Celebrity Cruises

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
To ti je super ugovor, radim dvokratno na kopnu bez slobodnog dana 11 sati dnevno za 16kn sat. Jedino sto imam internet a ostalo je sve njesra. :udriglavom

...jedan veliki update...danas smo imali sastanak i od danas stupa na snagu sljedece:...uvodi se nova pozicija 1st officer...dakle poredak je od sada:

ADO (2000$ ugovor 6 miseci)
2nd officer (4500$ 4 miseca)
1st officer (7400$ 4 miseca)
Chief officer (8000-10000$ 4 miseca)

....kako je ovo na mene utjecalo ukratko sjebalo me....obavljat cu isti posal i bit cu placen 3000$ manje, ukinilo mi pola strike (sada imam dvije, 1st officer je dvije ipo)...dakle i dalje je udri braco 12 sati dnevno, sto sam do sada trpija jer je lova bila ok, medjutim sad je to puuno manje...

PS ...mislim da je ovo definitivno kap koja je prelila casu, i da nakon ovog ugovor trazim nesto drugo...ovdje se vracam samo u slucaju da u 2 miseca koja sam doma ne nadjem nesto drugo (a vec imam nesto u pricuvi i to dobro)...jel ekipa sa drugih brodova Celebritija ima nekih novosti/kometara...ja sam ovdje jos do 11.10. kada se iskrcavam i to iz Splita :uzdravlje:

...jedan veliki update...danas smo imali sastanak i od danas stupa na snagu sljedece:...uvodi se nova pozicija 1st officer...dakle poredak je od sada:

....kako je ovo na mene utjecalo ukratko sjebalo me....obavljat cu isti posal i bit cu placen 3000$ manje, ukinilo mi pola strike (sada imam dvije, 1st officer je dvije ipo)...dakle i dalje je udri braco 12 sati dnevno, sto sam do sada trpija jer je lova bila ok, medjutim sad je to puuno manje...

PS ...mislim da je ovo definitivno kap koja je prelila casu, i da nakon ovog ugovor trazim nesto drugo...ovdje se vracam samo u slucaju da u 2 miseca koja sam doma ne nadjem nesto drugo (a vec imam nesto u pricuvi i to dobro)...jel ekipa sa drugih brodova Celebritija ima nekih novosti/kometara...ja sam ovdje jos do 11.10. kada se iskrcavam i to iz Splita :uzdravlje:

jeli second officer watch leader ili assistent first officeru?

sta radi chief offier jeli gvardija ili je on kao safety officer ?

fala unaprijed

mnogi su mi se smijali i govorili na forumu da pisem p........ kad sam govorio da je Carnival cruise Lines najbolja firma na svijetu i sad opet kad uzmem zadnjih 10 godina ispada da je najbolja kad sve skupa naravno stavis na vagu.

Pa to sve zavisi od covjeka do covjeka ali slazem se kada ovo citam da je Carnival bolji, ako nista onda laksi za navigat. Ali svako trazi nesto bolje:uzdravlje

Za sve ove koji su na Celebrityu, nazalost ali ovo je istina.
I tako jos jedan tuzan kraj.
A Jeb... m.... bas bilo dobro krenulo.
Mozda predobro.

jeli second officer watch leader ili assistent first officeru?

sta radi chief offier jeli gvardija ili je on kao safety officer ?

fala unaprijed

Evo odgovora...
Imamo 3 Chief off
Jedan je Safety i on je van gvardije
Druga dvojica su Ch. Deck i Ch. Navigation i oni su OOW
First off. ce biti OOW, a to ce biti jedan od dva 2nd off.(onaj s vise iskustva) koja su bila da danas
Drugi 2nd off. ce biti asistent isto kao i 2 ADO-a

Sto sad znaci da kad te avancaju za 2nd off. ponovno ces dugo vremena bit zacementiran na toj poziciji. Iso sad kao i ADO

Last edited:

