idemo li u crnu goru?

Moj dida se 5 godina borio protiv Njemaca u ratu, dva puta ranjen, noge promrzle na Romaniji, za dlaku mu ih nisu otpilali...a onda 15 god. nakon rata oti??a radit u Njemačku kod Njemaca, osta 30 god. zaradio penziju od 1300 eura, a da je razmi??lja ka ti, osta bi osvetoljubljivi domoljub sa 1300 kn crkavice i misli?? da bi koga u ovoj dr?žavi bilo briga za njega?

Ćo , svaka čast i tebi i djedu. Ja ponavljan nemam ni??ta protiv nikog, samo radije, ponavljan, radije bih bio bez papira nego imao papire i ovla??tenja s agresorskim orlovima,kokardama i slično na vrhu papira.To je stav ku?ži??. od crnogoraca niti ne očekujem da me razumiju, imaju oni svoje sajtove pa neka tamo raspravljaju.

Radije ću ostat bez ovla??tenja ...nego da mi iz dokumenata vire orlu??ine i kubure i ostali simboli protiv kojih smo ginuli do malo.

zivio ti meni stari :uzdravlje ako te ikad sretnem sve pive na mene
a oni neka ove orlu??ine i kubure stave i u putovnicu, a kokardu na celo, pa nek se ponose s tim

Moj dida se 5 godina borio protiv Njemaca u ratu, dva puta ranjen, noge promrzle na Romaniji, za dlaku mu ih nisu otpilali...a onda 15 god. nakon rata oti??a radit u Njemačku kod Njemaca, osta 30 god. zaradio penziju od 1300 eura, a da je razmi??lja ka ti, osta bi osvetoljubljivi domoljub sa 1300 kn crkavice i misli?? da bi koga u ovoj dr?žavi bilo briga za njega?

ne mjesaj kruske i jabuke

Last edited:
Issa ti kakovih pravih Rvatina ode ima. Ovi sta se busaju u junacka Rvacka prsa uglavnom nigdi nisu bili i nista nisu vidili.Kako od rata tako od svega ostaloga.

@jolly
Druze vidimo se na cugi u Budvi u Malteza.Javimo se kad dojdemo pa da nam dodjelis logisticku potporu dok smo dole.

Bolje zelenu krusku nego zatvor u brazilu

Bolje zelenu krusku nego zatvor u brazilu

"Nakon četiri mjeseca praćenja ??esteročlane skupine krijumčara, brazilska je policija uhitila trojicu Hrvata - Damira ? imića (28), Slobodana Njegića (45) i Alena Čičerića (30), inače pomorca iz Podstrane.

Osim njih, uhićeni su i Crnogorac Nik??a Ilić (46), Dragan Rangelov (33) iz Bugarske te Miodrag Vojičić (45), natulraizirani Brazilac porijeklom iz Makedonije."

Vidi?? kako njima nije smetala nacionalnost za medjusobnu suradnju :o

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crn...ype/ArticleView/articleId/109682/Default.aspx

bice zato i ides u cg?

Ja ti skidam kapu ( i jos mnogim drugima ) koji sa bilo koje teme u relativno kratkom roku dodju do teme rata 91' god (o kojoj ne zelim iz osobnih razloga).

Nema mi nekog smisla se s tobom raspravljat jer ocito si dosta ispod mog nivoa. :uzdravlje

Ja ti skidam kapu ( i jos mnogim drugima ) koji sa bilo koje teme u relativno kratkom roku dodju do teme rata 91' god (o kojoj ne zelim iz osobnih razloga).

Nema mi nekog smisla se s tobom raspravljat jer ocito si dosta ispod mog nivoa. :uzdravlje

marko ormarko, samo ime dosta o tebi govori. A neciji nivo je dosta relativan pojam o cemu bi mogli raspravljat danima. Vidim imas 23 godine, vrlo pametan, fakultetski obrazovan, iskusan i nadaren , pravi mamin sin, dika i ponos . I ima svoj stav i nivo, samo naprijed care daleko ces dogurat, drzim ti fige!

neznam čemu tolika polemika oko toga, svak ide kracim i jednostavnijim putem. na kraju krajeva kad pocnes negdje navegavat ko te pita jesi li taj papir dobio u hr ili u CG, bitno da je guta veca :)

marko ormarko, samo ime dosta o tebi govori. A neciji nivo je dosta relativan pojam o cemu bi mogli raspravljat danima. Vidim imas 23 godine, vrlo pametan, fakultetski obrazovan, iskusan i nadaren , pravi mamin sin, dika i ponos . I ima svoj stav i nivo, samo naprijed care daleko ces dogurat, drzim ti fige!

marko_ormarko je pseudonim (nadji u rijecniku znacenje rijeci), ali pretpostavljam na sta ciljas :p
smatram se fakultetski neobrazovanim jer su fakulteti (barem sveuciliste u dubrovniku za smjer pomorstvo) ispod svakog moguceg nivoa (za plakati od zalosti)
mamin sin nisam: naime sam sam si financirao skolovanje radom dok sam studirao, poso-predavanje i tako po cijeli dan
pa je covjek postavio pitanje hoce li u CG, a ja sam mu dao moje misljenje o tome, pa nek sam on odluci
*a ti vidis vec sve znas o meni po mom pseudonimu* :uzdravlje

neznam čemu tolika polemika oko toga, svak ide kracim i jednostavnijim putem. na kraju krajeva kad pocnes negdje navegavat ko te pita jesi li taj papir dobio u hr ili u CG, bitno da je guta veca :)

Ovo nije polemika s tobom, ali mislim da za jednog prosječnog na??eg čovjeka nema ni potrebe , ni smisla, ni logike ni ničega da bi i??ao tamo. imamo i kapetanije i ??kole i fakultete na kojima će?? sve dobiti i polo?žiti. Pa nije kod nas ne znam kako. Nema nikakve potrebe ići u crnu goru i davati im lovu za ni??ta, za komad papira na kojem su orlovi i kokarde i koji ne znači ni??ta i ja ga nikad ne bi priznao tu. pa zar smo do toga do??li da moramo tamo po papire, a ??to ne onda u sloveniju ili italiju. kod njih tih istih koji su .....znate sve.
Molim sve koji pametuju i pretendiraju da znaju nečiji ?život , ??ta i gdje je netko radio..bolje da ??ute i da se pokriju. To nije tu tema i nitko to ne pote?že osim njih par. Dr?žte se teme i iskreno recite ima li logike u cg. Za mene NIKADA..osobno moje misljenje.

