Dani provedeni na putu do/sa broda

u238

sekondo makine
Pozz kolege,

zanimalo bi me zna li netko da li su kompanije duzne pomorcu platiti dane provedene na putu do/sa broda?
​​​​​​
LP,
hvala!

zavisi sta ti pise u ugovoru...inace nisu duzne placati, samo dobra volja poslodavca

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Ufff... :( do sada sam na svakoj firmi imao pa odjednom vise nema.
I ko za vraga me salju na Novi Zealand.

Pa pogledaj ugovor.Ako si placen door to door onda ti moraju platiti ili ako su ti kojim slucajom dali permanent ugovor.

Nista od navedenog. Ne mozes se borit s korporacijom ko sta je Royal. Placaju sta moraju i to je to.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

meni sad kad san se mislija na kruzera ić nisu tili platit ni avion, na kraju san odbija ić, tako da po mom mišljenju dok plaćaju još put tribamo bit zadovoljni.kompanije uvik gledaju svoj interes na prvom mistu pa i kad to ide na štetu samih pomoraca. al eto bija san i dva dana u singapuru u hotelu, ladika, i plaćeno mi je bilo sve.ne triba previše ni kukat iako triba bit upoznat sa svim pravima

Ma mene kopka sto mi je do sada to uvijek bilo placeno a sad odjednom nista... tako rec, smatrao sam da je to normalno.

Norwegian cruise line plaća 2 dana putovanja po pojedinačnom ugovoru za deck i engine officers-jedan za ukrcaj drugi za iskrcaj.U iznosu 50 % dnevnice za konkretnu poziciju i seniority.
Isplata bude odmah kod prve plaće po ukrcaju.Iako je bilo slučajeva gdje su se kolege borili za više dana jer su zbog čudnih letova putovali 3 ili više dana na iskrcaju npr.
Ali ova 2 plaćena dana (tj. jedan jer je pola dnevnice) po ugovoru su zagarantirana.

Al ja ne mogu doc k sebi da ima firma koja ti ne placa dane putovanja... kako sam razmazen!

Meni je na jednoj od proslih firmi par dana nakon sta su nas napali pirati stigao mail da ukidaju high risk area bonus...

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Back