Istina o nama...

Bolje sprijeciti nego ljeciti...zene su punopravne clanice nase Udruge ali takoder su izlozene i rizicima,neka se i to zna!!!

Moja zena to rjesava na slijedeci nacin:
Kad dodjem doma, ona napuni u kajin (bujol) mlake vode i kaze mi da siden gologuz u tu vodu, ako mi ja.. pardon,testisi, plutaju, onda sam najeba,a ako potonu, onda san prosa.Pita san je cemu to?kaze ona ako plutaju,znaci da su prazna a ako potonu, da su puna,tako da ja sad par dana prije kuce ni desanka a ni vani,za svaki slucaj.
jh90ty.gif

Moja zena to rjesava na slijedeci nacin:
Kad dodjem doma, ona napuni u kajin (bujol) mlake vode i kaze mi da siden gologuz u tu vodu, ako mi ja.. pardon,testisi, plutaju, onda sam najeba,a ako potonu, onda san prosa.Pita san je cemu to?kaze ona ako plutaju,znaci da su prazna a ako potonu, da su puna,tako da ja sad par dana prije kuce ni desanka a ni vani,za svaki slucaj.
jh90ty.gif

Ishod tog pokusa ovisi o temperaturi vode.
Ako je voda hladna onda se ja... oprostite testisi stisnu i potonu
Ako je voda vrila onda jaja ajme oprostite na izrazu, testisi od boli odma isplivaju.
Najbolja je mlaka voda i obavezno desanaka za svaki slucaj

meni je prika dobija sifilis, hm nije opra ruke... tako da budete oprezni i sa desankom - higijena prije svega..
@foranin@pancho jebote, pale fibre jucer pa opet upalili grijanje, ajme meni..

Panama: hrvatski pomorci oslobođeni krivnje za ??verc droge

20.03.2009. | 23:11

Dvojica hrvatskih pomoraca Du??ko Tanurd?žić i Loris ? ubat iz Rijeke oslobođeni su na suđenju u Panama Cityju sumnje da su sudjelovali u ??vercu osam kilograma kokaina i heroina na brodu â??Thereseâ? , te će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku.

Njih su dvojica po zapovijednoj odgovornosti uhićeni početkom svibnja pro??le godine tijekom putovanja broa Therese iz Kolumbije prema Haitima.

Tijekom suđenja negirali su umije??anost u bilo kakav ??verc narkoticima. U njihovoj obrani puno je pomogla splitska firma Split Ship Managment koja ih je i ukrcala na brod Therese, kao i hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu.

I. MARKOVIĆ

http://www.slobodnadalmacija.hr/Nov...Type/ArticleView/articleId/47025/Default.aspx

20.03.2009. | 23:11

Dvojica hrvatskih pomoraca Du??ko Tanurd?žić i Loris ? ubat iz Rijeke oslobođeni su na suđenju u Panama Cityju sumnje da su sudjelovali u ??vercu osam kilograma kokaina i heroina na brodu â??Thereseâ? , te će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku.

Njih su dvojica po zapovijednoj odgovornosti uhićeni početkom svibnja pro??le godine tijekom putovanja broa Therese iz Kolumbije prema Haitima.

Tijekom suđenja negirali su umije??anost u bilo kakav ??verc narkoticima. U njihovoj obrani puno je pomogla splitska firma Split Ship Managment koja ih je i ukrcala na brod Therese, kao i hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu.

