PISCO:
procedura je zamišljena ovako:
1. Dobit potvrdu od firme da je usljed covid pandemije bilo problema sa ukrcajem/iskrcajem ....
2. a) u ePomorac prijavit COVID dane (u prethpdim postovima imaš kako) i priložit potvrdu
ili
2. b) Otići u LK da oni to naprave (iako su meni u LK Rijeka odbili to napravit)
3. Na temelju navigacije iz proÅ¡le ili proÅ¡lih godina (izraÄunava se nekakav prosjek) dobiju se "COVID" dani
4. Na DPOM su ti COVID dani iskazani pod : 2.5. NEOSTVARENI DANI ZBOG PRESTANKA UGOVORA O RADU
Rok za prijavu COVID dana je bio 31.1.2021. Neznam koje su ti sada mogućnosti. Možda možeši napravit "Prigovor" na DPOM (u prijašnjim postovima je objašnjeno).
Eto, to je bila procedura u mom sluÄaju.
Baš "zgodan" taj rok do 31.1.2021...
Ja se iskrca 06.02.2021 te kako nisu obrađivali mailove sam dobija DPOM bez upisanog zadnjeg vijaža, kojeg sam uspija prijaviti tek preko epomorac... Ukrcaj je bio 23.12.2020...
Prije sam uvijek slao dokumentaciju za ukrcaj ili iskrcaj emailom na LK, ali se dešava da jednostavno ne obrade zahtjeve...
Sada trebam predati poreznu prijavu ali nemam korektno ispunjen DPOM jer nedostaje taj zadnji vijaž, tj. 23.12-31.12.
RaÄunam da mogu svejedno priložiti poreznu prijavu i napomenuti da su zahtjevi uredno predani za zadnji vijaž putem epomorac...
BTW, tek sam 10.02 uspio predati zahtjeve za zadnji vijaž jer sam prije toga pokušavao preko LK to riješiti.
9.02 sam dobio telefonski odgovor iz kapetanije da obraÄ‘uju moj zahtjev, ali ni do danas nisu niÅ¡ta uÄinili.
U 10tom mjesecu sam imao problem s prijavom iskrcaja jer na email nisam moga poslati u LK dokumente (javlja da je privitak nedozvoljen).
Zahvaljujući gospođi koja je tada radila tamo sam uspio nekako joj direktno poslati dokumentaciju da mi upiše vijaž...
Morao sam joj poslati i prijavu ukrcaja (koja je uredno poslana prije polaska na brod) jer se zagubila.
Sad me muÄi da li da izostavim dane plovidbe 23.12-31.12 u EPOM jer ionako mi ne trebaju zbog prenesenih dana iz 2019 ili da predam uredno kako je i bilo (zahtjev za prijavu ukrcaja je u statusu prihvaćen, ali zahtjev za prijavu iskrcaja je u statusu predan) te da raÄunam da će biti OK...
Na kraju, u epomorac idem pogledati DPOM, nema ga.