Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Pretpostavljam da si u Hrvatskoj zemlji sr**a.A pitanje bi trebalo bit kako se osjecas.Na to ti ne mogu dat decidirani odgovor mada bi to treba sam znat.Pretpostavljam frustrirajuce. Zavrsija puste skule,a posla nigdi na vidiku.

Ma svaka čast Brankić pa tebe svijet nema, ej a ??ta je to ??kula, ??ta to znaći, polupismen sam pa neznam.

Ma svaka čast Brankić pa tebe svijet nema, ej a ??ta je to ??kula, ??ta to znaći, polupismen sam pa neznam.

Sta znaci "polupismen" i "pismen". Je li kad si polupismen znas samo 50% abecede ili je kvaka u necem drugom?

Ma svaka čast Brankić pa tebe svijet nema, ej a šta je to škula, šta to znaći, polupismen sam pa neznam.

Za tebe barba Branko pametni moj decko daleko ces ti dogurat.Nemoj pokusavat bit ironican jer smisla za ironiju nemas. Nije škula nego skula.To ti je na blajskom dijalektu(Blato mjesto na otoku Korculi) naziv za školu(ne zgradu škole nego školu kao ustanovu). Upoznaj Hrvatsku da bi je vise volio.Hrvatska zemlja sr**a.

Sta znaci "polupismen" i "pismen". Je li kad si polupismen znas samo 50% abecede ili je kvaka u necem drugom?

Pa covik je zavrsija tolike skule u Rvata da sam ne zna je li pismen ili nepismen.Zato se je pravilno izrazio polupismen jer se valjda osjeca da je negdje izmedju.To i je tragedija ovog naseg skolstva.Zavrsis puste skole,a totalno nesiguran u sebe i posal koji bi treba radit jer si tamo ucija sve ono osim onoga sto si treba ucit.

Last edited:
Ajde ajde nema sad izvlacenja decki

Ajde ajde nema sad izvlacenja decki

Lipo san vam reka solidarnost decki a ne sakom u glavu. Prvo ste izvridjali ljude da su "mazaci koji su kupili skolu" (mislim to je vama bila uvreda jerbo pravi mazac zlata vridi )! Pa ste rekli da bi naplacivali 180000 kuna ! Vi decki imate slican problem kao i puno ljudi koji misle da si kapetan kad polozis kapetanski, sto naravno nema veze jedno s drugim jerbo kapetanski imaju i vjecni terci i sekondi. Frustracije pomoraca proizlaze iz cinjenice sto im netko,zbog interesa stotinjak profesora (jer nemojmo se lagati u tom grmu lezi zeko), zeli nametnuti sustav koji ih cini manje konkurentnim na trzistu rada. Mene recimo nervira sto drzava ponovno radi protiv interesa svojih gradjana i to bez ikakvog suvislog objasnjenja! Za decka koji je zavrsio 4 godine strukovne pomorske skole i godinu dana prakse na brodu (ukupno 5 godina) boravak od 3-4 godine na pomorskom fakultetu je prevelik financijski teret koji se nicim nemoze opravdati. Drzava tom decku nakon zavrsenog faksa nudi dugotrajan boravak na zavodu za zaposljavanje ako se on sam ne snadje i ode zaradjivati kruh kod poslodavca u inozemstvu. Nitko od njegovih konkurenata na trzistu NEMA 7 GODINA POMORSKE SKOLE I TOCKA!!! Zbog toga su decki frustrirani dragi moji prvoborci.
Ovi sto govore da 65000 kuna za 6 miseci skole nije puno jerbo ce to neko zaraditi na razlici place opet stvari gledaju iz krivog kuta. Pa nisu to PRIVATNI FAKULTETI COVICE pa da nabijaju cijene kako im se kua digne, to su drzavne ustanove koje se izmedju ostalog financiraju novcem upravo tih gradjana koje deru! Prosjecna placa u Hrvatskoj je 4000 kuna dragi moji, ako je vama 16 prosjecnih placa za sest miseci DRZAVNE skole prihvatljiva cijena onda se i ne cudim sto smo u ovakvoj banani. Po toj logici DRZAVNI pravni fakultet trebao bi kostati par milijuna kuna jerbo ce to svaki pravi odvjetnik zaraditi na malo jacoj transakciji???
I na kraju krajeva kapetanski ispit se polaze u Luckoj Kapetaniji a ne na fakultetima jerbo oni sa ovlastenjima u Hrvatskoj nemaju nikakve veze.

