Drillshipovi

Tako je samo uz ekonomske čimbenike koje su njih doveli na razno razne pozicije tj. njihova niža cijena rada također možemo i sami sebe okrivit ka rezultat njihovog prodiranja. Na mnogim firmama di smo nekad drmali danas oni drmaju a sve zbog našg fucking problema da mrzimo jedni druge i potkopavamo se a dotle neko drugi trpa svoje. Do sutra bi moga nabrajat primjere i vjerovatno ne bi sta pisat.

Stari ne tribas nabrajati, sve san vidija iz prve ruke.
Pozz

Pisete gluposti vezano uz drillship ili semi,nema to veze s vezom.nikakva jeftina radna snaga ili slicno,poljaci su tu bili puno prije nas...svugdi je min 80% lokalaca koji moraju bit..pa cak i i vi bude.

Trenutno se smanjuje flota drill u svijetu i rezu brodi koji bi prije par godina bili placeni au..
Sve za proc kriticnu tacku ponude i potraznje..

Placa je manji dio troska takvog broda,ubiju te inspekcije konstantni uppgrade,safety buletin i slicne gluposti...
Ispadne s debelo smanjenim placama dnevni trosak od 160 do 200tusd za taj brod
​​​​​

Last edited:
Tocno to mr. srelec, nema nikakve veze s suhim teretima, nestankom nasih i slicno. poljaci su tu odavno, nit prihvacaju manje place nit ikakve duze ugovore. S vremenom moze dovesti do dolaska jeftinije radne snage ili povecanja azijata....al nece vam ni indihac ic tamo djabe, koda oni neznaju sto je drill ili koliko treba imat day rate...evo ti meni indijacaja i ukrajinaca na fpso pa imaju ludilo dnevnice, nista manje od poljaka ili mene, kakve to veze ima.

Tocno to mr. srelec, nema nikakve veze s suhim teretima, nestankom nasih i slicno. poljaci su tu odavno, nit prihvacaju manje place nit ikakve duze ugovore. S vremenom moze dovesti do dolaska jeftinije radne snage ili povecanja azijata....al nece vam ni indihac ic tamo djabe, koda oni neznaju sto je drill ili koliko treba imat day rate...evo ti meni indijacaja i ukrajinaca na fpso pa imaju ludilo dnevnice, nista manje od poljaka ili mene, kakve to veze ima.

Upravo tako, vecina ljudi je dosla u taj biznis kad je bia boom (citaj 2009-2014) tad se moglo ukrcat bez problema jer je potraznja bila veca od ponude pa su ljudi isli bez problema za struje, ero, dpo bez i dana iskustva u toj industriji. Sto je napravilo vojsku iskusnih ljudi koji su u krizi potrazili srecu u drugoj industriji, umirovili se ili odustali od drillinga. Nazalost danas je obrnuto tolika hiper produkcija drillshipova je na trzistu, da unit star 5 god busi za cca 160-190k$ na dan a kosta je cca 750-850miljona $ (povratak te investicije je nemoguc uz pratece troskove). Ogromni su troskovi i vecina tih brodova u ugovoru ima stavku da treba bit odreden broj lokalnih ljudi ukrcan sto ostalima i nama smanjuje mogucnosti rada. Place su otisle drasticno dole, bonusi se skinuli, dnevni najam broda nekoliko puta se smanjia, pa realno ocekivat pozitivan rast i prihode je nemoguce. Danas sve firme idu politikom da je ovo prolazni period i koncentrirane su da im uniti rade pa makar za minimum isplativosti pa cak bi se usudia rec za negativan rezultat (da je trosk veci od zarade). Nadajmo se da ce se to popravit a neki sanjari kazu da ce se vratit na staro. Zivi bili pa vidili

