Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Poala profesore, jesi crn...
Ajme moran se poc oprat, sad san izasa iz makinje i evo sta me docekalo na mailu.
Ovo je od covika koji kad nazove u ministarstvo, foteljasima nije svejedno, znaci off the record ali je pouzdano 100%, prenila moja stara, da koga nebi bunilo...
U pravu si, je, ???? je pita, stvarno je okrugli stol. Brodari ce se
borit za to da vam se omoguci polaganje bez fakulteta jer fali
casnika, a fakulteti naravno protiv. Posto se radi o uredbi a ne o
zakonu, ako se dogovore to ide po kratkom postupku
Znaci, moglo bi bit sta od toga...
valjda ce se opametit, bolje in je nego da in zazvoni alarm ovo lito...
Aj, vidimo se posli, iden popit s ekipon nesto u zdravlje svih nas...

DAli ima neko ko je polozio u Crnoj gori i da mu je neka firma ( koja) priznala brevet i da navigaje po tom brevetu? KOliko traje tecaj u Crnoj Gori?????????/

NA nCL-u ima tip koji je srbin a polozia je sve u Crnoj Gori i ima brevet za kapa (Crnogorski) i to mu NCL priznaje. Zasto nebi i nama?????????????

Last edited:
@Dalmos, nemam pojma, sutra cu zvat Bozica u Zagreb i pitat sta se moze oko toga ucinit, jeli ga norvedjini priznaju...

Dalmos, vezano za prosvjed, moran ti nesto poslat na pm, al cu posli, sad san ozednija...

Jadrane sve u vezi prosvjeda slati na PM gospodinu dopresjedniku UPH Peruzovicu pod nickom Kolega jer ja ne mogu sve organizirati a on je glavni i odgovorni za prosvjed :uzdravlje

Poala profesore, jesi crn...
Ajme moran se poc oprat, sad san izasa iz makinje i evo sta me docekalo na mailu.
Ovo je od covika koji kad nazove u ministarstvo, foteljasima nije svejedno, znaci off the record ali je pouzdano 100%, prenila moja stara, da koga nebi bunilo...
Znaci, moglo bi bit sta od toga...
valjda ce se opametit, bolje in je nego da in zazvoni alarm ovo lito...
Aj, vidimo se posli, iden popit s ekipon nesto u zdravlje svih nas...

Mene je straj ovoga "fakulteti protiv". Nece oni to lako pustit. Splitskome je fakultetu ovo cista lova sta in placamo iako oni tvrdu da malo toga ide njima (ka moraju platit profesore vise nego obicno i opremu za predavanja???). Kako cujen ni Rijecani nisu najsritniji, mozda cak i manje nego splitska grana.

Ja san uspija rjesit one dvi godine i kad san izasa kroz vrata samo san se upita zasto je to sve tribalo prolazit. Omalovazavanje je mene najvise bolilo, kao ja znan rjesit ovo a ti nikad neces znat. E pa moj profesore da san ja to zadnjih 20 godina rjesava, i samo to radija u zivotu dosad bi i ja naucija. Na dane mi se cinilo da oni uzivaju u toj torturi bacanja na ispitima. Izadjen na ispit, on me vrati uz smijesak, iduci put opet.... i onda nakon pet puti i nikakve razlike u onome sta san napisa on ce meni "kolega vidi se da ste radili". Ma izvrni se bestijo stara. A di je opet sad ova situacija kad ih niko ne more otirat u penziju nego ih kao molu da radu jer nema adekvatnog kadra za predavat??? A kako ce bit kad u 20 godina nisu tili imat asistente da in slucajno ne bi ukreli posal. Komara su zaposlili i coviku svaka cast, ima u glavi i iskustva, ali kad te pita onda te mora bar malo osramotit sa pitanjima koje on zna da ti neces znat. Ma isto ga postujen

...

a na cijoj strani je SPH?

Ma on je isfrustrirani idiot. Nije vridan toga da ga spominjemo

@forum

Nebih se htio petljati, ipak evo..,
_____

Nije mi jasno zbog čega ste se okomili na profesore? Neki su moji već i umrli.., zapravo simpatizirao sam ih sve (a i oni mene, bez hvastanja). Jedini kojeg ću spomenuti je prof. Mindoljević - on mi je takodjer bio simpatičan kao čovjek. Spominjem ga u jednoj drugoj namjeri ili sugestiji. Naime prof. Mindoljević je predavao Obranu i Zaštitu, nekada, a poslije se prekvalicirao i predavao Hrvatsku Kulturu i Etiku..,

Nevezano s njim >>>

Nije mi ni tada bilo jasno što znači Hrvatska Kultura i Etika - a nije mi jasno ni dan danas.

