High Voltage Course

Rubrika karijera pomorac.net stranice pa vidi koliki je oglas od Elektro eksperta. Ljudi su i vise nego profi i s kim sam god pricao pohvalio ih je.

Karijera

Pozz

Najnoviji update za Elektro Ekspert
Slijedeci tecaj HV Management Level je od 20-22.01.2016 u Splitu na FESB-u.
Cijena je 1600 Eura (1300 Eura + PDV).
Tecaj je u skladu sa STCW III//2 I B-III/2.
Inace od jucer je odobren od strane Hrvatskog ministartsva pomorstva, a osim toga ima i odobrenje BV-a (Offshore Division).

Od 01.01.2017 svi strojari koji rade na brodovima sa power generation plantom vecim od 1KV moraju imati ovaj tecaj.
Ne znam da li su vec poceli kod nas, ali po novome bit ce upisan limitation sa gore navedenom stavkom prilikom izdavanja nacionalnog CoC.
Poljacima koji rade sa mnom, koji su nedavno podignuli svoj nacionalni CoC vec je upisan limitation.
Meni firma vec zahtjeva ovaj certifikat jer najvjerojatnije ne zele cekati zadnji cas.

Dario Segvic
Training Center Manager
Elektro-Ekspert Ltd.
address: A.Starcevica 51, 21209 Mravince, Croatia
cell: +385 98 727 101
e-mail: ds@elektro-ekspert.com
web: High Voltage Courses and marine offshore safety trainings

Last edited:
@shark
Nama je firm takoder trazila i svi strojari smo ga vec polozili. Osobno sam takoder polagao u gori navedenoj firmi i mogu reci sve najbolje o njima u svakom pogledu.

Sent from my iPhone using Tapatalk www.pomorac.net

Dali netko možda zna gdje se može polagati dotični kurs u Rijeci, Google nezna...
Ujedno, dali priznaju isti kurs ako je položen izvan Hr?

Sent from Lava iris X8

Mislim da te tečajeve organiziraju prema interesu, Libar ima sigurno dobio sam na mail da je ovaj tjedan u st, tako da ih je najbolje nazvati

1600eur za HV kurs kod nas

Je blago receno porez na budale i sramota od cijene

nit tex engineering nit faraday ne kostaju toliko

Ja sam bio prije par godina u Splitu Elektro Ekspert..tada sam platio iz svoga džepa 1100€.
Sada ispada da bi po novome trebalo imati taj novi po STCWU, ili kako već. Pitao sam mogu li zamjeniti stari, normalno ne može. To je neÅ¡to uvedeno pod brojem, inspekcija ovo ono znate bla bla.
Dođe mi muka od svih silnih ovih papira i breveta, svaku godinu neki drugi kurac plaćaj. Sramota!

interesantno je vidit dali ce nasi ponudit refresment tih hv kurseva

1600eur :o. pa ima li ko od njih vacum bocce ili cilu sklopku ,objasne li kako ih minjat,testirat?????
za ocekivat je imat simensovu i abb sklopke tj cilu sasiju da svit nesto i vidi,osjeti,tj nauci

snerva sam se najranije

interesantno je vidit dali ce nasi ponudit refresment tih hv kurseva

1600eur :o. pa ima li ko od njih vacum bocce ili cilu sklopku ,objasne li kako ih minjat,testirat?????
za ocekivat je imat simensovu i abb sklopke tj cilu sasiju da svit nesto i vidi,osjeti,tj nauci

snerva sam se najranije
Ja san bija prije nekih par godina u Elektro eksperta i mogu rec da je tecaj na nivou. Nemogu se sitit jeli breaker bija mitshubishi ili abb ali dosta se prakticno radilo. Kostalo je nekih 11k kuna, ja san odlucija ic tamo jer tad nije bilo puno ucilista koji su bili po stcw.

Sent from my P9000 using Tapatalk

Mene je kompanija poslala u MTC Hamburg, cijena je 1600€ +19%PDV,
a tecaj se sastoji od 4 dana gledanja projekcija o pravilima i zakonima, peti dan svaki polaznik 15 minuta radi izolaciju i napravi circuit breaker racked out and in. Ucionica ima par breakera i drvenu plocu sa sabirnicama za vjezbat izolaciju.
Mogu rec da se nisam naucio nista novo ni korisno, tecaj nije ni napravljen za to, nego da je kompanija oslobodjena odgovornosti ako vas sprzi HV.

Pozdrav kolege. Evo doÅ¡a sam osvježiti ovu temu iz nevolje, a ne iz radoznalosti :P Uglavnom, rjeÅ¡io sam si posal na LNG, poÅ¡to nemam iskustvo, iÅ¡a bi ka training 4th eng. I sve divno krasno, imam let sutra popodne, kad se odjednom netko pametan sitio i pita me imam li High voltage brevet. I ja ga naravno nemam jer prethodna firma za koju sam plovio (oil/chem brodovi) mi to nije zahtijevala, a niti ova LNG s kojom ima nekih 3 mj. rjeÅ¡avam prvi ukrcaj. I tako da sam spuÅ¡io sutraÅ¡nji ukrcaj, te će me poslati na jednodnevni tečaj, koji koÅ¡ta čini mi se oko 2000 kn, kako mi rekoÅ¡e. Å to reći ,koju poslugu porati?

Back