ?život, ovaj momak tra?ži kako će se ukrcat tamo a ja bi?žin glavon bez obzira. Dobro, meni je radi novaca, na Jadroliniji ih nema, a ja iman malo dite i ?ženu i kredit za stan od 4000 kn koji mi tek počinje i triba bi ga 30 godin vraćat.
proba sve ?živo. nikakve ??anse za uletit nema. navodno imaju dosta ljudi vi??ka, tako da se i zaposleni tresu za posal.prekovremeni se ne plačaju, već se obračunavaju ka slobodni dani.plaće i nisu ne??to. kad sve ovo vidim i ne patim ba?? ??ta se ne mogu ukrcat

Nasukanje dubravke

Nasukanje dubravke

JE LI NETKO NA FORUMU IMA TOCNE INFORMACIJE (OFF THE RECORD) ZASTO SE NASUKAO KATAMARAN DUBRAVKA NA SUSAK? :kafa

I DA LI JE BROD PRETRPIO KAKVU STETU?

JER AKO SE NIJE MOGAO SAM ODSUKATI ZNACI DA JE DOBRO ZAJAHAO :o

Kazu na vijestima puknuo spring :D, kako da ne, pogledajte snimku nasukanja na dnevnik.hr :udriglavom

Last edited:
Navodno ga je bacila bura u pijesak. Lako moguće jer je pristani??te praktički na udaru bure. Obično se ne pristaje tamo prilikom jačih bura. Sjećam se zadnji put kad sam putovao po buri, jedva smo dole pristali i cijelo vrijeme su vozili motorima unatrag dok smo bili vezani. Prema izvje??čima nije do??lo do prodora mora, ali je brod trenutno u Lo??injskom brodogradili??tu, dok katamaran SILBA prometuje na liniji.

Član "brundo" je objavio ovu sliku na jednom forumu. Točno se vidi kako je katamaran pred starim dijelom luke di je jako plitko.

p1140335.jpg

Sad sam gledao snimku na dnevniku nove tv gdje se vidi da ga je bura odnijela
kao da su ostali bez pogona :o

Dobar dan. Evo mislim dam ise pruzila prilika da odradim dio kadeture na jadrolinija pa mislim posto nemogu birat da cu prihvatit. e pa sad bi me zanimalo sta vi iskusniji mislite o tome... prvenstveno mi je plan naucit posao... dlai jadrolinija ima sve brodove kratke plovidbe, jer mi za kadeturu treba i 6 mj. duge.
hvala na pomoci

Dobar dan. Evo mislim dam ise pruzila prilika da odradim dio kadeture na jadrolinija pa mislim posto nemogu birat da cu prihvatit. e pa sad bi me zanimalo sta vi iskusniji mislite o tome... prvenstveno mi je plan naucit posao... dlai jadrolinija ima sve brodove kratke plovidbe, jer mi za kadeturu treba i 6 mj. duge.
hvala na pomoci

Ako mo?že?? odradit pola kadeture na Jadroliniji to ti je odlično i nemoj se mislit. Neka znanja mo?že?? steć i tamo, a i ispunit poprilično dnevnika prakse.

Jedan savjet - sve ??ta ti dotićni tamo budu govorili o moru i pomorstvu pa?žljivo slu??aj, klimaj glavom, budi pristojan i onda zaboravi u momentu kad se iskrca?? niz rampu... AL SVE!

Sve ostalo će?? pokupit i naučit na 6 miseci duge plovidbe - to je vi??e nego dovoljno ako si normalan.

Eto. Sritno.

Ako mo?že?? odradit pola kadeture na Jadroliniji to ti je odlično i nemoj se mislit. Neka znanja mo?že?? steć i tamo, a i ispunit poprilično dnevnika prakse.

Jedan savjet - sve ??ta ti dotićni tamo budu govorili o moru i pomorstvu pa?žljivo slu??aj, klimaj glavom, budi pristojan i onda zaboravi u momentu kad se iskrca?? niz rampu... AL SVE!

Sve ostalo će?? pokupit i naučit na 6 miseci duge plovidbe - to je vi??e nego dovoljno ako si normalan.

Eto. Sritno.
hvala care. a neznam zao mi nekako ic tako dugo a da se skinem blentav s broda jos.. jedino je ok sto sam tu.. ali uvjet mi je znanje prije svega... al eto mozda lakse nadem brod duge plovidbe nakon sto odradim tih 6...

Ma ne boj se nista, jedanput triba i poceti,zar ne?Radi, pij znanje,iskustvo i rutinu, ali uvik misli svojon glavon.I budi zadovoljan sta si nasa ukrcaj.:uzdravlje

vidit cemo sad ovih dana ... nis nije sigurno jos mi se cma vrti samo bi to trebao cekat do negdje 4 mjeseca mozda i 5. pa moram razmislit sta mi se vise isplati

zivili!
Moze mi ko reci placa li jadrolinija tecaj za brevet mjere sigurnosti na putnickim i ro ro putnickim brodovima, te kolika je placa akdeta palube na istome, unaprijed hvala na pomoci;)

ja san bija mornar na jadroliniji i nije mi niko nista placa vezano za brevete...placa ti je vjerojanto 1600 kn ka vjezbeniku ali mozes slobodno biti mornar pa da ti pisu kadeturu u matrikulu, neces se ubiti od posla, imat ce vrimena za most, a placa ce ti biti bar duplo veca :D

ja san bija mornar na jadroliniji i nije mi niko nista placa vezano za brevete...placa ti je vjerojanto 1600 kn ka vjezbeniku ali mozes slobodno biti mornar pa da ti pisu kadeturu u matrikulu, neces se ubiti od posla, imat ce vrimena za most, a placa ce ti biti bar duplo veca :D

super informacija,a kako se radi 15-15 ili 15-7...:D

e a to ti ovisi od broda do broda. na vecini se radi 15-15. a znan da imas primjer i broda Petar Hektorovic di je 15 on 7 off. tamo ce te vjerojatno ubaciti ako nemas nikakvu vezu ka sto nisan ima ni ja :p. place su ti isto raznolike od broda do broda jer se obracunavaju po puno stavaka: ako brod ima kuvara, ako ti uleti koji blagdan, broj porata itd itd

Back