I. MARKOVIĆ

http://www.slobodnadalmacija.hr/Nov...Type/ArticleView/articleId/47025/Default.aspx

sad ce se javit i SPH i pokupit slag u javnosti. :udriglavom

Sad cu se malo pozabavit mojim susjedstvom u kojem ima i pomoraca,ali naravno puno vise onih koji nisu.
Kazu pomorci se otudje nervozni nikad doma.....
Prvi susjedi ajmo reci Pero i Ivana.Dizu se u sedam,djecu u vrtic trka na posao doma u sest navecer.Mrtvi umorni nije im nidocega.On ima ljubavnicu,a nije pomorac.
Malo dalji susjedi pomorci u braku vec 40 godina skolovali djecu,brak skladan.
Jos jedni (ne prvi)susjedi-razvedeni ona imala ljubanika na poslu u posti.
Prijatelj,digao kredit krenuo u posao pod hipoteku stavio sve,ako su pomorci nervozni ne znam kako onda opisati ovu nervozu,a nije pomorac.
Jedan,skoro susjed (200tinjak metara od mene zivi)sin mu ima probleme sa policijom.
Ostali nema ko nije u kreditima,da ne govorim o nervozi,svadjama itd itd.
Iz osnovne skole od bivsih kolega ima cetri razvoda nitko nije pomorac itd itd.

Ovaj sto je pravio analize od nas stvorio poluludjake para se da kad idemo ulicom da se ljudi lupaju laktima i govore vidi ovog pomorca,jadan vidis da nije normalan.
Kad gledam svoju ulicu i susjedstvo sve vise i vise sam ubjedjenja da je danas najbolje biti pomorac.Pogotovo sad kad su ugovori pali na 2.3 ili cetri mjeseca.

Sad cu se malo pozabavit mojim susjedstvom u kojem ima i pomoraca,ali naravno puno vise onih koji nisu.
Kazu pomorci se otudje nervozni nikad doma.....
Prvi susjedi ajmo reci Pero i Ivana.Dizu se u sedam,djecu u vrtic trka na posao doma u sest navecer.Mrtvi umorni nije im nidocega.On ima ljubavnicu,a nije pomorac.
Malo dalji susjedi pomorci u braku vec 40 godina skolovali djecu,brak skladan.
Jos jedni (ne prvi)susjedi-razvedeni ona imala ljubanika na poslu u posti.
Prijatelj,digao kredit krenuo u posao pod hipoteku stavio sve,ako su pomorci nervozni ne znam kako onda opisati ovu nervozu,a nije pomorac.
Jedan,skoro susjed (200tinjak metara od mene zivi)sin mu ima probleme sa policijom.
Ostali nema ko nije u kreditima,da ne govorim o nervozi,svadjama itd itd.
Iz osnovne skole od bivsih kolega ima cetri razvoda nitko nije pomorac itd itd.

Ovaj sto je pravio analize od nas stvorio poluludjake para se da kad idemo ulicom da se ljudi lupaju laktima i govore vidi ovog pomorca,jadan vidis da nije normalan.
Kad gledam svoju ulicu i susjedstvo sve vise i vise sam ubjedjenja da je danas najbolje biti pomorac.Pogotovo sad kad su ugovori pali na 2.3 ili cetri mjeseca.

Svaka medalja ima dvije strane i pravilo je da pravilo nema! Sto se tice financijske strane price tu se apsolutno slazem ali pravo pitanje je dali sva ta odricanja i otudenost od doma i familije zaista vrijede toga truda?? U nekim slucajevima da a u nekima i ne bas, naravno tesko je generalizirati tu cijelu problematiku i svi znamo da ova profesija bas kao i svaka drugo ima bezbroj prednosti i mana....sada je pitanje od slucaja do slucaja dali ces kad zbrojis sve pluseve i minuse ici na brod ili neces ici na brod.Ima ljudi koji navigaju i stoje na brodu pa 6 miseci i zadovoljni su a imaju mala primanja a ima i onih koji stoju po misec ili dva sa velikim primanjima i nezadovoljni su.....sve je to od covika do covika ali da nam je kruh lagan to SIGURNO NIJE!! Danas se trazi officirskog kadra na sve strane i ugovori su kratki i dobro se placa ali i ja osobno znam dosta bivsih kolega koji zadovoljavaju te uvjete ali oni stoje kuci i rade neki posao od 4000-5000 i u kreditima su i svi ostalim cudima a nece da idu na brod....pitam se bas zasto??? Ne govorim da svatko mora ici na brod i da je to jedino rjesenje financijski i ostalih problema ali kako sam rekao 100 ljudi 100 cudi pa tko voli neka IZVOLI!

