Crude oil tankers

Za Shella su uvjeti bili sljedeci (otprilike):
oil fleet (c/o) - 65 000$ godisnje
lng fleet (c/) - 70 000$ godisnje
ugovori su bili 4 mjeseca na brodu i 25 dana godisnjeg po mjesecu...

Napomenit cu da su ovo bili uvjeti prije 2008., a sada sam cuo da su mijenjali ugovore na 3-3 i da su dizali place....

Last edited:
Za Shella su uvjeti bili sljedeci (otprilike):
oil fleet (c/o) - 65 000$ godisnje
lng fleet (c/) - 70 000$ godisnje
ugovori su bili 4 mjeseca na brodu i 25 dana godisnjeg po mjesecu...

Napomenit cu da su ovo bili uvjeti prije 2008., a sada sam cuo da su mijenjali ugovore na 3-3 i da su dizali place....

Pa mogu reci da su to dobre place. Kaze ovi jedanmoj ode da mu je prika na Shella i da ima 7000eura permanentno ka 2nd eng. Mislim da je to ipak malo pritjerivanje. A nije u cilju gledat kolika je godisnja placa nego koliko si doma a koliko na brodu. jel tako?????

Ne znam, mozda su stvarno mijenjali uvjete (iako mi to zvuci malo pretjerano)...no, dobro.. :kafa

Svatko ima svoje vidjenje vezano za place/ugovor...ja preferiram kraci ugovor...i upravo danas putujem na brod, pa se cujemo ponovno za 3 mjeseca...:udriglavom

POZDRAV!!!

Da li mislis mozda na agenciju TA-NA?? :confused:

Ako da, onda mogu samo reci da sam cuo samo pozitivne stvari o njima i Cap Bozicu....:uzdravlje

M A R U T A Industries.
Krca MARINCONSULT
Office: K.Gomilica, ZG, Graz
KONTAKT
Obala kralja Tomislava bb
Ka??tel Gomilica - Croatia
Telefon: ++385 21 204 001
Fax: ++385 21 204 040
Mob: ++385 98 324 165
e-mail: marinconsult@zg.htnet.hr

Ovako: ima svega, mali balkovi, mali kemikal tankeri (oko 120m) 5-6 komada i 4 produkta. Na kemiji je ka u ma??ini. Mali brodi, plove svuda, a kad su u liniji onda je to Carribi - Meksički zaljev. C/O 7500$ + senioriti bonus 2/O i 3/O uvik 6-6, ugovor 6 mj a doma kolko uvati??.

Ja uteka na produkte, veći brodi (182m) 4 komada, svi isti a bolja plaća nego na kemiji bar za 2/O i 3/O. Bar nisu dugo 6-6 uglavnom samo u portu. C/O 6600$ +bonus. nategne se i do 8000$. Ugovor 6mj, za C/O 5 mj. Sada ugovori po ?željama ali ljudi sve manje. Na??i svi časnici. Pomalo nestaju. Burmanci nadiru. Posada burmanci. Od časnika di koji filipinac, madjar, rumunj, ukrainac, rus...Bude i dosta navigavije. Rijetko ulaze na neku liniju, uglavnom tramp. Područje ovisi od broda. Tank gauge sistem totalna ? teta-nepouzdan (resisance tape). 1 brod ima float gauge i taj čita dobro.
Na??i su i u officeu, superintandanti, safeti manager...ali burmanci nadiru, na??i bi?židu.
Ovo su činjenice, moj dijam nije bitan.
Sritno!:rolleyes:

Jel mi moze ko savjetovat gdje bi mogao poci za elektronicara?
Bio sam 3 puta na bulkovima placa cca 3300eur ugovor 4-4

Jel mi moze ko savjetovat gdje bi mogao poci za elektronicara?
Bio sam 3 puta na bulkovima placa cca 3300eur ugovor 4-4

Obavezno se javi na Exmar,do godine im treba dosta ljudi jel izlaze 3 nova LNGRV-ja iz skvera.Pogotovo im trebaju ljudi sta su dobri elektronicari jel na brodima ima dosta automatizacije.Lova ti je prva liga,oko 8000 eura te placeno mirovinsko i zdravstveno u Belgiji.Mislim trenutno najbolji ugovor za elektronicara u svitu.Isa bi pro na trening s obzirom da nemas iskuvstva na gasu,a i tako bi ima placu oko 5000 eura.

prije neki dan me konaktirala jedna agencija iz Liverpoola koja radi sa dosta dobrim kompanijama (oil,lng & offshore industry), kao sto su Chevron,MOL,BP,Shell te me pitalo ako sam zainteresiran za vlcc brodove jer da imaju otvorena mjesta za c/o...
ugl, da skratim...kako nisam trenutno zainteresiran, reka mi je da obavijestim svoje kolege ukoliko zele...DAKLE, DOLI VAM JE DIO MAILA PA TKO ZELI NEKA PROBA....

"Hope to hear from you if you are seeking new employment in the future .

Don't hesitate to pass on my contact details to any of your colleagues
who might need a new job in the future !

Best Regards
Simon ,
Simon Martin <simon@mnrltd.com>

Merchant Navy Resources Ltd , Liverpool
e-mail: info@mnrltd.com
+44 ( 0 ) 151 291 1010
+44 ( 0 ) 151 291 1012 (fax)

i mene je navedena agencija kontktirala nekoliko puta ove godine, naime ispunio sam aplikaciju krajem 2006. ponude su bile za Chevron oil fleet i Shuttle tanker Aberdeen. ako su moju aplikaciju iskopali nakon godinu dana, znaci da im stvarno fali ljudi. Buduci da sam se tankera ostavio morao sam im se zahvaliti. Inace za Chevron radi Northern Marine, a za njih nemogu reci nista lijepo.

evo vam zorovic trazi 2/o za chevrona:
Advert publish date: 20.08.2008
Department: Deck
Rank: 2nd Officer
Ship type: Crude oil tanker
Years of experience: up on request
Certificate of competency: Deck officer of a ship of 500 GT or more
Certificates: Tanker familiarization , Advanced oil tanker operations
Salary from: Euro currency permanent - on request

Navigation area
World wide

Contract dynamics
3 months on - 3 months off

Short Job description
2nd Officer on a Oil Tanker for Chevron Mixed crew nationality.

Employment type
(full/part time...)
Full time employment

Other conditions
Pension scheme, additional bonuses, crude oil experience required, after completing contract on Oil Tanker there is possibility to transfer on LNG vessels.

Pa mogu reci da su to dobre place. Kaze ovi jedanmoj ode da mu je prika na Shella i da ima 7000eura permanentno ka 2nd eng. Mislim da je to ipak malo pritjerivanje. A nije u cilju gledat kolika je godisnja placa nego koliko si doma a koliko na brodu. jel tako?????

Nema ??anse. To je mislio na 7000USD. Zadnje ??to sam čuo, plaća 2/o i 2/e oko 3100EUR permanent.

Back