Čao

Status
Not open for further replies.
Imam pitanje

Imam pitanje

Može li mi netko reći može li se položiti Tanker Familiarization (Osnovna osposobljenost za rad na tankerima - D13) bez da se ide na (skupi) tečaj, i ima li netko pitanja koja budu na ispitu, hvala.

Pozdrav, da bi polozili D13 morate posjedovati D12 tj advanced fire fighting. D13 se plaća 3000kn plus 300kn ispit i jos 90 kn izrada breveta i cisto sumnjam da ce vam netko izdat potvrdu o odslusanom ispitu bez da ste platili, a bez potvrde ne mozete prijavit ispit na kapetaniji. A pitanja se dobiju na tecaju, cak mislim da ih ima i negdje na forumu. Pozdrav

pozdrav kolega ovako tankerski mozes polagat na pomorskome faksu , neki dan sam ih a zvao i ovakve su ti cijene ,,, D12 bez njega nemozes plozit tankera a on ti dode 2.030 kn i tankerski 3.360 kn , to su cijene bile kada sam ih ja zvao prije 4 dana . pozdrav

+ zaboravio sam napisat da ako ides na kadeturu prvi puta na brod , netreba ti tankerski brevet za prvi put ako ides na tankera . znaci ako ides kao kadet na tankera nije ti potreban tankerski .

Last edited:
pozdrav kolega ovako tankerski mozes polagat na pomorskome faksu , neki dan sam ih a zvao i ovakve su ti cijene ,,, D12 bez njega nemozes plozit tankera a on ti dode 2.030 kn i tankerski 3.360 kn , to su cijene bile kada sam ih ja zvao prije 4 dana . pozdrav

+ zaboravio sam napisat da ako ides na kadeturu prvi puta na brod , netreba ti tankerski brevet za prvi put ako ides na tankera . znaci ako ides kao kadet na tankera nije ti potreban tankerski .

za prvi puta ako ides kao kadet potrebni su ti breveti za tankere i protupozarni

Zvao sam lučku k. kažu da trebam 300kn, 2 slike, advanced ff i staž na tankeru bar 3 mjeseca, ja sam bio asistent na tankeru nije mi trebao D13, tečaj nisu spominjali, pitanja nemogu naći nigdje, da ih imam snaÅ¡o bi se... pitanje je dali ruÅ¡e one koji nisu dali pare za tečaj koji je preskup za neÅ¡to Å¡to sam naučio u bakru i na asistenturi...

Npr Golar i masu njih trazi D13 za kadeturu a znan i slučaj di je čovik polaga D13 nakon 20 godina staža ka električar na Globtik i mora je na predavanja,to je bilo proÅ¡le godine,skupa smo sidili tamo i niÅ¡ta mu nije priznato niti je priča o tome a radi toga je odgađa ukrcaj jer je mora na predavanja.Valjda bi čovik sebi skratija muke da se to priznaje.Mada je to samo osnova za ugazit prvi put nogon na brod kadetima a posli ovisno o vrsti broda triba polagat advanced oil,gas ili chemical prije polaganja klase.Toliko ja znan o tome.A cijene su neÅ¡to poskupile vidin.A taj dio da triba imat 3 mj. navigacije i da nemoraÅ¡ na predavanja mi je skroz čudan.Znan jedino da ti nakon kadeture za klasu priznaju brevet za brzu brodicu na Lučkoj kapetaniji,mislin D17.A pitanja su ti nabrojit Marpole,vrste kemikalaca IMO tip I,II,III i opisat ih,vrste brodova za prijevoz ukapljenih plinova,temp ukrcaja LNG -163˙C,onda o inhibitorima,pa sustav inertnog plina-scrubber,ulazak u zatvorene prostore i tankove,sigurnosni mjerni instrumenti prije ulaska u tank,oprema za gaÅ¡enje požara na tankerima,hot work dozvola,sintetička odjeća,sustav pranja tankova sirovom naftom COW,palubna brtva-deck seal unite,sustavi grijanja tereta,nabrojit MARPOL priloge.Neznan jel san Å¡ta priskočija ali manje viÅ¡e je to to pa ako možeÅ¡ nabavit negdi skriptu ako koga znaÅ¡ da upravo polaže ili u centrima za obuku pitaj da ti daju ako će ti izać u susret.Eto,nadan se da san bija od bar male pomoći.

neznan zasto ti traze bar 3 miseca iskustva na tankeru kad ja koji san asistenturu odradija na kruzeru u ponediljak pocinjen s tecejem, a advanced fire fig... tribas imat :uzdravlje

neznan zasto ti traze bar 3 miseca iskustva na tankeru kad ja koji san asistenturu odradija na kruzeru u ponediljak pocinjen s tecejem, a advanced fire fig... tribas imat :uzdravlje
Ne traže 3mjeseca na tankeru nego ako ih imaÅ¡ onda nemoraÅ¡ na tečaj...

Položio sam d13 bez tečaja, znači ko je bio na tankeru ne mora plaćati tečaj samo ispit, treba imat d12 a on ionako treba za klasu...

Svaka cast,kome god da je to sinulo, jer danima tamo slusat predavanja i soljenje pameti,a imati prakse direktno sa terena,nema smisla.
:cool:

Status
Not open for further replies.
Back