Gdje trenutno imate ugovor ili bi trebali odradjivat?

Ima vas za trijumf ali da je C/O tu bilo bi nas i za briskulu i trestu:)

Imam sada 2 c/o koji se minjaju, jedan se vratija sa Stolta a jedan je oduvik ovdi (vec sedan godina). Ako koji ispadne javit cu se sa PMessage ka sta sam obeca.
Nedavno prominili zastavu na Singapore pa me 2 dana umeli sa papirima.
Triba se opustit sada... :D

Pozdrav.

Last edited:
Imam sada 2 c/o koji se minjaju, jedan se vratija sa Stolta a jedan je oduvik ovdi (vec sedan godina). Ako koji ispadne javit cu se sa PMessage ka sta sam obeca.
Nedavno prominili zastavu na Singapore pa me 2 dana umeli sa papirima.
Triba se opustit sada... :D
A di si sada, jesi doma?

Pozdrav.

Evo jucer dosa doma. Ovi put nisan dugo. Nova firma, nismo nasli zajednicki jezik pa san isa ca doma.

kak to nisi nasa zajednicki jezik? placa ili kuca/brod vrijeme?

Pa valjda san zna prije nego san isa kolika je placa i koliko cu stat na brodu;) Nismo se nasli oko posla. Ja san tija da se napravi jedno prije nego brod izajde iz skvera a neprijatelj nije tija. Pa nismo nasli zajednicki jezik. I tako ja sad doma a moj zaminik sad ruje nedir po brodu i krpi sve ono sta je vec tribalo bit gotovo prije nego brod parti iz skvera. Prvi put da nisan zavrsija ugovor i nisan falija.

evo vidim da sam ja izgleda ovdi jedini koji je na nasoj firmi :udriglavom jadroplov
na bulkovima i kontejnerima (bolji su kontejneri bar mi brze prodje vrime)

al pokusavam se i ja negdi prebacit, mozda msc ili gearbulk, a najbolje bi bilo na neki putnicki, pa ako imate koji savjet ....

:uzdravlje

Pomoc u trazenju posla - pumpman

Pomoc u trazenju posla - pumpman

Pozdrav svima!
Ja sam pumpman sa 30-togodisnjim iskustvom rada na raznim tankerima (hrvatske i strane kompanije). Imam problem da vec mjesecima ne mogu nikako naci posao. Bilo je slucajeva kad su me zvali i rekli da budem "stand by" za otic na brod ali bi onda odjednom poslali nekog drugog. Zato sam vas htio zamoliti za bilo kakve informacije, imena firmi, brojeve... Vidio sam vec puno adresa firmi koje ste stavili na forum, na vecini tih firmi sam bio zaposlen ali eto, sada nema nista od niti jedne od njih, pa bi mi puno znacilo ako je netko iz prve ruke cuo da bas ta i ta firma trazi pumpmana da stavi ovdje na forum. Jako je hitno i puno biste mi pomogli sa informacijama! Zahvaljujem!

Pozdrav svima!
Ja sam pumpman sa 30-togodisnjim iskustvom rada na raznim tankerima (hrvatske i strane kompanije). Imam problem da vec mjesecima ne mogu nikako naci posao. Bilo je slucajeva kad su me zvali i rekli da budem "stand by" za otic na brod ali bi onda odjednom poslali nekog drugog. Zato sam vas htio zamoliti za bilo kakve informacije, imena firmi, brojeve... Vidio sam vec puno adresa firmi koje ste stavili na forum, na vecini tih firmi sam bio zaposlen ali eto, sada nema nista od niti jedne od njih, pa bi mi puno znacilo ako je netko iz prve ruke cuo da bas ta i ta firma trazi pumpmana da stavi ovdje na forum. Jako je hitno i puno biste mi pomogli sa informacijama! Zahvaljujem!

Mladene probaj poslati PM Infomenageru i pitaj ima li sta? mozda on zna a ujednoo imas tu na forumu dosta firmi pa salji Cv. Sritno :uzdravlje

Problem je sta stvarno (skoro) vise niti jedna agencija ne krca full nasu posadu...ne znam sta bi savjetova...evo,jedan momak iz Rijeke koji je na forumu kaze da mu netko iz familije plovi na Seatransa kao pumpi...to je norveska kompanija, a agencija je u rijeci...ne znam sta je sa Zorovicem, tj da li on krca pumpije...Globtik krca na Ernst Jacoba povremeno pumpije...
vise stvarno ne znam da li postoji koja agencija...

