Compex

druga banda, ona di se pije vrc soka od jabuke

Ras Laffan :(

zivili lng
godinu dan sam doli se przia
nikad toplije more u portu na iskrcaju po 35deg nismo mogli ladit VDF
jedino sta ako bi digli koju vrsu s bagerom bilo je kirnji ka u prici
i nisu bile lose onako odma friske(vec kad ostoje nisu me dojmile)

iako pia se onda jupiler pored svih zabrana ;)
kako bi novi brod dosa iz dubaia donia bi paletu pive
bice se i to prominilo:(

maintenance vessel, shell GTL projekt. Nista Dubai, nista nigdi. Stoj di jesi, ne pitaj gdje si. Uglavnon st-by sa skalon spojenon na platformu

di mi je High Voltage
firma me odbila da nemogu to polagat jer nije u matrixu
ali so obzirom da me preobratia tako da cu i ja ic polagat taj compot i to o svom trosku
zamolia bi ga za taj materijal da se pripremim
neka bude robno novcana zamjena;)

znam da u otocani dosta uzivljeni u svoje kurseve i sve shvacaju ozbiljno
zato sam ih duze vrime izbjegava dok mi compot nije dosa glave

nebi tia past kus:confused:

High Voltage said:
Sta si ti stvarno bolestan ili mi se to samo cini. Ako neces savjetom pomoc deckima onda nemoj ni srat po forumu. Daj se malo sredi i nadji si neki hobi ili zanimaciju,pusti mladje neka stvaraju buducnost,nemoj srat nepotrebno !

ovo je poruka sta sam je dobio od uvazenog clana High Voltage
zbilja nije lipo:(
molio bi odgovorne na forumu da ga barem opomene

pa da odgovorimo na HV
tom momku sam pomogao koliko sam mogao savjetom kad je isao na JDN JC
dao neke pocetne smjernice
danas mu reka da je pre mlad i zelen da zakoci iako imam povratne info da je veoma dobar materjal

sve sta sam rekao iza toga stojim i pomazem ljudima(da ne trose svoje dane uzalud na tebi bitne kurseve,za solde lako oni dolaze i odlaze)

Last edited:
Hey, hey ljudi stvarno se nisam nadao da ce tema krenut nizbrdo i ratnicki nastrojena :D Prije svega ne zaboravite da bi privatne poruke trebale ostat takve kako se i zovu - privatne ;) Cijenim vasu pomoc i detaljne odgovore pa cu na kraju odlucit gdje i hocu li ic. Na kraju najvise od svega odlucuje budget :( lova vazda diktira. Da je nozicama nastric, opet ne bi bilo dosta :D Do sada se na forumu nije pisalo puno o compexu, pa se nadam da ce ovdje uskoro osvanut neki dojmovi, pa mozda i moji? Finta je da sada u prvom mjesecu se dobije malo jaca placa od nekih zaostataka, pa sam taj visak definitivno odlucio ulozit u sebe umjesto u kakve pizdarije. Cura bi da letimo negdje na izlet, a ja bi letio negdje na ultra deep water drill unit. Skromno :(

;)

vmozara

ja ovo dozivljavam kao javni forum pa tako i poruke
privatna je moja mail adresa

ti mozes ic na kurs za astronauta ako mislis da je potrebno

ja upravo polazem cuveni kompot a zove se NR10haz i samo je on priznat di radim
sad da ne pisem cili roman

u sebe ces najvise ulozit ako se maknes sa JC i odes na novi unit to sa soldima ne mozes kupit
a na ultra deep water drill unit to nece imat ili ako imaju(veoma malo jedinica je takve klase) posal ce bit podjeljen tako da opet nista od novih spoznaja;)
a i o tome bi se dalo pisat pa ce se opet javit dezurni rugaci pa gren ca

