• Raspored Ispita

ETO ispit

gavro onaj tko je izvadio taj HR elektronicar nije morao ni na tecaj ni na ispit! Samo zamijenit za ETO. A vecina nas ga nikad nije vadila jer je HR. Sjecam se da je user VMozara tako izvadio.

Pa, jest, Kire - tako je. Ja nisam htio vaditi to govno jer sam kontao - šta će mi to - pošto nije taj brevet bio nigdje u međunarodnim standardima definiran. No, mogao sam ga izvaditi da sam znao predvidjeti kakve će propise OLOŠ donijeti. I čim se pojavio ovaj ETO brevet, definiran po STCW - odmah su, tako'reći isti dan, prestali izdavati Elektroničara - a tko je imao uvjete za Elektroničara - ne može izvaditi ETO - ukoliko je diplomirao prije 2005. godine!!!

Ma, majku im milu yeben.., pa, kako ne bi čovjek pobijesnio.., je li taj ološ šlušao elementarnu algebru i algebarske identitete.

Isti qrac bi bijo da nam kažu da se mora prije obuti desna cipela, pa onda lijeva - u protivnom nemaš pravo na ulicu izaći!

Nema veze, da li su u pitanju uhljebničke RAUL čizmetine - ili štikle od Severine koje su bolje X puta!!!

Sa idiotima kao Hajdaš, ne'moš državu imati.., doktor socijalističke ekonomije - a o kapitalu pojma nema!

gavro sta ti je bija problem izvadit brevet eletronicara. Niti si ga triba platit ni polagat, samo si triba imat polozenu temeljnu sigurnost oliti d2 i donit kopiju diplome bilo kojeg elektro fakulteta.

Da me nebi krivo razumina slazen se sa svime stobom glede ovih "ucilista"....

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

gavro sta ti je bija problem izvadit brevet eletronicara. Niti si ga triba platit ni polagat, samo si triba imat polozenu temeljnu sigurnost oliti d2 i donit kopiju diplome bilo kojeg elektro fakulteta.

Da me nebi krivo razumina slazen se sa svime stobom glede ovih "ucilista"....

A yeb'ga, Jozipe.., rekao sam ti da taj brevet nije međunarodno postojao niti u definicijama - niti ga je bilo tko tražio. Zato ga nisam vadio, uglavnom sam tada imao mišljenje da je to "kićenje" alla što rade razni uhljebi po lučkim kapetanijama. Da sam ga izvadio, samo bi ga zamijenio. Nego, pitanje je kako mogu donositi takve selektivne propise - o tome ja govorim! Ma, ne bi ja imao ništa protiv kvalitetnog predavanja - ali to je qrac od predavanja - pogledaj im one skripte, na šta ono sliči.., bolje bi moja pokojna baba sastavila, iako nije bilo struje u selu dok je ona živila.

Dakle, radi se o tome da karam zakonodavnu mafiju - jer, svi bi trebali biti jednaki prema zakonu - ali nismo! Npr. zapovjednici, kapo, prvi kuverte i makinje - uvjet viša škola ili fakultet - a za banderaša uvjet izobrazba u Libra po masnoj cijeni, a diploma se banderašu ne uvažava. O tome se radi! Još mi uletija neki seronja iz lučke tamo na Parangalu - priti da će me iskrcati!!!

Btw, kada sam ja upisao studij u Splitu - bio sam prethodno u Rijeci izviditi situaciju i bavio se planovima ići gore da živim i gore studirati. No, odustao sam jer je program splitskog fakulteta bio NEUPOREDIVO ATRAKTIVNIJI - i ove u Splitu je držao entuzijazam nakon što su reformirali onaj bivši odjel za komunikacije u novi BEEE. Gore u Rijeci su samo promijenili ime studija, a program nisu tako'reći ni takli. Na moju primjedbu da Split ima bolji program, professor Tičac s riječkog fakulteta mi je odgovorio: "Aaaa, kolege iz Splita idu puno ispred vremena!" To je naravno kritički rekao tj. u smislu da još nema potrebe mijenjati program - kao što su napravili u Splitu.