...Npr, ntko od nas nije niti ce pitat Nijemca, Nizozemca, Danca, Engleza itd je li zavrso fakultet, ili kako je dobiolicencu, niti ce se prepucavat s njma o znanju, ko je vise knjiga procitao itd, nego ce raditi po hijerarhiji!...

Tocno nyo i drveni ce tome strancu lizat dupe i sutit,ali zato ce se ovdje pr....vat po forumu i brojit svakome krvna zrnca. Zato ih i drzim za ono sto mislim da jesu,ali ne smin javno napisat jer sam dobija upozorenje od moderatora.

Bravo gobicu odlican post. Moja je politika radje 3 prava mazaca Filipinca nego 6 ovakvih domacih filozofa sa vakultetom.

Lipo san vam reka solidarnost decki a ne sakom u glavu. Prvo ste izvridjali ljude da su "mazaci koji su kupili skolu" (mislim to je vama bila uvreda jerbo pravi mazac zlata vridi )!

Svaka čast gobicu, evala ti!

Sinoć su me iziritirali spominjući zvanje mazača u onakvom kontekstu, a uopće ne poznaju zvanja na brodu - misle da možeš pasti padobranom na kuvertu i bit mazač.., svašta?!

:kafa

Last edited:
Lipo san vam reka solidarnost decki a ne sakom u glavu. Prvo ste izvridjali ljude da su "mazaci koji su kupili skolu" (mislim to je vama bila uvreda jerbo pravi mazac zlata vridi )! Pa ste rekli da bi naplacivali 180000 kuna ! Vi decki imate slican problem kao i puno ljudi koji misle da si kapetan kad polozis kapetanski, sto naravno nema veze jedno s drugim jerbo kapetanski imaju i vjecni terci i sekondi. Frustracije pomoraca proizlaze iz cinjenice sto im netko,zbog interesa stotinjak profesora (jer nemojmo se lagati u tom grmu lezi zeko), zeli nametnuti sustav koji ih cini manje konkurentnim na trzistu rada. Mene recimo nervira sto drzava ponovno radi protiv interesa svojih gradjana i to bez ikakvog suvislog objasnjenja! Za decka koji je zavrsio 4 godine strukovne pomorske skole i godinu dana prakse na brodu (ukupno 5 godina) boravak od 3-4 godine na pomorskom fakultetu je prevelik financijski teret koji se nicim nemoze opravdati. Drzava tom decku nakon zavrsenog faksa nudi dugotrajan boravak na zavodu za zaposljavanje ako se on sam ne snadje i ode zaradjivati kruh kod poslodavca u inozemstvu. Nitko od njegovih konkurenata na trzistu NEMA 7 GODINA POMORSKE SKOLE I TOCKA!!! Zbog toga su decki frustrirani dragi moji prvoborci.
Ovi sto govore da 65000 kuna za 6 miseci skole nije puno jerbo ce to neko zaraditi na razlici place opet stvari gledaju iz krivog kuta. Pa nisu to PRIVATNI FAKULTETI COVICE pa da nabijaju cijene kako im se kua digne, to su drzavne ustanove koje se izmedju ostalog financiraju novcem upravo tih gradjana koje deru! Prosjecna placa u Hrvatskoj je 4000 kuna dragi moji, ako je vama 16 prosjecnih placa za sest miseci DRZAVNE skole prihvatljiva cijena onda se i ne cudim sto smo u ovakvoj banani. Po toj logici DRZAVNI pravni fakultet trebao bi kostati par milijuna kuna jerbo ce to svaki pravi odvjetnik zaraditi na malo jacoj transakciji???
I na kraju krajeva kapetanski ispit se polaze u Luckoj Kapetaniji a ne na fakultetima jerbo oni sa ovlastenjima u Hrvatskoj nemaju nikakve veze.