Sent from my SM-A530F using Pomorac.net

Upravo tako, vecina ljudi je dosla u taj biznis kad je bia boom (citaj 2009-2014) tad se moglo ukrcat bez problema jer je potraznja bila veca od ponude pa su ljudi isli bez problema za struje, ero, dpo bez i dana iskustva u toj industriji. Sto je napravilo vojsku iskusnih ljudi koji su u krizi potrazili srecu u drugoj industriji, umirovili se ili odustali od drillinga. Nazalost danas je obrnuto tolika hiper produkcija drillshipova je na trzistu, da unit star 5 god busi za cca 160-190k$ na dan a kosta je cca 750-850miljona $ (povratak te investicije je nemoguc uz pratece troskove). Ogromni su troskovi i vecina tih brodova u ugovoru ima stavku da treba bit odreden broj lokalnih ljudi ukrcan sto ostalima i nama smanjuje mogucnosti rada. Place su otisle drasticno dole, bonusi se skinuli, dnevni najam broda nekoliko puta se smanjia, pa realno ocekivat pozitivan rast i prihode je nemoguce. Danas sve firme idu politikom da je ovo prolazni period i koncentrirane su da im uniti rade pa makar za minimum isplativosti pa cak bi se usudia rec za negativan rezultat (da je trosk veci od zarade). Nadajmo se da ce se to popravit a neki sanjari kazu da ce se vratit na staro. Zivi bili pa vidili

Sent from my SM-A530F using Pomorac.net

To se nikad nece vratit,jednostavno napravljeni su monsteri koji jedu dnevno od 120-180tusd u operaciji,bez bez ph uppgrade i odrzavanja nevjerovatno skupe opreme,cak bi rekao da je Aker cc 60% skuplji od NOV,Kongsberg je tu mala beba..

To se nikad nece vratit,jednostavno napravljeni su monsteri koji jedu dnevno od 120-180tusd u operaciji,bez bez ph uppgrade i odrzavanja nevjerovatno skupe opreme,cak bi rekao da je Aker cc 60% skuplji od NOV,Kongsberg je tu mala beba..

Mislim da je rijec “nikad” u ovom slucaju pre gruba, bar bi trebao biti malo realniji.
Vratiti ce se svakako, tu ce jednostavno vrijeme odraditi svoje.

Zadnji drillshipovi su napravljeni 2014. i nakon toga je mozda jos koji izasao van i podosta njih nikada radili. Rigovi koji su 2011/12/13 ce jednostavno za 2-3 godine biti za scrap ako ne rade i onda ce odjednom biti nestasica odnosno manjak rigova, trebati ce se busiti i opet ajmo u Koreu, Kinu i tako dalje...to je sta ja mislim da ce se dogoditi, oil major-i gledaju 2021-22 za pocetak UDW pa cemo vidjeti, tu se ocekuje mid range rates. Uglavnom ovo je ciklus, kao i u svakoj industriji, je da je bio i jos uvijek je zestok.

Zivo me zanima sta ce biti kada pogodi Cruise industriju, a svakako hoce jer se radi nemilo, a i LNG...

Kile kazes ka u svakoj industriji.
Daj reci u kojoj industriji u pomorstvu je bila kriza 5 god i jos se ne vidi kraja, bila je i u lng bizmisu kriza pola godine pa su full posade pecali ribu na sidru s full placamq, ovo sta je u oil i gas a i u wind industriji nije normalno, evo primjer moj zadnji posao, 4 g na brodu koji radi non stop i sve 5, brod ostane mjesec dana bez posla i skoro svu posadu sprde doma, gadljivo skroz, kazes u cruise da ce doci, to sam i ja mislio al 150 brodova izlazi kroz par godina, tako tesko, uglavnom ova kriza je dobra skola ljudima, da se troši koliko se ima i da se ne veže za kompanije jer ne hebu oni ljude niti malo, hebiga

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Kile kazes ka u svakoj industriji.
Daj reci u kojoj industriji u pomorstvu je bila kriza 5 god i jos se ne vidi kraja, bila je i u lng bizmisu kriza pola godine pa su full posade pecali ribu na sidru s full placamq, ovo sta je u oil i gas a i u wind industriji nije normalno, evo primjer moj zadnji posao, 4 g na brodu koji radi non stop i sve 5, brod ostane mjesec dana bez posla i skoro svu posadu sprde doma, gadljivo skroz, kazes u cruise da ce doci, to sam i ja mislio al 150 brodova izlazi kroz par godina, tako tesko, uglavnom ova kriza je dobra skola ljudima, da se troši koliko se ima i da se ne veže za kompanije jer ne hebu oni ljude niti malo, hebiga

Svaka grana pomorstva ima up i down, tu traje duze jer su ogromne pare u pitanju, stao je UDW exploration i naravno uz to je sve ostalo stalo, masu toga radi, pipelay, DSV, cable lay, drugi par rukava je sta su firme kakve jesu pa smanjuju place itd., ali to je realno za ocekivati i ti bi to radio da si gazda.