I gle qrca, unatoč tome - ne možeš dobiti pravo polaganja breveta! Tamo neka šuga u Libra ili iz lučke kapetanije da me uči engleski, i elektroniku - to sam rekao i jednom splitskom profesoru kod kojeg sam polagao upravo Automatizaciju broda - u prvom se nije slagao sa mnom, suprotstavljao neke argumente - onda sam ga upitao:

"Kako vas nije sram da vam potcjenjuju fakultet na kojem ste odradili ukupnu karijeru, i sad tamo neki Atlantis ili Libar više vrijedi od fakulteta i diploma na njemu stečenih!"

Aaa, ovo ga je syebalo - stao, pa se zamislio i kaže: "Kolega, u pravu ste!"

-

Last edited:
i tako..... sad su budale oni koji su tukli faks jer su u istin polozaji ka i oni sa 4stupanjskom srednjoj skoli. hrvatska zemlja znanja

i tako..... sad su budale oni koji su tukli faks jer su u istin polozaji ka i oni sa 4stupanjskom srednjoj skoli. hrvatska zemlja znanja

Ma nisu budale.., ne radi se o tome.., barem ja ne proglašavam budalom nikoga - daleko to budi od mene!

Govorim o ovim zakonodavnim govnarima, ološu i fu'karama koji podržavaju omraženu diktaturu tj. - mafiozno kleptokratsku oligarhiju!

Btw, Magna je's' ti na brodu ili doma??!

Last edited:
@gavro Kilo mozga 2 marke

Nemam ja ništa kontra cine mozga - ali ne može hdzejski mozak zbog toga što nije upotrebljavan biti toliko skuplji.., X puta je skuplji.

Jooo, volio bih da i tebi skinu čin - pa da budeš maximalno vodnik prve klase!

U petak sam zvao Rijeku, pitali su pravnu sluzbu, kazu ne treba izobrazba ako imas zavrsen pomorski eitp u Rijeci... nisam postavljao dodatna pitanja...

U petak sam zvao Rijeku, pitali su pravnu sluzbu, kazu ne treba izobrazba ako imas zavrsen pomorski eitp u Rijeci... nisam postavljao dodatna pitanja...

Bila je neka lista škola koje priznaju - a granica je bila da si diplomirao poslije 2005 godine.

Splitski fakultet je sredinom 90-tih uveo studij - Brodska elektro-energetika i elektronika - koji je obuhvaćao 30 ispita.

Evo sad po sjećanju važniji predmeti koji su bili u programu koji su se polagali manje više pismeno i usmeno:

Matematika I i II
Osnove elektrotehnike
Mjerenja u elektrotehnici
Automatizacija broda
Tehnička mehanika
Termodinamika
Brodski strojni kompleks
Osnove informatike i primjena el. računala
Brodske mreže i procesna računala
Brodski elektronički uređaji s održavanjem

Elementi elektronike
Mjerenja u elektronici
Analogna elektronika
Digitalna elektronika
Energetska elektronika

Osnove plovidbe i sigurnost na moru
Ekonomika pomorstva
Engleski jezik
Talijanski jezik

etc.

Trebate pisati Branimiru Bunjcu o ovom paradoksu, siguran sam da bi ga uvrstio prvom prilikom za bičevanje uhlebasha. Fin je taj momak, jako fin

Trebate pisati Branimiru Bunjcu...

Evo, sjetio sam se još jednog predmeta koji je bio na ovom studiju - zvao se Pomorske komunikacije - a obuhvaćao je sažeto ono što su telegrafisti bili.

A sad postoje ovi novi GMD-SS-ovci.., ne znadu niti šta znači frekvencija, a kamoli osobine signala!!!

Btw, jeremija, očekujem od tebe da se učlaniš u jedinu opciju -

eo, baš sam prije neki dan dobio depešu od kluba zastupnika ŽZ:

Klub zastupnika Živog zida <klubzivizid@sabor.hr>
To:tovarish.gavro@yahoo.com

Jan 29 at 11:53 AM

Poštovani,

ovim putem Vam se zahvaljujemo na uplaćenoj članarini za 2019. godinu
te na podršci koju nam pružate. Radimo svakodnevno na uređenju naše
zemlje, velik posao smo prošli do danas, a još veći nas čeka sutra.

Pratite nas, budite uz nas jer samo zajedno možemo mijenjati društvo na bolje.

