• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48

Ma koja pitanja moj čovik,pitat će te pitanja da ne moÅ¡ zamislit lakÅ¡a od toga
Samo pročitaj koji put ono Å¡ta ste pisali (akos bi nazočan) i to je to,no frks :uzdravlje

Ljudi moji ako procitate clanak 133. Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca, izgleda da postoji dobra mogucnost da se izborimo svi skupa za to da dobijemo sve ove nove brevete besplatno. Jer tako kaze slovo zakona na papiru. A ova postovana gospoda u kapetaniji samo mudro sute o svemu ovome racunajuci na to da smo mi idioti koji ce otici u Diversa i sebi odbijati od usta svaki put kada nam oni kazu tako. Molim vas pozorno procitajte clanak 133. i vidit cete. To se posebno odnosi na one koji su zavrsili pomorski fakultet. Odavno se zna da lucke kapetanije djeluju u sprezi sa privatnim ucilistima te da zajedno zele na racun nas makslimalizirati svoje profite ... ali samo da vas pitam, do kada vi to svi skupa mislite trpit??

Evo jednog primjera kako nas pokusavaju prevariti i izvuci nam novce iz dzepa. U kapetaniji vicu da svi oni koji misle izaci na porucnicki ispit nakon 01. 01. 2014., moraju prije izlaska na ispit, izmedu svih drugih breveta, imati i brevet D48 - Sprijecavanje oneciscenja morskog okolisa. Naravno, odmah su i napomenuli to da ga je najpogodnije polagati u Diversa gdje dode toliko i toliko. No medutim, nekim cudom, valjda nam se nisu sjetili napomenuti sto pise u clanku 133 a to je;

"1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a."

Po ovome sta pise iznad u zakonu, tribali bi samo doc u kapetaniju i trazit izdavanje breveta. I to cak i bez potvrdnice!!! Znaci samo doc, platit izradu breveta i to je to. Nesto slicno se odnosi i na ostale brevete, ECDIS, BRM i BTM. Zanimaju me i vasa misljenja kolege, jer zajedno smo jos pametniji i jaci. Hvala Bogu i Dalmosu sta imamo ovaj forum da se mozemo barem konzultirat oko ovakvih situacija a ne da idemo, kao stado ovaca, hipnotizirani kao muhe bez glave, od kapetanija do privatnih "ucilista" i natrag, rasipajuci svoj tesko zaradjeni novac. Toliko od mene zasada.

Ljudi moji ako procitate clanak 133. Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca, izgleda da postoji dobra mogucnost da se izborimo svi skupa za to da dobijemo sve ove nove brevete besplatno. Jer tako kaze slovo zakona na papiru. A ova postovana gospoda u kapetaniji samo mudro sute o svemu ovome racunajuci na to da smo mi idioti koji ce otici u Diversa i sebi odbijati od usta svaki put kada nam oni kazu tako. Molim vas pozorno procitajte clanak 133. i vidit cete. To se posebno odnosi na one koji su zavrsili pomorski fakultet. Odavno se zna da lucke kapetanije djeluju u sprezi sa privatnim ucilistima te da zajedno zele na racun nas makslimalizirati svoje profite ... ali samo da vas pitam, do kada vi to svi skupa mislite trpit??

Evo jednog primjera kako nas pokusavaju prevariti i izvuci nam novce iz dzepa. U kapetaniji vicu da svi oni koji misle izaci na porucnicki ispit nakon 01. 01. 2014., moraju prije izlaska na ispit, izmedu svih drugih breveta, imati i brevet D48 - Sprijecavanje oneciscenja morskog okolisa. Naravno, odmah su i napomenuli to da ga je najpogodnije polagati u Diversa gdje dode toliko i toliko. No medutim, nekim cudom, valjda nam se nisu sjetili napomenuti sto pise u clanku 133 a to je;

"1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a."

Po ovome sta pise iznad u zakonu, tribali bi samo doc u kapetaniju i trazit izdavanje breveta. I to cak i bez potvrdnice!!! Znaci samo doc, platit izradu breveta i to je to. Nesto slicno se odnosi i na ostale brevete, ECDIS, BRM i BTM. Zanimaju me i vasa misljenja kolege, jer zajedno smo jos pametniji i jaci. Hvala Bogu i Dalmosu sta imamo ovaj forum da se mozemo barem konzultirat oko ovakvih situacija a ne da idemo, kao stado ovaca, hipnotizirani kao muhe bez glave, od kapetanija do privatnih "ucilista" i natrag, rasipajuci svoj tesko zaradjeni novac. Toliko od mene zasada.

SluÅ¡aj kolega, dobar ti je komentar po pitanju ovih breveta, za Spriječavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a, BRM i BTM se odavno zna da se na faxu treba uzeti potvrdnica i donijeti u kapetaniju i izraditi brevet i to vrijedi od Nove godine, ali ECDIS ces morat na tečaj i platiti jer fax ne drzi taj tecaj i nema ga u planu i programu izvođenja u nastavi kao sto imaju GMDSS kojeg kapetanije priznaju i izrađuju brevet kad se donese potvrdnica u kapetaniju, ali ECDIS se mora platiti. Ovim kolegama sto tek trebaju polagati porucnicki treba reci pogotovo oni koji imaju zavrsen fax tri ili 5 godina da mogu sve brevete osim ECDISa besplatno, s tim sto ECDIS nije jos brevet, ali ce uskoro biti, jos se vodi kao potvrdnica.

