Jack up barges DA/NE

BRANKADELA

New member
Pozdrav ekipa,
Ja sam jos na OSCV firme Siem Offshore ali menadzment Thome.Prosli ugovor sam odradio kao junior Third Eng i sad su me vancali za third eng sa platom 250 us na dan.Necu se zalit ali vancamenat za Second eng cu pricekkkkaaattt.Zato sam malo burgijo jer gledam da sto prije dodjem do svog cina pa bih mozda mogao na neke Jack up barge odit ali bas za male pare ko second eng.Ne znam nista o ovome pa me zanima ako je dobra jack up barga jeli lakse prec na drilling poslije koje god iskustva ili na neki cable/pipe layer.Isplati li se ili da sjedim dje sam?
Svaki info je dobrodosao
Hvala...pozzz

A moj prika jack up barga ili OSCV od Siema po mom osobnom sudu je najbolje ostat di jesi. Vlerovatno tu imas DP3 i svu tehniku novu a to ti je potriba za pric u drill. Takoder znaj da u drillingu trenutno ne cvatu ruze, ne da ne cvatu nego su uvenule odavno a proljece novo (koje je doslo vec u pravom svijetu) da bi procvale se ne navire tako brzo. Stoga odluku donesi sam a moj ti je savjet stoj di jesi.

To je mala placa za OSCV meni je frend na njhovim AHTS 2nd.mate ima skoro pa duplo od toga.

E ali kad je direktno na Siem,mi smo pod menadzment Thome i zato su male plate,inace third eng ima 280 ali meni su ovako dali za pocetak pa ce povecat,2nd. mate ima 400 na dan,2 eng 600- chief mate 720,chief eng 750-capt 900,a barba svedjaninin direktno sa Siema 1100...To je to Strojar,znam da nije neka plata za OSCV ali tek sam poceo u offshore jer sam bio prvi makine na Scorpio tankers pa ne mogu da biram bas puno....polako doce....pozzz

E ali kad je direktno na Siem,mi smo pod menadzment Thome i zato su male plate,inace third eng ima 280 ali meni su ovako dali za pocetak pa ce povecat,2nd. mate ima 400 na dan,2 eng 600- chief mate 720,chief eng 750-capt 900,a barba svedjaninin direktno sa Siema 1100...To je to Strojar,znam da nije neka plata za OSCV ali tek sam poceo u offshore jer sam bio prvi makine na Scorpio tankers pa ne mogu da biram bas puno....polako doce....pozzz

Dobro si ti upa sa scorpia na OSCV to je ludilo. A place su dobre za vise rankove

Last edited:
Da place su odlicne za vise rankove.Al kad vidim da je ovolika razlika izmedu 3rd.eng i 2nd.mate a isti su rank muka me uvati.
Na sto mista sam naletija da su ovolike razlike izmedu njih.

Place jesu dobre za vise rankove Dalmos ali ne mogu svu bit odma barbe i kapi,a ovo sti momak ima preko agencije Thome je ipak malo sramotno i to dokazuje odnos nasih agencija prema pomorcima.

Place jesu dobre za vise rankove Dalmos ali ne mogu svu bit odma barbe i kapi,a ovo sti momak ima preko agencije Thome je ipak malo sramotno i to dokazuje odnos nasih agencija prema pomorcima.

@Juznjak

NIje istina to za agencije. Pa agencije bi bile sritne da firme placaju puno jer bi zaposljavale na tisuce ljudi. Vidis firma Siem postavi uvjet agenciji ako nemozes ti ima ukrajinaca i rumunja itd... koji ce doc radit z te pare. Ali ako istrpis te nize rankove posli znas sta te ceka. Jer nikako da shvatimo da je stanje na trzistu postalo takvo da nas Ukrajinci,bugari,rumunji,da ne govorim filipinci ''jebu''' jer svi rade za puno manje para nego mi.

Recimo ima potrazivanja za brodove offshore u UAE di traze kape na ugovor 3-1 sa svim papirima i nude 300 dolara samo na brodu. Ja posaljem mail i recem ja vam nemogu nac Hrvata za te novce a on meni odgovori nema problema vec smo zaposlili rumunja. Tako da je njihov way ili highway...

Eto to je to prika jadno ali istinito.

Last edited:
@Juznjak

NIje istina to za agencije. Pa agencije bi bile sritne da firme placaju puno jer bi zaposljavale na tisuce ljudi. Vidis firma Siem postavi uvjet agenciji ako nemozes ti ima ukrajinaca i rumunja itd... koji ce doc radit z te pare. Ali ako istrpis te nize rankove posli znas sta te ceka. Jer nikako da shvatimo da je stanje na trzistu postalo takvo da nas Ukrajinci,bugari,rumunji,da ne govorim filipinci ''jebu''' jer svi rade za puno manje para nego mi.

Recimo ima potrazivanja za brodove offshore u UAE di traze kape na ugovor 3-1 sa svim papirima i nude 300 dolara samo na brodu. Ja posaljem mail i recem ja vam nemogu nac Hrvata za te novce a on meni odgovori nema problema vec smo zaposlili rumunja. Tako da je njihov way ili highway...

Eto to je to prika jadno ali istinito.

@Dalmos
Ma ne da je jadno nego pre jadno.Ma jasno je meni da imaju oni rumunja,bugara,filipinaca na lopate ako necemo mi poc.Bia san u situaciji da su dvi hrv.agencije nije bitno koje trazile makiniste za isti brod ali razlicite place su davali i jedni i drugi i da ti iskreno recen nisan skonta kako i zasto je to moguce a trazi se posada za isti brod...... ????????
Ma slusaj kad covik nema posla daleko od tega da nece privatit bilo sto,ali sad bas za se pribacivat sa druge neke firme samo za sporka matrikulu u offshore industrtiji neznan jeli bas pametan potez poc na ovakve place jer oces-neces slabo se ovancaje pogotovo kad ih je lupilo ovo snizenje goriva,prije da ces dobi pedalu nego da te ovancaju.
Stoj mi dobro e i pozdravi onu legendu od covika u firmi (Ivana), e ono je covik i kad ti je dan u kurcu covik ti ga oraspolozi... :)

Ekipa znate kako,Thome izgleda drze Filipinci i agencija u Hrvatskoj se nista ne pita za plate.To znam sigurno tako da sve SIngapur i Manila vode.Ali niko me nije cero,oces neces?Samo mogu vam reci da sa OSCV iskustva mogu na DSV,pipe/cable lay sto je velika prednost.To nisam znao ali kako krocis u offshore vrata se sama otvaraju.Evo vidjecemo dje cu bit za god dana.Obavjestavam o svemu.Pozzz

Ekipa znate kako,Thome izgleda drze Filipinci i agencija u Hrvatskoj se nista ne pita za plate.To znam sigurno tako da sve SIngapur i Manila vode.Ali niko me nije cero,oces neces?Samo mogu vam reci da sa OSCV iskustva mogu na DSV,pipe/cable lay sto je velika prednost.To nisam znao ali kako krocis u offshore vrata se sama otvaraju.Evo vidjecemo dje cu bit za god dana.Obavjestavam o svemu.Pozzz

Back