Svaka ti cast na ovom postu. NIkog nisi uvridia pokazao si da imas argumente. Jos jednom moj naklon.
:uzdravlje

ne bih se ??tel me??at ali kad treba platit porez i doprinose onda se svi busate o prsa da ??ta je vama ova dr?žava dala da bi vi i??ta plačali, a kada triba platit ??kolovanje onda fakulteti nisu privatne prčije nego dr?žavne ustanove vama na usluzi. triba se odlučit judi moji, nemojte uspoređivat kru??ke i jabuke, ne zanima vas koliko ko??ta jedna godina pomorskog fakulteta za redovne studente nego koliko ko??taju ??kole za do??kolovanje odraslih. ;) jel vi imate pravo izać na kapetanski bez ??kole o tome bi se dalo raspravljat i ja san za to da se svakome da prilika, pogotovo zato ??ta vas dr?žava ograničava u napredovanju na stranim firmama, ali kad smo o plaćanju mislim da cifra i nije prevelika kad usporedite ljude koji nakon srednje upi??u fakultet pa stoje doma 3-4 godine i ?žive na materinoj sisi. normalno, sad će te vi reć ko in je kriv, ??ta stoje doma umisto da idu navigat. a opet se ljutite kad se vama ka?že ko van je kriv kad ste i??li navigat dok su neki doma grijali stolicu. mislim da ste napokon dobili priliku koju ste dugo čekali i sad su opet prolemi umisto da stisnete zube, platite, malo zagrijete stolicu i budete sritni ??ta ste napokon dobili priliku za uvatit avancamenat. pozdrav! :uzdravlje

ne bih se ??tel me??at ali kad treba platit porez i doprinose onda se svi busate o prsa da ??ta je vama ova dr?žava dala da bi vi i??ta plačali, a kada triba platit ??kolovanje onda fakulteti nisu privatne prčije nego dr?žavne ustanove vama na usluzi. triba se odlučit judi moji, nemojte uspoređivat kru??ke i jabuke, ne zanima vas koliko ko??ta jedna godina pomorskog fakulteta za redovne studente nego koliko ko??taju ??kole za do??kolovanje odraslih. ;) jel vi imate pravo izać na kapetanski bez ??kole o tome bi se dalo raspravljat i ja san za to da se svakome da prilika, pogotovo zato ??ta vas dr?žava ograničava u napredovanju na stranim firmama, ali kad smo o plaćanju mislim da cifra i nije prevelika kad usporedite ljude koji nakon srednje upi??u fakultet pa stoje doma 3-4 godine i ?žive na materinoj sisi. normalno, sad će te vi reć ko in je kriv, ??ta stoje doma umisto da idu navigat. a opet se ljutite kad se vama ka?že ko van je kriv kad ste i??li navigat dok su neki doma grijali stolicu. mislim da ste napokon dobili priliku koju ste dugo čekali i sad su opet prolemi umisto da stisnete zube, platite, malo zagrijete stolicu i budete sritni ??ta ste napokon dobili priliku za uvatit avancamenat. pozdrav! :uzdravlje

