Hrvatski Pomorci branitelji u Domovinskom ratu

Evo molio bih ako netko ima vise informacija o ovome broju da se javi na ovu temu.Mislim da ce nam ta barem okvirna brojka moci biti od koristi u daljnjem radu Udruge.Zato molim sve cijenjene kolege sa ovoga foruma koji su bili u Domovinskom ratu i imaju taj status (ili su ga izgubili kad su ponovo poceli navigavati) da se jave na ovaj post.Do sada se jako malo o tome uopce i pisalo a ja mislim da se radi o prilicnom broju nasih kolega pa onda neka se zna da imamo i takvih clanova a ne da nam onda danas-sutra neki politicari pricaju kako smo bili na brodovima kad se stvarala drzava!! To je svakako izvrsna informacija i jak adut u daljnejm radu Udruge.....ZATO VAS MOLIM DA SE SVI JAVITE a kad Udruga zazivi nastojat cemo skupiti tocan broj ljudi i sve to uredno registrirati, Hvala na razumjevanju!
je prijatelju i ja znam puno njih a isam sam bija u izvidnicima 111 brigade u lici.

je prijatelju i ja znam puno njih a isam sam bija u izvidnicima 111 brigade u lici.

Zivija kolega.....lipo je to sve cuti i kako sam vec rekao triba ljude na ovaj ili onaj nacin prikljuciti u Udrugu (naravno ne iz razloga da bi se uzela bilo kome lova od clanarine) tako da dodemo do sto veceg broja jer kao i u svemu kao pojedinac ne mozes nista!!!! Zivija

Tocno tako unutar godine dana ako nije podignuta optuznica ides vani,a ako unutar 2 godine nema presude opet ides vani.Mada mi nije jasno kako mu pritvor ne tece od dana kad se krenilo u obnovu postupka 2008.

Last edited:
Kolega@Turist ovo je nestvarno ne mogu virovat svojim ocima da se takve stvari desavaju u nasem sudstvu.Pa tko im je dao diplomu prvnika kada se neznaju sluziti osnovnim pravilima njihove struke.
Sta bi bilo da ja presudim tome monstrumu i maknem ga sa lica zemlje da li bi i meni presuda dosla u zastaru te me oslobodili iste.Mislim da ne ,tribamo europi pokazati da su svi njeni gradjani jednaki pred licem pravde pa tako pljuvati po svojim zrtvama i njihovim obiteljima. Ludim polako. Jesu li ti izmasakrirani policajci imali pravo sudjenje.Je li i njima presuda pijanih cetnika zastarila?Puno puta sam pomislia zasto nisam Srbin u ovoj jebenoj drzavi.Njima cim nesto ne odgovara kazu ja sam ugrozen i evo beneficija i ostvaruju sva prava kao i zaposlenja a moja zena jos uvik sidi kuci.Nisam nacionalista i djelim ljude na covika i necovika ali monstrume triba maknit sa lica zemlje.Znam iz iskustva osobe Srpske nacionalnosti u Rijeci koji su pljuvali po novonastaloj drzavi Hrvatskoj a opet medju prvima dobili posao u javnim sluzbama grada Rijeke.Pa tko je ovdje ugrozen?

@Kotlar
E da bar jesi bija bi na 17% flat tax i non resident za vise od 183 dana

Nazalost tako je@Frankie.Zato je i vrijeme da promjenimo nesto za dobrobit ove cijele indiferentne nacije.
Vidis kakva su vrimena da se po Rijeci bacaju u rijeke osobe sa poteskocama u razvoju a nasa vlada i pravosudje bez reakcija.Nije to Hodak to je jedan jadan Vitomir Jovicic zvan Simke.Sirotinja nestaje sa lica zemlje bez da ostavi ikakav trag griznje savjesti nasih mocnika.Sa doticnim Rijeckim Dobrim duhom se znam citavu svoju mladost i u zivotu nije zgazio mrava.Zar to zasluziju nasi gradjani da se razni monstrumi izvlace sa malim kaznama.Dosta je toga triba proraditi Goli Otok.Ljut sam!:uzdravlje

