Exmar

Znači, Avance Gas nije krema Exmara, to su LPG brodovi pod zastavom Marshal Islands. Meni kao AUT/E plaća je 6900 za prvi ugovor, a od drugog pa dalje raste na 7500. 4/E ima oko 3700, pa skok na 4000. 3/E Indijac ima oko 5400, a 2/E isto Indijac malo preko 10000 s tim da je on već dugo na kompaniji. Kadet ima čini mi se samo 500. Prije je bio asistent električara, pa se umjesto njega ukrcao kadet makine. Na kuverti postoji neÅ¡to Å¡to se zove Aspirant Officer, a to znači da nije viÅ¡e kadet ali nije joÅ¡ postao terco, njegova je plaća malo preko 1000. Za druge ne znam, ovo je sve u dolarima i plaća se samo na brodu, nije permanent. Plaća je prvog u mjesecu na računu, nema bonusa, leave paya i sličnih gluposti, samo 100% plaća u komadu. Ugovori su meni i barbi (Nijemac) 3 mjeseca, Indijcima i juniorima 4, a posadi 6. Kapo je Indijac pa je i njemu ugovor 4 mjeseca. Na brodu nas je sve skupa samo 20, nema kadeta na kuverti. Brodovi su kineska gradnja i prate ih poznati "kineski" problemi, inače sve ok. Kuhar je Filipinac, panatika je odlična, sprema posebno za Europljane, posebno za Indijce i posebno za Filipince. Besplatno i neograničeno se može konzumirati mineralna voda, sokovi, mlijeko, kava, a može se kupiti pivo. Interneta ima, besplatan je i dovoljno brz, naravno uz blokiranje određenih stranica. Za mene osobno, nakon Jadroplova i Tankerske plovidbe, ovo je priličan skok naprijed.

Last edited:
Plaća je prvog u mjesecu na računu, nema bonusa, leave paya i sličnih gluposti, samo 100% plaća u komadu.

😁😁😁

Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk

Hvala Zorane na sazetom opisu!
Ako imas vrimena i volje mozes li naskrabat koju ric o strujaskom poslu koji obavljas onako u glavnini. Koje su razlike u poslu sa tankerske, na koju zelim aplicirat kad dodem kuci, i trenutne ti firme? Mozda neko svoje subjektivno misljenje pa nek ga svak uzme kako hoce, nama zelenim strujasima bi to puno znacilo, bilo kakve smjernice!

Zdravi i veseli bili kako bi reka voditelj "bilog kutka", mirno more! :)

NiÅ¡ta posebno, žarulje, neonke, grla, prekidači, kablovi. Tjedno, mjesečno, tromjesečno itd. održavanje. Megger testovi, testiranje alarma, požarni detektori, baterije. Ovdje kod mene nema visokog napona, sve je na 440 i 220. Å to se tiče tereta, i tu je slično kao na tankerskoj, transmiteri temperature i tlaka, daljinski upravljani ventili, radarski mjerači nivoa. Inert gas generator je jako bitan i dobro se pazi na njega, ne zanemaruje se održavanje. Često zovu s mosta ne radi ovo, ne radi ono, ali rijetko van radnog vremena. U 4 mjeseca imao sam mislim svega 3 poziva van radnog vremena. Ne zovu me čak ni na manovru, ali to je uglavnom do kapa. Glavni motor MAN novog tipa ME, bez bregaste, kompjuterski upravljan, nebrojeno senzora po njemu, ali bez većih problema. Mora se proći tečaj u Hamburgu za te motore prije prvog ukrcaja.

Od nove godine je bila mala povišica od 5% za top 4 i struje ;)

Pozdrav, jel ima nekoga od nasih na brodu Experience, fsru u Brazilu. Kako je, ekipa, posa?

Ako je jos uvijek isto kao prije mislim da su vecinom na brodu Ukrajinci, a ima jedan Hrvat Master koji se rotira sa Ukrajincem. Koliko ja znam brod je zadnje dvi godine u Salvadoru, a nemam pojma kako je na brodu...

Dali netko zna koji je to test za exmara sta se polaze u globtika trebao bih ici na LPG a vec sam rjesava one njihove testove od same agencije?
​​​​​​

Pozdrav! Jel može koji update za exmara. Plaće za makinju(da li je plaćeno samo na brodu ili je permanent), hrana, radno vrijeme, itd. Da li su plaćeni doprinosi? I je li teško avancat? Da li još uvijek imaš belgijsku mirovinu nakon 14 godina sea servica i da li placaju zdrastveno?

Last edited:
Back