Igi

Ima tvoja prica istine ali ode se najvise polemike dize oko toga zasto se bune ljudi s fakultetom da se ljudima (koji ne traze da budu akademski obrazovani nego samo traze alternativno skolovanje) dade prilika za penjanje na najvise stepenice. Isto tako najbolesnije je da se polaze na fakultetu i poslije da se polaze u kapetaniji a iskusan si. PO cemu to? Da se razumimo da ce se sutra onaj ko je zavrsia srednju teze ukrcan na kadeturu nego onaj ko ima fakultet ( vec je i danas tako jer firme gledaju i taj dio ) ali onaj ko je odlucio da zeli tako i poslije s euvatit posebnog programa zasto mu to ne dati? Onda zasto recimo u 65000 kuna nije ukljuceno sve sta se tice ispita, knjiga i slicno? Zasto se pita fakultete kolika ce cijena biti. Ok ako je 65000 kuna neka dadu specifikaciju troska tih 65000 kuna pa se nece niko buniti ako oni imaju trosak i zaradu ali neka se to prikaze crno na bilo.
Mi smo ode mali ljudi i najlakse je baciti kost da se ljudi svadaju a oni citaju iz prikrajka jer ja to vidim. Ja isto tako vidim ko je s kim na brodu ili u istoj kancelariji na kopnu ili koji useri ( pa cak i oni koji su quest) koriste isti kompjuter i tko je ko? Stoga ode je malo ljudi koji ne misle da ovo triba izaci na cistas samo je par onih koji su na istim kompima ili IP adresama ( citaj isti ljudi ili kolege) koji stvaraju pobunu i bacaju ''kost''.
Odavno je poznato i ja bi volia da nije tako ali na brodima di je vise od par nasih uvik je svada. To ti govorim ja koji sam pokrenuo portal i koji se bori da nasi pomorci budu slozni ali godine komunikacije i tisuce mailova od aktivnih naglasavam AKTIVNIH pomoraca su mi dokazale da je to tako sta se vidi i iz predlozenog. Nas je nasem zavidan i tu je prici kraj. Zalosno ali istinito.

Lip pozdrav tebi i svima i zapamti da bi ja bio jako sritan da nije tako ali je tako.

ja san ti reka da san ja prvi da se da svima prilika da izađu na kapetanski, ako triba neka kapetanski misto 7 ispita sad?žava 10 pa nek se doda nekakvo upravno pravo, management ili ne??to ??to već misle da će sutra barbi ili kapu bit potribno. ali rasprava o cijeni studija je jednostavno nepotrebna, ko da se raspravlja za??to neko auto u salonu ko??ta toliko i da tra?ži?? specifikaciju tro??kova iz tvornica. oke, organizacija bi mogla bit na vi??oj razini, ali pobogu ljudi nije ni ljudima koji su redovno na fakultetu ni??ta bolje, ne znan ??ta bi vi tili, i dalje je to na??a usrana dr?žava u kojoj se svako bori za sebe, nemojte zaboravit da su neki sa splitskog fakulteta izlazili sa diplomama "sveučili??nog studija" dok su neki upisani u isto vrijeme i diplomirali kad i ovi drugi dobivali diplome "stručnog studija" i morali polagat razliku i platit 1300 kn da bi dobili ono ??ta su oni prvi dobili đabe. jednostavno tribate se odlučit jel van se to isplati ili ne, upisat ili ne upisat, eventualno malo sačekat jerbo ni auto se ne kupuje dok ga ne kupi par onih koji moraju bit prvi da se vide one početne gre??ke i mane. mislim ova rasprava mo?že trajat i trajat a sve je već odavno rečeno. ja ću tu samo nadodat jo?? ako ikome od vas triba ??tagod materijala, knjiga, seminarskih radova ili ??ta pokazat da ću rado pomoć ka ??ta meni sad na brodu poma?žu oni koji su priskočili vi??u pa su sad iskusni terci i sekondi a ja neiskusan kadonja! pozdrav i ?živili! ;)

Ja mislim da je cijena OK. Kome treba platit ce, a kome netreba nece i to je to. Prolivanje iz supljega u prazno ne vodi nicemu. Zao mi je one koji su zivjeli u zabludi misleci da ce pomorci dobit ovaj "tecaj" serviran na pijatu i mukte. Mene bi recimo vise zanimao vremenski rok u kojemu se tecaj da odslusat i ispolagat sta treba nego cijena jer meni je svaka ura doma neprocjenjiva. Da se mene pita ja bi isa na sistem: "Manje vremena, vise plati".. Lako bi ja refa sve sta san da u vrlo kratkom periodu.

