Hvala na informacijama. Iz agencije su mi javili da ču ECDIS za Furuno moči položiti u organizaciji brodara u Kini
Pozdrav!Jedno pitanje za kolege koji su na paperless brodovima.
Upravo sam na brodu koji ima Kelvih Hughes full ecdis i update preko ChartCo.
Zanima me dali ima jos tko ko je na takvom sistemu jer imam pitanje u vezi weekly permita.
Dakle svaki tjedan dobivam od admitaltya weekly permite za ecdise i backup comp ako u tom tjednu ima ispravaka za moje celije.
Al u ovoj kvazi primopredaji koju sam imao-mimopredaja,sekondo mi je reka da on ze weekly permite ne ubacuje u ecdise nego ceka base dvd i tada kad radi update celija,stavi i odgovarajuci week permit. Wtf? Nije mi to uopce jasno-ova ekipa na brodu isto kaze da su tako od pocetka radili. Al prije pola mj sam dobio base update dvd od wk35 i za taj week nemam permit(i sve mi je instaliralo sto je tribalo-bar se nadam).
A svaki tjedan dobivam preko chartca ispravke koje sprzim i instaliram na ecdise-takodjer bez ubacivanja permita jer sve ide normalno(a i ekipa kaze da ne triba)
Nedavno sam otkljucavao neke celije i dobio sam nove permite tebih ubacio i nakon toga ubacio i base dvd od wk35 (za kojeg nemam weekly permit) i instaliralo je sve celije normalno-bar ke tako napisao sistem.
Da skratim, cemu onda ti weekly permiti kad ih ne koristim? U uputama koje imam od admitalty ne spominju se ti permiti uopce.
Zahvaljujem na odgovoru unaprijed
A to sam planirao,al upravo za taj week 35 nisam imao permit i trazio da mi ga posalju na sto je support odgovorio da ja dobivam automatski week permite samo kad se ispravci u tom odredjenom tjednu i ticu se mojih celija.Kad dobijes dvd stavi permit za taj tjedan I to ti je to...
A dali da onda stavljam sve permite koje dobijem tjedno u ecdis? Jer ako ne stavljam,zadnji permit ce bit onaj s kojim sam otkljucao neke celije ili kad sam prosli put stavio base dvd.Ako nije izdan permit za taj tjedan nema frke jer ti vrijedi stari.
Zna se desiti da ne izdaju permit.