Nevejerovatno.....
Ja sam jos uvijek na Constellation-u ne mogu da vjerujem da su toliko srezali plate,sad definitivno nemam razloga da ostajem odje i derem 12 sati.Reci mi jeli to sigurno jer ja odje jos nista nisam cuo a ne znaju ni ovi moji odje nista bash sam pitao.Veiliki pozdrav i valjda bude bolje nedje drugo :uzdravlje

Nevejerovatno.....
Ja sam jos uvijek na Constellation-u ne mogu da vjerujem da su toliko srezali plate,sad definitivno nemam razloga da ostajem odje i derem 12 sati.Reci mi jeli to sigurno jer ja odje jos nista nisam cuo a ne znaju ni ovi moji odje nista bash sam pitao.Veiliki pozdrav i valjda bude bolje nedje drugo :uzdravlje

sigurno jest, nego se drzi u tajnosti.
Ali nazalost lose vijesti se brzo sire.

Ej bas me zanima

Ej bas me zanima

Ej pa nisam znala da primaju kadete,mozes li mi samo reci ako ti nije problem sta su ti trazili od dokumenata i sertifikata???Ja ima zavrsenu srednju pomorsku i sad sam pri kraju sa Pomorskim fakultetom u Kotoru pa bi aplicirala za kadeta,hvala ti u svakom slucaju...

Ma stra??no je to ??to radu...koji k**** će jo?? izmisliti?? Semi-captain officer?? Chief of the chiefs officer?? Neki dan sam pričao sa capt. Kucharskim, i popu??io ??ansu (99%) jer sam zadnji put bio na kadeturi prije 4 godine...kao gleda se big ship...pa majku mu j..... jeli pi??e ADO ili C/O??! Oni bi tili kadeta koji ima sposobnost chiefa...a prepostavljan da imaju masu chiefova koji imaju bar 2 godine expirienca na USS Enterprise i preporuku capt. Picarda...pa dajte ljudi pomolajte malo...je**li ih neuki ameri...:udriglavom

Poku??avam ne??to na mjesto električara, tj fittera. Sad tamo ima electric fitter, assistent, 2nd i 1st. Zna li netko koje su plaće? Jer vidim da svi pi??ete da su jako srezane pa ako ko fitter moram ostat 7 mjeseci i zarađivat siću a da me svi jebu, da bi kasnije napredovao na mjesto asistenta kojeg isto svi jebu i tako 5 godina, da počnem tra?žit negdje drugo. Ima tko kakav info?

Poku??avam ne??to na mjesto električara, tj fittera. Sad tamo ima electric fitter, assistent, 2nd i 1st. Zna li netko koje su plaće? Jer vidim da svi pi??ete da su jako srezane pa ako ko fitter moram ostat 7 mjeseci i zarađivat siću a da me svi jebu, da bi kasnije napredovao na mjesto asistenta kojeg isto svi jebu i tako 5 godina, da počnem tra?žit negdje drugo. Ima tko kakav info?

u elektro odjelu ima?? fitter, fitter 1, asistent (kod nas ga trenutno nema, na pro??loj promjeni do??la su dva fitera), 3rd elec, 2nd elec, 1st elec i chief.

plaje:

fitter - 1700 usd
ass. - 2000 usd
3rd - 4000 usd
2nd - 7400 usd
1st - oko 10
chief - nemam pojma

sto se mene tice, nadam se da ce place ovakve i ostati. bar do nove godine kad mi je gotov ugovor. vjerovatno hoce posto je prije par mjeseci uvedena pozicija 3rd elec i vjerovatno je to dio restruktuiranja

fiteru i asistentu su placeni prekovremeni (da, to ti je ono sto imas preko 12 redovnih sati... prekovremeni na prekovremene...). probaj se uvaliti na mjesto asistenta, zapravo je to ista stvar, 7 mjeseci ugovor. svi te jebu, da si doletio prije dva tjedna, imali smo 2500 gejeva na brodu pa bi te i oni jebali...

