Cruise & Maritime Voyages

Evala, Dakok !

Nisan, al pise da za pojedine nacije su odredjeni uredi za zaposljavanje, pa tako za nas male Hrvate je ured u Novom Sadu. Ma jucer san poludia, jer mi je cilo vrime gospoja govorila da mi je siguran ukrcaj u dry docku u Nizozemskoj na navedenog COLUMBUSA pa sad navodno da je posada od P&O Cruisesa odlucila ostat prominit firmu, potpisat za CMV i radit za njih ( mos mislit ). Ma ziva katastrofa, kolega, nije neka plata bila, al bar je trebalo bit za stalno i bar imat za platit racune i dici skolu te ostale potrebstine.
rav
Imas ti koju dritto adresu di se moze poslat upit ?

Pozd

Uvjeti su grčki - ugovori za oficire 5 mj. +/- 1, doma 2 mj. a plaće ispod prosjeka za kruzere, brodovi stare kante ("novi" su im iz 1980-ih), a imaju jedan koji je skoro pa došao iz 2. svjetskog rata, te bivši prvi ruski kruzer iz 1960 (još plovi) a ima originalno dvotaktni Sulzer RD motor iz prahistorije (ako ga nisu zamijenili). Agentica Dragana je prema meni bila vrlo korektna, tako da me čude ove kritike na njen račun. Svejedno ponudu sam odbio jer sam našao nešto bolje.

Da li tko navigaje na CMV i kako je na kuverti. Evo dobili novi brod Vaco da Gama i traze ljude

Dragana Jelicic [h=3]Dragana Jelicic[/h] Staffing and recruiting at Global cruise line & CMV Agencija za ukrcaj pomoraca
6h
We are introducing new vessel in our fleet m/v VASCO DA GAMA APPLY TODAY! Looking for following positions: • CH. ENGINEER • STAFF CH. ENGINEER • 1ST ENGINEER, 2ND ENGINEER • CH. ELECTRICIAN • 1ST ELECTRICIAN • 2ND ELECTRICIAN Please send your CV to globalshipping@mts.rs

ima post na linkedinu.

Englezi zadržali Magellan, Columbus, Vasco de Gama, Astor,Astoria i Marco Polo radi inspekcije.

Google prijevod:

Prema komercijalnom operateru Astorie , Cruise and Maritime Voyages, 50 članova posade nedavno je započelo radni štrajk i zaustavilo "redovito održavanje na brodu." Njihov protest usmjeren je na privlačenje pozornosti na njihovu nesposobnost da lete kući, navodi se u firmi. Kao i mnogi pomorski operateri, CMV radi na olakšanju repatrijacije, a rekao je da su "njegova razmišljanja i simpatije" s osobljem.
Britanska agencija za pomorsku i obalnu stražu (MCA) uhitila je Astoria u Tilburyju u četvrtak kako bi osigurala da je brod prošao inspekciju. „Pritvor je preventivna mjera u skladu s propisima Ujedinjenog Kraljevstva, kako bi se potpuni inspekcijski pregled broda povezan s konvencijom o pomorskom radu mogao provesti prije namjeravanog polaska. Ne može napustiti luku dok inspekcija ne bude završena ", navedeno je u petak MCA. "Pet drugih brodova u istoj kompaniji za upravljanje brodovima - Global Cruise Lines Ltd - četiri druga sa sjedištem u Tilburyju i jedan u Bristolu, također se pregledavaju. Djelujući kao nadzorno tijelo luke za Veliku Britaniju, MCA je poduzeo ovu akciju nakon niza ozbiljnih zabrinutosti koja su postavljena u vezi s dobrobiti posade. "
Kasnije u petak MCA je priopćio da su Astoria, Astor, Columbus, Vasco de Gama i Marco Polo pritvoreni zbog kršenja Konvencije o pomorskom radu (MLC).
Prema agenciji, njeni su nadzornici pronašli brojne istečene i nevažeće Ugovore o zapošljavanju pomoraca, kašnjenje isplate plaća i pomoraca koji su bili na tom brodu više od 12 mjeseci. "Sve ovo krši Konvenciju o pomorskom radu (MLC), a brodovi su zbog toga pritvoreni", rekao je MCA. Magellan - šesti brod MCA inspekciju - imao većih uočenih nedostataka i nije bio u pritvoru.
„Dobrobit pomoraca je od najveće važnosti i svaki izvještaj o zabrinutosti oko posade shvaćamo nevjerojatno ozbiljno“, rekao je državni tajnik Velike Britanije za promet Grant Shapps. „Nećemo se ustručavati nastaviti koristiti sve snage unutar naše kontrole za zaštitu. zdravlje i sreća svakog pomoraca koji trenutno radi u Velikoj Britaniji. "
U svojoj izjavi, MCA se nije bavio pitanjem hoće li druge nacije dopustiti vraćanje natovarenih pomoraca na tim brodovima zračnim putovanjem - glavnu prepreku koju su identificirali CMV i All India Seafarers Union.
Sky News izvijestio je ovog tjedna da je CMV u hitnim razgovorima sa svojim vjerovnicima kako bi osigurao dodatnu likvidnost.

https://www.maritime-executive.com/...e-ship-following-serious-crew-welfare-reports

Back