Ja se ne smatram otudjen od svoje familije.Naprotiv.Navegam 4-4 i to mi sasvim odgovara.Na taj nacin sam i na brodu,a i sa familijom.Sto se tice onih u kreditima sa 4 tisuce kune place i sto spajaju kraj sa krajem,neka njih ja se sa njima ne bi mjenjao.I ja znam neke koji su odustali od navigacije (ipak nije svatko za brod),a imam prijatelje koji su bili odustali pa su se vratili.
Danas je puno lakse navegati,telefon sa broda ispod dolara po minuti(prije smo zvali Rijekaradio i placali po zlato svaku minutu) dosli sad e-mailovi,a i krenuli su interneti.Ja sa svojima razmjenim jedan dva maila dnevno na brodu tako da sam u toku dogadjaja tako da se ja niti malo ne osjecam otudjenim ni polu ludim kako nas je ovaj doktor prikazao.Prije desetak godina sam odgovaro mladost da upisu pomorsku skolu danas vise ne.
Sto se tice stabilnosti i srece u brakovima tvrdim da su danas najstabilniji brakovi pomoraca.Barem ovih sto ja vidim,a Dubrovcanin sam znaci poznam ih dosta.Ne kazem da nije tesko,daleko od toga,ali se ne slazem sa ovim doktorom.Kao sto sam napiso u prethodnom komentaru cini mi se da je vise raspada brakova medju ne pomorcima danas,ljudi koji po cijele dane rade,a doma samo prespavaju.Djeca su im prepusteniji ulici nego sto su nasa djeca.
Pozdrav

I ja mužu stavin bujol samo šta stavin i po litre Domestosa tako da ubijen dvi muve jednin udarcen :hihi

Ne znam, da li si pročitala ono što piše sitnim zacrnjenim slovima
na dnu pod NUSPOJAVE.

Da sam na tvom mjestu.....ne znam....ne bih se igrao.... :confused:

Ja se ne smatram otudjen od svoje familije.Naprotiv.Navegam 4-4 i to mi sasvim odgovara..

Slazem se sa tobon ali sve ti je to relativno i svi imamo jednake predispozicije da postanemo redikuli. bili mi pomorci ili modni dizajneri. Sve ovisi o karakteru pojedinca i mozda vise o karakteru zene koja nekad sve to mora iznit sama. Meni je zet dipling elektronike i radi za ericsson, zadnji put je vidija svoju dicu prije nekoliko miseci. Prijatelj mi radi u gradjevini i svaki dan putuje u unutrasnjost i dolazi kasno navecer kuci - radi i subotom. Imam priliku pricat sa nekim sestrama sa higijenskog i bolnice iz splita, covice vecina ljudi pojma nemaju koliko spolnih bolestina hara nasim gradovima i ne tribas biti pomorac da bi pokupija hiv,hpv.. ali cinjenica je da dosta likova na brodu ne moze obuzdat svoje zivotinjske nagone pa jebiga lagano se "olaksa" nad nekom jadnicom nad kojom su se vec "olaksali" tisuce i tisuce istih. Ali za to im nije kriva njihova profesija nego njihov iq. Vec sam pisa o ovoj i slicnoj temi na ovom threrdu pa mi je malo dosadilo da mi se izvlace iz konteksta neke gluposti ali nema veze. Ovi neki "panchovarski" (he he) naslovi su fulali, izmedju ostalog, jedno cca 30 godina. Mislin da znam ko ce mi po obicaju prvi replicirat.. :):p

"Tko tebe kamenom ti njega radijatorom" Vidim da je Hvidra nesto mutila sa grijanjem a nekima su i zene postale jako popustljive i smanjile su temperaturu na minimum a oni se raspisali na maximum ali nema veze jer dok su "Foxovarski radijatori" ugaseni vise se pise na forumu a to je ipak najvaznije!!!:p:D:uzdravlje

Ne znam, da li si pročitala ono ??to pi??e sitnim zacrnjenim slovima
na dnu pod NUSPOJAVE.

