Dorian Hellas

pozdrav

znam da se pisalo prije al nailazio sam na razlicite informacije mozete li mi reci kakvi su ugovori za juniore na doriana te kakve za seniore ....te ima li neta na novim brodovima ....te zna li ko kakve su place
hvala na odgovoru

pozdrav

znam da se pisalo prije al nailazio sam na razlicite informacije mozete li mi reci kakvi su ugovori za juniore na doriana te kakve za seniore ....te ima li neta na novim brodovima ....te zna li ko kakve su place
hvala na odgovoru

Ugovori 4 do 5 na brodu , do 3 doma. Fali in svita. Kad se stabiliziraju sa ljudima i popune pozicije idu svi na 3-3.
Sekondo 7300$ + 2500$ rejoin bonus + ako imas kapetanski oko 250$ na placu svaki misec.
Chief off. sa bonuson 15000$ + 5000$ rejoin bonus.
Firma placa mirovinsko i zdrastveno.
Place su single contract.
Ima neta ako ti se mob spoji na wifi, ako ti se ne spoji onda ga nemas. Realno.

P.S. Ovo se odnosi na LPG flotu.

Last edited:
Ugovori 4 do 5 na brodu , do 3 doma. Fali in svita. Kad se stabiliziraju sa ljudima i popune pozicije idu svi na 3-3.
Sekondo 7300$ + 2500$ rejoin bonus + ako imas kapetanski oko 250$ na placu svaki misec.
Chief off. sa bonuson 15000$ + 5000$ rejoin bonus.
Firma placa mirovinsko i zdrastveno.
Place su single contract.
Ima neta ako ti se mob spoji na wifi, ako ti se ne spoji onda ga nemas. Realno.

P.S. Ovo se odnosi na LPG flotu.

Ovo gore nabrojeno su odlicno uvjeti za LPG flotu, a rekao bi cak bolji i od uvjeta na pojedinim LNG kompanijama.
Kako vidim na njihovoj web stranici samo ove godine preuzimaju 10-tak novogradnji, pa me zanima di nadu toliko ljudi sa matrixom? Pise da u pojedinim mjesecima preuzimaju 2-3 broda, a to je nesto slicno kao i Maran Gas, samo sto tamo koliko ja znam nema Hrvata, a radi se o LNG brodima. Cujem da su sa Pasata zvali i neke seniore sa LNG flote koji iz davnih dana imaju LPG iskuvstvo...

Da nalaze ljude sa matrixon onda in svi oficiri koji su na floti nebi radili 5 miseci od kolpa i stali 2 do 3 doma. O tome se i radi. Nema ljudi sa matrixon, tj. ako ih i ima bolje in je tamo di vec jesu i ne namjeravaju minjat. Gregi oce iskljucivo ljude sa GAS exp., ukoliko ga nemas pedala. Ili ce pocet krcat ljude sa sa opcenito tanker exp. ili van tanker exp. ili ce in i ovi sta su vec tamo pocet bizat jedan po jedan bas zbog grcke jebacine oko matrixa, jer nemaju redovnu smjenu, a to in se i desava, zato smjena i nema i ljudi moraju produzit tili ne tili. Dobre su place, brzo se more ic naprid.

ja aplicira nedavno za treceg, prisa bi radit kod njih,
godinama na plinu lng i lpg, pet ugovora u ranku, brevet za drugoga, gas advance, apprisali sa promo recomendetionima, vecina brodova od toga na MAN ME motorima (takve i dorian sad uzima u koreji mislim), nitko nije pita vidit u papire, niti rici niti pitanja o struci... samo mi rekli da mi matrix nije bas nesto, triba 12 mj na lpg i to je to.
a svaka makina ovih Qlng-ova ka dva spojena lpg-a jedna do druge, posla za ubit se ko oce radit, o automatici necu ni govorit...
oce li me zvati ili nece, jesu li odbili aplikaciju ko zna,cekam i njuskam dalje uokolo, ali ti budi pametan moj prijatelju.

A sa takvim CV-om moj kolega mozes dje hoces, svi zivi trazu makiniste sa lng iskustvom, Faststream cure skoro svaki dan cvile da im urgent trebaju casnici sa min 6mj iskustva u ranku na lng..

ja aplicira nedavno za treceg, prisa bi radit kod njih,
godinama na plinu lng i lpg, pet ugovora u ranku, brevet za drugoga, gas advance, apprisali sa promo recomendetionima, vecina brodova od toga na MAN ME motorima (takve i dorian sad uzima u koreji mislim), nitko nije pita vidit u papire, niti rici niti pitanja o struci... samo mi rekli da mi matrix nije bas nesto, triba 12 mj na lpg i to je to.
a svaka makina ovih Qlng-ova ka dva spojena lpg-a jedna do druge, posla za ubit se ko oce radit, o automatici necu ni govorit...
oce li me zvati ili nece, jesu li odbili aplikaciju ko zna,cekam i njuskam dalje uokolo, ali ti budi pametan moj prijatelju.

A i ti si isto malo pam pam a, paris mi tip koji kad mu neko nesto kaze poklopi se usima, umisli da je to tako i svati to zdravo za gotovo i pomiri se stime. Njonjo .Dobro ti je ovi ispod reka, sa tin iskustvon mos di os, a oni nek si jebu mater sa tin idiotskin matrixon. Jadni ljudi koji su vec tamo pa ih jebu uzduz i poprijeko sa duzin ostajanjen na brodu iz istih razloga. Prvo su trazili iskustvo na plinu, bilo kakvo makar 3 miseca, a sad bi 12 miseci i matrix ti nije bas nesto, sta rec. Triba si ih pitat jel in pasu ljudi od 25 godina starosti sa 15 godina iskustva na plinu?! Cisto sprdnje radi kad vec oni sprdaju tebe. Hoegh ti trazi ljude za LNG flotu. Javi se Zorovicu u Rijeku. Provaj i NYK.

