Electrician
New member
Prosle godine sam bio prisutan na aeodromu u Cape Townu kada je 12 clanova posade bilo udaljeno sa British Airways leta za London. Policija je pozvana i ispraceni su natrag u hotel do iduceg dana.. Naravno svi su ukoreni od firme iako je mozda 5-6 od njih bilo pod alkoholom i pravilo show,svi zajedno koji su bili sa iste firme su iskrcani (krivi ili neduzni, nebitno u ovom slucaju ali si dio crew liste)!

Dalmos - da su kojim slucajem "jahali" iliti skakali na krkace po Rig Menageru mogli bi slobodno trazit drugu firmu.Cudi me da se to kod vas tolerira!?Jer ipak je Rig Manager iznad kapetana (barbe) i OIM-a...
Inace slicnih slucajeva ima dosta (prilikom ukrcaja pa ih neukrcaju na heli), uglavnom se objave preko maila i sluzbeno na safety meetingu nediljom.

Sto se tribamo cuditi, svi smo svjesni ugovora koji potpisemo, i Company Policy pa ko voli nek izvoli, sami mozemo procijeniti, naravno uvik ima iznimaka..

Dalmos - da su kojim slucajem "jahali" iliti skakali na krkace po Rig Menageru mogli bi slobodno trazit drugu firmu.Cudi me da se to kod vas tolerira!?Jer ipak je Rig Manager iznad kapetana (barbe) i OIM-a...
Inace slicnih slucajeva ima dosta (prilikom ukrcaja pa ih neukrcaju na heli), uglavnom se objave preko maila i sluzbeno na safety meetingu nediljom.
Sto se tribamo cuditi, svi smo svjesni ugovora koji potpisemo, i Company Policy pa ko voli nek izvoli, sami mozemo procijeniti, naravno uvik ima iznimaka..
evo samo da odgovorim gore na navedena pitanje
1....Kako se zna ciji su tj sta su nabrodu i koja je firma?
1....Pa charter je let i firma je zakupila avion
2.... NA brodu vjerovatno nesto nevalja kad idu na brod i piju
2.... Nevalja to sta navigaju na drill-u (Norvezinu) di imaju sve moguce povlastice od mukte interneta,telefona neograniceno, odsjedaju u Hiltona bilo di u svitu i imaju jako dobru placu i ugovor 4on 4 off a do kraja godine idu na 2on 4off.
Eto odgovori u podebljanom pa sad nek ljudi misle da li je to kretenizam ili je to zato sat im je lose.