A sad sta bi neki i ovce i novce.....jebat ga.

Na PFRI koji drži doktorski studij za sve pomorske fakultete je cijena dokorata koji se plaća, a traje minimalno tri godine, ekvivalentna cijeni ovog tečaja od par mjeseci, što je po meni izvan svake pameti. Pored toga, izgleda da u ovoj državi sve dolazi u "paketu" pa su sa novim izmjenama Pravilnika progurane i odredbe po kojima se sa fakultetom više ne može doći do breveta ako se prethodno nema i srednja pomorska nego ih se mora slušati (i plaćati) posebno. Ne samo to nego su i strojarima i nautičarima uveli kao obavezne dodatne sadržaje koji se slušaju u srednjoj, ali ne i na faksu tako da će bit još dopunskog "educiranja" i plaćanja ko želi navigavat... fala bogu, ko će minjat nastavni program na faksu, tražit dopusnicu od ministarstva znanosti, tražit "kompetentne" i kvalificirane ljude da drže nastavu u sustavu visokog obrazovanja itd. kad je lakše potezom pera ubrat ceh...

Ja mislim da je cijena OK. Kome treba platit ce, a kome netreba nece i to je to. Prolivanje iz supljega u prazno ne vodi nicemu. Zao mi je one koji su zivjeli u zabludi misleci da ce pomorci dobit ovaj "tecaj" serviran na pijatu i mukte. Mene bi recimo vise zanimao vremenski rok u kojemu se tecaj da odslusat i ispolagat sta treba nego cijena jer meni je svaka ura doma neprocjenjiva. Da se mene pita ja bi isa na sistem: "Manje vremena, vise plati".. Lako bi ja refa sve sta san da u vrlo kratkom periodu.

A sad sta bi neki i ovce i novce.....jebat ga.

Ima istine u ovome nismo svi ni bili baš toliko naivni. Znalo se da će oni ciljat na pare. Pa eto in ih nek se uguše u nijma,ali zašto su nas onda sjebali za vrime koje ćemo utošit u to.
Jer matematika ne laže za ovi alternativni put će tribat barem godinu ipo da bi ga se završilo. To znači ni ovce ni novce. A dotak kud koji mili moji i ova nesritna država če dotad uč u zajednicu europljana ,a onda če vridit drugi zakoni. Evo in fige :p:p:p

Evo malo za ove što se nevole šokirat puno. Još bisera made in croatia.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/saborski-odbor-raspravljat-ce-o-marjanovicevom-samaranju-majmuna/534340.aspx

Last edited:
ne bih se ??tel me??at ali kad treba platit porez i doprinose onda se svi busate o prsa da ??ta je vama ova dr?žava dala da bi vi i??ta plačali, a kada triba platit ??kolovanje onda fakulteti nisu privatne prčije nego dr?žavne ustanove vama na usluzi...

? to se tiče poreza on se plača u onoj dr?žavi u kojoj je zarada ostvarena. Kompanija u kojoj ja radim nije u Hrvatskoj i ne podlije?že nikakvom zakonu RH. Dakle u slučaju bilo kakvog problema između mene i mog poslodavca hrvatska dr?žava je nemoćna. Neka se ona brine o svom dvori??tu kako stvari stoje tj. da li su razni 'sanaderi' i 'gotovine' platili poreze!

Uključivanjem u sistem za mirovinsko i zdravstveno hrvatska dr?žava pomorcu ne daje ni??ta osobito. Mi sudjelujemo u tim sustavima svojim novcem i oni trebaju funkcionirati kao OSIGURANJE, a funkcioniraju kao zajeb! Ne mogu drukčije objasniti broj onih staraca koje svaki dan gledam nadvi??enih nad kontejnerima za ??kovace?! Niti mogu objasniti odgovor liječnika: "Stavit ću vas na listu za pet mjeseci".