Da sam na tvom mjestu.....ne znam....ne bih se igrao.... :confused:

Ima?? ti pravo al0 je stvar u veličini bujola. More bit od 2 litre ili od 50 litara. Sve je stvar pravilnog omjera. A recept je tajna. Bog je prvo sebi bradu mislin ja i na sebe ;):hihi

Traktat o psihologiji - percepcija
(maturalni rad)

Isprogramirao sam software alat za psihologiju i radi bez greške. Heurekaaa!

10 RUN: pomorac.net
20 INPUT specimen: Andrija
30 Specimen COPY: INPUT Jutarnji List

ZAGREB - Kako bi dokazao koliko je posao saborskog zastupnika stresan i zašto zaslužuju povlaštenu mirovinu predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang otkrio je u Saboru kako je nedavno kod troje zastupnika otkriven karcinom, a kod dvoje dijabetes.

- Nedavno smo imali sistematski pregled, na koji se pola zastupnika nije odazvalo. Nažalost, nađena su nova tri karcinoma i to kod ljudi starosti od 40 do 50 godina. To je danak stresu - tvrdi Hebrang. Premda je HDZ-ova većina podržala pooštravanje uvjeta za stjecanje povlaštene mirovine zastupnici su spremno stali u obranu svojih prava i optužbi kako ne rade ništa za veliku plaću. Hebrang tvrdi kako su saborske plaće u odnosu na BDP najmanje u Europi.

-Hebrang je, uz ostalo, rekao da ekstremni stres kojem su izloženi saborski zasupnici rezultira malignim oboljenjima. Na nedavnom su sistematskom pregledu u Saboru, tako, tvrdi Hebrang “otkrivena tri nova karcinoma”.

- nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da u zanimanja povezana s jakim stresom spadaju poslovi vezani za edukaciju (prosvjeta i slične profesije), skrb o drugima (medicinsko osoblje, posebice medicinske sestre) i rukovođenje (menadžment), poslovi tajnice, novinara, policijskih djelatnika i srednje rangiranih menadžera, kontrolora zračnih letova, liječnika, burzovnih agenata i majki male djece.

40 PROCESSING...
50 ZDRAVA PAMET: Not found in this specimen
60 Idle

Pročitao sam ovu raspravu, ne bih sada ulazio u polemike tipa "pet kora, sedam kora" - radije ću ponuditi prilog gostima koji nisu pomorci... Prije toga, samo da napomenem da na listi zanimanja, prema stresu i rizicima (iz Jutarnjeg) - POMORAC nije spomenut. Znači to ne postoji ili se smatra životnim stilom de luxe. OK evo sada malo... prilog da gosti vide gdje i koliko gavranovi zarađuju:

S A F E T Y D A T A S H E E T
-------------------------------------------------------------------------------------
1. Identification of the substance/preparation and of the company/undertaking

product use Industrial applications
EMERGENCY TELEPHONE 44-(0)1482-89........
EMERGENCY FAX 44-(0)1932-76........
EMERGENCY e-mail ..cares@...com

-------------------------------------------------------------------------------------
2. Composition/information on ingredients

... F+; R12;
... Carc. Cat. 1; R45
... Muta. Cat. 2; R46
... F+; R12
... Carc. Cat. 1; R45
... Muta. Cat. 2; R46
... F+; R12
3. Hazards identification (this substance is classified as dangerous according to Directive 67/548/EEC as amended and adapted. Classification and labeling have been performed according to EU directives 1999/45/EC and 67/548/EEC as amended and adapted.

Other Regulations Inventories:

Australian inventory (AICS): Listed on inventory.
Canada inventory (DSL): Listed on inventory.
China inventory (IECS): Not listed.
EC inventory (EINECS): Listed on inventory
Japan inventory (ENCS): Not listed.
Korea Inventory (ECL): Listed on inventory.
Philippine Inventory (PICCS): Not listed.
US Inventory (TSCA): Listed on inventory.

