Ecdis

Jedno pitanje za kolege koji su na paperless brodovima.
Upravo sam na brodu koji ima Kelvih Hughes full ecdis i update preko ChartCo.
Zanima me dali ima jos tko ko je na takvom sistemu jer imam pitanje u vezi weekly permita.
Dakle svaki tjedan dobivam od admitaltya weekly permite za ecdise i backup comp ako u tom tjednu ima ispravaka za moje celije.
Al u ovoj kvazi primopredaji koju sam imao-mimopredaja,sekondo mi je reka da on ze weekly permite ne ubacuje u ecdise nego ceka base dvd i tada kad radi update celija,stavi i odgovarajuci week permit. Wtf? Nije mi to uopce jasno-ova ekipa na brodu isto kaze da su tako od pocetka radili. Al prije pola mj sam dobio base update dvd od wk35 i za taj week nemam permit(i sve mi je instaliralo sto je tribalo-bar se nadam ;) ).
A svaki tjedan dobivam preko chartca ispravke koje sprzim i instaliram na ecdise-takodjer bez ubacivanja permita jer sve ide normalno(a i ekipa kaze da ne triba)

Nedavno sam otkljucavao neke celije i dobio sam nove permite tebih ubacio i nakon toga ubacio i base dvd od wk35 (za kojeg nemam weekly permit) i instaliralo je sve celije normalno-bar ke tako napisao sistem.

Da skratim, cemu onda ti weekly permiti kad ih ne koristim? U uputama koje imam od admitalty ne spominju se ti permiti uopce.
Zahvaljujem na odgovoru unaprijed

Jedno pitanje za kolege koji su na paperless brodovima.
Upravo sam na brodu koji ima Kelvih Hughes full ecdis i update preko ChartCo.
Zanima me dali ima jos tko ko je na takvom sistemu jer imam pitanje u vezi weekly permita.
Dakle svaki tjedan dobivam od admitaltya weekly permite za ecdise i backup comp ako u tom tjednu ima ispravaka za moje celije.
Al u ovoj kvazi primopredaji koju sam imao-mimopredaja,sekondo mi je reka da on ze weekly permite ne ubacuje u ecdise nego ceka base dvd i tada kad radi update celija,stavi i odgovarajuci week permit. Wtf? Nije mi to uopce jasno-ova ekipa na brodu isto kaze da su tako od pocetka radili. Al prije pola mj sam dobio base update dvd od wk35 i za taj week nemam permit(i sve mi je instaliralo sto je tribalo-bar se nadam ;) ).
A svaki tjedan dobivam preko chartca ispravke koje sprzim i instaliram na ecdise-takodjer bez ubacivanja permita jer sve ide normalno(a i ekipa kaze da ne triba)

Nedavno sam otkljucavao neke celije i dobio sam nove permite tebih ubacio i nakon toga ubacio i base dvd od wk35 (za kojeg nemam weekly permit) i instaliralo je sve celije normalno-bar ke tako napisao sistem.

Da skratim, cemu onda ti weekly permiti kad ih ne koristim? U uputama koje imam od admitalty ne spominju se ti permiti uopce.
Zahvaljujem na odgovoru unaprijed
Pozdrav!

Sjecam se da kad sam radio sa ENC od Admiraltya koristili smo vektorske karte za Japan jel nisu bile pokrivene sa rasterskim (ECDIS je bio only for reference), dobivao bi mailom update za cellove od chart distributera. Uglavnom u mailu bi pisalo da se oni instaliraju nakon odredenog weeka kada dode novi base CD za to podrucje. Tako da bi za neke cekao kada posalju base CD i tek onda instalirao. Ne znam mislimo li na isto ali to je moje iskustvo.

Pozz!

Kolega Naytmare ja sam na Jrc Ecdisu i dobivam tijedno update i permite i sve je islo ok do nazad nekoliko dana kad je moj program za update detektirao da neki update missing od tqda nemogu raditi weekly update. Te sam kontaktirao suport Lilly & Gilli te su mi oni poslali sto da napravim ali nije islo nakon toga mi kazu mozda bi najbolje bilo raditi update s DVD om kad dodes u porat.
E sada ja mislin da je tvoja ekipa radila na taj nacin zato sto na DVD imas kompletan service sve sto ti weekly primas preko chartka je sadrzqno na DVD uisto tako ti moram priznati da cak ni sami suport jos nije nacisto kako updejtati. Moja firma je npr. Zabranila apdejtiranje na moru samo kad dodes u porat tako da stvarno neznan sto reci.. Meni se usto desavalo da primin Dvd i da nema nikakvih updejta ne brini mislim da tako treba biti. Jer ponekad za tvoje karte celije nema nikakvih ispravaka.

