Golar Wilhelmsen management

Najnovije informacije od 21.02.2012. Cirkular poslan svin brodovima u floti. pa izvolte. Informacije su vezane za juniore.

Juniori presli na 3-3 napokon.
Considering the Croatian law regarding social benefits (started from 01, Jan’2008) same has been included in bellow figures and it is seafarers’ sole responsibility to take care towards the government requirements

OLD LNG/C GIMI AND HILLI BONUSES / SALARIES

2nd Officer 2900 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year
3rd Officer 1925 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year

LNG/C VESSELS :

2nd Officer 2900 EUR (through the year)
3rd Officer 1925 EUR (through the year)

Usporedbe radi treci off kuverte na Vshipu-u ima 6800$ šta je ekvivalent od cca 5200e (3-3). Svaka cast officu u Splitu i Roniju, covik je stvarno napravia sta je bilo u njegovoj moci, al cigani u Oslu vode politiku. A da su cigani pokazalo se iz sljedeceg...svi oficiri koji su trenutno na brodima njima ostaje ugovor stari, i kad dodju doma ne primaju nista, nego tek kad se ponovo ukrcaju...a ovo me najvise nasmijalo "Golar Wilhelmsen Management hereby announce the new wage scale for European officers employed on board GWM LNG vessels effective from 01.Jan’12." Mos mislit cccc. Eto,gustajte. Pozdrav.

Last edited:
Najnovije informacije od 21.02.2012. Cirkular poslan svin brodovima u floti. pa izvolte. Informacije su vezane za juniore.

Considering the Croatian law regarding social benefits (started from 01, Jan’2008) same has been included in bellow figures and it is seafarers’ sole responsibility to take care towards the government requirements

LNG/C VESSELS :

Usporedbe radi treci off kuverte na Tkay-u ima 2650eura permanent i to na crude oil-u. Svaka cast officu u Splitu i Roniju, covik je stvarno napravia sta je bilo u njegovoj moci, al cigani u Oslu vode politiku. A da su cigani pokazalo se iz sljedeceg...svi oficiri koji su trenutno na brodima njima ostaje ugovor stari, i kad dodju doma ne primaju nista, nego tek kad se ponovo ukrcaju...a ovo me najvise nasmijalo "Golar Wilhelmsen Management hereby announce the new wage scale for European officers employed on board GWM LNG vessels effective from 01.Jan’12." Mos mislit cccc. Eto,gustajte. Pozdrav.

je,ja jos cekan bonus za 2011,norvezini dobili,mi jos cekamo,i iz osla lazu da norvezini nisu primili itd,jesu gadljivi

je,ja jos cekan bonus za 2011,norvezini dobili,mi jos cekamo,i iz osla lazu da norvezini nisu primili itd,jesu gadljivi

Cigani ce taj tvoj bonus (kao i od jos mnogih drugih) pretocit u nove pistune ili kompresore na novogradnjama. Mos bit ponosan, jer si da dio "sebe" za dobrobit kompanije. :hihi :D Evo jucer primili da grade ne 8, nego 15 novih brodi.13 lng-ova i 2 fsru-a do 2015. Ima se, a nema se...if you know what I mean. :D Samo pitan se, jer vrime brzo leti, kvalitetan kadar se tesko i dugo stvara, a kad ti isti otidje zbog glupe politike...koji crni neiskusni cigo ce ti onda navigat na tih novih 15 hitech brodi. Nisu ni ljudi glupi, kakos imat kvalitetan kadar i zadrzat ga ako ne sa placon, pa ne navigaju za shtikadente. Napravice ljudi koji ugovor, pogotovo novi, eventualno ugrabit avancamenat, stec iskustvo i bjezi. Ako in je to cilj, a sa ovakvon politikon idu ka tome,neznan. Stin sta stede na bitnin stvarima na pizdarije trose miljune. Obice in se to o glavu kad tad, al onda ce bit kasno.

Last edited:

LNG/C VESSELS :

Usporedbe radi treci off kuverte na Tkay-u ima 2650eura permanent i to na crude oil-u. Svaka cast officu u Splitu i Roniju, covik je stvarno napravia sta je bilo u njegovoj moci, al cigani u Oslu vode politiku. A da su cigani pokazalo se iz sljedeceg...svi oficiri koji su trenutno na brodima njima ostaje ugovor stari, i kad dodju doma ne primaju nista, nego tek kad se ponovo ukrcaju...a ovo me najvise nasmijalo "Golar Wilhelmsen Management hereby announce the new wage scale for European officers employed on board GWM LNG vessels effective from 01.Jan’12." Mos mislit cccc. Eto,gustajte. Pozdrav.