Problem je sta stvarno (skoro) vise niti jedna agencija ne krca full nasu posadu...ne znam sta bi savjetova...evo,jedan momak iz Rijeke koji je na forumu kaze da mu netko iz familije plovi na Seatransa kao pumpi...to je norveska kompanija, a agencija je u rijeci...ne znam sta je sa Zorovicem, tj da li on krca pumpije...Globtik krca na Ernst Jacoba povremeno pumpije...
vise stvarno ne znam da li postoji koja agencija...

..Hmm..Nisam iz Rijeke nego iz Zadra to san već reka a i po nacinu pisanja vidi se da san Dalmatinac no oprostit ću ti ovu:D

..je,meni je ujac vec dugo na Seatrans-bia je timunjer dosta dugo sad je pumpman al on ima dugo iskustva na toj kompaniji..3200 eura placa ,2-2 ugovor,ako te ista jos zanima ,pitaj:uzdravlje

Mislim da Uljanik plovidba trazi pumpmana .
Bio mi je prijatelj tamo , sada je otisao na neku talijansku kompaniju.

Probaj ih kontaktirat , ako vec nisi.

Hvala svima na informacijama. Sutra cu kontaktirati Uljanika i Seatransa da vidim situaciju. Prije par mjeseci sam gledao ima li sto na Uljaniku ali bez pozitivnih odgovora. Da, problem je sto vecina kompanija hrvate vise ne ukrcava. Ako netko dode do jos kakvih informacija neka javi...

4th Engineer/Carl Butner, Njemacka kompanija, chemical/oil tankeri, uglavnom Hrvati na vecini brodova, na nekima samo seniori nasi!

Last edited:
Pa ja sam barba na brodu a o svojoj placi radije nebi jer sam naletija na nekog debila nedavno na forumu.hr koji misli da je sve sta mi zaradjujemo strasno malo i da on moze bolje a nikad nije vidija broda.
Pa evo ovako to izgleda otprilike....
Prvi kuverte ima oko 6700 dolara
Secondo oko 4500 dolara
Kapo makinje je na nekih 8500 dolara
Pumpman je na 2500 eura
Kormilari oko 2100 eura
Kuvar ima oko 2500 dolara (filipinac)
Ja imam placu u eurima.
Kadeta nazalost nemamo ni mornara.
Place se svakih 6 miseci povecavaju jer kazu da nemaju dovoljno dobre posade na trzistu. Mi se ne bunimo... :)

Dobra je to placa za pumpmana samo kad bı jos reka koja je fırma ı kako doc do nje to bı bılo super.Ja san trenutno u Turskoj na brodogradnjı za fırmu alı se nadam uvık boljem.najvıse me prıvlacı to sta ıma ınternet jer mı je odı placa ısta tj.4000$..Unaprıd fala.

Da li mi netko mo?že reći ne??to o toj agenciji i iskustvo sa njom? ( V - ships ) - hvala
Prije nekoliko godina bio sam na silverseasu, brod Silver Whisper, tada je kompanija jo?? bila pod v-shipom, danas su čujem zasebno..Dobri brodovi, manjega gaza idu u sve porte, malo putnika Max 380, plaća 1. na računu, na??ih vi??e nego kineza u praoni, časnici na??i i talijani..ali za rezervne dijelove ne pitaj..obećaju i nikad ne dođe, ukrcava Zorović u Ri..tamo se u hladu more zaradit plaća..sve u svemu da se durat, spiza linija ima svega..:)

Moj prvi post na forumu. Radim na kompaniji NCL kao sto je donedavno i administrator Dalmos kojem saljem pozdrav sa Jade.
Radno mjesto - CEL.

Moj prvi post na forumu. Radim na kompaniji NCL kao sto je donedavno i administrator Dalmos kojem saljem pozdrav sa Jade.
Radno mjesto - CEL.

Dragi moj prijatelju CEL-u. Ti nemas pojma koliko mi je drago sta si se javia na nas forum a to znaci da se i tebi svida. Ujendo znan da od tebe se moze cuti dosta pametnih odgovora i savjeta i zato malo cesce posjecuj nas forum i sudjeluj u raspravama. Pozdrav tebi i ekipi s Jade od mene iz Skotske :D

Neznam dali ste vidjeli na maritime connectoru da ukrajinska kompanija seacover nudi poslove pa i juniorima na off-shoreu, dali netko zna o čemu se radi tj o kakvoj agenciji i uvjetima

Back