Carnival

Evo malo fri??kih vijesti sa Carnivala:rolleyes:.
Kako su početkom godine ukinuli poziciju galley eng tj trećeg u hotelu sada im se stvorio vi??ak trećih ( a rade intervjue za sekonde:udriglavom) pa onda dr?že momke doma po tri mjeseca umjesto 2 kao prije. Ako nekome fali dana da se zna orijetirati:kafa

Evo malo fri??kih vijesti sa Carnivala:rolleyes:.
Kako su početkom godine ukinuli poziciju galley eng tj trećeg u hotelu sada im se stvorio vi??ak trećih ( a rade intervjue za sekonde:udriglavom) pa onda dr?že momke doma po tri mjeseca umjesto 2 kao prije. Ako nekome fali dana da se zna orijetirati:kafa

..jos treba napomenuti da to ne vrijedi za talijane ....njih 2 ko 1 nas :uzdravlje

ako ima netko frisku informaciju sta se tice kadeta/asistenata
ima li sta i jel prolazi ili obustava radova , negdi sam nacuja da
striktno zahtjevaju visu u kandidata ?

Kadeti tamo nemaju nikakve ??anse ako nemaju talijansku putovnicu.:mad:
? to se tiće vi??e to nije uvijet mene su uzeli bez vi??e odmah za trećega a prijatelja koji ima vi??u(i brevet trećega) su stavili za kadeta:( ja sam imao prednost ??to sam znao talijanski tj bio sam prije na MSC-u a on na Atlanskoj) tako da ti to nema ba?? neke veze.:rolleyes:

stara prica,to se radilo,i dok su bili na probi,e da je tamo samo bilge u gray water pa onda balasna pumpa:udriglavom
netko je napiso mail po svim brodovima plus Domenicu Rognoniu enviromental directoru o tome da ovaj baca bilge u gray water. izgleda da se nekome gadno zamjerio, navodno su pokrenuli istragu o tome ali ne znam kako je zavrsilo. uglavnom mail je bio na talijanskom i sve u detalje opisano sto se radi.

... ja sam imao prednost što sam znao talijanski

BTW, Propuhani, sei a casa o a bordo?

Nema tu ništa čudno, ovo što si rekao. Ja sam također nekoliko puta napravio ugovor na brodovima gdje o managementu odlučuju talijani. I to bez ičije pomoći, a odlučujuće je bilo znanje talijanskog jezika. Eto, bio sam i na brodu pod talijanskom zastavom na kompaniji Montanari. Mogao sam tamo ostati do penzije, no radilo se o LPG brodovima, a to mi se nije dopalo zbog pretjeranog stresa i tako tih stvari.

Talijanski leži nama u Dalmaciji i može se brzo naučiti. U Splitu sam davno učio kvalitetan talijanski u udruzi Dante Alighieri, udruga je bila tada iznad Splitske Banke, ondje pored glavne pošte u Splitu. Sada nakon mnogo godina što ne koristim talijanski još uvijek pročitam dobru knjigu na tom jeziku bez rječnika.

Last edited:
netko je napiso mail po svim brodovima plus Domenicu Rognoniu enviromental directoru o tome da ovaj baca bilge u gray water. izgleda da se nekome gadno zamjerio, navodno su pokrenuli istragu o tome ali ne znam kako je zavrsilo. uglavnom mail je bio na talijanskom i sve u detalje opisano sto se radi.

mail je napisao hrvatski casnik, puno los talijanski sa velikim brojem gramatickih pogresaka.

Talijanski leži nama u Dalmaciji i može se brzo naučiti. U Splitu sam davno učio kvalitetan talijanski u udruzi Dante Alighieri,

Mozda vise lezi ljudima na Sjeverno jadranskim otocima, Kvarneru i Istri.Sto se tice ucenja u udruzi Dante Alighieri sono completamente dacordo con Te jer sam i ja u toj udruzi ucio talijanski jezik:)

od tog svega ce biti isto ka i kad je moj prijatelj Tome,(koji je danas mislim staf C/E,princesu,jer zadnji put kad smo se srili kajmanu,bija acting ST C/E)poslikava i prijavija pumpanje bilga u Gray water,pa su na kraju,da bi se pokrili,rekli da je to nostromo krivo razumija naredbu,mislin da je to bilo2007ili 2006,od toga svega nista,a domeniko-samo cu se uvatit za glavu,ako mislimo na pravoga

Ha ha to ti je talijanska jeftina gradnja. Ne mozes stediti na svemu i onda ocekivati da radi odlicno.:rolleyes: Mozda sada shvate da rezanje budgeta marine depratmentu na kraju ipak dode skuplje.:hihi
ALL FOR FUN FUN FOR ALL!!!!

Back