Citan i ne kuzin, sto kao su to lose place ili sto?

Pa dragi moj taj isti terco na TK-a (di juniori na crudu i LNGu imaju iste place) ima svaki misec 2650 ali je ugovor 3-2 a ne 3-3 ko vama, tako da izracunaj malo, nije to puno manje. A da ne govorin sekondo koji na TK ima 3100 i 3-2, dakle na Golara je onda cak vise.

A jos da ti kazen da je taj isti terco na TK-a 2007. ima 2500 eura svaki misec i 3-2 ugovor a ja na Pronava 3300 dolara samo na brodu (kad je dolar bija 4.5kn) i 4 miseca ugovor. I da mi je tad bilo to "bidno" povecanje sto je Golar vama poveca.

Koliko bi trebalo dignit place u ovo vrime kad ljudi ostaju bez posla pa da ekipi bude dobro?
Pa zna se da treba bar za prvoga da se dodje do neke love, svugdi je to tako. Niko jos ka junior nije neke silne novce zaradija.

Tako da sve u svemu morete bit sretni u ovo vrime na dobroj placi i odlicnom ugovoru, mucat, radit i avancat.

Pozdrav!

Citan i ne kuzin, sto kao su to lose place ili sto?

Pa dragi moj taj isti terco na TK-a (di juniori na crudu i LNGu imaju iste place) ima svaki misec 2650 ali je ugovor 3-2 a ne 3-3 ko vama, tako da izracunaj malo, nije to puno manje. A da ne govorin sekondo koji na TK ima 3100 i 3-2, dakle na Golara je onda cak vise.

A jos da ti kazen da je taj isti terco na TK-a 2007. ima 2500 eura svaki misec i 3-2 ugovor a ja na Pronava 3300 dolara samo na brodu (kad je dolar bija 4.5kn) i 4 miseca ugovor. I da mi je tad bilo to "bidno" povecanje sto je Golar vama poveca.

Koliko bi trebalo dignit place u ovo vrime kad ljudi ostaju bez posla pa da ekipi bude dobro?
Pa zna se da treba bar za prvoga da se dodje do neke love, svugdi je to tako. Niko jos ka junior nije neke silne novce zaradija.

Tako da sve u svemu morete bit sretni u ovo vrime na dobroj placi i odlicnom ugovoru, mucat, radit i avancat.

Pozdrav!

Uopće se ne radi o tome jeli to malo ili puno jer to je relativno. Nego ljudi to sude prema vlastitim potrebama. Nekome je ovo OK , nekome nikako. Ali generalno je teÅ¡ko reć, ovisi o osobnoj situaciji i potrebama. Nekome bi i 3 puta viÅ¡e bilo malo ako ima doma neku kopiljaču koja nigdje ne radi nego samo ždere lovu skupa s kreditima i svime ostalome.Ima juniora koji žive kao carevi , a ima kapetana i kapa po "elitama" koji jedva spajaju kraj s krajem.

Ma nemas ti frke, ne vodin ja brige nego generalno komentiran, isto ko sto si ti informativno stavija te nove uvjete i usporedia ih sa placon terca na TKu, na crudu. Pa ti eto iz prve ruke mogu rec da na TKu juniori nemaju nista bolje uvjete od vas. Dapace, puno ljudi bi pristalo na TK na 3-3 za tu lovu a sekondo na Golara cak ima vecu placu ako se usporedi.

Da nije bilo te usporedbe vjerojatno ne bi nista komentira. Zivija.

Ma nemas ti frke, ne vodin ja brige nego generalno komentiran, isto ko sto si ti informativno stavija te nove uvjete i usporedia ih sa placon terca na TKu, na crudu. Pa ti eto iz prve ruke mogu rec da na TKu juniori nemaju nista bolje uvjete od vas. Dapace, puno ljudi bi pristalo na TK na 3-3 za tu lovu a sekondo na Golara cak ima vecu placu ako se usporedi.

Da nije bilo te usporedbe vjerojatno ne bi nista komentira. Zivija.