A ??to se tiče cijene koja je predlo?žena, mene se ne tiče ipak - da je cijena 20000 kuna smatrao bih je pretjeranom. Kakvu to elitnu nauku podučavaju pa su udarili toliku cijenu? Npr. u Splitu nemaju niti odgovarajuću zgradu nego jo?? uvijek maltretiraju studente po kojekakvim ??upama u gradu! Pro??ao sam ja to sve pa znam koliko vrijede. Tih 65000 kuna zaokru?ži na 10 tisuća eura, ako se javi 100 kandidata - eto im milja (1 000 000) eura! A milja eura je ma??alah svota!

Rekao sam ovo o broju kandidata na razini pretpostavke, nemam pojma koliko ima takvih ljudi kojima to treba. Podsjećam vas na ne??to drugo npr. kada su biv??i telegrafisti ostali bez posla sredinom ili krajem 90-ih - velikodu??na Hrvatska im je uzela 20000 kuna samo za upisninu da bi se prekvalificirali u nautičare. To su bili slični ??trc-brc kursevi, ljudi su dali novce, a posao su morali naučiti na brodu! Neki su se odlučivali za studij menad?žerstva i danas imaju zavr??en biv??i VII stupanj obrazovanja... neka odu s tim stupnjem negdje vani pa poku??aju aplicirati za posao?!

Last edited:

POLUPISMEN ZNACI DA ZNAS SAMO LATINICU A NE I CIRILICU:D:D:D:D

Nego salu na imam jedno pitanje, vidim da ga jos nitko nije postavio. Sto je sa nama vjecnim studentima koji smo dali vise od polovice ispita po starom sistemu? Dali ce nam se to priznati u ovom novom brzom tecaju i dali cemo placati punu cijenu?

Kolega dragi ovo sve ovdje napisano stoji, i sistemi ??kolovanja postoje od pamtivjeka, ali znate ??to je ?žalosno, ??to ovdje ima ljudi koji ili neznaju ili ne?žele to prihvatit.
Neznam ??to bi sada na ovih 6mjeseci tečaja trebali reči svi oni pomorci koji su uz naviganje zavr??ili i vanredno vi??u (potro??ili 4 godine i novaca), koji nisu imali tada izbora za nikakvo alternativno obrazovanje (normalno uvjek je postojala opcija ići van zavr??it, ali to koliko vidim se ni ne treba za uzet u obzir jer se rijetko ko odlući na takav podvig).
Sve se svodi na to da kad se radi o svojoj ko?ži e onda ni??ta nevalja i sve bi trebalo okrenut na svoj mlin. Ali tako to ne ide, trebalo bi cijenit danu priliku, sad da je previ??e novaca, pa na?žalost sve je u ovoj dr?žavi tako, pa je bilo i za očekivat da ni taj tečaj neće biti iznimka.
Pozdrav

Dragi kolega!

Sto bi naprimjer ja trebao reci, recimo ja sam u Tkzv JNA sluzio 15 mjeseci, moj pokojni otac 4 godine, a poslije mene, su sluzili prvo 12 mj, pa onda 6, a danas uopce ne sluze!
Bi li se ja trebao bunit!? Naravno da ne!
Tako i sa ovim nazovi kursem!
Ljutio se ko ili ne ljutio, tako mu je kako mu je, nije valjda da je toliko ljubomore prevladalo, na nacin: Ako ja nisam mogao, zasto bi mogli drugi?
To ne ide tako, umjesto da se svi potrudimo i da se jos to olaksa, ako je ikako moguce, da ljudi s iskustvom i znanjem dobiju sto i zasluzuju.
Isto tako primjer:
1978, zbog pomanjkanja pomorskog kadra, samo u Dubrovniku je preko 200 polaznka za 6 mjeseci polozilo 6-mjesecni kurs za prekvalfkaciju i za diplomu pomorske skole, mnogi su se ukrcali prije mene, polozili porucnicki prije mene, avancali prije mene itd, td!
Sto bi ja trebo sad? Pljuvat po njima? Mozda da recem da sam bolji od njih?
Mozda, da nisam bio na brodu s nekima od njih, npr kao sekondo, a on kao primo! I gle cuda!!! Covjek dosta zna, profesionalac, lezi mu zanimanje!
KAPA DOLJE!
Ne moze se ic na nacin: Ako meni krepa krava, neka i susjedu krepa bik!
To nije ljudski, nego velika zavist, zasto on ma sto ja nisam mogao imat!
Toliko o tome, vise ne mislim pisat na ovu temu niti polemizrat, pokusavam pomoc svakome koliko mogu, a ne ocekivam ni od koga, posebno ne od ljudi koji siju zavist!
Hvala na paznji

