Gvardije na mostu 3-9 umjesto 4-8 !

Ae, na drugu stranu dosta i naših ljudi iako mu je ugovor 90 dana on traži ostati misec-dva duže ili zbog ovog ili onog, lito-zima-apartman-brod-motor-auto i tako dalje i onda ne moreš opet na zelenu granu

Da se referiram na pitanje zasto bi oficiri tribali imat kraci ugovor od posade
Da dam usporedbu
Pilot i stjuardesa.mislim da sam dovoljno jasan
Cak sam misljenja da je za oficire plafon 10 tjedana

Sent from my internet mobile device
To i postovi prije sve govori o tebi,najbolje da ti radis 10 dana a drugi 100 bis bio sretan,priznaj??

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

To i postovi prije sve govori o tebi,najbolje da ti radis 10 dana a drugi 100 bis bio sretan,priznaj??

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Covik je realan i nije nikog mislija uvridit nego je reka realno kako je.
Oces rec da je ista kolicina stresa timunjeru kad piketaje ili pituraje ili barbi kad manovra...
Najbolje jos da pored jednakog ugovora imaju i jednake place

Sent from my iPhone using Tapatalk

View attachment 3827 View attachment 3828 Iz časopisa "Tanker operator" srpanj-2016.

Stalna tema, falit će časnika... Å¡to je i normalno da će ih falit kad rade bezbroj sati dnevno
za kikiriki na ugovor 5-2...

A nikad da se spomenu trajanje ugovora i smanjenje 1-og ili dva radna sata, sa uvođenjem safety officera
Å¡to bi mogao radit neki Filipinac za cirka 2000 usd ko keks, pa možda i istočni europljanin.

Da se sa uvođenjem saf oficera skine fire i LSA s grbe tercu i sekondu tako da se ta dva mogu bavit
cargo stvarima i kartama i ecdisom. Natrpalo jadnicima posla oko gluposti.......

Časnik palube ne bi smio stajati na nogama viÅ¡e od 9 sati dnevno tijekom 7
mjeseci godišnje... niti imat ugovor duži od 3,5 mjeseci

Ovo što imamo u stvarnosti je tragedija i civilizacijska sramota!

Oces rec da je ista kolicina stresa timunjeru kad piketaje ili pituraje ili barbi kad manovra...

ZaÅ¡to...neka svako kaže svoje miÅ¡ljenje i argumentira. Sa sresom se svako nosi drukčije. Ja sam radio plovio s masterom koji manovru sa brodom od 333 metra, 4 trastera, azipodi i sve to (kruzer) radi s manje stresa nego jedan timunjer kad mu kažeÅ¡ da skuha 2 kave i digne zastave koje treba. A bio sam i s kormilarima koji su 35 god na brodu u veze mile nema koje bandijere su za kada i Å¡ta. Pa i to je za nekog stres, zar ne?

Zašto...neka svako kaže svoje mišljenje i argumentira

naravno da je pozeljno da svak kaze svoje misljenje, ali tema su gvardije, a ne kome je teze ili lakse na brodu, zato vratite se na temu, a sve drugo ce se izbrisat, kome pase Ok kome ne siroko mu more....

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

Tema su gvardije, i timunjer je isto dio gvardije, pa prema tome isto mislim da treba bit dobro odmoran i cist u glavi. Koliko je bilo slucajeva da timunjer cuje krivu naredbu zbog pada koncentracije na manovri, poslje ispadne da je premoren jer je bio gvardija 6 sati, pa odvez pa ga ulovi njegova prava gvardija.

View attachment 3827 View attachment 3828 Iz časopisa "Tanker operator" srpanj-2016.

Stalna tema, falit će časnika... Å¡to je i normalno da će ih falit kad rade bezbroj sati dnevno
za kikiriki na ugovor 5-2...

A nikad da se spomenu trajanje ugovora i smanjenje 1-og ili dva radna sata, sa uvođenjem safety officera
Å¡to bi mogao radit neki Filipinac za cirka 2000 usd ko keks, pa možda i istočni europljanin.

Da se sa uvođenjem saf oficera skine fire i LSA s grbe tercu i sekondu tako da se ta dva mogu bavit
cargo stvarima i kartama i ecdisom. Natrpalo jadnicima posla oko gluposti.......

Časnik palube ne bi smio stajati na nogama viÅ¡e od 9 sati dnevno tijekom 7
mjeseci godišnje... niti imat ugovor duži od 3,5 mjeseci

Ovo što imamo u stvarnosti je tragedija i civilizacijska sramota!

Tema su gvardije, i timunjer je isto dio gvardije, pa prema tome isto mislim da treba bit dobro odmoran i cist u glavi. Koliko je bilo slucajeva da timunjer cuje krivu naredbu zbog pada koncentracije na manovri, poslje ispadne da je premoren jer je bio gvardija 6 sati, pa odvez pa ga ulovi njegova prava gvardija.

Na mojoj kompaniji kormilar u portu radi: 8 on - 8 off , 8 on- 8 off , 8 on- 36 off.
Po moru kormilari su jedan dan dnevnica , drugi gvardije.
Oficiri uvijek rade 6-6 u portu. Po moru klasika.
Uza sve dužno poštovanje , kormilar kad je ofg ide krmit i nema ga i ne zove se. Oficir ili nosi sa sobom posao u kabinu, ili radi 6 nocu pa ga zovu u 0800 jer je PSC ili netko drugi itd itd. Uglavnom, znaš kako je jedan moj ex master rekao davno na jugoliniji timunjeru koji je rekao da je umoran jer je timunao 2 sata " šjor ste otel bit timunjer?".

Na tvojoj kompaniji je dobro, na mojim bivsima su uvjek 3 kormilara na vlcc ili aframaxu po evropi. po moru su gvardije, u portu su 6-6, love ih manovre,vezovi, odvezi i redovito su im rest hours u portu u crvenome, i redovito se dobija remark od vetinga. oficiri su 4-8 i po moru i u portu, jer je prvi van gvardije, ima extra oficir. Ima dosta kompanija,a i ja sam imao na feeder kontejnerasu, samo 2 timunjera na brodu, manovra skoro svaki dan, svi satrani...ovi stariji su mi uvjek pricali kako je prije na jugoliniji bilo uvjek 4 timunjera, jedan dnevnica, ostali gvardije, plus mornara, tesar, bosun. kompanije su stavile minimum ljudi na brodove, a obujam posla je veci.

hvala Bogu, nitko me nikad nije zvao u 8 ako sam radio nocu, dogodilo se da me zovu oko 10, i neki su mi se ispricali, a kad bi bio neki kanal, ili dugo timunjanje, uvjek su bili dupli gvardijani, i mjenjali se na timunu svake 2 ure, normalna praksa sa svim stranim i nasima s kojima sam navigao.

http://mar-rights.com/programme/

The International Maritime Human Rights Conference

The Royal College of Surgeons, London - 14 September 2016

TEME NA Konferenciji:

A Shipowner’s Perspective: How Human Rights impact Business and Reputation
George Tsavliris, Tsavliris Salvage

Shipmanagement: Sustainability and Growth through Protection of the Human Element
Kuba Szymanski, InterManager

Last edited:
Back