stoj dobro

Ej V. Evo ja bija u ASET na COMPEX koji je JTL certified i tako to.
Mislin, lipo, simpaticno, test se polaze ka sta su ti i rekli, nesto se i nauci, mislin ono nije lose.
Ubije se pe dana i upozna lipote Aberdeena i lokalne kulture destilacije, ono sve pet.
Ali, to ti nista ne znaci da si u igri za posal.
Kako san ti vec reka jednon, slozi dobar CV, interesantan cover letter i neznan, poviri doli na dnu Straduna desno...
Pa ti mozda i upali, meni je, nakon nekih 500-600 aplikacija, jos uvikmi dolaze odjebanice na neke od njih :D .
Uz duzno postovanje uvazenoj gospodi koja je priko veze upala u bizmis sa Makitama, Boschhamerima i Hiltijima, ili kako vec zovu svoje busilice, eto ja san upa ovdi bez ikakove preporuke, na samu ludu sricu.
Da je moguce jos uvik upast na ludu sricu svjedoci slucaj od pri misec dana di san dragome prijatelju bija referenca nakon zavrsenog intervjua sta znaci jos jedan koji je upa na ludu sricu.
Sad nastranu sta lova nije astronomska ka sta je recimo na drugin firmama i drugdi u svitu, ali unit na kojem sam je sesta generacija, cyber based, Aker oprema (uvazeni kolege u bizmisu znaju o cemu je ric) i jako je dobar za stec nesto malo znanja i iskustva.
Prema tome, prika, ja bi ti savjetova isto sta san ti savjetova jednon prigodom da pokucas tamo di san ti reka i vidis sta ce bit od toga.
Strpi se jos neko vrime na JDN, dobro je tamo za se naucit vise nego sta triba za ovdi, jer kad jednon upadnes ovdi, samo pomalo zatupljujes.
Sa kako znas, COMPEX ti ovisi o podrucju di radis jel approved ili ne, BOSIET isto, svaki ovaj tecaj ti je CCA 2 k EUR sa popratnin troskovima.
Meni je Maersk recimo BOSIET platija skupa sa hotelon i karton nekih 3 k EUR, pa sad promisli je ti se isplati.
Jedan drugi jako dobar prika je sad za koji dan u Aberdeenu na iston mistu di san ja polaga BOSIET rijesija sa popratnin troskovima BOSIET za nekih 2 k EUR.
Mada ja i dalje mislin da mu to nece puno pomoc, nebi smilo ni odmoc.
Vise se uzdaj u svoje znanje i kvalitete nego u te papire, viruj mi ako si in interesantan, ulozice u tebe.
Ako pak nisi, mos imat i brevet Michelinovog kuvara, nes moc upast ni za maloga od kuzine.

Last edited:
Evo čisto ako netko ima dilemu dali da ide na Compex ili ne ..... Ja savjetujem da ne idete osim ako vas kompanija ne Å¡alje.
Radi se o tome da su sad izmislili slijedeće :

Delegates are required to supply copies of a relevant industry qualification prior to attending the course:-Copy of Elect certs are required ie. NVQ L3 or SJIB Card
C&G Electrical Level 2 & 3 & IEE Wiring Regs level 3.
FAILURE TO PROVIDE ELECTRICAL CERTIFICATES WILL RESULT IN A FULL COURSE FEE BEING CHARGED AND THE DELEGATE BEING REFUSED ENTRY TO THE COURSE.

Ja sam krenuo na Compex u 2.mjesecu ali je pola letova bilo otkazano pa sam prebačen za ovaj ponedjeljak,u međuvremenu je doÅ¡lo do gore navedene izmjene i bilo kakve licence HR ili strane,oni ne prepoznaju... Moji su svi certifikati iÅ¡li na provjeru,koju se mora platiti i odgovorili su da oni to ''ne prepoznaju'' i da se u tom slučaju izdaje ''non electrical'' certifikat.
Debilana........

Jel tko bia na Compex tecaju u elektro-eksperta, jel taj Cert od njih uopce priznat od strane Compex organizacije dali zna itko ?

Da se zna za ubuduce u vezi navedenog gore..

Dear ...

The course appears to be similar to a foundation awareness course and is not a competency assessment course as it does not have any practical assessments to assess the competency of the individual and is not internationally accredited to ISO/IEC17024 Competency of Persons so in short it cannot be compared to a CompEx certificate.

Kind Regards

Steve Ryan
CompEx Assessment Manager

Sve ti ovisi od firme do firme i od sektora do sektora. Ja nebi nikad isa u UK i sam platija taj tecaj mada znam dosta kolega koji su to napravili. Ja osobno jos nisan bija na firmi di to uopce traze. Sican se da su talijani slali u UK na tecaj svoje ljude i rjetko ko je prosa. Kad su skuzili da bacaju pare poslali su ljude cini mi se u Milano na ATEX training di svi prolazu bez problema. E sad ako si u UK sektoru a posebno na nekom production unitu nemas izbora nego kod njih ic na CompEx. Npr u Brazilu ti to uopce ne traze, ali zato moras imat njihov NR10 training sa dodatkom za hazardous area...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Sve ti ovisi od firme do firme i od sektora do sektora. Ja nebi nikad isa u UK i sam platija taj tecaj mada znam dosta kolega koji su to napravili. Ja osobno jos nisan bija na firmi di to uopce traze. Sican se da su talijani slali u UK na tecaj svoje ljude i rjetko ko je prosa. Kad su skuzili da bacaju pare poslali su ljude cini mi se u Milano na ATEX training di svi prolazu bez problema. E sad ako si u UK sektoru a posebno na nekom production unitu nemas izbora nego kod njih ic na CompEx. Npr u Brazilu ti to uopce ne traze, ali zato moras imat njihov NR10 training sa dodatkom za hazardous area...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ima Compex i Atex u It kao sto si i navea,vidit cu di sta i kako. Ove NR10 nemam sta nemam od njih,svako malo update neki..

Pozdrav ekipa,

Vidim da se nije dosta pisalo na ovoj temi a i ne nalazim neke opsirnije informacije po net-u vezi tecaja pa da vas pitam ako mozete pomoci?
Zanima me vase misljenje i iskustva uvezi compex-a , trebam savjet gdje ga je najbolje ici polagati, firma ce mi ga traziti i poslati nas da ga rijesimo pa eto svaka informacija bi dobro dosla...
Unaprid fala :)

Back