Last edited:
A i ti si isto malo pam pam a, paris mi tip koji kad mu neko nesto kaze poklopi se usima, umisli da je to tako i svati to zdravo za gotovo i pomiri se stime.

nista ja nisan uzea zdravo za gotovo kako ti se cini, naravno da je aplikacija tamo i ceka...i neka ceka. ja trazim dalje, uvik se mogu vratit tamo di jos uvik i jesam tako da ja ne gubim.
vidim da ste se uvatili pitanja matrixa i "fali-nefali" pa sam vam da friski primjer iz prakse. i meni je najvise za ljudi koji nemaju smjena a vanka ljudi i aplikacija koliko oces. sve moze biti jednostavno. provjeri, procjeni, reci moze/nemoze i to je to, kakva korist od drzanja papira u ladici, jer kad ti zatriba gotovo je, covik je vec negdi drugdi.

evo 2-0!!!, bugari na kolinima, "ajmooooooooooo"!

Last edited:
Matrix - Nije to politika firme nego politika oil majora i SIRE (veting) inspekcija. Znaći za sve senior oficire ti traže minimalno 24 miseca sea time kako bi te uzeli u razmatranje. Negdi je to kraće ako recimo kapo i prvi makinje imaju kombinirano viÅ¡e od 36 miseci sea time. U taj matrix se uzimaju i joÅ¡ neke pretpostavke, koliko godina si na firmi, koliko godina imaÅ¡ bilo koji tanker experience pa godina kao watchkeping officer/engineer i tako. Ako to nemate nemožete proć Vetting inspekciju pa prema tome brod neće neka firma uzet u čarter tj neće imat posla a ako nema posla brod gubi. Sad zaÅ¡to traže za juniore toliko vrimena u ranku nebi zna reć ali vjerojatno zato Å¡to već imaju dosta ljudi koji ne ispunjavaju matrix pa traže malo iskusniju ekipu.

TMSA 2.jpg

Element 3 and Element 3A : RECRUITMENT AND MANAGEMENT OF VESSEL PERSONNEL

OVO JE publikacija koja analizira KPI-ije, među ostalim i zahtjevano iskustvo časnika na tankeru... TMSA 2

OCIMF (The Oil Companies International Marine Forum), through its best-practice guide Tanker Management and Self Assessment (TMSA), has challenged tanker owners and operators to evaluate their approach to the ISM Code, to improve their management systems and to demonstrate a strong commitment to safety and environmental excellence. The TMSA guide provides a standard framework to assess a ship operators management systems. The Tanker Management and Self Assessment guide is a tool created by the OCIMF to help ship operators measure and improve on their management systems. The TMSA provides a standard framework to assess a ship operators management system. The main concept is for the tanker operator to audit their own operational safety, quality and environmental procedures. The OCIMF has detailed 12 self-assessment elements that companies can follow to demonstrate their commitment to continuous improvement in safety and environmental excellence within the tanker industry.

The 12 elements are:

management, leadership and accountability
recruitment and management of shore-based personnel
recruitment and management of ships personnel
reliability and maintenance standards
navigational safety
cargo ballasting and mooring operations
management of change
incident investigation and analysis
safety management
environmental management
emergency preparedness and contingency planning
measurement, analysis and improvement.

Companies which are compliant and consistent with their reporting should see beneficial results from charterers and a reduction in some inspection times. Charterers are looking for ever-increasing standards and particularly during difficult economic times, they have a lot of choice of suppliers. Where there is a choice, there needs to be clear differentiators. High evidence-based standards are one of the key differentiators and allow some movement away from purely price-based negotiations.
http://www.ocimf.org/media/8874/TMSA.pdf

http://www.nepia.com/media/72706/LP-Briefing-Tanker-Management-Self-Assessment.PDF

Tanker Management Self Assessment 2 (TMSA2).

http://www.intertanko.com/upload/78115/LAP7 tmsa2.pdf

Last edited:
Pozz koje su su ovde plaće na doriana vidin neko piše da 4.eng ima 7000 neko 4000...

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Pozz koje su su ovde plaće na doriana vidin neko piše da 4.eng ima 7000 neko 4000...

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Ja san na Doriana odradija jedan ugovor 2011 godine i tad san ima ka drugi palube 7400 USD placeno na brodu,tad je C/O ima 14000 USD plus bonus kad se ukrca sljedeci ugovor,zaboravija san iznos,gasista je tad ima 10000 USD na brodu,treci san zaboravija koliko je ima.Drugi palube Filipinac je ima 4400 USD na brodu priko Magsaysay agencije.Tako da ce tribat neko napisat nove informacije.

4. makine ima 4400 samo na brodu bez bonusa, kasnije sa bonusima poput rejoininga i senioritya se dogura do 5000. Kao sto je kolega Vuki reka drugi palube i treci makine imaju 7300, a sa bonusima dodu do 8000.

Last edited:
Sve ide priko Pasata tako da je nemoguće bez njih se ukrcati. Što se tiče kadeta znam da traže dosta uvijeta za ukrcaj poput prosjeka ocjena na fakultetu, preporuke profesora, ces testa itd...naravno veliku ulogu kao i svugdje igra preporuka kapetana ili kapa.

Back