Ja sam ti 4th Eng. na Fso Asia,placa je 3000 eur permanent plus trinaesta placa godisnje koja varira ovisno o tome jesi li osta koji dan duze na brodu ili bija na kakvom trainingu za vrime leava,sve u svemu dobar bonus na kraju godine. 3rd eng. ima 3500 eur a 2nd Eng. oko 6500. Ugovori su 42on/42off,radi se 12/12 sati makina i paluba,ima dosta safetya jer su sa nama na brodu ljudi od Maersk Oila i Qatar Petroleuma. Na brod se ide sa helikopterom iz Dohe tako da je potreban TBOSIET (kojeg placa kompanija). Hrana nije bas nesto,mogla bi biti puno bolja ali to je duga prica... Nasih ima puno vise na FSO Africa koja je do prije nekih godinu dana bila pod OSG-em. Sada su oba dva FSO pod Euronavom. Posa je malo drugaciji nego li na obicnim brodovima,uvik je neka akcija. Ima dosta Bugara,koji poljak,filipi,ima i drugih nacionalnosti ali jako malo...
Sto se tice palube,na mostu su uvik dva bridge officera,u CCR cargo officer i par assistant cargo officera,iznad svih je "glavni" cif palube koji je i za teret i sve ostalo. Mislim da nije lako za upasti jer su samo dva FSO i ima dosta njih sa running fleeta koji bi tili tamo. Ako te jos sto zanima slobodno pitaj,pozdrav!