1991.suprug dolazi s broda i javlja se se s još par kolega dobrovoljno.Odlaze na obuku ,doniraju ,novce$ moj još kanoćal i , kameru ali vidjeli oni zlatne koke pa ih vratiše sa obuke,jer kažu :Vi nam trebate radi donacija.Obavljali su druge poslove,ali ih nisu slali na ratiše. To je trajalo nekih 3.god, a onda je još 3,5 god. čučao doma jer nije bilo ukrcaja, zahvaljujući nekima koji su ostali i više od godine dana na brodu.Kad su ga pitali na razgovoru za ukrcaj gdje je bio 3.god ,upozorili su ga da ne spominje svoje aktivnosti jer odmah misle da je obolio od PTS što znaći da nema ukrcaja. Uz Spomenicu i neke ordenčiće sada spavam sa Vitezom .

Kotlar;Dosta je toga triba proraditi Goli Otok.Ljut sam! :uzdravlje[/QUOTE said:
@Kotlar

Vidim kolega i prijatelju da te pomalo poceo vatat PTSP. Calm down, nece ti ovakvo nase pravosudje i pravna drzava za koju smo se borili zdravlje vratit a ni platit nego ti jedino mogu jos i uzet jer ko ima zasto nebi uzeja di moze da ima jos i vise.:mad:

Nebi se cudija da ovaj zasidne negdi u parlamentu posli ovoga.:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Kad covik procita ovo nezna bili plaka ili se smija i to je najveca ironija ovog slucaja.....ovo sta se desava u nas to se ne desava ni u jednoj drugoj zemlji na KUGLI ZEMALSKOJ!!! Ovo je najbolji pokazatelj kakvo nam je generalno stanje u zemlji i kako u nas sve to funkcjonira,SRAMOTA!!! Bas me zanima ako netko od nas ne plati porez, hoce li mu nakon par godina to pasti u zastaru.... ja mislim da ce nas odma strpati iza resetaka.Posto je ovo tema o pomorcima braniteljima,evo uzet cu samo jedan primjer: covik je pomorac i bivsi branitelj te nije skupija 183 dana i dolazi mu da triba platiti porez 50.000 kn.....coviku je to veliki iznos a kredit ne moze dobiti jer ih ima vec par komada....srusilo mu kucu u ratu itd. Naravno prilikom odlaska na brod u zracnoj luci ga zaustavlja carina i stavi ga sa strane radi toga sta ima na kompjuteru daje signal da ga odma treba sprovesti u PRITVOR....odma dobija 30 dana pritvora a kasnije presudom i par godina zatvora......CETNIKA STA JE UBIJA NASE LJUDE SE OSLOBODI A NAS CE COVIK ZAVRSITI U PRDEKANI.....ako mislite da je ovo nemoguce u ovoj drzavi, ja mislim da je itekako moguce i da je to nasa BUDUCA REALNOST!!! Pozdrav i naravno JADNA ZEMLJO ISPACENA TKO TE VODI!!!!!!!

Sta je autor htio rec sa ovom temom? Kako su pomorci branitelji vise vrijedni nego pomorci nebranitelji?
Sta sa onima iz prosle revolucije? Jos nisu pomrli?
Sad cemo ovdje napravit nove NOB-ce?
Zar HVIDRA ne ujedinjuje sve branitelje?
Iskreno, bio mi je pun .urac branitelja svog takujina kad su dosli devedesetih na brod, tih godina svasta je navigalo.
Sad ce doc i ovdje?
Zar nisi ti Pancho radio u trogirskom skveru? Neka te vrate na posal, samo nemoj o borbi

Zelim svim pomorcima sritan Prvi Maja, praznik svih sljakera na svitu

Last edited:
@info...
vidim ja po tvojim postovima da te je netko gadno naljutia ovih dana..problemi na brodu ili...
ugl, ovaj post su ljudi postavili u namjeri da vide koliko ima pomoraca, ex branitelja...
ne vidim sto je tu lose...dapace, cak i pohvalno...jer velika vecina njih je mogla uzat penziju i ne navigavat vise...

koliko se dr?ži do toga pođi na aukcije.hr pa vidi koliko se prodaje spomenica i medalja jer su ih ljudi primorani prodat za kupit kilo kruha........