S poštovanjem,
Vaš Živi Zid

Evo, sjetio sam se još jednog predmeta koji je bio na ovom studiju - zvao se Pomorske komunikacije - a obuhvaćao je sažeto ono što su telegrafisti bili.

A sad postoje ovi novi GMD-SS-ovci.., ne znadu niti šta znači frekvencija, a kamoli osobine signala!!!

Btw, jeremija, očekujem od tebe da se učlaniš u jedinu opciju -

eo, baš sam prije neki dan dobio depešu od kluba zastupnika ŽZ:

Klub zastupnika Živog zida <klubzivizid@sabor.hr>
To:tovarish.gavro@yahoo.com

Jan 29 at 11:53 AM

Poštovani,

ovim putem Vam se zahvaljujemo na uplaćenoj članarini za 2019. godinu
te na podršci koju nam pružate. Radimo svakodnevno na uređenju naše
zemlje, velik posao smo prošli do danas, a još veći nas čeka sutra.

Pratite nas, budite uz nas jer samo zajedno možemo mijenjati društvo na bolje.

S poštovanjem,
Vaš Živi Zid

Ti si isa na kvasinu.

Umisto da postanes posteni ETO ti si se uhvatio vitamina C,ali jos uvik bolje nego da odes u HDZ.

Nego cua sam da svojim clanovima rijesavaju ETO priko butkovicevog savijetnika..

...bolje nego da odes u HDZ.

Nego cua sam da svojim clanovima rijesavaju ETO priko butkovicevog savijetnika..

Tribam to ispitati.., to me uopće neće iznenaditi ako se pokaže istinitim!!!

mate' im žgadijsku - btw, kako se zove taj savjetnik?

Bila je neka lista škola koje priznaju - a granica je bila da si diplomirao poslije 2005 godine.

Splitski fakultet je sredinom 90-tih uveo studij - Brodska elektro-energetika i elektronika - koji je obuhvaćao 30 ispita.

Evo sad po sjećanju važniji predmeti koji su bili u programu koji su se polagali manje više pismeno i usmeno:

Matematika I i II
Osnove elektrotehnike
Mjerenja u elektrotehnici
Automatizacija broda
Tehnička mehanika
Termodinamika
Brodski strojni kompleks
Osnove informatike i primjena el. računala
Brodske mreže i procesna računala
Brodski elektronički uređaji s održavanjem

Elementi elektronike
Mjerenja u elektronici
Analogna elektronika
Digitalna elektronika
Energetska elektronika

Osnove plovidbe i sigurnost na moru
Ekonomika pomorstva
Engleski jezik
Talijanski jezik

etc.

Nijesam imo Talijanski jezik..

Usput pitaj te tvoje kolege,koja je zemlja svaki rat pocela na jednoj strani a izasla iz rata na drugoj strani.

Isto u WW1 i WW2.

Italija

nisu ti bili za ratovat a bogami ni za radit nisu nesto i more bit da zato se ti drzis doli... lavura senza bravura

ti se ustvari neradom boris protiv kapitalizma..

​https://www.google.com/url?sa=t&sour...N8ZFOD4xbU2nov

Italija

nisu ti bili za ratovat a bogami ni za radit nisu nesto i more bit da zato se ti drzis doli... lavura senza bravura

ti se ustvari neradom boris protiv kapitalizma..

Šta si stavio ovaj link prethodno - falši - ne otvara mi ga! Šta se tiče ostalog što si rekao to je obično - oblajavanje.

Da nije bilo Enrica Fermija ne bi bilo ni tranzistora, a kamoli ovog mog laptopa!

Dio't'aiuti, Italia je uvijek bila PAESE ACCADEMICO, a mi smo PAESE D'IGNORANTI.

Eo, čitaj - Enrico Fermi - stara rimska škola fizike.., a usput evo ti i slika da vidiš koju ocenku sam polučio iz talijanskog! Btw, neka OLEG stavi svoje ocenke.., ha ha ha.., sve ocjene je dobio na račun članstva u žgadiji HDZ?! Da ga je ispitati pošteno ne bi zadovoljio.., eventualno (-2)!

https://en.wikipedia.org/wiki/Enrico_Fermi

Attachments

• photo4395.jpg
    photo4395.jpg
    205.2 KB · Views: 0
Da nije bilo Enrica Fermija ne bi bilo ni tranzistora, a kamoli ovog mog laptopa!