Ovo nije polemika s tobom, ali mislim da za jednog prosječnog na??eg čovjeka nema ni potrebe , ni smisla, ni logike ni ničega da bi i??ao tamo. imamo i kapetanije i ??kole i fakultete na kojima će?? sve dobiti i polo?žiti. Pa nije kod nas ne znam kako. Nema nikakve potrebe ići u crnu goru i davati im lovu za ni??ta, za komad papira na kojem su orlovi i kokarde i koji ne znači ni??ta i ja ga nikad ne bi priznao tu. pa zar smo do toga do??li da moramo tamo po papire, a ??to ne onda u sloveniju ili italiju. kod njih tih istih koji su .....znate sve.
Molim sve koji pametuju i pretendiraju da znaju nečiji ?život , ??ta i gdje je netko radio..bolje da ??ute i da se pokriju. To nije tu tema i nitko to ne pote?že osim njih par. Dr?žte se teme i iskreno recite ima li logike u cg. Za mene NIKADA..osobno moje misljenje.

Svako svoju travu pase,tebe peru emocije i razumijem te,znam da bi prije ekipa sa juga gladna bila nego i??li "preko" po papire ali sto ljudi sto čudi i bespredmetno je raspravljati o ovome, ko hoće neka ide ko neće niko ga ne tjera

Ovo nije polemika s tobom, ali mislim da za jednog prosječnog našeg čovjeka nema ni potrebe , ni smisla, ni logike ni ničega da bi išao tamo. imamo i kapetanije i škole i fakultete na kojima ćeš sve dobiti i položiti...

Po meni ima i smisla i potrebe i logike za prosjecnog hrvatskog pomorca da ide bilo gdje jer ova zabokrecina sto su je u nas stvorili za pomorce ne postoji ni u Bugarskoj.Sto se tice orlova imat orla ili onu karikaturu od grba sa onim crtkarijama po meni ista stvar. Cak mi je orao(pogotovo ako je rijec o orlu stekavcu ilitiga bjelorepanu koji je u nas zasticena vrsta jos ih je samo 50 parova) osobno drazi.
Jednu potrebu ipak nikako ne razumijem kod nasih ljudi. Uvijek okrenuti proslosti i uvijek zive proslost. Do 90'te su zivili 2. svjetski rat,sad 15 godina nakon sta je prosao ovaj rat oni i dalje zive domovinski rat. Jednostavno ta potreba da zive crnjake iz proslosti mi je nedokuciva. Pa jesu li mazohisti ili je razlog mozda neimanje vlastitog zivota. Dokle god si okrenut proslosti nema za tebe buducnosti. ZA 5 godina pretpostavljam proce nas domovinski rat i tada cemo zivit ovaj period recesije. Takvi smo nemamo viziju,cilj i buducnost pa se okrecemo onome sto imamo( proslosti).

...tebe peru emocije i razumijem te,znam da bi prije ekipa sa juga gladna bila nego išli "preko" po papire ...

Ma mos mislit.Prije ga pere prodavanje boze,ali ne prolazi bar ne kod mene.

Last edited:
Meni Crna Gora nikako nije isto kao Srbija. Istina, sudjelovali su u agresiji al su se uredno ispričali, nazvali stvar pravim imenom i njih je istinski sram toga. A to i nije nešto što je njihov narod želio.

Pogledajte ovo.

http://www.youtube.com/watch?v=r-5rZCQPkZs

Drugo je Srbija. Njima 90 % nije žao zbog onoga, ne prihvaćaju da su napravili agresiju i da mogu, napravili bi to ponovno. Ako se političke prilike promjene, oni će opet sa pričama o Velikoj Srbiji od koje oni nikad i nisu odustali.

Ne treba živjeti u prošlosti ali iz nje treba učiti. Nažalost mi Hrvati to totalno radimo pogrešno, živimo u prošlosti a ne učimo iz nje. 0 od 2. I opet Josipović i elite forsiraju bratimljenje sa Srbijom a ta zemlja odbija prihvatiti da je bila riječ o ikakvoj agresiji već tvrde da smo svi jednako krivi i da je bio građanski rat. To je čista zloba. A da ne spominjemo u parlamentu četnike antifašiste. No da, mi se s njima opet bratimimo. Ko nas bre zavadi?

Last edited:
Koliko Jugonostalgicara.........................................................................da covjek ne povjeruje

Po meni ima i smisla i potrebe i logike

Pismenog li covika

A ajmo se vratit u 7. razred osnovne skole. Ne volim se ponavljat, ali kao sto sam napisao ako znas citat i pisat ne znaci nuzno da si pismen.
Sastavni veznik "i" ispred svake imenice je tu s razlogom. Intencija je da se naglase sva tri gore navedena pojma/imenice.
Vidis pomorac.net je edukativni forum koji ti omogucava i ponavljanje ili u tvom slucaju ucenje gradiva koje nikada nisi savladao.

Last edited:
Back