Sta je autor htio rec sa ovom temom? Kako su pomorci branitelji vise vrijedni nego pomorci nebranitelji?
Sta sa onima iz prosle revolucije? Jos nisu pomrli?
Sad cemo ovdje napravit nove NOB-ce?
Zar HVIDRA ne ujedinjuje sve branitelje?
Iskreno, bio mi je pun .urac branitelja svog takujina kad su dosli devedesetih na brod, tih godina svasta je navigalo.
Sad ce doc i ovdje?
Zar nisi ti Pancho radio u trogirskom skveru? Neka te vrate na posal, samo nemoj o borbi

Zelim svim pomorcima sritan Prvi Maja, praznik svih sljakera na svitu

Prvo procitaj ovu temu od pocetka pa onda donosi zakljucke.....uglavnom da se je ne mucim kolega sea_st ti je sve napisa,kratko i jasno!!!
Pozdrav

1. NIKO OVDE NIKOGA NE DILI,NEGO SE OTVORILA TEMA IZ RAZLOGA KOJE TI OCITO JOS NISI PROCITAO.....lipo sam ti napisa u prethodnom obracanju!!!!
2. JA NISAM BIJA NIGDI A TI SE OCITO HOCES POFALITI DA SI BIJA NEGDI I DA SI RADIJA NESTO KORISNO A TAKVIH MI JE PRVOBORACA PUN K.... jer ne laje pas radi sela!!!!
3. OVDJE SE JAVILO DOSTA LJUDI KOJI SU SIGURNO PROSLI I UCINILI PUNO VISE NEGO TI ALI SE NITKO NE PRAVI PAMETAN A TI PADAS KAO NEKI PADOBRANAC....pusti me moj covik na miru i taj svoj VISAK ENERGIJE usmjeri u Prosvjedni skup!!!!
4.VISE TI NECU NISTA ODGOVARATI A AKO HOCES SA MENOM MOZES KOMUNICIRATI PREKO p.m. a mozes i uzivo, KAKO TI JE GOD DRAGO!!!!

Dragi Pancho, plz reci mi zasto je potrebno separirat pomorce na one sa spomenicom i one bez, aj malo onda separiraj one sta su vise i manje 'rvati, pa onda na one sa SSS, VSS VS i na one sta obaraju sidro sa 0, 6 ili 18 milja ili postavljaju trapule po kaldaji jer mrze upravitelja, rezultat ce bit antagonizam na sve strane

Frankie, jedino sta ja zelim je vidit sve pomorce zajedno, od mornara do mastera ili cistaca do upravitelja.
Ima glupana i 'rvata kao i drugih nacija, ne volim argument da je neko gluplji od mene jer je 'poljak' jer isti argument ima i britanac kad 'rvat' dodje na interview

Frankie, jedino sta ja zelim je vidit sve pomorce zajedno, od mornara do mastera ili cistaca do upravitelja.
Evala @infomanager.Promatram ovaj rat danas i mislim da je ova recenica stavila tocku na i,i neka tako i ostane.To je bit udruge.
Zivili.

Ma to generaliziranje je bezveze i ne vodi nicemu.Stvarno s nasima sam ima jako malo iskustva svega jedan brod(prvi u zivotu) i nikad vise pa po tom pitanju nisam uopce mjerodavan.Volija bi da se ovo dogodi sta si napisa i to i je intencija udruge.

Back