Dio't'aiuti, Italia je uvijek bila PAESE ACCADEMICO, a mi smo PAESE D'IGNORANTI.

boome ovi moji ne znaju ni trokut zvezda... mozete li vjerovati da dva sefa elektrike narucili grejač za pašta bojler ali ga ne znaju spojit jer je originalan imao 3 žice a ovaj ima 6 žica... a grejač ko iz crtića vidiš mu namotaje i sve... 3 miseca je potrajalo dopisivanje s tim da je stalno bilo "cc" svi zivi na kopnu i na brodu, i nitko nista ne kuzi, nikome to nije cudno nego napadaju zensku posrednika da pritisne proizvođaca jer da se vec ceka dugo i stvar je hitna... na kraju ovi posalju nacrt za dječji vrtić. A ovi to jos stave u folder da se zna sva muka, ni ne kuze sta je sramota sta ne... Upoznao sam ih u ovih 5 godina koš i još... možda dva nešto vrijede ali ne previše
Bum poslal privatno Gavri i Strelcu pošto je svet mali, jer ni ja ne bi vjerovao da nisam vidio... Na kraju svih krajeva ukazao sam im da taj novi grijač nije dobar jer su elementi za 220 a ne 254, kako bi trebalo kad ih se spaja u zvijezdu na 440. Ma da! Nije to važno kazu... ja i kolega se pogledamo i kazemo dobro.. svakih 10 dana su ih mijenjali.
Onda talijanski dryeri koji imaju verovali ili ne aluminijske grijače koji se prepolove ako masina ostane bez napajanja jer im treba cool down... tih su se grijaca namijenjali sretnici valjda preko tisucu otkad sam ja tamo... bez pretjerivanja
Prije nego sam dosao u njihovo preduzece naslusao sam se svega pa sam rekao da ne treba generalizirat i da ima svagdje kukolja... ajme koja zabluda.... foleri, glumci neradnici, pokvarenjaci, škrci (pitajte ugositelje, ti ne daju mancu a za racun se uvieknatezu) zabijači noževa u leđa, babe tračare... kukavice iznad svega

Last edited:

Usput pitaj te tvoje kolege,koja je zemlja svaki rat pocela na jednoj strani a izasla iz rata na drugoj strani.

Isto u WW1 i WW2.

Italija

nisu ti bili za ratovat a bogami ni za radit nisu nesto

ima dokumentarac u 4 nastavka ustanak barbara..."Barabarian rising) o padu rimskog carstva, tu se puno vidi o njihovom karakteru, barem sta se tice prevara, krsenja dogovora, kukavičluka...

https://www.imdb.com/title/tt5807292/ poucni dokumentarci... uf sta im je Atila zapaprio sunce im paštarsko

sunce im paštarsko

Eeee, ja ne znam Jeremija, koji je tebi qrac (da prostiš) večeras - Dio t'aiuti - đe češ oblajavati talijansko, najskoli njihovu kužinu, naučna postignuća i literaturu - ajme!!! Talijani su ljudi od nenadmašive pristojnosti i đentilece i uvik pronti za pomoći bližnjemu. Insomma, s njima je gušt živit i radit!

Tako, siguran sam 200% da je falinga u vama! Ne znate se ponašati uljudno, nema u vama đentilece i zayebali bi ste i Boga Oca!

Razočara si me i kao komunist i kao čovik!

Btw, kako to da kod mene na naleti neki takav bezveznjak o kojima vi izvještavate - ja sad imam prvog makinje i kapa koji nadmašuju prosjek kojeg sam sreo po brodovima. Naročito kapo - bio je na Carnivalu prvi, ima 38 godina. Ako bih napravio listu kapa i dao im ocenke - ovaj bi bio na drugom mjestu.., a turčin Vulkan na prvom - ali mala je razlika.., uglavnom nijanse, npr. ovaj se voli zayebavati pa izgubimo malo vrimena u tome, a kod turčina sve ozbiljno - samo rađa, ali opuštena, bez imalo zuluma!!!

Aj, neću duljit da ne šporkajen temu.., inače bi ti odbrusio malo dulje - al' yeb'ga moram poštivati red i poredak.

Back