Dragi kolega!

Sto bi naprimjer ja trebao reci, recimo ja sam u Tkzv JNA sluzio 15 mjeseci, moj pokojni otac 4 godine, a poslije mene, su sluzili prvo 12 mj, pa onda 6, a danas uopce ne sluze!
Bi li se ja trebao bunit!? Naravno da ne!
Tako i sa ovim nazovi kursem!
Ljutio se ko ili ne ljutio, tako mu je kako mu je, nije valjda da je toliko ljubomore prevladalo, na nacin: Ako ja nisam mogao, zasto bi mogli drugi?
To ne ide tako, umjesto da se svi potrudimo i da se jos to olaksa, ako je ikako moguce, da ljudi s iskustvom i znanjem dobiju sto i zasluzuju.
Isto tako primjer:
1978, zbog pomanjkanja pomorskog kadra, samo u Dubrovniku je preko 200 polaznka za 6 mjeseci polozilo 6-mjesecni kurs za prekvalfkaciju i za diplomu pomorske skole, mnogi su se ukrcali prije mene, polozili porucnicki prije mene, avancali prije mene itd, td!
Sto bi ja trebo sad? Pljuvat po njima? Mozda da recem da sam bolji od njih?
Mozda, da nisam bio na brodu s nekima od njih, npr kao sekondo, a on kao primo! I gle cuda!!! Covjek dosta zna, profesionalac, lezi mu zanimanje!
KAPA DOLJE!
Ne moze se ic na nacin: Ako meni krepa krava, neka i susjedu krepa bik!
To nije ljudski, nego velika zavist, zasto on ma sto ja nisam mogao imat!
Toliko o tome, vise ne mislim pisat na ovu temu niti polemizrat, pokusavam pomoc svakome koliko mogu, a ne ocekivam ni od koga, posebno ne od ljudi koji siju zavist!
Hvala na paznji

ne daj se mljet...i uhvati se harmonike ......

ne bi ni ja tija mudrovat puno. ovaj sistem i cijenu smatran totalnin fjaskon. znaci... masklin u ruke i sve ponovo. ona cila euforija utopljena u casi , ne daju se foteljasi. provjerite malo momci za nostrifikacije diplome..... ja znan da se moze dobit americka diploma fakulteta dopisno. ja san magisterij odradija na chicago university , tri puta letija u kuala lumpur iz jakarte.. i aj ca. godinu ipo. sesnajst iljada zelembaca. malo vi to pronjuskajte bolje...pa ako moze....skontaj recimo dvi povratne karte do singapura i jos desetak kila zelenih....ucis dok si doma na godisnji...ko oce provat...pm radi. ali vidite koliko traje nostrifikacija,meni ovde ovjerilo u misec. a ima san cut da u nas za nostrificirat diplomu likara iz padove triba rodit medu prije nego koji guzonja potpise. znan i slucaj di coviku nije priznalo hotel management polozen u svicarskoj... a danas je hotel manager u hyattu dubai. jebi ga..ne moze u bellevue ili slavije. a da ne pricamo o bon reposu.

Back