![]()
potpisujem ovo...tj. dok san ja priko student-servisa nosio vriće ??uta niza skale u Dubrovačkome starom gradu za 20kn/sat dok su neki pomorci moji kolege iz srednje vozili nove golfove...nisan kupio iskustvo na brodu i sad sam neiskusan ali iman vi??u pa san usput i glup zato jer san i??a na nju...sad bi vlada tribala pomoć njima a nama je ionako sve isto...
opet će me izbrisat
Imam zavr??enu vi??u pomorsku ??kolu, a upisa san je kako me nebi ova dr?žava zajebavala oko napredovanja na brodu. Sad ću ić prvi put za asistenta. ? ta se mene tiće mo?že se komodno vratit stari zakon, ja uvik rečen neka na??ih ljudi. Za sebe se osobno ne bojin jer san je zavr??ija za svaki slučaj jer nevirujen ovoj dr?žavi ama ba?? ni??ta. Brodova ima koliko očete i posla će bit za svih. Al vidin na ovome forumu mr?žnju ljudi prema onima koji imaju tu vi??u ??kolu koja u ovin trenucima vridi zlata (ljudi sa vi??on i bez nje imaju jednako pravo glasa i svoga mi??ljenja). Sritno u promjeni zakona.........
Pomorce su uveli u porezni sustav, znači oporezuju nam zarađeni novac a oni nedaju ljudima da prođu taj prag sekonda (dr?žava je u banani, fali love, ako bi bilo vi??e čifova znači stavili bi vi??e u dr?žavni proračun jer ??ta pomorac vi??e zarađuje i njima bi bilo bolje, nerazumin........).
Ako vrate stari zakon past će zainteresiranost za upise na pomorskome fakultetu, neznan kako će to prihvatit glave??ine u takvim ustanovama i oni koji ?žive na račun pomorskog fakulteta npr. u Splitu (znamo kakva se tamo vrti lova od ubrzane vi??e, mo?žda neki i neznaju al uvjerija san se na svoje oči).
Roze majice na prosvjedu.........obja??njenje za??to roze jer mi je smi??no?
Famozna vi??a.........pa nije ovo red carpet
Intelektualci sa vi??on.............ma kakvi intelektualci, ljudi su rekli samo svoje mi??ljenje ??ta večini neodgovara.
Prcanje, prkose drugima.......ma ??ta ljudi pričate, ko ode koga prca?
Imam završenu višu pomorsku školu, a upisa san je kako me nebi ova država zajebavala oko napredovanja na brodu. Sad ću ić prvi put za asistenta. Šta se mene tiće može se komodno vratit stari zakon, ja uvik rečen neka naših ljudi. Za sebe se osobno ne bojin jer san je završija za svaki slučaj jer nevirujen ovoj državi ama baš ništa. Brodova ima koliko očete i posla će bit za svih. Al vidin na ovome forumu mržnju ljudi prema onima koji imaju tu višu školu koja u ovin trenucima vridi zlata (ljudi sa višon i bez nje imaju jednako pravo glasa i svoga mišljenja). Sritno u promjeni zakona.........
Pomorce su uveli u porezni sustav, znači oporezuju nam zarađeni novac a oni nedaju ljudima da prođu taj prag sekonda (država je u banani, fali love, ako bi bilo više čifova znači stavili bi više u državni proračun jer šta pomorac više zarađuje i njima bi bilo bolje, nerazumin........).
Ako vrate stari zakon past će zainteresiranost za upise na pomorskome fakultetu, neznan kako će to prihvatit glavešine u takvim ustanovama i oni koji žive na račun pomorskog fakulteta npr. u Splitu (znamo kakva se tamo vrti lova od ubrzane više, možda neki i neznaju al uvjerija san se na svoje oči).
Roze majice na prosvjedu.........objašnjenje zašto roze jer mi je smišno?
Famozna viša.........pa nije ovo red carpet
Intelektualci sa višon.............ma kakvi intelektualci, ljudi su rekli samo svoje mišljenje šta večini neodgovara.
Prcanje, prkose drugima.......ma šta ljudi pričate, ko ode koga prca?
ivo,pomorci koji navigaju duze vremena to znaju jako dobro,sve uvjete sve kako to ide,tako pustimo sad to sa visom,trebamo raspravit sto napravit sad kad budu minjali zakon,da sebi olaksamo,
mi??ljenja sam da se triba borit i da ne uvedu uvjet za brevet C/E i Master unlimited da triba imat visoku zavr??enu ili po novome magistar struke, a da za 2/E i C/O ostane uvjet vi??a ili baccalaureus... triba se pripazit specijalaca
![]()
Mi sa vi??om (ing) ni??ta nećemo dobiti niti izgubiti ukoliko se omogući stjecanje Svjedod?žbe za prvoga pomorcima s SSS.
Imati ćemo idalje prednost pri zapo??ljavanju i napredovanju.
Bio sam III. strojar svega 3 mjeseca.
Poslodavac je taj koji će odlučiti koga će zaposliti i kome će ukazati povjerenje.
Zapravo, nama nije konkurencija časnici s SSS.
Svi odgovori se kriju u znanju,sposobnosti i zalaganju.
A od pomorskog fakulteta u Splitu ?žive ljudi koji nebi trebali ?živjeti od njega. al dobro to je priča za sebe neki to nemogu razumit koji nisu bili tamo i neznaju o čemu se radi.
dalmos
molim te risi ove probleme sa provokatorima poput ive,nemoremo se podjebavat odi odi smo za pomoc jedno drugom,a ne da neki balonja prca ljude od kojih uci,starije i ozbiljne ljude sa puno iskustva,koji bi mogli bit profesori profesorima na faksu,a ovi pametnjakovici ni vodu na brodu nebi znali testirat koliko cl ima
iQuote:
Originally Posted by crta zara
ivo,pomorci koji navigaju duze vremena to znaju jako dobro,sve uvjete sve kako to ide,tako pustimo sad to sa visom,trebamo raspravit sto napravit sad kad budu minjali zakon,da sebi olaksamo,
zamisli sto je on napisa
mi??ljenja sam da se triba borit i da ne uvedu uvjet za brevet C/E i Master unlimited da triba imat visoku zavr??enu ili po novome magistar struke, a da za 2/E i C/O ostane uvjet vi??a ili baccalaureus... triba se pripazit specijalaca