Oprosti, nisan zna da je "mnogo ljudi sa Tkay-a" istoga mentalnoga sklopa ka ti,da imaju glasnogovornika na ovoj temi i osićaju se prozvani. Eto ponukan mojin spominjanjen Tkaya bezazlenog primjera radi, ti si sebi da za pravo da razmiÅ¡ljaÅ¡ i komentiraÅ¡ u ime "mnogo ljudi sa Tkay-a",pa da se ista ekipa viÅ¡e nebi osićala prozvana i ti vjerovatno viÅ¡e nebi u ime iste komentira, editiran ja svoj prvotni post iz Tkaya u Vship. :D Ekipa sa Tkay-a, oprostite joÅ¡ jednom.

A izgleda ne kuzis ni ti sto ja ocu rec. Iz tvog posta se dalo zakljucit da su uvjeti isli na bolje skor pa zanemarivo. A ja koliko san upucen i mogu usporedit te place za juniore (uzmi i sekonda u obzir a ne samo terca) su u rangu pa cak i vece od ostalih slicnih kao Shell, NYK, MOL, TK.

No kako svako ima svoje misljenje, ti si svoje napisa pa i ja svoje. Sto je tu lose? Ne sudim ja nikome. Tu je mojim komentarima kraj da ne kvarim temu.

By the way, svaka cast vasem gazdi sa brojem novogradnji. Bit ce posla a valjda i sanse za juniore da avancaju pa ce bit puno bolje.

Zivija!

a Å¡to reć

a Å¡to reć

evo ovako,

ja sam asistent stroja na shellu.
uglavnom..........., da nepišem sve i svašta (a mogo bi puno toga)...........
ide mi se ća.. zaÅ¡to ;
nesmijem ić dole u makinu(već drugi ugovor tako zezaju) tako da sam danas u onom jebenom ecr-u proveo skoro 11h. , zamisli. nedaju. koda sam idiot sa dvije lijeve noge. al neka, ko ih jebe,(ono kao safety first, a to Å¡to ću doć ko 4th eng idiot nikom niÅ¡ta ili sam ja dalmatinoÅ¡ vulgaris pa mi ko malom kurcu svake dlake smetaju.
a ja ću aplicirat uskoro za golar (mislim da mi je sad rano slat, pa stavit da sam slobodan za dva mjeseca) , pa ću objavit kakve uvjete davaju.
ako ko ima na golara 4th eng ili kadet neka napiše ima li jebanja u zdrav mozak, bio bi zahvalan.
također bi zamolio da ako ima ko na shella asistent da mi javi ima li on ovakvih scenarija.

inače znam da C/O ođe ima 8000$ permament, a sa bonusima (high piracy area i sl) izađe godiÅ¡nje 100 000 $ plus minus koja tisuća ovisno o prolazu kraj pirata (ugovor back to back, dakle može kako hoćeÅ¡, ovisi o kolegi, 2ipo-2ipo , 3-3 najčeÅ¡će)
Cargo eng ođe te 2E (tj prvi) ima neÅ¡to manje od C/O (u par stotina dolara) (ugovor back to back, isto kao gore navedeno)
3th mate i 4th eng imaju cca 2800-3000$ permament (ugovor 4-3)
3rd eng ima oko 5000$ permament (nisam baÅ¡ siguran, pitam možda je 6000$ neznam, uglavnom između) ugovor 4-3
kadet i asistent 1000$ (plaćeno samo na brodu, ugovor 4-1 :) extra)
sve plaće navedene su za hrvate
pozdrav

evo ovako,

ja sam asistent stroja na shellu.
uglavnom..........., da nepišem sve i svašta (a mogo bi puno toga)...........
ide mi se ća.. zaÅ¡to ;
nesmijem ić dole u makinu(već drugi ugovor tako zezaju) tako da sam danas u onom jebenom ecr-u proveo skoro 11h. , zamisli. nedaju. koda sam idiot sa dvije lijeve noge. al neka, ko ih jebe,(ono kao safety first, a to Å¡to ću doć ko 4th eng idiot nikom niÅ¡ta ili sam ja dalmatinoÅ¡ vulgaris pa mi ko malom kurcu svake dlake smetaju.
a ja ću aplicirat uskoro za golar (mislim da mi je sad rano slat, pa stavit da sam slobodan za dva mjeseca) , pa ću objavit kakve uvjete davaju.
ako ko ima na golara 4th eng ili kadet neka napiše ima li jebanja u zdrav mozak, bio bi zahvalan.
također bi zamolio da ako ima ko na shella asistent da mi javi ima li on ovakvih scenarija.

