• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48

Meni za brevet Mastera bilo dovoljno imat samo upravljacku.Na samom tecaju mi rekli da bi mi mogli trazit i radnu,medjutin Zlatko se nije bunija kad san mu prilozija samo upravljacku...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prema novom Prijedlogu Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca dovoljno je samo imati upravljacku.
Opet promjene i novi Pravilnik :)

Članak 24.
U članku 77. stavak 1. mijenja se i glasi:
„(1) Potvrdnicu o osposobljenosti – RukovoĎenje, upravljanje posadom i
unapreĎenje timskog rada na brodu – upravljačka razina stječe pomorac
koji završi propisanu izobrazbu sukladno programu iz Priloga D47B.“

Skužili su da su se zajebali pa su ga izminili...al jbg koliko je ljudi vec platilo ono sta ne tribaju to nema veze.

Znaci seniori ne trebaju imati obe samo upravljacku razinu.

Ja sam vjerovatno malo tup pa ne razumijem :) pa ako mi moze neko objasniti za ovaj D48 Marine environmental awareness dali ga je potrebno odslusati ili se dobije potvrdnica na osnovu navigacije. U SSM-u mi kazu da je tecaj 1500kn pa da ne trosim novce ako ne treba :)

nemoj troÅ¡it. ja ga neman, a obnovia san svoj coc brevet neki dan. nije bilo niti riči o tom brevetu.

Super... Istice mi eoow unlimited u 9 mjesecu, trebam polagat radnu razinu. Za god dana rijesavam 2/e unlimited pa cu morat polagat i $$ upravljacku. E to je poso...

Last edited:
@ C.C2: tako san i ja prvo riÅ¡ija upravljačku jer san računa da će mi vriditi za oba, pa san nakon godinu dana mora opet radnu radi OOW coc-a.
@ fred perry77: da, znan da to stoji po pravilniku da je potrebno, ali taj brevet joÅ¡ uvik ne postoji kao takav. tj. dovoljno je imati navigacije. a prije tjedan dana kad san obnavlja svoj oow coc, ovo san priložia: jednu sliku, 70 kn takse, plaćenu uplatnicu koju ti daju u kapetaniji, ispunjen formular koji ti daju u kapetaniji, kopiju starog coc-a, kopiju brm-a, kopiju human element radna razina, kopiju generic ecdisa 40h, te kopiju zadnjeg liječničkog. pita san čak jeli triba kopija gmdss-a pa su rekli da ne triba. pa ti vidi..

Pozdrav.
Jedno pitanje. Namjeravm dignut brevet za mastera do 3000t. Imam sve brevete osim ovih leadership. Sad zvao sam ucilista u Ri i oni kazu da mi treba ovaj upravljacki i to je ok. Ali mi u 12 mjesecu istice casnicki brevet i sad me zanima dali ce mi za obnovit njega trebat ova osnovna razina od D47? Na pom faksu u Ri su rekli da nece. Vidim da ovdje pise svasta pa cisto me zanima dali se netko sreo sa ovakvom situacijom?

Za ovaj do 3000bt ce ti trebat upravljacki,a za ovaj casnicki osnovni.Provjereno.LK Split.
Cista papilova jer ja nisam vidija razliku izmedju ta dva breveta,a po nekoj logici bi ovaj upravljacki treba bit vazniji od osnovnog.
Bolje ajde na kapetaniju jer koliko vidin u nas svaka kapetanija ima svoja pravila

za obnovu casnickoga trebas D47 A - Radna razina. za prvog palube preko 3000 i mastera tribas D47B. TO JE TO.

Jednom sam pročitao da se D48 može dobiti na ime navigacije, zna li netko koja je regula za taj brevet osim polaganja...

D48, odsluÅ¡at tečaj ili ne?

Jeli mozda netko upoznati jeli postaje obavezan od 1.1.17, tj da neće ga priznavati na navigaciju?

zaÅ¡to bi sluÅ¡a taj tečaj ako te nitko ne tira? ka Å¡to san reka i zadnji put, lani kad san obnavlja oow brevet (dodano: u stvari nije lani nego ovu godinu), niko mi taj d48 nije pita niti ga je itko spominja. za sad moreÅ¡ zaboraviti na taj brevet. da li će se Å¡to prominiti od prvi prvog, ne virujen, jer bi se već znalo o tome neÅ¡to, a nema nigdi nikakve obavijesti. prije tjedan dana san prijavljiva ispit za c/o i opet nitko nije ni pita ni spominja taj brevet, tako da.. forget it. osim ako te baÅ¡ zanima ekologija mora, a imaÅ¡ viÅ¡ka love.
a za ona dva druga d 47 a i b,,, ima san 47b i nisan moga obnoviti oow brevet dok nisan odsluša 47a. tek kad san to obavi moga san obnoviti oow brevet i za 47b me niko ništa nije pita. a za c/o ispit prijaviti triba mi je 47b, naravno, to je to.

D 44, D 45, D 47a, D 47b, D 48

Neki dan sam iz kapetanije.Kako mi gosp.Zlatko kaze doslo je do promjene u zakonu i sad se moze obnovit casnicki brevet sa d47b a prije se nije moglo nego si iako imas d47b mora slusat d47a

Pozdrav svima, ispod cu navest cijene ovih breveta u Splitu. Zva san nekoliko učiliÅ¡ta i ovo je trenutno najjeftinije:
D44 ->2000 kn ( SSM )
D45 ->1460 ( AdriaLibar )
D47A ->1460 ( AdriaLibar)
D47B -> 1460 ( AdriaLibar )

D47A se u AdriaLibra održava od 15.11-16.11, a D45 od 23.11-24.11.
Nadam se da će nekome bit od pomoći

Back