Fso & fpso

ako saznas kako upast na fpso bez iskustva objavi:)
makar za training c/o

evo, meni je cosulich nudia za c/o (u biti cargo supervisor ili kako li se to zove u fpso-u) iako nemam iskustva u ofshore-u..ugovor ti je 28 dana on/off..u zadnjoj komunikaciji je bilo da ima za nigeriu, koja meni nije bila zanimljiva...a sljedeci projekt za brazil je krajem godine...
probaj kod njega...fantonelli@cosulich.it (fulvio antonelli)

Puno hvala kolege,jedanput sam kontaktira kosulica ali mi nikad nije odgovorija ali da vam pravo kazem ne bi ni ja u Nigeriju pa da me placaju u zlatu,bolje glava na ramenu nego pare u dzepu.
Evo sam upravo dobija nekakvu ponudu od firme MSML tj.NSCSA ili ti dio dobro nam poznate VELE za prvoga na blizu 7000 USD permanentno sa ugovorom 3-3 ali nikako na kraj s njima,nece mi posalju nista da vidim o firmi ili kopiju Termsa i conditiona nego oce da dodjem u office u Dubai i onda na brod,meni je to u redu ali nisam siguran da li da prihvatim jer ako mi se pored place i pored ugovora koji su dobri ostalo ne svidi ja u tom slucaju ocu ici doma a ne na brod a neznam oce li mi platiti put.
Zna li neko nesto vise o toj firmi,je li se isplati tamo ici ili ne?

Pozdravsvima i mirno more.........:udriglavom

==============================================
Radi se o Mideast Ship Management Ltd a njihov vlasnik je National Shipping Company of Saudi Arabia (NSCSA).

Odi na njihovu stranicu www.msml.com

MidEast i Vela su takoreci bratske firme koje imaju office odnosno zgradu do zgrade u Dubai.
Trenutno je dosta ljudi sa Vele pobjeglo na Mideast jer Vela ima slabije place (u funtama a funta je pala i to prilicno) i ugovor je 4on/4off.
Na Veli su nedavno digli place 11% ali je MIdeast jos uvijek bolji sa placama u USD te ugovori 3on/3off.

Znam neke decke koji su tamo i vrlo su zadovoljni.
Dakle odgovor na tvoje pitanje je DA, tamo se isplati otici.

Pa i nije im neka placa,evo ti informacija o placi sa Chevrona za prvoga,5900 Eura X 12 plus 13 placa tj.bonus koji ti je otprilike 6-7 tisuca Eura.

Alo kolega (bivsi),
daj ti meni reci odakle ti sipas te brojke. Spusti tu brojku 400ojrica dole i dobiti ces pravu stvar.I to ti ovisi koliko si senioritija isposlovao na intervju.
Placa se nije dizala od 01.04.08 kada su nama istocnjacima zaledili place do daljnjega.
a za bonus vjerujem da se jos sjecas kako se odreduje, tj tko ga odreduje.
No bad feelings:uzdravlje

ĐURO;10668 said:
==============================================
Radi se o Mideast Ship Management Ltd a njihov vlasnik je National Shipping Company of Saudi Arabia (NSCSA).

Odi na njihovu stranicu www.msml.com

MidEast i Vela su takoreci bratske firme koje imaju office odnosno zgradu do zgrade u Dubai.
Trenutno je dosta ljudi sa Vele pobjeglo na Mideast jer Vela ima slabije place (u funtama a funta je pala i to prilicno) i ugovor je 4on/4off.
Na Veli su nedavno digli place 11% ali je MIdeast jos uvijek bolji sa placama u USD te ugovori 3on/3off.

Znam neke decke koji su tamo i vrlo su zadovoljni.
Dakle odgovor na tvoje pitanje je DA, tamo se isplati otici.

.............placa ti je za Mastera 8600 USD a prvi oko 6500$.Ima na brodu dosta indijaca i pakistanaca a juniori su Filipi.Nesto malo poljaka i nasih.Neki su zadovoljni a neki ne.....