!

Ma nismo se okomili na sve, ali Profesore, da si kojom nesrecom upisao izvanredni fax u Splitu, znao bi o kome pricamo...

Je li to ti o prof. generalu Tinu Mindoljevicu??? On bi moga dosta toga govorit o kulturi,etici,ulici,biljaru,tresnjevackim malisanima,skolovanju u Zg i slicno...Jednom rjecju tip je legenda.
A Orsulic Vam je dotkorira na odbojnicima od vagona samo nek se zna o kakvom se kalibru radi.

Je li to ti o prof. generalu Tinu Mindoljevicu??? On bi moga dosta toga govorit o kulturi,etici,ulici,biljaru,tresnjevackim malisanima,skolovanju u Zg i slicno...Jednom rjecju tip je legenda.
A Orsulic Vam je dotkorira na odbojnicima od vagona samo nek se zna o kakvom se kalibru radi.

Je li to oni isti Or??ulić koji nije moga ujutro proradit bez dvi pive,ka i ni stari Yanmar bez start spreya!!!

Eeeeeee, stari za te se izjave vridilo ujutro dignit i poć u skolu, ili kad bi Ladi na Etiku donili sendvu sa mortadelon a ona podje rigat, ili pokupit Ladu iz umjetnosti, pa poc iza skole udrit blaza...

Evo navrle su uspomene Pavelin,Matkovic a ko se sica Pazanina iz Motora.
Prosa bi cili sat a nitko jos nije razumi dvi rici u komadu sta je reka.
A o Orsulicu sta se moze rec, za njega kako radi kosilica Stihl je nauka ali ako pitas kako povezat dva vagona e tu je najaci

Evo navrle su uspomene Pavelin,Matkovic a ko se sica Pazanina iz Motora.
Prosa bi cili sat a nitko jos nije razumi dvi rici u komadu sta je reka.
A o Orsulicu sta se moze rec, za njega kako radi kosilica Stihl je nauka ali ako pitas kako povezat dva vagona e tu je najaci

Orsulic i Jurisic: Kad ta dva debila ne bi vise bili na faxu onda bi nas fax bio netko i nesto, ma cijeli je novi dekanat u kurcu! Zamislite bolonjcima zabranili da mogu mijenjati profesore kod polaganja ispita, a bolonja kaze da mozes iz Splita polagati u Bremenu ispit ako hoces, a to su samo na nasem faxu zabranili, RI i DU nisu!

Orsulic i Jurisic: Kad ta dva debila ne bi vise bili na faxu onda bi nas fax bio netko i nesto, ma cijeli je novi dekanat u kurcu! Zamislite bolonjcima zabranili da mogu mijenjati profesore kod polaganja ispita, a bolonja kaze da mozes iz Splita polagati u Bremenu ispit ako hoces, a to su samo na nasem faxu zabranili, RI i DU nisu!

Vuce salji anoniman mail u ministarstvo. Ovo je stvar za njih jer sad i Antonic kroji svoje zakone.

Evo jos nesto novo. Zva san firmu u ZG, kazu mi da ce se u utorak stvarno i oni prisustvovat sastanku vezano za pomorce sa SSS. Provjereno tocno 100%, Ministarstvo je ZA , Poslodavci ZA, Fakulteti PROTIV. Ako donesu, bit ce to Uredba, sto znaci po kratkom postupku, Vlada, N.Novine i gotovo...

je u pravu si ali jedino sta je krivo a to je da su fakulteti protiv , nego fakulteti zele monopol u ovome i ne daju da to vrse srednje skole i firme koje odrzavaju kurseve.
Deny:o

a zna li ko kolika ce bit lova za kurs, i je li to samo za prvog ili i za kapa, ima li nekih nagadanja osim ovih po uzoru na CG

Ovo sta se tice Crbe Gore sta je gori pisalo je sljedeci slucaj.

To je kurs za 2nd engineera i dode 2700 eura te moras imati visu da bi ti dali brevet za Ch.eng

Dobija san mail od njih

Back