inače znam da C/O ođe ima 8000$ permament, a sa bonusima (high piracy area i sl) izađe godiÅ¡nje 100 000 $ plus minus koja tisuća ovisno o prolazu kraj pirata (ugovor back to back, dakle može kako hoćeÅ¡, ovisi o kolegi, 2ipo-2ipo , 3-3 najčeÅ¡će)
Cargo eng ođe te 2E (tj prvi) ima neÅ¡to manje od C/O (u par stotina dolara) (ugovor back to back, isto kao gore navedeno)
3th mate i 4th eng imaju cca 2800-3000$ permament (ugovor 4-3)
3rd eng ima oko 5000$ permament (nisam baÅ¡ siguran, pitam možda je 6000$ neznam, uglavnom između) ugovor 4-3
kadet i asistent 1000$ (plaćeno samo na brodu, ugovor 4-1 :) extra)
sve plaće navedene su za hrvate
pozdrav

Vidis, bice nije za sve isto. Kolega moj ima 1000 dolara permanent ko kadet. Ili svjetski laze ili nije svima isto na shella.

Vidis, bice nije za sve isto. Kolega moj ima 1000 dolara permanent ko kadet. Ili svjetski laze ili nije svima isto na shella.

laže kolega, ja sam zbog svoje plaće (tkzv permamentne) zvao london pa dozno iz prve ruke. laže ili se zajebo kao i ja :)
pozdrav

Ma e,jemaÅ¡ ti prav...ko će Å¡ta kontat u ove sitne ure. :D
JoÅ¡ da samo digne plaće, di bi mu bia kraj ccccc. :D :D :D

Bit ce bolje sad kad seateam singapore uzme te novogradnje. Inace je senior fleet manager poznat po razumijevanju i suosjecajnosti, sto posto cete dobit jos jednu znamenku na placi,a mozda i kacigu od motora po glavi jer kako cujen i Dude prelazi u pobjednicki team ,a on je tako zakuca Fradelica iz Globtika.

je, mene je bas prije koju sedmicu utjesija :hihi skoro san se rasplaka kako mi je lipo govorija

kolektivni dolazak svijesti...

E Kalimero, na Golara ti je atmosfera opusteno-zajebantska...kad bolje pogledan ovakvu atmosferu ritko ces di vidit danas na brodima u pozitivnome smislu. Ljudi su manje vise ok i naucices ako imas volje, nema tih jebavanja u mozak ne ulazenja iz ecr-a u makinju i obratno. Placa asistentu je 1000 eura,a fali in ljudi, pogotovo strojara. Eto,jos da je bilo prolistat par stranica unazad a.

Bit ce bolje sad kad seateam singapore uzme te novogradnje. Inace je senior fleet manager poznat po razumijevanju i suosjecajnosti, sto posto cete dobit jos jednu znamenku na placi,a mozda i kacigu od motora po glavi jer kako cujen i Dude prelazi u pobjednicki team ,a on je tako zakuca Fradelica iz Globtika.

Frankie nije za ovu temu ali moram pohvaliti senior fleet managera iz seateama,kakvu večeru mi je ponovno priredio u Sing.
Takvih ljudi je malo na svitu i pun je razumijevanja i suosjećajnosti kako kažeÅ¡. Ali nam je bilo lipo,nemoreÅ¡ ti pojti ća od njega. Sastali se rano popodne i nikako doma do kasnih sati a ja ne mogu piti puno nego samo jesti kao naprimjer kokolo koji je totalno obratan od mene.

kedeti/asistenti sad vam je prilika na golara uletit...kad izadju te novogradnje tribat ce ljudi masu, pogotovo strojara. sad je vec panika a kamoli nece bit kad dodju novi brodovi. ode se moze naucit posa, normalno ako imas volje za ucit. bude cike, baluna i zajebancije generalno tako da je golar debelo isprid drugih po tom pitanju. placa nije losa al uostalom u pocetku bi vam tribalo bit bitnije doc negdi di mos naucit a ne odma pucat na neke keke. ja san na kadeturi ima 550 dolara a ode se ljudi zale da im je malo 1000 evra...

Back