Ovo ti sve piše u mom postu na prethodnoj stranici.
Tema nije velika tako da mislim da nije teÅ¡ko pročitat Å¡to sve piÅ¡e u njoj prije nego se ide pisati.

Jedino pitanje dotičnog članak je kako ga tumače na kapetaniji?

tumačiti će ga svaka kapetanija drugačije kao i sve do sada... meni u ZD nisu htjeli napraviti brevete s potvrdnicama riječkog faxa jer nisu im se "poklapali" neki brojevi i programi , da bi za 2 dana u RI bez problema napravio iste :udriglavom Kako ide ona pjesma: Samo kod nas, tog ima samo kod nas...

Ma samo da prođu ova blagdanska ludila do Tri kralja i onda u čupanje svega onog na Å¡to imamo pravo... i onih na koje nemamo :hihi

Cisto da se zna, splitski training centri su se dogovorili i zajedno poskupljuju sve tecajeve, ECDIS sa 3500 na oko 5700. :udriglavom

Last edited:
Pravila igre o priznavanju svjedodŽbi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pravila igre o priznavanju svjedodŽbi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Å kole i sveučiliÅ¡ta postavljaju zahtjevje za priznavanje svjedodžbi, ministarstvo ih samo odobrava, kapetanija mrtvo slovo na papiru (obični posrednik u ovoj igri)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

U toj igri vladaju privatni lobiji, jasno da su i predavači u Å¡kolama i na fakultetima, također i predavači u privatnim učiliÅ¡tima, Å¡to jasno daje do znanja i zaÅ¡to Å¡kole i sveučiliÅ¡ta se protive istome. :mad:

To je odlično ako mi koji smo zavrÅ¡ili fax možemo dobit BTM, BRM, ukoliko netko dobije potvrdnicu za navedene nek se pohvali ovdje :D

Btw: Å¡to se tiče Kapetanija i službenica bitno je da mi Pomorci znamo dobro pravilnik, navest cu svoj primjer gdje mi je za brevete Security Awareness 6-1 i 6-2 jedna od službenica rekla da mogu dobit navedene brevete temeljem plovidbe, da bi me druga nakon 7 dana nazvala i rekla da nemogu dobit iz razloga Å¡to se ne prizna za te brevete kategorija plovidbe 5 i 6 (Nacionalna obalna plovidba) te sam nakon toga uhvatio se pravilnika i pokuÅ¡ao objasnit im da imam pravo na navedene brevete ali niÅ¡ta od toga, nakon slanja maila u Mppi svima nama poznatoj gđi. Ćoso i ispunjenog obrasca dobijam nakon 3 dana brevete na kućnu adresu :rolleyes:

BTM i BRM

BTM i BRM

Dobar dan..sve najbolje u 2014...ovako,mene firma salje na refreshment BTM i novi BRM,trebao bih ici sto prije,to dodje podosta ,zajedno oko cca 1500 e,sad...prije nego odem,ako,jeli to potvrdjeno za dobit ta ovlastenja na temelju faxa???

Dobar dan..sve najbolje u 2014...ovako,mene firma salje na refreshment BTM i novi BRM,trebao bih ici sto prije,to dodje podosta ,zajedno oko cca 1500 e,sad...prije nego odem,ako,jeli to potvrdjeno za dobit ta ovlastenja na temelju faxa???

Kompa, sve su to samo naÅ¡e želje, a od sveučiliÅ¡ta koja postavljaju te zahtjeve za priznavanje svjedodžbi smo dobili lipi pozdrav, dođite nam opet!!! :kafa

Ako sveučiliÅ¡te ne postavi te zahtjeve za priznavanje svjedodžbi te potom iste ministarstvo ne odobri mi ih ni nećemo dobiti!!!

Ako neko zna u rijeci di se polaze D42 osnovni program sigurnosne zastite ako ima ko broj hitno

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

refreshment BTM u zadru dodje 1500 kuna. tako i BRM. odakle 1500 eura??

re

re

da u ri nemogu radit refresment jer je kao btm iz splita pa ovi to ne priznaju....ludjaci...a usput moram i brm,vec uradjeno sve....refresment 50% popust,vauuuuu, tj.375 E i brm 750 eurica,zivili....
jel se zna da li se bilo sta od ovog novog moze dobit na temelju breveta,faxa,navigacije...jer zovem ri kapetaniju al kao da su na godisnjem,hvala

Ja sam D42 polozio u Diversa prije mjesec dana, i sada u novoj godini isao prijaviti za D43 i sa 1500 kn poskupio na 2500 kn.

Ja sam D42 polozio u Diversa prije mjesec dana, i sada u novoj godini isao prijaviti za D43 i sa 1500 kn poskupio na 2500 kn.

Onda sam u zadnji čas uspio to odsluÅ¡at za 1500 kuna!!! Koja lopovska stoka! A Å¡ta ćeÅ¡, kakva država, takvi zakoni!:udriglavom

A jebiga ja sam se prijavia u prosloj godini ali jedan put nisam mogao i onda vise nije bilo mista tako da sam popusija tako da cu sada morati platiti 2500 kn.

Back