Generator problem

andree

New member
Poštovane kolege!
U paralelnom radu sa malim opterećenjem do 500kW generator u paraleli radi normalno kad se opterete recimo svaki 800Kw nakon par minuta počme cos skakati na jednom i drugom kad stavim sva tri u mrezu opterećenje opet oko 500Kw ili manje nema problema.Pregleda sam sve spojeve i nisam nasao nista sto bi upućivalo na neku nepravilnost,ako ima netko ideju sto sam predvidija.Problem je samo u jednom generatoru ostala dva rade normalno.
HFC5 632-84K
1562,5KvA,8P,450V,60HZ
ZJCME--kina

Jesi provjerio AVR? Dali svi preuzimaju jednako opterecenje?

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Opterećenja su ista recimo po 500,600Kw ali struja je različita dok ova dva vuku po 700A ovaj vuče 1200 i cos mu je o.6

Last edited:
Onda ti je vjerojatno problem u uzbudnom krugu

Mislis da je koja dioda ili los spoj
imam jos jedno pitanje jer nema manuala a i ne znam imam AVR Spresy15 to je od hundaya ali misli da je kina
imam tri potenciometra Tnach,Vreg,Usoll koji je za sto jer nisam siguran bas

Last edited:
ocito uzima na sebe svu reaktivnu snagu, slazem se sa Kiretom da je problem u uzbudi... kad bi recimo generatoru koji radi u paraleli iskljucio uzbudu (i bypassirao zastitu koja bi ga odmah izbacila sa mreze) on bi na sebe povukao svu reaktivnu snagu i vukao bi abnormalnu struju... da li su na ostalim generatorima cosinusi neobicno visoki?

Provjeri dali je AVR ispravan (uzmi sa ispravnog generstora),prekontroliraj ispravljacke diode i sve spojeve u uzbudnom krugu

je li ti Andreju sta ima tamo??? Nista ne javljas ti, boli te tuki za nas koji cekamo izvjesce, odradio svoj dio i spavas boli te patka a generatoric ce ti pregorit... sta je sa tim cosinusima? sta se desava kad je taj generator sam na mrezi i dizes opterecenje? oce li to cudo drzat napon ili ce bit blekautić?? daj malo koja snimka, video ocemo skandale

Poštovane kolega!
Zahvaljujem na savjetima,jos jednom je pokazano zasto je pomorac net najbolji,nakon istrazivanja i ispitivanja prominja sam rectifier transformator i sad radi bez problema.Izvana ne izgleda da je izgorija ili nesto,
Zahvaljujem još jednom svima.
Andre

Bravo Andre, eto vidis sve je bilo na tebi, a neki kazu da struja odradi svoje i ode spavat i boli ga briga, kao ima kapa nadredjenog...je li taj problem rijesio kapo kapetan kogo ili jebemu miša Andre banderašina? A kostalo bi barem 15 000 eura da si zvao servis, i jos mu treba dat jist... znaci mjesecnu placu od dva prva palube si ustedio kompaniji, ajde bravo zivio i samo tako!!!

Hahaha divota , uvijek je gospodja struja podivljala radi gospodina napona ili obrnuto . Dojebnik faktor snage je samo to sve pratio sa strane i ponasao se ka kurbin sin u cilom mistu strujnog kruga . A sad taj tezak Transformator koji nije umra ( izgoria ) sto se dogodilo sa njim? On kad umre smrdi na metre a reci mi je li to strujni ili naponski tezak? Ocito naponski ili nije ;)

Last edited:
naponski bi tribal bit,strujni bi mu dava diff.current
iako aka je trafo u pitanju naponski offline bi trebalo bit vidljivo razlika u naponima
mora bit da ima neki mali control trafo u sistems avr,micky mouse instalacija

Inace ako KVR oscilira ili je manji onoda napon oscilira tj manji je
manji napon ,dignit na AVR,a ko oscilira I dosta je manji onoda rotation diode vidit,varistor je mozda probia,avr nije uredu obicno rikne diode ali danas minajs se cijeli ...... etc

Back