Modec

Modec

MODEC | Floating Production Solutions - FPSO/FSO

Pozdrav ekipa, jesu li vam ovi poznati eto gore linka,, a jedan njihov brod sam vidi prije 2 god u Singaporu u doku,,pa san prica s jednim japancom superint. koji je radio tamo na tom brodu od Modeca pa kaze da terco palube ima 300 USD dnevno ugovor 28-28 dana, posada afrikanci,indijci,oficiri ameri i japanci, a 1 jedini covik Hrvat tamo je bio kuhar :D
Pa bih vas zamolio ako znate sta o ovoj kompaniji da kazete a i ako mi mozete rec jel ima sanse upast na te brodove kao terco palube i da li je moguce da on ima tu lovu koju mi je ovaj reka ili me zaj...va, :confused:

JA im prije slao molbu, par puta, kad su trazili Control Room Operatera s OOW brevetom, nisu nikad nista odgovorili. naravno da je moguce da ima tolku lovu ako je treci amer. mislim da je to vise za njih i da bez iskustva na FPSO nemas neke sanse.

Jeli ima ko sa FPSO-a da mi malo opise posal CRO-a ili ti ga Control Room Operatora (moze i na pp), dobia lipu ponudu ovako na prvu, neznan jos detalje ali lokacija je dobra ako ne nista:confused:...
Fala unaprid

Ja sam bio CCR Op U West Africi Na FPSO,Firma je bila Modec a isa sam priko Cozulica u Trstu.Ka CCRO radis 12/12 sati dnevno ,stojis u CCR i nadgledas ukrcaj sirove nafte koja dolazi u tankove iz busotine.Posli se teret prebacuje po tankovima ,odvaja voda od nafte ,svaku noc u ponoc Pumpman ti sondaje tankove i racunas dnevnu produkciju(koliko je tereta u brodu).Svako malo dojde tanker kojega nakrcas .uglavnom su framo pumpe tj ,svaki tank ima svoju pumpu pa mos radit sa teretom sta os.Jedan jako dosadan i nekreativan posal .

Ne ukrcava tamo, neznam dal i je ikad, osim mozda nekog usput. Modec ima svoj hiring proces, koji je online, i dosta komplicirano ide, plus ti na kraju treba approval s broda, plus sad imaju dosta expata iz brazila koji ce dobit otkaz i bit zamjenjeni lokalcima. Uglavnom moglo se do prije godinu dana doc tamo, bez ikakvog agenta.

Na FPSO novogradnji Liza Unity otvaraju se sljedeće pozicije:

MAINTENANCE OPERATOR - 31 Aug & 20 Oct
ELECTRICAL TECHNICIAN - 11 Nov & 11 Dec
INSTRUMENT TECHNICIAN - 11 Nov & 11 Dec
MECHANICAL TECHNICIAN - 02 Jul & 16 Aug
PRODUCTION TECHNICIAN - 31 Aug
GP FOREMAN - 21 Dec
CRANE DRIVER - 11 Dec
STOREKEEPER - 02 Jul & 11 Nov
OPERATIONS INTEGRITY TECHNICIAN (OIT) - 11 Nov

Prijave molimo slati na vrijeme jer kandidati moraju biti odobreni 4 mjeseca unaprijed u odnosu na datum ukrcaja.

Za detalje kontaktirajte nas na: +385/21/322-860, +385/21/322-862, +385/21/271-999 ili na email: bsm-croatia@inet.hr

Decki/cure dali znate nekoga tko je radia na FPSO na mistu Compresor technician ili rotating equipment technician. Moze i skraceno: STCT ili TCT znaci neki strojar da je dobar sa kompresorima?

Nacionalnost nije bitna.

Pozdrav

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Decki/cure dali znate nekoga tko je radia na FPSO na mistu Compresor technician ili rotating equipment technician. Moze i skraceno: STCT ili TCT znaci neki strojar da je dobar sa kompresorima?

Nacionalnost nije bitna.

Pozdrav

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Sad sam bio par puta na P55 ima tih pumpa,compresora nebi ih krava sazvakala,cemu toliko neznam ali al ih je puno to da,generatora na paru isto dosta.
P55 je veliki semi sub produkcija ili fpso.

Back