Restriction to Market Directive:
P99 - Restricted to professional users. Attention: Avoid exposure, obtain special instruction before handling and use.

ITD. ITD.

Ovo je iz SAFETY DATA SHEET ... Istaknut na svim mjestima na brodu gdje posada češće zalazi, npr. brodska MENZA. Ovaj "sheet" u originalu ima ukupno 16 "članaka" zakona (za samo jedan teret), koji se ne smije prekršiti - zbog vlastite kože ponajprije, a onda zbog odgovornosti prema planeti ZEMLJA... da, dobro ste pročitali jer se ovakvim brodom i teretom može izazvati "DISASTER". Ovisno o vrsti tereta, "zakona/članaka" može biti i više nego u ovom primjeru.

Ovo gore iznad pod 2. znači npr.

R12 - extremely flammable.
R45 - may cause cancer.
R46 - may cause heritable genetic damage.
(ima toga još "oho-ho!" što se tiče R-phrases, ali ne da mi se tipkati).

Hajde, neka mi sada "specimen" Andrija, alkemičar i nadri liječnik - odgovori: Čemu su to izloženi ci'enjeni zastupnici, njegovi kolege i štićenici. Da li spavaju s aparatom za disanje ispod jastuka kao što sam ja imao priliku (morao), na brodu koji prevozi ovakav teret (inače radi se o LPG koji je bio capable za transport svega što se može ukapljiti, na bilo kojoj temperaturi i pritisku, plus neke kemikalije onako usput).

Kada sam se "zabrinuo" za zdravlje zastupnika jedan mi je rekao: "Boli me kurac, ja ću biti gore 4 godine".

Dakle, kakve su to R-fraze istaknute tamo u restoranu gdje Sabor marendaje?

MR08 - Oprez, marenda za 8 kuna, prekomjerna težina!

!

Last edited:
Traktat o psihologiji - percepcija
(maturalni rad)

Isprogramirao sam software alat za psihologiju i radi bez greške. Heurekaaa! .................

..............Dakle, kakve su to R-fraze istaknute tamo u restoranu gdje Sabor marendaje?

MR08 - Oprez, marenda za 8 kuna, prekomjerna težina.

!

Bravo moj profešur lipo si im to statisticki pojasnio.A ima i politicara ka sto je Bebic koji je nemalo janjaca izija u onom sistemu a vjerovatno i diplomu dobija po partijskoj liniji.A sto se njega tice on nije ni svjestan di je i sto radi pa nije izlozen nikakvom stresu.Ma sicam se jednog intevjua sa njim u vezi place."Novinarka pita.Gospodine Bebic mozete mi reci kolika vam je placa? Bebic odgovara.Ako vi meni rečete kolika je vasa ja cu reci vama kolika je moja.Novinarka rece.Moja je 8000 kuna a Bebic ce nato moja je 28000 kuna Aeeee aarrgghhhh. Jednostavno ga nemoren vidit svojim ocima kao i veliku vecinu.U nasoj vladi svako svakoga drzi u saci te se iz toga razloga nemore nista minjat.A i zadnja vist koju sam procita i jako sam sritan kada vidim da kcer naseg nam vrlog predsjednika uspjesno brodi menađerskim poslima ma judi tribamo biti ponosni na to cura je uspila "sama" bez cacine pomoci ali hebiga kada se preziva Mesić a ne ka moja zena koja ka diplomirani pravnik salje molbe i volontira mukte godinu dana da bi dobila posa koji je na kraju dobila druga osoba.Tako da je jos sritno nezaposlena.
Opet sam prisa granice ka i zadnji puta a nece me zatvorit da zivim na racun poreznih obveznika kada vise mogu donit sa ove robije u drzavni buđet.:uzdravlje

Last edited by a moderator:
Back