Doprinosi za 2019

A šta da ti kažem, dočekat ćeš dobre kamate. Ja nikad nisam koristio crosmu nego sam računao sam,i nikad nisam bio dužan. Dobije se rješenje na kraju godine koliki su mjesečni doprinosi za tvoj rank. Te cifre podijelim sa 30 i dobijem dnevni iznos za svaki od doprinosa. Kad dođem s broda pomnožim te dnevne iznose sa brojem dana na brodu taj ugovor. I mirna Bosna. Ili odeš na poreznu i vidiš koliko si dužan. Ne sjećam se sad točno jbg,ali bila je službena obavijest da uplatnice više neće dolazit. Ne pametujem nego želim pomoć,a vi kako hoćete.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Nije ni toliko tramaka potrebno.
Vid' ovo:
E gradjanin, klik opcija e porezna,klik opcija doprinosi.sve crno na bijelo u kunu, s brojevima racuna za uplatu.
Cca 45 sekundi za snac se za homo sapiensa, cca 2minuta za bokun drva.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ništa još nema na eporezna. Ja sam tražio ali nisam našao. Uhljebi su mi rekli da ni nemogu naći jer nema. Vidit će se u 12 misecu

Nije ni toliko tramaka potrebno.
Vid' ovo:
E gradjanin, klik opcija e porezna,klik opcija doprinosi.sve crno na bijelo u kunu, s brojevima racuna za uplatu.
Cca 45 sekundi za snac se za homo sapiensa, cca 2minuta za bokun drva.

Super rjesenje ali ne vjerujem da su toliko ažurni ako želiš plaćati poslije svakog ugovora. Bar toga nije bilo prije kad sam ja to radio. Ponavljam da ne plovim vec skoro 2god. Ali ako oni to ažuriraju jednom godišnje,onda se može i tako plaćat. Super.

Super rjesenje ali ne vjerujem da su toliko ažurni ako želiš plaćati poslije svakog ugovora. Bar toga nije bilo prije kad sam ja to radio. Ponavljam da ne plovim vec skoro 2god. Ali ako oni to ažuriraju jednom godišnje,onda se može i tako plaćat. Super.

To je porezna, ako oni ne azuriraju, znaci nisu jos zaracunali. Tj nemas obveza.
I ja sam placao kao i ti, pa sam koji godinu bio u preplati par tisuca, sad se vodim egradjaninom i dobro funkcionira za sad.

Dakle
Na pocetku godine izadu osnovice
Valjda na poreznoj ili di vec
I onda meni zena placa kad san na brodu
Ne cekan kraj godine.......
Misec za misec......
Dijeljeno 30 puta dana koliko san u misecu ako nije puni misec...
Vec godinama i sve OK.Nikad problema

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dakle
Na pocetku godine izadu osnovice
Valjda na poreznoj ili di vec
I onda meni zena placa kad san na brodu
Ne cekan kraj godine.......
Misec za misec......
Dijeljeno 30 puta dana koliko san u misecu ako nije puni misec...
Vec godinama i sve OK.Nikad problema

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam poceo kidat uplatnice i sam racunat jer su me htjeli ovršit pošto su im institucije spore i tvrdili su da sam dužan. Kad sam to riješio,počeo bacat uplatnice u smeće i sam računat. Od tada nikad problema.

ja obicno cekam da posalju upozorenje na kraju godine, ako ne platis $ u dva tjedna idu kamate, platim u ta dva tjedna i ciao pipi,
nekidan sam izracunao po crosmi i platio za 2019, sad cemo viditi za koji misec ako dugujem sta ekstra pa cu platit

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Ja sam poceo kidat uplatnice i sam racunat jer su me htjeli ovršit pošto su im institucije spore i tvrdili su da sam dužan. Kad sam to riješio,počeo bacat uplatnice u smeće i sam računat. Od tada nikad problema.

Aaa, je, Kire.., tako sam i ja radio. Onda kada sam napravio exodus iz tog njihovog sistema ostao sam dužan 1 lipu. I nakon par godina 1 lipa se okotila i bio dužan 9 kuna.., onda platim tih 9 kuna.., međutim nakon nekog vremena dok oni to zavedu opet uplatnice na tih 9 kuna.., i tako u nedogled. Jednom sam skupio sve te male uplatnice, otišao u poštu i platio ih - sad više, već par godina, ništa ne primam od fašističke bagre!!!

Inače, za informaciju ovdje, išao mi je brat u mirovinu - 41 godina staža - 2700 kuna su mu izračunali. Znači, svatko tko skupi puni staž po deafaultu će dobiti max. 2700 kuna - govorim o zanimanjima sa srednjim obrazovanjem. A milicajac ide u mirovinu uglavnom ispod 50 godina života, mirovine debelo preko 5000 kuna.., plus otpremnine koje dosežu i do 300 tisuća kuna!

Nedavno sam se prepirao s jednim uhljebom i ovako je rekao, doslovno: "Bok te yebo, ja 'rvacki časnik, a samo 4000 kuna penzije!" Tip još ne bi bio u mirovini da se gleda pravilo 40 godina staža ili 65 godina starosti. A taj je već 15 godina u mirovini. Isti ima diplomu iz osmoljetke, a i ta mu je upitna. Pametnom je samoexplanatorno!!!

Btw, Kire.., đe's' ti - vrte li vjetrenjače dobro?!

Kad u mirovinu ide "stoka sitnog zuba" sva pravila se primjenjuju: prosjek uplata tokom radnog vijeka po godinama,umanjenja za rana umirovljenja i ostali vazeci parametri izracuna.

Penzioniranje "rasnih konja" po posebnim propisima: svi iznosi mirovine su moguci dok 76 ruku u saboru amenuje potrebne zakone iza kojih potom slijede interni pravilnici po ministarstvima i agencijama.
Da puca sve od transparentnosti.

Pojmovi pod navodnicima su copyright protected, vlasnik im je velevazni mislioc sa kraj 90-ih godina dvadestog stoljeca.
Doktoratom ovjencan stovise.

Back