Ja sam mislia da posto dobijes week permit s tim idu i week ispravci koje dobijem preko chatco,al desava se da dobijem ispravak za npr.week 38 od chartco,al ne dobijem od admiraltya permit za taj week. Moguce da mi to onda dodju t/p notice za tak week a one admiraltyju ne spadaju u cell correction (stariji sistem ecdisa pa ne podrzava AIO nego neki sistem od KH koji t/p notice ubacuje kao ispravke te na karti nema razlike izmedju t/p notice i stvarne ispravke-tek kad pogledas detalje neke bove il neceg-onda pise da je t/p3212 itd.

Neznam vise ni sto san ispravia a sto nisan.najsigurnije cekat samo updatean base dvd pa onda napravit update i gotovo.
A dali radis update sa base dvdom samo za instalirane celije i permite ili ?to ovde traje ohoho-cca3sata za svaki ecdis i jos za backupe-ukupno mi triba 15h.a toliko smo skoro u portu

A dali radis update sa base dvdom samo za instalirane celije i permite ili ?to ovde traje ohoho-cca3sata za svaki ecdis i jos za backupe-ukupno mi triba 15h.a toliko smo skoro u portu[/QUOTE]

A ode nemas mogucnost izbora ubacis Dvd i sto ocita ocita ode to traje oko pola sata ako weekly ubacujes onda ide dosta brzo a ode ti se celije kupuju za putovanje nemas za cili svit. Kod mene je isto da ni ja sam neznam sto sam ispravija sto nisan ni na samom ecdisu nema jasnu sliku u postavkam sto si ispravija sto nisi jedini dokaz je zadni Dvd.koji posjedujes.

Kad dobijes dvd stavi permit za taj tjedan I to ti je to...
A to sam planirao,al upravo za taj week 35 nisam imao permit i trazio da mi ga posalju na sto je support odgovorio da ja dobivam automatski week permite samo kad se ispravci u tom odredjenom tjednu i ticu se mojih celija.
Al base dvd koji dobijem svakih mj.ili malo vise je skip svih ispravaka do tog weeka. Po tome nebih mogao updateati nista ako nemam week permit koji odgovara dvd-u?
Jer iako ja updateam tjedno preko chartco,uvik mi se javi neka greska tipa.wrong update sequence pa neke celije ne updatea. Al onda kad dobijes dvd napravis update a njim i tada sve ima ispravke.

Ako nije izdan permit za taj tjedan nema frke jer ti vrijedi stari.
Zna se desiti da ne izdaju permit.

Ako nije izdan permit za taj tjedan nema frke jer ti vrijedi stari.
Zna se desiti da ne izdaju permit.
A dali da onda stavljam sve permite koje dobijem tjedno u ecdis? Jer ako ne stavljam,zadnji permit ce bit onaj s kojim sam otkljucao neke celije ili kad sam prosli put stavio base dvd.
Neznam,kompliciraju do bola sa glupostima-u pocetku kad sam na proslom brodu stavljao enc-dobio sam permite za celije koje su mi otvorili,ubacia ih,instalira celije sa base dvda,posli svaki tjedan ubacivao update ako bi ga dobio i to je to. Kad bi otkljucao koji novi cell,ponovno bi instalirao samo tak sa base dvda te naknadno dobio ispravke do zadnjeg weeka preko chartcoa. Kad bi dobia novi base dvd,samo bi update napravia i ako sam ima neke probleme prilikom update prije,sad bi se rjesilo.
A ovde,par vrsta permita,nigdi instrukcije,nitko nezna na brodu sto tocno kako funkcionira,cak ni support ocito.
A ja odgovoran ....

Pozdrav ekipa
Moze li se preko neta polozit ecdis specific, za jrc i furuno?
Ssm split mi trazi 750 € za svaki pa sam mislio da to moze nesto jeftinije, online mozda?

Back