ustvari nije tako lose, radi se samo 12 i pol sati dnevno, svake pete-??este noći si de?žuran i mogu te zvati bilo kada, obično je to oko 2 ujutro pa ponovo u četiri, mo?že?? izaći van cca jednom mjesečno i hrana je izvrsna. kao fiter ili asistent imas svoju kabinu. velicine 2 i pol metra kvadratna i dijelis wc sa susjednom kabinom.

na equinox se 22. 09. treba ukrcati novi 3rd elec, bilo bi mi jako drago da je to netko od vas ovdje po??to s dotičnom osobom moram dijeliti kabinu pa ako je netko zainteresiran, neka se javi celanu pod hitno

a ti si tamo? Bio sam u makinji sad, u dubrovniku. Gdje si ti bio? Malo sam pogledao makinju i sviđa mi se. Nije valjda da se toliko puno radi? Pa ??to uopće mogu radit 12 sati svaki dan, pa ne raspada se valdja brod??

a ti si tamo? Bio sam u makinji sad, u dubrovniku. Gdje si ti bio? Malo sam pogledao makinju i sviđa mi se. Nije valjda da se toliko puno radi? Pa ??to uopće mogu radit 12 sati svaki dan, pa ne raspada se valdja brod??

A neznam ni ja koji k.... nac guraju da se radi 12 ura na dan. To ti je mora bit staro Grcko pravilo.
A sto se tice izlaska vanka nije to bas crno, ja imam barem 3 dana u sedmici za izac od 3 pa do 6 sati slobodno. Nije uopce tako crno sto se toga tice, a imamo po cruzu uglavnom 3-4 overnight-a.

A neznam ni ja koji k.... nac guraju da se radi 12 ura na dan. To ti je mora bit staro Grcko pravilo.
A sto se tice izlaska vanka nije to bas crno, ja imam barem 3 dana u sedmici za izac od 3 pa do 6 sati slobodno. Nije uopce tako crno sto se toga tice, a imamo po cruzu uglavnom 3-4 overnight-a.

da, ne znam koja im je fora s tim radnim vremenom, ali eto...

ako si u nekom drugom departmentu imas vremena za izac, kadet stroja obicno ima slobodno od 12-16 i navecer, ali elektricari rade od 8 ujutro pa do 9 i pol navecer s pauzom za rucak i veceru tako da moras zicati izlazak. uglavnom ce te pustiti, ali zicanje znaci svaki put nateznaje tipa pa bio si vec vani, sta opet? pa sta ces vani itd. pa se meni ni ne da pitati. jos ako si u fire squadu, a vecina elektricara (3rd i asistenti) i kadeta stroja je u fire squadu, onda imas i dezurstvo pa moras nac zamjenu ili ostajes na brodu. tu je jos i port maning koji te skoro redovno zakaci kada je overnight...

uglavnom, crew bar, par cugi i izlazak se svodi na to...

nije tako grozno, ali to radno vrijeme je too much. jos je ovaj brod nov (jedna godina) tako da ima situacija kad si pomalo besposlen, ali opet ne mozes ni van ni u crew bar ni nikamo, samo u pm...

spasava te to sto svi rade minimalno 10-12 sati pa kad vidis da su svi, od cistaca pa do 3 stripe oficira u istim govnima kao i ti, onda ti je nesto lakse pa prolaze dani lagano

Bio sam na dvije razlicite cruise kompanije i ne mogu reci da tamo nezna biti posla ali ja stvarno neznam sta se ima raditi na brodu pogotovo godinu dana starom do 9-10 navecer. To tamo izgleda kao nekakva cista tiranija.

htio bih dodati jo?? jednu stvar za električare.

nema napredovanja bez faksa (vi??e ??kole)

dakle, ako imate srednju ??kolu i zaposlite se kao fitter, to ćete i ostati, ne mo?žete postati ni asistent taok da je mo?žda za električare bez faksa najbolje da potra?že neku drugu kompaniju ako misle napredovati

Back