Holland America Line

Prvi ukrcaj, ima zavrsen fax. Mozes upast samo sa srednjom bez iskustva na moru, ali moras imat iskustva sa strujom. Ako ti je prvi ukrcaj, ides za 3rd Eleca, nema sanse da ces bit 2nd.

ikarde puno fala na informacijama :uzdravlje

Gledat ću malo doradit CV pa ću okuÅ¡at sriću:kafa

I ja sam dobio mail za interview, od neke Tiffany, samo meni je napisala da je 25.09. Gledam se ukrcati kao 3rd electrican. Zna li itko od vas šta bude na interviewu???

a je li vama tiffany poslala u att. koje im dokumente treba poslat? spomenula mi je to u mailu ali nije nista attachirala...pa sam je pito da mi posalje, ali nema odgovora...:udriglavom

tketel@hollandamerica.com
Ja se ni ne sjecam kad sam se prijavio, bilo je jako davno

To je mail od Tiffany. Obicno triba poslat CV i CL, a ako vas prime, onda ce vam poslat ugovore koje tribate ispunit i poslat nazad zajedno sa skeniranom putovnicom, Norveškim lijecnickim i brevetima. Ne tribate se trest oko dokumenata prije intervjua, sve se salje tek ako vas prime.

EDIT: moze proc i do dva tjedna dok vam ne odgovore.

To je mail od Tiffany. Obicno triba poslat CV i CL, a ako vas prime, onda ce vam poslat ugovore koje tribate ispunit i poslat nazad zajedno sa skeniranom putovnicom, Norveškim lijecnickim i brevetima. Ne tribate se trest oko dokumenata prije intervjua, sve se salje tek ako vas prime.

EDIT: moze proc i do dva tjedna dok vam ne odgovore.

jel mi mogu odgovoriti,ovi koji idu za struju, jesu li se prijavili prije par mjeseci ili prosle godine?
pozdrav

Ja sam se prijavio prije viÅ¡e od pola godine, sad me zvala za interview. Pitao sam nekoliko poznanika koji rade na Hollandu, kakav je interview, i mogu vam reći ko ide za struju, na interviewu ga očekuje " pakao" tako se je najbolje izraziti. Puno pitanja iz struke, potrebno znati crtati sheme, al opet momak koji tu sad radi mi je rekao da na interviewu nije znao apsolutno niÅ¡ta, pa ga je opet primilo, jer kako su mu rekli, sviđa im se njegov engleski...

Ja sam se prijavio prije viÅ¡e od pola godine, sad me zvala za interview. Pitao sam nekoliko poznanika koji rade na Hollandu, kakav je interview, i mogu vam reći ko ide za struju, na interviewu ga očekuje " pakao" tako se je najbolje izraziti. Puno pitanja iz struke, potrebno znati crtati sheme, al opet momak koji tu sad radi mi je rekao da na interviewu nije znao apsolutno niÅ¡ta, pa ga je opet primilo, jer kako su mu rekli, sviđa im se njegov engleski...

Ma ocekuje te da ne kazem sta... Prika mi je propustija intervju u Splitu prije par miseci, pa su za njega organizirali posebno s nasim Chiefom sta radi na Maasdamu ako se ne varam. Kakav pakao, to su price za malu dicu. Ako znas struku, nema straja, a ako tecno govoris engleski, onda pogotovo nema straja. Prije par dana je na mom brodu kapetan odrza sastanak di je reka da ce se kroz misec dana objavit detalji o novogradnjama i(li) novim brodovima koji ce se odma kupit, sta znaci da firma opet trazi dosta ljudi.

evo poslali mail da nece bit interview u splitu, zbog slabog odaziva, nego skype interview, 25og, taman kad bi ja trebo nazad na brod. Moze li mi tko reci kakve su place i ugovori za 3/o i 2/o na hal? hvala

Last edited:
evo poslali mail da nece bit interview u splitu, zbog slabog odaziva, nego skype interview, 25og, taman kad bi ja trebo nazad na brod. Moze li mi tko reci kakve su place i ugovori za 3/o i 2/o na hal? hvala

ima nas jos ;) taman kad i ja idem na brod. sad triba smislit pravi odgovor na mail :hihi
mene takoder zanimaju ugovori i place za 3/o, tnx

ima nas jos ;) taman kad i ja idem na brod. sad triba smislit pravi odgovor na mail :hihi
mene takoder zanimaju ugovori i place za 3/o, tnx

evo pitao sam ih moze li koji drugi dan, ali kazu da ne moze, da su prezauzeti. A jbga i ja sam zauzet na brodu 25og, pa tako da je pukla ljubav:o

vise srece drugi put, sad je na redu celebrity constellation..

Bok!
Da li je ko obavio vec interview danas sa njima?
Ja sam na redu u 14.30. pa se javim sta su me pitali!
Ako je neko obavio molim da napise sta su ga pitali!
Hvala!

Bok!
Da li je ko obavio vec interview danas sa njima?
Ja sam na redu u 14.30. pa se javim sta su me pitali!
Ako je neko obavio molim da napise sta su ga pitali!
Hvala!

Na interviewu me jedan gospodin pitao da malo kazem osebi par rijeci, gdje sam radio do sada, zasto zelim na brod, sta znam o HAL-u i to je potraajalo 15-tak minuta.
I to je to.
Struku nismo ni dotakli!

Evala ljudstvo,

Malo kasnim sa javljanjem, al moran se javit i rec da je kompanija vise nego korektna, ja sam sa njma upravo odradia drugi ugovor na m/s Prinsendam-u, kao 3rd elec, ukupno 8 miseci, i sad me ovancalo u 2nd-a. Ekipa na brodu mi je bila vise nego odlicna i korektna, vecinom dutchevi, skoti i ostatak UK-a. Brod je star 24 godine, i ima posla priko glave, al opet kazen kad je dobra ekipa nista nije problem. Ljudi sa kompanije uglavnom idu ca zbog vecih novaca, zato sta su ovi tu striktni, i nema mrdanja ni postavljanja uvjeta. Fali im elektricara dosta, a i ovi neki stariji sta san ih vidia (filipi), nisu bas cvijece. Social life je OK, iako san na manjem brodu, zajebancija je dobra, samo triba pazit da ujutro na sastanak dodjes ciste glave. Placa za 3rd-a je 128 dolora dnevno, plus bonusi (4%vaccation, 4%return).
Jedinu zamjerku im mogu nac u organizaciji. Onoj kopnenoj, ne na brodu. Tako da mozes ocekivat da ce te iz Rima doma slat priko Londona. Mene su prije 10ak dana poslali na High voltage course u Manillu, i kad san dosa doli na drugi kraj svita, san skuzia da debili nisu provjerili jeli hrvatima triba viza za filipine, a ja je nisan ima. Tako da me deportiralo doma. 4 dana po aerodromima i avionima. Ka Tom Hanks u Terminalu.

Uglavnom puno srice vam zelim, i da upadnete u preduzece, a kad upadnete, budite normalni, i inkunjali ste se na dugo vrimena.
Poseban pozdrav kolegama vrsnjacima Ikardu i MrGreen-u. Ikarde, Luka ti je sad dosa kod mene na Prinsendam.
Eto toliko, pa ako koga sta zanima, sloodno pitajte.

Back