IT poslovi u offshore industriji

Kosovic

New member
Poštovanje kolege pomorci i srećni praznici!

Čitam forum sa svih strana, pa sam odlučio i nešto da priupitam, da se interesujem itd.
Dakle, po struci sam IT-evac. Imam iskustva sa broda, na poziciji Assistant IT manager. Počeo sam da se interesujem za offshore, ali nikako ne uspevam da pohvatam u kom pravcu mogu da tražim ovu vrstu poslova. Jasno mi je da je kriza u offshore industriji, no kako nisam baš pomorske struke, ne znam koliko to mene pogađa. Dosta sam čitao i shvatio da u offshore-u ima mesta mojoj struci na Accommodation vessel i Accommodation barge. Lutajući tako netom, naleteo sam na ovaj oglas [video]http://www.barges.com/employment/[/video] . Dakle, IT Administrator.

Ono što mene zanima, gledano po vašim iskustvima, koja je meni mogućnost doći do ovakvog posla ili mi možete preporučiti neki kontakt, agenciju, šta god, gde mogu konkurisati za ovu vrstu poslova? Poslao sam CV i kod ovog Intership-a sa linka. Imam neke informacije da postoje Accomodation vessels za vetrenjače u severnom moru, međutim ne uspevam da nađem nikakav konkretan oglas za to.

Last edited:
sta ja znam nema bes IT pozicija na brodu ,vise je to et koji se dotice IT opreme ,kod mene je IT ekipa na kraju

sve ovisi koliko je jaka logistika kraja,kod prijatelja na acc platformi et radi dobar dio od IT ali oni nemaju na kraju jaku bazu
opet to su rijetkosti

mislim da kod cruz line imas puno vise mogucnosti nego kod offshore,ustvari siguran sam

za kraj meni to vode sve brazilci i mahom je to lokalna ekipa..

tocno tako, vecinom sve lokalci, ako i ima takvih pozicija po arabiji i africi onda budu vecinom indijci. Na fpso je to vecinom obavljao system tech., al on nije IT, nego instrument engineer ili elektronicar.

Evo nesto posla za IT

We are looking for an IT Electrician to join with our client in Mexico - Start 16th January or ASAP - Must have some prior experience working with Vessels - BOSIET & STCW medical 4 weeks worth of work with a possible extension if needed. If you are interested please send your CV to rosie.w@worldwide-rs.com with the subject as "IT Electrician" Or can you recommend anyone who you think might be suitable?

Ima li neka mail adresa? Doduše nemam BOSIET, ali volim uvek da probam.

Edit: Preko TT nisam video, sad preko računara vidim mail.

Last edited:
Kosovic prouci malo ova tri oglasa pa ces skuzit,nakon toga apliciraj...
Mislin da ste u ovoj temi pomisali 2 razlicite pozicije. Kosovic trazi nesto vezano za IT industriju a u offshoru takve pozicije nema. Ka sta je srelec spomenija sve sta se tice IT imas ekipu sa kraja. Sad sve ovisi od firme do firme kolike ti daju ovlasti na brodu sta se tice IT opreme instalacije i tako to... Npr na prosloj firmi ima san pristup svemu od cisco switcheva do routera i jedino u slucaju da nemos nesto rjesit zoves ITa na kraju. A na trenutnoj firmi neman niti administrator access za workstatione po officima nego sve moran zvat IT na kraju i onda mi daju neki temporary acces....

picard ove poslove koje ti spominjes sta se tice brodova iako nekad pise u oglasu IT to se odnosi na Instrument tech sta je zapravo ista pozicija ka ET na drugim firmama...

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Istina, obicno je instrument tech. Ili E&I tech., A mi imamo system tech. Koji nastaje od Tog instrument tech. I ima i IT neke duznosti, al za dosta toga kako kazes treba zvat kraj da mu daju pristup i slicno.

IT Communication Officer / Cruise
Sector:Cruise Ship/Leisure
Rank:System Manager
Vessel Type:Passenger/Ferry
GT:6130
Date Posted:17 April 2018
Vacancy Details
SILVERSEA currently searching for experienced IT/Communications Officer ready to to join our team. The qualifications of this Officer's position will follow all international and national conventions and additionally required GMDSS Operator's Certificate.
Embarkation mid.May/2018. Contract 4 months +/-1. Salary in USD per month worked, will be advised to selected candidates only.
http://www.vcrew.com/job-search/job-detail/?jobid=1948
----------------------------------------
nije offshore ali...

Nije offshore al je IT

AV-IT Officer to join a great one of the most exciting new builds this year.
Based in the shipyard in Germany, shared furnished apartment will be provided until the end of 2018.

Salary: €8.000/month,
30 days leave and 2 return flights per year.
Based on a 5-day working week. 4:2 rotation afer launch

Back