Cruise mora puknuti, a kada pukne biti ce jao, svi bi htjeli u offshore, tko je jednom probao sve ostalo je nezanimljivo. Svi ovi sta pisu ovo je u k., ovo ne valja, samo negativa, a sutra bi se vratili da mogu.

Pazi ja sam usporedio 5gen do 7000ft i 6gen do 10 000ft
5gen ima operativni trosak max 100tusd cak i manje,6gen se jedva pokrije s 200tusd..
Nevidim ja tu izlaz na ovakav macin..

5gen ima operativni trosak max 100tusd cak i manje,6gen se jedva pokrije s 200tusd..

5 generacija drillshipa ne znam dali vise koji radi? Ako radi nece dugo, a ako ne radi nece sigurno vise raditi. 6-7 generacija je sta sada svi zele + MPD za GoM pogotovo, to je skup sport, a to znas i sam, jasno da je racunica sa 185k i sl. nikakava, ali mora se promjeniti ide na bolje sa day rate sta vidim.

Sljedece godine se nece nista promjeniti, po meni za UDW 2021-22 ce biti vidljivih pomaka.

kad vidim place od 68 k usd za sefa struje ili 270-280 eura za prvog makinje, kaka mi se, po meni bolje na bijelu flotu pa ako ikad dođe na staro, onda cemo se misliti kako nazad, do tada o bella ciao

kad vidim place od 68 k usd za sefa struje ili 270-280 eura za prvog makinje, kaka mi se, po meni bolje na bijelu flotu pa ako ikad dođe na staro, onda cemo se misliti kako nazad, do tada o bella ciao

Svatko ima svoju racunicu, svatko ima svoj izbor i ono sta misli da je najbolje za njega, to sta si ti vidio te place isto tako ima placa za sefa struje 168k i za 1st makine. Offshore je placen jer je psihjatrija od posla, rizican itd., ali opet nikakav rocket sience kao sta ga neki ljudi prikazuju.

Firma proba pa ako prode super, ako ne prode isto dobro...eto ja sam misljenja da ce oil boom doci i da ce biti jeben, cisto iz razloga jer ce vrijeme odraditi svoje, rigovi ce ostariti i trebati ce novi i to je to.

Svatko ima svoju racunicu, svatko ima svoj izbor i ono sta misli da je najbolje za njega, to sta si ti vidio te place isto tako ima placa za sefa struje 168k i za 1st makine. Offshore je placen jer je psihjatrija od posla, rizican itd., ali opet nikakav rocket sience kao sta ga neki ljudi prikazuju.

Firma proba pa ako prode super, ako ne prode isto dobro...eto ja sam misljenja da ce oil boom doci i da ce biti jeben, cisto iz razloga jer ce vrijeme odraditi svoje, rigovi ce ostariti i trebati ce novi i to je to.
mozda i ima tih placa, samo sad za dobiti taj posao, lakse se zaposliti u nasa,
daj javi ovde kad bude taj oil boom da naplatimo opita, oguk, dp sate itd itd,

mozda i ima tih placa, samo sad za dobiti taj posao, lakse se zaposliti u nasa,
daj javi ovde kad bude taj oil boom da naplatimo opita, oguk, dp sate itd itd,

Nije mozda nego ima, drugi par rukava je koliko ljudi radi, ali svakako ima, nasih takoder.
Poslati cu ti link na ovaj post pa da se nasmijes

nikola1983 drzi se ti svoga puta koji vodi prema jahtama. Zajebi ovu drill sektu koja vec 5 godina prica kako ce biti bolje, ko HDZ. Kladim se i da su jedini hrvati na svom unitu di se zarađuje 100-200k $. Cast izuzecima koji neumorno stavljaju adrese kao nautica, picard, dakok itd. A od premier ligaša se samo pametovanje moze cut.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Last edited:
5f1d5b5b03978fd98bbd21e0af0af4a6.jpg

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Back